Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.365.713
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Window 7 instaliran, moja misljenja
Lazarus Long kaže...
benko kaže...
  Sidebar eadi bez uac-a, na bildu 7057,sutra stavljam 7068 pa javim.
ovo u vezi sleep-a nije do winsa nego do ploce...
  Do ploce...ako mislis na podesavanja u BIOS-u nije. Probao sve.

Interesantno spomenuta Intelova ploca (DP45SG) posle flashanja sa zadnjim BIOS-om nije znala ici u sleep.
Doduse jos nema BIOS-a za WIN7(nema ga za odabrati iz liste OS-eva)

Mislim da ce se ovo popraviti kada izbace INF i BIOS za Win7
Ili ovo je ipak problem sedmice...ko ce znati 

Inace ja licno sam odusevljen ovim OS-om. Elastican je u smislu tweakanja (teme) i drivera,lagano podnosi podvaljivanje Vistinih drivera..pa cak sam uvalio drivere od XP-a za infra red (neki kineski) i ovaj je proradio.
Sto kod Viste je rezultiralo sa BSOD-om ako ga pokusas izvaditi prisilno bez Safely Remove...
Sva periferija radi (brdo HP pisaca...novih i starih),Canon scaneri ...ma cak i jedan glupi Mustek :))) stari Epson CX36500 (ne radi status monitor)
Bluetooth dongle Epox radi mi sa Toshiba laptop driverima (za Vistu...stari) Jedino ona gnjavaza zvana Creative zvucna nece raditi osim u stereo modu.

Mrezno dijeljenje svega i svacega radi 

Gaming..hmmm.
Ne igram,nemam vremena ali CMR2 se vrti vrlo veselo. Sto mi je sasvim dovoljno da razvalim sa mini kuperom
Za igre ce morati da kaze neko od ovdasnjih iskusnih gamera kako stoje stvari 

Na zalost ili na srecu,sve ove pokuse sam radio na Asusovu plocu P5PL2-E i sve je okay. Nazalost (opet) iz ocitih razloga ovaj luksuz eksperimentiranja si nemogu priustiti na jacoj konfiguraciji (Intel MB) zbog jednostavne cinjenice sto na njoj zaradujem novce,rizicno mi je tako da ... :)

Napominjem da ovde pricam o prvoj beti 
 a da probas flashat na stari bios??
intel q6600@4.0GHz,500gb hard (7200.12, jedna ploca 500gb),4gb ram@1100 cl5, corsair520w hx(modularno), 4870 1GB oc840/950(3800)
17 godina
neaktivan
Window 7 instaliran, moja misljenja

stavio builsd 7077,x64 nemogu nikako aktivirat winse, evo i slike

error code error code
intel q6600@4.0GHz,500gb hard (7200.12, jedna ploca 500gb),4gb ram@1100 cl5, corsair520w hx(modularno), 4870 1GB oc840/950(3800)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
benko kaže...

Jesi siguran da si prilikom instalacije unio točan Serial?
Ja sam primjetio da možeš unjeti bilo koji Serial od 25 simbola da završiš instalaciju, no možeš li kasnije aktivirati, mislim da ne.

EDIT: Zašto ti je datum dole jedan dan unaprijed? Stavljaš fake screenshotove?Neodlučan hmm
Uzalud je čitati, ako ništa ne naučiš ništa iz tog što si pročitao... http://www.kozul.comuv.com/forum/
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2009 18:38 (Bellatrix).
17 godina
neaktivan

100% je serial bio uredu!

kako u paintu zadat da mi po defaultu spremu u jpg,a ne da ja to uvijek trebam namjestat??

probo instaliart ati tray tools,meditum dobim error nakon sta ga pokusam pokrenut!?!

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2009 20:34 (benko).
16 godina
neaktivan

Evo ja instalirao Win 7 build 7077.Nisam imao nikakvih problema sa aktivacijom.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator

I ja sam instalirao b. 7077 i nemam vise problema sa sleepom ali imam problema sa antivr. NIS 2007

Naime,sada jedna komponenta antivirusa (SONAR) nece raditi zbog nekog symantecovog drivera.

Bas cudno posto ovaj je uredno radio na oficijalnoj beti.

Na Nortonovom forumu "kleli se u majku" da nije do njih vec do MS-a i da ce se ovi obavezno potruditi da isprave pogresku.

A sada vecito pitanje :)

Koji antiviri

Molim vas samo bez "Norton je smece" i "[stavi IS paket ovde] je najbolji. Dakle treba mi Internet Security sa malo naprednijim firewallom

po mogucnosti da je besplatan..ili da nesto "uparim"

Hvala

Inace Win 7 vakav kakav je (za betu) je fenomenalan. Ja sam odusevljen performansama

[Evo sta kazu]

Please note that our 2009 consumer products are not yet officially supported for Windows 7. It would be a bit difficult for us to support a beta operating system that is still in constant flux and has yet to be finalized. Rest assured that full Windows 7 compatibility is something we're aiming towards once Microsoft finalizes Windows 7.

In the meantime, we are working to address these issues and fully appreciate your feedback.

(: @ http://www.youtube.com/watch?v=RCKLYCi2UJk
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2009 3:45 (Lazarus Long).

0 0 hvala 0
16 godina

@Lazarus Long: Veliš da NIS 2007 radi osim sonara? Vidiš nisam ni probaval stavljat Norton 2007 ,al probat ću danas! Inače ja za xp sad imam NIS 2009 ,na Win 7 se uredno nainstalira ,ali ga ne mogu aktivirat! Stalno mi javlja da se ne može spojit sa Symantecovim serverom! Inače ,uredno je kupljen u Vemilu ,verzija za 3 pc-a! Dobro ,za Norton su rekli da radi samo 360 beta 3 ,pa kad sam ga skinul i probal ga nainstalirat na build 7057,nije mi uopće htjel pokrenut instalaciju i javljal je error! Na symantecovim stranicama i na help servisu su se kleli da im se do sada niko nije žalil na to! i tko god kaj kaže za Norton nek se j...! Ja ga koristim od 2003 i nikad nisam imal problema ni na jednom pc-u!! A sad na Win 7 imam Aviru Free ,iako je i to kolko vidim smeće! Sama izmišlja neke viruse a kojih uopće nema! AVG sam probal ,nije loš ali on zauzima više memorije nego NIS 2009! A bogme neću kupovat još jedan antivirus za betu Windowsa!

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2009 14:14 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
moderator

Izvinite potkrala mi se strasna pogreska

Ne radi se o NIS 2007 vec o NIS 2009

Steta posto ova verzija Nortona je zaista dobra i brza

Budem probao Norton 360 v3.0 pa cu javiti

16 godina
neaktivan

Ako nekoga zanima : Kaspersky i avast(besplatan) rade na win7 bez grešaka

Intel Core 2 Duo E6600 ; HDD western digital 500 GB ; GeForce 8800 GTX ; RAM - 4GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SANJIN3 kaže...

Ako nekoga zanima : Kaspersky i avast(besplatan) rade na win7 bez grešaka

ESET Smart Security I NOD 32 također rade odlično.Namigiva
Još bi valjalo kad bi neko rekao nešto za Aviru na 7. Kako ona stoji...
Uzalud je čitati, ako ništa ne naučiš ništa iz tog što si pročitao... http://www.kozul.comuv.com/forum/
16 godina
neaktivan

Ja sam na W7 stavio AVG 8 free i radi.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
16 godina

@Lazarus Long : Da ,to mi je bilo malo čudno ali nisam bil siguran – NIS 2007 nema SONAR!

@Bellatrix : Ko što rekoh Avira Free radi ,ali izmišlja viruse gdi ih nema!

@F1-IVO : AVG  8 i 8.5 rade ,ali zauzimaju i do 80% memorije!

I to na kompu sa 4 GB DDR3 memorije!

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2009 14:02 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ja se vrati na vistu :( niko nije ktjeo pomoc a ja nisam naso rjesenja...

preporucam nod32 4,radi(barem na visti 64) ko ura a i tih je.....
16 godina
neaktivan

Evo i ja sam sada instalirao Windows 7 Ultimate. Instalacija je slična Vistinoj, a sada idem instalirati drivere za grafu i printer

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample (790MHz GPU, 1100MHz memorija) , Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32-bit
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Ja sam na W7 stavio AVG 8 free i radi.

mala digresija- to ti bas i nije pametno.. u zivotu nisam vidio losije a/v rjesenje od AVG-a. nema sta mu se nemoze provuc.
ko da tri debila postavis na strazu. katafuckinstropha..
There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2009 3:10 (bubbach).
17 godina
neaktivan

katafuckinstropha.

ajde objasni nam, po meni je odlichno riješenje pogotovo šta je free

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Thog kaže...

katafuckinstropha.

ima daleko boljih koji su free
17 godina
neaktivan
Thog kaže...

katafuckinstropha.

objasnim ti s jednom rijecju. statistika.

al ajde mogu i jos s kojom.. od 100% kompova koje sam radio u zadnjih godinu dana 90% bilo je zbog nagomilanog malware-a i to do te mjere da se sistem doslovno lomi. od tih 90% recimo da 60% nije koristilo zastitu (ili je koristilo zastitu koja je instalirana u vidu neke trial verzije koja se updateirala prvih mjesec dana od kupnje) 10% ima nerazumne klince koji non stop instaliravaju sve toolbare na koje naidju, a dobrih 30% od inicijalnih 90% problematicnih je imalo instaliran AVG.

btw. ovdje ti je link na yahoo answers. procitaj malo sto kazu korisnici, pa klikni na link u drugom postu (mozes i ovdje) i pogledaj službeni usporedni test u priloženom pdf-u. ili se registriraj na virus bulletin. oni isto svakom anitvirusu prekopaju sve do crijeva.

ja svojim klijentima stavljam nod32, koji da ne budem potpuno oftopic radi apsolutno genijalno sa swim osovima ukljucujuci w7. verzija 4 je jos brza i jos tocnija.

sve ovo je naravno moje misljenje podkrijepljeno s par linkova i nije mi namjera nikog u nista uvjeravati. ak ti je avg ok, koristi brate sta te volja. Smijeh

There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2009 15:19 (bubbach).
17 godina
neaktivan
deja_vu kaže...
Thog kaže...

katafuckinstropha.

ima daleko boljih koji su free
 AVG je jako dobar u detekciji "starim načinom" (skeniranje diska i traženje po njemu), brz je, jednostavan i ima redovite updateove. Ali u novijim prijetnjama (maliciozni kod u flashu i slično) i rezidentnoj zaštiti jako zaostaje.

Ja sam prešao na Aviru iako sam bio zadovoljan sa AVG-om. Kada vidiš neki test di AVG prođe lošije misliš ok, ali kada preko 20 testova na internetu (naravno od provjerenih stranica) to potvrdi onda već malo razmišljaš o promjeni AV

AVG je prije bio odličan - ali sada zaostaje, kao što je i Malwarebytes sada bolji od Spyboota koji je prije bio alfa i omega
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali balkan nikako iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
moderator

Steta antiviri mi ne radi,odnosno njegova komponenta SONAR nece se pokrenuti..to je nesto kao ekstra layer zastite.

Nista ..vracam se natrag :( Sutra palim Acronis i vracm Vistu

Inace OS je zaista fenomenalan. Od periferije radi sve. Stampaci,bluetooth...ma sve (bar kod mene)

Norton sam platio a malo ranije sam dobio kljuc za jos jedno 200+ pa sada mi se ne isplati da menjam paket radi beta OS.

Svi programi graficki rade. Nero 8 radi,razni playeri,preglednici i konverteri audio/video datoteka rade

Jedino sto me strasno razocaralo je to sto ne radi Sandboxie. Vidim na njihovoj strani da spremaju verziju koja ce raditi.

Skinuo sam tu betu ali nista,nece sandboxati nista.

Do tada cekam RC2 (ako postoji takav) ili RTM. Sve prije ovih verzija je cisto gubljenje vremena za obicnog korisnika osim ako ne testira ...programeri itd.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Do tada cekam RC2 (ako postoji takav) ili RTM. Sve prije ovih verzija je cisto gubljenje vremena za obicnog korisnika osim ako ne testira ...programeri itd.

Sve do SP1 pack-a i stabilnog "ključa" je gubljenje vremena.
mladi ljudi na početku čine pogrešku, jer vide gdje je moć, postaju zli, sve za novac, sveti novac, prljavi novac, krvavi novac, oprani novac, zato neka se čudo desi, čudo osvještenja!
17 godina
neaktivan
jer kome proradio dremescene na zadnjem buildu(7077)

kada je ono MS reko da ce izaci public RC??
16 godina

Za dremmescene ne znam ,nisam ni probal! A RC bi po svim komentarima na MSDNu mogel izać za mjesec dana. Ali ,hoće li ovisi ...

A nisi se ti vratil na Vistu?

Inače ,za sve druge - kaj se antivirusa tiče dosad se (barem meni) najbolje čini nod32 ili smart security.

Na sedmici su mi najbrži ,najstabilniji od svih AV programa koje sam isprobal! I ono najbitnije - zauzimaju najmanje resursa! A vi sad sami odlučite!

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2009 13:01 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
moderator

Ima Dream Scene u 7077?

Nisam ga susreo nigde

17 godina
benko kaže...

Lupam napamet, ali možda je problem u tome da ti sat previše odstupa, odnosno datum je "dan unaprijed" pa ga to možda malo pali...
17 godina
neaktivan

jel moze tko napravit nekakav rezime teme, da pobaca sve linkove za download, dodatke i fixove (ako postoje).

Krecem u nove pohode sa novom kantom a u prvih 15 stranica nisam nasao sve, a narocito se ne prica o novom buildu, pa ako ima tko da pobaca iz bookmarka sve

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

jel moze tko napravit nekakav rezime teme, da pobaca sve linkove za download, dodatke i fixove (ako postoje).

Krecem u nove pohode sa novom kantom a u prvih 15 stranica nisam nasao sve, a narocito se ne prica o novom buildu, pa ako ima tko da pobaca iz bookmarka sve

Ako poznaješ engleski OVDJE bi mogao pronaći puno o tome što tražiš.
17 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...
 Ako poznaješ engleski OVDJE bi mogao pronaći puno o tome što tražiš.

veliko hvala, interesantnih stvari ima
Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
17 godina

Evo da odmah javim i ovo.

Jucer sam instalirao Build 7077 na stari laptop Aces Aspire 1800.

P4 3.2 HT, 1 GB ram, ATI X600 64 MB i radi ko urica pa cak i Aero  za kojeg su rekli da se mora imati bar 128 MB video memorije. Napominjem da graficka ne sharea memoriju sa sistemskom vec ima svoje cipove.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Tnakir kakva je potrosnja rama?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice