Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.367.160
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Windows 7 - dojmovi
Paolo2612 kaže...
GaNg kaže...

Nisam pratio citav thread ... no eto jos iskustva sa 7-icom i to problema.

Instalirao sam na laptop (Dell XPS 13) Professional x64 i na njemu sve super radi, ukljucujuci WWAN modul ... no jedan dan sam trebao nesto isprintati u autu (imam u autu uvijek Canon BJC-85), spojim ja printer na lap i gle .. ne radi, nema drivera. U Visti su uredno bili.

Instalirao ja na desktop Ultimate x64 i kad tamo nema drivera za Adaptec 2940-UW (je da je prastara kartica, no vrlo upotrebljiva i dan danas za DAT uredjaj) ... kad gle .. u Visti su bili.

Uglavnom extractao sam drivere iz Viste x64, stavio ih na 7-icu i sve je uredno proradilo ... no ne svidja mi se cinjenica da su poizbacali drivere koji su u Visti bili. Istina, radi se o starijem hardveru, no opet zasto bi kupovao novi SCSI kontroler ako mi ovaj radi savrseno.

Inace ... 7-ica je daleko brza i ugodnija za rad na desktopu na kojem je Vista radila OK, no ne i savrseno (Phenom x4 9650, 8 GB, WD Caviar Black 640 GB sistemski disk). Bilo je nesto malo glupiranja oko instalacije SQL Servera 2008 i Visual Studia 2008, no sve se rijesilo.

Trebao si ići na Windows Update - meni je pola drivera ponudilo tamo za skinuti.

Ma šta pola? Meni skoro sve.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Scorpyo kaže...
Pa kaj ce ti, u Win 7 ionako nemas potrebe za njim a ako ne znas optimizirati OS bez toga onda ga radije ostavi na default postavkama.

Optimiziranje windowsa? Kaj u tuneup-u možeš optimizirati osim kaj možeš napraviti cleanup registrija i junk stvari.

Ali to se niti ne podrazumijeva u pravo optimiziranje.

I ovo default postavke, tko je rekao da cu ja kaj uštimavati... Za to postoje pro alati.

Just dance, it's gonna be okay
17 godina
neaktivan
crystal6 kaže...

Win 7 koristim još od prve bete iz prvog mjeseca i nisam niti jednom defragmentirao disk (a nije se ni fragmentirao). Znači li to da Win 7 piše po disku onako kako treba (bez nereda) ?

uključen je defragment 1 tjedno po defaultu, tak da ak nisi prčkao, defragmentiro si ga samo nisi znao :)

17 godina
neaktivan
crystal6 kaže...

Ma šta pola? Meni skoro sve.

Sam spomenuo da mi su prvu polovicu odmah odmah instalirali winsiSmijeh

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Isao na Windows update ... no za ove device-ove nema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 7 - dojmovi

da ne pravim novu temu pitatć ću ovdje, kako se uključuje/isključuje superfetch

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Sviđa mi se detaljna recenzija u Bug časopisu. Krajnja mi je odluka pričekati malo i vidjet što će korisnici reć za kojih mjesec dana. Više sam onaj koji voli učiti na tuđim greškama, rađe nego na svojima Nevinašce

Posjetite moju web stranicu: www.djchof.com

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
abt kaže...

da ne pravim novu temu pitatć ću ovdje, kako se uključuje/isključuje superfetch

u startu upiši services i klikni na ovo:

i onda ga nađi na listi, trebao bi bit automatic:

Čekamo...10.11.09.
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Dobro, kad sad na kraju izlazi finalna verzija Win 7 i kad ce se moci kod nas kupiti?

TrustNo1

0 0 hvala 0
17 godina
razor_061 kaže...
Scorpyo kaže...
Pa kaj ce ti, u Win 7 ionako nemas potrebe za njim a ako ne znas optimizirati OS bez toga onda ga radije ostavi na default postavkama.

Optimiziranje windowsa? Kaj u tuneup-u možeš optimizirati osim kaj možeš napraviti cleanup registrija i junk stvari.

I ovo default postavke, tko je rekao da cu ja kaj uštimavati... Za to postoje pro alati.

I opet se vracamo na moje prvo pitanje, kaj ce ti tuneup?

Failure is always an option...
17 godina
neaktivan
Miki77 kaže...

Dobro, kad sad na kraju izlazi finalna verzija Win 7 i kad ce se moci kod nas kupiti?

Po stoti put - 22.10.2009

16 godina
neaktivan
crystal6 kaže...

Win 7 koristim još od prve bete iz prvog mjeseca i nisam niti jednom defragmentirao disk (a nije se ni fragmentirao). Znači li to da Win 7 piše po disku onako kako treba (bez nereda) ?

Ne. Što se tiče pisanja po disku, radi kao i svi njegovi prethodnici prije toga.. ako si na disk kopirao velike datoteke (ili instalirao nešto veliko - tipa igru od 5-6GB) i nakon toga pobrisao, ostaje ti velika "rupa" na disku koja će biti popunjena već kad OS "odluči" tamo nešto umetnut.

Ako pokreneš Win 7 defrag, on će rascjepkane datoteke sakupiti na jedno mjesto, ali neće optimizirati Boot fajlove, sve posložiti na prikladan dio diska, "zakrpati" rupe, optimizirati lokaciju pagefile... itd. Za to služe posebni alati.

Na XP sam do sada koristio Tune-up-ov defrag, ali mi se čini da je Nortonov to radio bolje. A mislim da postoje i bolja rješenja od navedena dva programa, samo ih nisam probao pa ne znam iz prve ruke. Također ne znam koji od njih radi dobro na se7mici, sada (na win 7) koristim defaultni windows defrag dok se ne pojavi nešto bolje.

Ako želiš saznati kako ti izgleda popunjenost diska, podigni defrag i stisni analyze. Srećom su nakon Viste M$ovci ipak odlučili vratiti grafički prikaz u win defrag.

Google is your friend
16 godina
neaktivan
Scorpyo kaže...
razor_061 kaže...
Scorpyo kaže...

OMG, boli te briga kaj će mi!!

Just dance, it's gonna be okay
16 godina
Windows 7 - dojmovi

i ja isto imam instaliranu betu nekoliko tjedana i nebi se mogo vratiti natrag na xp, pre dobra je!!!

Nobody's perfect... well, there was this guy, but we killed him ...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Viziman kaže...

i ja isto imam instaliranu betu nekoliko tjedana i nebi se mogo vratiti natrag na xp, pre dobra je!!!

Sve više razmišljam o kupovini sedmice i da poslije više neću trebati bolje windoze. Problem je samo što sam to mislio i kad sam (nabavio) XP, a sada ipak mislim da se jako isplati preći na sedmicu (makar ju morao kupiti, ako ne bude moglo dručkije).

17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Ljudi može mi tko pomoć,jednostavno nakon pola sata na netu bolu me oči sve blješti ne mogu više gledati,instalirao drivere za monitor (sm 710v),pokušavao s ovim gumbima na monitoru,u win podešavao gamu....preko onog DCCW-a,pa omda imaš omaj tekstić na kojemu biraš debljinu slova....ali i dalje sve preblještavo bolu me oči može li netko reći još koji način?!

::::::::::::::::::::::::::::::::))))))))))
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Smanjiš svjetlinu monitora, i uliješ par kapi za oči!

Provjereno :-P

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tandara kaže...

Ljudi može mi tko pomoć,jednostavno nakon pola sata na netu bolu me oči sve blješti ne mogu više gledati,instalirao drivere za monitor (sm 710v),pokušavao s ovim gumbima na monitoru,u win podešavao gamu....preko onog DCCW-a,pa omda imaš omaj tekstić na kojemu biraš debljinu slova....ali i dalje sve preblještavo bolu me oči može li netko reći još koji način?!

Control Panel\Appearance and Personalization\Display  - odaber kalibriranje boje i namjesti svjetlinu i kontrast

16 godina
neaktivan
tandara kaže...

stavi sunčane naočale :)

Google is your friend
17 godina
razor_061 kaže...
Scorpyo kaže...
razor_061 kaže...
Scorpyo kaže...

OMG, boli te briga kaj će mi!!

Kad bolje razmislim imas pravo, samo ti instaliraj tonu nepotrebnih stvari pa se onda zali da ti komp radi sporo...

Failure is always an option...
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

trebam pomoc sknuo sam win 7 al kada resetiram komp nece mi bootat dvd?? ima kakvog ljeka

You will never walk alone p.s. ak imam kakvih gramatickih gresaka to je zbog nove tipkovnice :-))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Postoji nekoliko mogućnosti:

A) Nisi postavio optički uređaj kao first boot device.
B) nisi dobro snimio dvd
C) snimio si na prevelikoj brzini
D) uređaj ti ne radi

Provjeri ovo sve.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Postoji nekoliko mogućnosti:

A) Nisi postavio optički uređaj kao first boot device.
B) nisi dobro snimio dvd
C) snimio si na prevelikoj brzini
D) uređaj ti ne radi

Provjeri ovo sve.

A) napravljeno

B)to cu sada vidjeti premda mislim da tu sve stima

C) koja je to brzina optimalna?

D) uredjaj radi

;-))

Edit: on ga meni ucita unutar windowsa al pri restartu nece!!!

You will never walk alone p.s. ak imam kakvih gramatickih gresaka to je zbog nove tipkovnice :-))
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2009 10:32 (ja00022).
17 godina
neaktivan
Što sporije to bolje.

Kad god snimaš nešto osjetljivo poput OS-a snimi sa najnižom mogućom brzinom.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

evo nakon skoro dva mjesca na win 7 mojih dojmova

win 7 64-bit

AMD 5000+

Asus delux mbo

2 GB ram

ATI 4850

gomila diskova

Airsrtar 2 TV kartica

Ima trenutaka kad se win 7 sami od sebe jednostavno sruše (BSOD sam vidio više puta u zadnjih 2 mjeseca nego u zadnjih 8 godina)

Desktop menager se zna srušiti sam od sebe

firefox 32 bit, zna se srušiti sam od sebe

par puta mi se dogodilo da jednostavno neki driver prestane raditi

Kaj se postavki drivera tiće, sve ja all in box, osim ati drivera (ali isto je jel imam ATI drivere ili MS ATI drivere, jednako radi)

Tako da je neki puta to iritantno kad se usred filma sve sruši

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2009 11:14 (Darky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

evo koju mi gresku izbaci...jel to onda vjerojatno neka greska u fajlovima?? lose napravljeni iso??

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2009 11:04 (ja00022).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

greška u snimanju...prži iso najsporije što možeš...ja recimo takve stvari pržim na 4x a ako treba i sporije....

www.apriliabase.com
16 godina
neaktivan
bikerbj kaže...

greška u snimanju...prži iso najsporije što možeš...ja recimo takve stvari pržim na 4x a ako treba i sporije....

jesam 3 puta przio al nista :-((

17 godina
neaktivan
ja00022 kaže...
bikerbj kaže...

jesam 3 puta przio al nista :-((

Onda ti taj ISO file ne valja.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

instalacija je meni dobivala tu poruku, pržio sam na najnižoj brzini(-1 dvd :)) onda sam opet na najnižoj brzini pržio i krenuo opet problem, stane na completing installation. izvadio sam sve usbove i ponovo vratio i eto mi sedmice. imao sam 2xbsod. bio je kad sam skido modove za cod2.

Čekamo...10.11.09.
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice