Windows 7 ili x64 ili x86 za ove performanse?

poruka: 41
|
čitano: 23.920
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Satellite C660D-10L

AMD V-Series™ V140 2,20 GHz

RAM :2048 MB,

15,6",

1366x768,

SATA 250 GB,

ATI HD 4250

DVD±RW DL

1x 10/100 Ethernet

802.11b/g/n

USB 2.0 2

2,54 kg

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski

0 0 hvala 0
14 godina

32 bitni jer imas 2 gb rama tako da ti x64 nece donit nista dobro

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

1 0 hvala 1
14 godina
Re: Windows 7 ili x64 ili x86 za ove performanse?
zoharbizo kaže...

što inače donosi x64 winsi dobro?

14 godina
KKristijan kaže...
zoharbizo kaže...

nema neke razlike vece osim sta ti ocita kad imas 4 gb rama...to moze i 32 bitni sa posebnim patchevima...uglavnom 32 bitni ti je vise nego ok i taj instaliraj...

17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Ajd ne lupaj. Ispade kao da ce mu explodirati komp ako stavi x64. Nije jedina prednost x64 winsa prepoznavanje rama. Posto ima 64-bitni proc prednost stavljanja x64 winsa je sto ce moci koristiti x64 bitne aplikacije. Sutra dokupi jos rama i morace raditi reinstalaciju ako sada stavi 32-bitnu verziju.

Stavi x64. Nista ne gubi a moze biti samo u plusu.

zoharbizo kaže...
KKristijan kaže...
zoharbizo kaže...

nema neke razlike vece osim sta ti ocita kad imas 4 gb rama...to moze i 32 bitni sa posebnim patchevima...uglavnom 32 bitni ti je vise nego ok i taj instaliraj...

Prepoznavanje i koristenje su dvije razlicite stvari. Sa patchem ce postici da mu pise 4 GB umjesto 3,25 ali ce aplikacije i dalje moci koristiti samo 2 gb po procesu.

:)
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2011 18:27 (logic).
16 godina
logic kaže...

Stavi x64. Nista ne gubi a moze biti samo u plusu.

pogotovo što Win 7 x64 dopušta instalaciju x86 bitnih aplikacija...

Atomska bubamara. ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
14 godina

pricam o x64 zato jer mu ja necu preporucit 64 bitni sustav za komp sa 2gb rama...momak nije spomenia nadogradnju i ti se pravis pametan i kazes mu da nadogradi komp i stavi 2 gb rama...on trazi windows za svoj trenutni sustav i kao takav mu ga preporuci...

0 6 hvala 0
16 godina

.. nastavak na Logic..

-nije baš tako...

Ako koristi OS-x64 nema nikakve koristi od više rama ulokilo ne koristi i x64 aplikacije, i dalje su aplikacije te koje određuju koliko može... s druge strane koji (prosječni) korisnik ima konkretan razlog korištenja x64, npr za Excel? Browsat će s 32 verzijom zbog flasha, jave itd. .. sasvim nevažno za većinu, koriste 32 ili 64 OS i aplikacije. Jednako kao što je malo vjerojatno da će na notebooku u vijeku trajanja OS biti usko grlo za npr RAM (uz patch nije ni to OS..).

Jedini pravi kriterij je računalo i uređaji, tj odgovarajući driveri i aplikacije koje koristi. Ako korisnik ima potrebu za 64app tad nema izbora, ako mu je 32 dovoljno (i gledajući resurse), može birati, recimo da je za većinu svejedno...

Ipak 64 malo više resursa troši na drivere, što je u ovakvim kombinacijama nepotrebno i najvažnije dali imasve potrebne drivere.

Naravno, svi su poweruseri, svi moraju koristiti x64-ultimate.. -Ali nitko u tomu svemu ne govori o cijeni softwarea? Naravno..(podrazumijeva se) tad će imati i CS5, pa se podrazumijeva x64. ...

- Koristi OS koji ti je OK, koji radi ono što trebaš, sasvim nevažno koji brojevi su ili recimo Ultimate..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2011 18:47 (ihush).
17 godina
neaktivan
Posto je udilemi pretpostavka je da je cijena osa ista ;)
ja rekoh tadje da je svejedno ali sa x64 nista ne gubi a u odredjenim situacijama dobija.
16 godina
logic kaže...
Posto je udilemi pretpostavka je da je cijena osa ista ;)
ja rekoh tadje da je svejedno ali sa x64 nista ne gubi a u odredjenim situacijama dobija.

-pa gle, slažem se. .. . ali se i ne slažem. :)

Što dobija s 64? dobija i problem za neki uređaj ako nema driver, ako i potrebu za 'kupnjom' novog AVa, probleme s crackovima za igre itd.. A da bi iskoristio mogućnosti 64 OSa, MORA koristiti 64-app. Na notebooku s 2GB? ... -smješno.

Što gubi s ostankom (ako je do sad bio) na 32? ... gubi nemogućnost da aplikacija (koju ne koristi) nemože koristi više od 2GB RAMa (kojeg nema)... ali zato ima drivere i troši mrvicu resursa manje... pa slabije računalo lakše diše.

Ponovo, korisite računala, ne nešto što možda mogu ili će im možda zatrebati.

Primjer, dali da kupi autobus ili auto? Autobus je veći, sluplji, jači... -nek kupi bus! -ili možda F-1? ili kombajna, jer svi su veći, brži, 'bolji' od običnog auta... ali, (ma dalje znaš).

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2011 19:08 (ihush).
14 godina

Eh bemti vec sam stavio x86 -.-

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I to ti je sasvim dovoljno!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

.. nastavak na Logic..

-nije baš tako...

Ako koristi OS-x64 nema nikakve koristi od više rama ulokilo ne koristi i x64 aplikacije, i dalje su aplikacije te koje određuju koliko može... s druge strane koji (prosječni) korisnik ima konkretan razlog korištenja x64, npr za Excel? Browsat će s 32 verzijom zbog flasha, jave itd. .. sasvim nevažno za većinu, koriste 32 ili 64 OS i aplikacije. Jednako kao što je malo vjerojatno da će na notebooku u vijeku trajanja OS biti usko grlo za npr RAM (uz patch nije ni to OS..).

Jedini pravi kriterij je računalo i uređaji, tj odgovarajući driveri i aplikacije koje koristi. Ako korisnik ima potrebu za 64app tad nema izbora, ako mu je 32 dovoljno (i gledajući resurse), može birati, recimo da je za većinu svejedno...

Ipak 64 malo više resursa troši na drivere, što je u ovakvim kombinacijama nepotrebno i najvažnije dali imasve potrebne drivere.

Naravno, svi su poweruseri, svi moraju koristiti x64-ultimate.. -Ali nitko u tomu svemu ne govori o cijeni softwarea? Naravno..(podrazumijeva se) tad će imati i CS5, pa se podrazumijeva x64. ...

- Koristi OS koji ti je OK, koji radi ono što trebaš, sasvim nevažno koji brojevi su ili recimo Ultimate..

Hehehheheeh

Ja i ti pricamo manje vise isto samo sa razlicitih stajalista ;)

Cisto da ne odemo previse u sirinu da stavim ovaj razgovor u kontest njegove situacije.

Koliko sam razumio on ce staviti jedan ili drugi tj. radit ce instalaciju svakako. Posto je u dilemi i cijena znaci ne igra ulogu. Navedeni lap ima drivere za os-ove ovdje spomenute.

Nijedan novi lap nece osjetiti tu mrvicu vise resursa koje trosi x64.

U toj situaciji ako se uzme u obzir da je CPU x64 ja bih stavio x64. Ne gubi nista ali ce u nekim situacijama dobiti. S tim da bih ja definitivno dokupio jos 2 GB rama za 219 kn koliko kosta i onda je to po PS-u ;)

Slazes li se?

14 godina

evo sad vrtim x64 :P

nego Da li je normalno da su mi tu postavljeni Program files(x86)?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Da. Tu se instaliraju 32bitne aplikacije a u onaj drugi idu 64bitne.
14 godina
neaktivan

Evo onaj laptop sa moje nedavne teme je nažalost nedostupan u mom gradu , pa se odlučih za ovaj(isto dellov)

http://www.links.hr/index.php?naziv=Prijenosno+ra%E8unalo+DELL+Inspiron+N5010+%2F+Core+i3+380M%2C+DVDRW+3GB%2C+320GB%2C+GMA+HD%2C+15.6%27%27+LED%2C+LAN%2C+BT%2C+kamera%2C+HDMI%2C+eSATA%2C+DOS&option=artikl&id_kategorija=0106&id_artikl=010.600.479

Nisam neki znalac, ali moj zaključak je Windows 7 Professional Cro 32 ? (može nekakva potvrda, radi sigurnosti {#}, mojem klimavom znanju, bolje rečeno neznanju)

0 0 hvala 0
16 godina

Nekoć sam i ja brijao za 64-bitne aplikacije dok se nisam uvjerio da od njih nisam ništa profitirao u odnosu na 32-bitne. Osim što sam se u početku namučio s driverima...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kad je to bilo? Volio bih vidjeti novi lap za koji nema 64-bitnih drivera.
16 godina

Pogledaj Canon-ove stranice. Ima li koji 64-bitni driver za uređaje?{#}

S druge strane,ako već imamo 64-bitne windowse,zašto nam 80% instaliranih aplikacija nisu 64 bitne? Pogledaj malo direktorij Program Files i program File (x86). Nekim proizvođačima softvera uopće ne pada na pamet napisati 64 bitnu aplikaciju.

www.hrphotocontest.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 13:35 (BlackMoon).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Otkad canon proizvodi lap ;)

Za koji konkretno proizvod nema 64-bitnih drivera a da je noviji od par godina?

Ali nista ne gubis jer 32-bitne rade identicno kao na x86. Nista ne gubis a u tih par sto rade 64-bitno dobijas. A da ne pricam kad kasnije dodas jos rama samo nastavis raditi a ako stavis 32-bitne nece ti koristiti ram preko 4 gb a aplikacije preko 2 gb.

14 godina
logic kaže...

Ali nista ne gubis jer 32-bitne rade identicno kao na x86. Nista ne gubis a u tih par sto rade 64-bitno dobijas. A da ne pricam kad kasnije dodas jos rama samo nastavis raditi a ako stavis 32-bitne nece ti koristiti ram preko 4 gb a aplikacije preko 2 gb.

ako imas 2 gb rama niti gubis niti dobivas...ja osobno na takva racunala stavljam 32 bitni os i drzim se toga...

17 godina
neaktivan

Zasto ne 64-bitne ako imas sve drivere?

14 godina
logic kaže...

Zasto ne 64-bitne ako imas sve drivere?

jer kad fredovima instaliram 64 bitni os moram slusat price imam dva program filesa(x64 i x86)...i jer ne vidim potrebu za tim ako ako covik nece nadogradivat ram...

17 godina
neaktivan

A ako ce to uraditi a sada to ne zna? Uleti mu povoljno?

16 godina
logic kaže...

Uzeo sam Canon za primjer jer se bavim fotografijom...Njihovi programeri i ne znaju šta je to 64 bita..

www.hrphotocontest.com
14 godina
logic kaže...

A ako ce to uraditi a sada to ne zna? Uleti mu povoljno?

onda ce reinstalirat win..kosta ga 20 minuta zivota...ako tebi to cini toliko veliki problem onda nemamo o cemu razgovarat...

17 godina
neaktivan

Zasto bi cinilo ali ne kuzim logiku. Sa x64 nista ne gubis mozes samo dobiti al ok.

14 godina

Ljudi nemojte se prepirati bezveze kad niste upoznati sa činjenicama previše. Nije jedina prednost 64 bitnog sustava ta da prepozna više od 3.2 GB rama ! Ima tu još stvari koje mi se neda objašnjavati, a trend je već neko vrijeme da se sve seli na 64 bitne sustave. Ali ipak 64 bitni sustav nema smisla instalirati na računalo na kojem nema najmanje 4 GB rama. Taj koji kupuje laptop ili nek uzme odma laptop sa 4GB rama i 64 bitni OS ili 2GB  sa 32 bitnim OS.

16 godina
logic kaže...

Zasto bi cinilo ali ne kuzim logiku. Sa x64 nista ne gubis mozes samo dobiti al ok.

- što jes'-jes',  uporan si. ... drugačjiji argumenti ili potrebe kod tebe ne prolaze ili nešto drugo u pitanju?

- periferija, dodatci, ne samo računalo ako je novije. Što s par godina starijim uređajima ili aplikacijama? -u smeće? OK, imaš pravo, ''benefiti'' su izuzetni ako nadogradi na više (od koliko RAMa??) i ako mu treba 64bitni word??... jeah.

edit:

logic kaže...

Nekoliko puta sam nagalsio da pricam o novom kompu za koji postoje driveri. Znas me dovoljno da znas da ne mislim na komp od prije pet godina.

I cijelo vrijeme pricamo o lapu iz prvog posta.

- s tim se slažem, ali tad je novi lap već u startu s 4+GB itd, bezi ikakvih problema s driverima. Upravo prošli tjedan sam složio s 8GB i5 i Win7-64 za kolegu... jer su mu to potrebe (i želje), kao što smo prije mjesec uzeli najjači macpro, jer je dev. 'cendrao' da mu je vrijeme kompajliranja važno (i dobio ga).... - ali vidi, to nije običan user. To nije user iz prvog posta. Još jedna sitnica, u normalnoj ponudi je praktički nemoguće kupiti notebook s više od 4GB (predinstalirano) i trgovci ne žele nadograđivati jer im distributer tako isporučuje i nemaju z naše tržište takav model, dok oni nemogu uvesti zamjenjeni RAM kao artikl (mena UR). Dakle, kupljen s 4GB i uzeto  još koliko se moglo, trenutno max 8. OK? Naravno, koriste 64-OS, naravno nemaju problem s driverom, ako ga i bude, to je njiov posao, da ga naprave...

Dali govorim negativno o 64OSu?

-čitavo vrijeme, ne govorim o samom računalu, niti novom, ... govorim o kompletu, zajedno s ostalim uređajima i potrebama.

Konkretna potreba (ono za što ti računalo treba, pogotovo ako je u pitanju posao) treba odrediti sve ostalo, ne boja kućišta ili bitovi OSa. (npr može i linux, pa ne trkeljam o tome, jer nije dio ovog topica). Konkretna potreba, s konkretnim uređajima i aplikacijama (npr DOSovski soft ili pluginovi u Photoshopu, scanner, printer, TV kartice... jer ljudi koji kupe Ps nemaju baš 'želju' kupiti CS5 još manje potrebu, pa im broj bitova nije presudan...) itd.

-ako pak referiraš na početak teme, ima 2GB, dakle taj ti argument više ide pod oftopic... Jer to računalo s postojećih 2GB nemože nisakojim OSom iskoristiti više od fizički postoječeg RAMa. U tom slučaju 64bita može samo donjeti probleme s nekim driverom ili programom. Uz što opet treba i 64bitna aplikacija da bi ograničenje OSa uopće bilo relevantno (i podsjetnik da nije problem OS, može on daleko više KORISTITI, ne može koristiti 32bit-aplikacija.).

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 14:47 (ihush).
17 godina
neaktivan

Nekoliko puta sam nagalsio da pricam o novom kompu za koji postoje driveri. Znas me dovoljno da znas da ne mislim na komp od prije pet godina.

I cijelo vrijeme pricamo o lapu iz prvog posta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 14:19 (logic).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice