Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.366.697
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Window 7 instaliran, moja misljenja

Treba mi POMOĆ!!! Dakle, instalirao sam jučer windowse 7 i primijetio sam da svaki put kad odem provjeriti stanje hdd, imam sve manje prostora! U čemu je stvar i kako da to spriječim?! Molim za pomoć!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Window 7 instaliran, moja misljenja
Riker kaže...

Treba mi POMOĆ!!! Dakle, instalirao sam jučer windowse 7 i primijetio sam da svaki put kad odem provjeriti stanje hdd, imam sve manje prostora! U čemu je stvar i kako da to spriječim?! Molim za pomoć!

Isključi system restore više ti ne mogu pomoći jer nisam koristio windows 7.
ASUS P5Q DELUXE, NVIDIA 9800 GX2, INTEL CORE 2 DUO E8500 @ 3,5GHz, CORSAIR DOMINATOR 2X2GB, CORSAIR HX620 W, SEAGATE BARRACUDA 320GB, WINDOWS VISTA ULTIMATE SP1.
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2009 19:52 (Razer_Copperhead).
16 godina

ljudi pomognite

zvuk ne radi dobro svaki put kad upali pismu ili gledam video nakon nekog vremena počne šumiti onda stane i tako ponovo

i kad upalim bplayer ili real player iman video i isto tako mi budu prikazane informacije o njemu u gornjem lijevom kutu stvarno je iritirajuće

AMD Athlon 3200+, Asus K8N, 1.5GB DDR, HD 3650 512MB, WD 160GB Maxtror 40GB, Power supply 400W ma šta da kažem zvir bez zuba
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zero cool kaže...

A nista, meni to sve izgleda kao malo bolja modifikacija Viste.Opet će bit problema sa driverima.

slažem se
16 godina

evo baš rješia video al ovaj zvuk nikako već sam instalira realtek 2.13 i 2.14 nekoliko puta sa commpability vista i opet neće uostalom napravia sam update i opet ništa

je da je komp malo stariji ali opet

samo još da pitam jel kako mogu napravit za sve fileove remove properties and personal information

AMD Athlon 3200+, Asus K8N, 1.5GB DDR, HD 3650 512MB, WD 160GB Maxtror 40GB, Power supply 400W ma šta da kažem zvir bez zuba
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2009 0:11 (Makić).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Upravo danas instalirao radi jako dobre preporuke frenda i mogu reči da je za sada pre...dobra. Bio sam se malo natezao s msn-om, no to sam riješio i sada sve radi ok. Primjetio sam jedino za sada da TuneUp 2009 ne funkcionira najbolje (ne može se preko njega defragmantirati te odinstaliravati programe) Uglavnom jako lijepo i brzo radi Osmijeh

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400 || Sapphire HD3870 512MB GDDR4 || 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz || Asus M2R32-MVP || HDD Segate 250Gb, 16Mb || Chieftec power supply 650W Turbo Series
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

I meni realtek javlja error pri pokretanju instalacije... Radi zvuk i bez drivera zato jer su vec integrirani u sustav, ionako nema razlike u zvuku!

Windowsi su odlicni, samo ih treba jos malo ispolirat tj. rijesit neke stvari, kao npr. to sa realtekom itd.

Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz / HD4870 2D(300,250)- 3D(780,950) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / ASUS M2N-privremena/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Branimir2412 kaže...

Upravo danas instalirao radi jako dobre preporuke frenda i mogu reči da je za sada pre...dobra. Bio sam se malo natezao s msn-om, no to sam riješio i sada sve radi ok. Primjetio sam jedino za sada da TuneUp 2009 ne funkcionira najbolje (ne može se preko njega defragmantirati te odinstaliravati programe) Uglavnom jako lijepo i brzo radi Osmijeh

[rant] (retorički) A šta je tu lepo, kad malo malo pa nešto ne radi, ili makar zahteva određenu količinu čačkanja?! Sedmica ima potencijala, ali se baš vidi da je beta i, nevezano za ovaj komentar pošto se to ni ne tvrdi, već za ono što se piše širom Interneta, blago mi je muka kad vidim kako je ljudi masovno kuju u nebesa i proglašavaju kako je super i već sada sto puta bolja od Viste, koja je, ako ništa drugo, barem dovršen i prilično pouzdan OS. Windows 7 je blago dorađena Vista i prema tome i onome što sam video koristeći ga, ima sve šanse da kada jednom bude završen zaista bude bolji, ali je u ovom trenutku daleko od spremnog za svakodnevnu upotrebu. [/rant]
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...
Windows 7 je blago dorađena Vista i prema tome i onome što sam video koristeći ga, ima sve šanse da kada jednom bude završen zaista bude bolji, ali je u ovom trenutku daleko od spremnog za svakodnevnu upotrebu
 Tako nekako. Potencijal je tu i kad ga još ispoliraju i poštimaju biti će to TO, no za sada ostajem ja na svojoj prokušanoj Visti Ultimate 64bit koja mi zadnjih godinu dana radi ko urica Cool
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
Ivan(4) kaže...
Branimir2412 kaže...

[rant] (retorički) A šta je tu lepo, kad malo malo pa nešto ne radi, ili makar zahteva određenu količinu čačkanja?! Sedmica ima potencijala, ali se baš vidi da je beta i, nevezano za ovaj komentar pošto se to ni ne tvrdi, već za ono što se piše širom Interneta, blago mi je muka kad vidim kako je ljudi masovno kuju u nebesa i proglašavaju kako je super i već sada sto puta bolja od Viste, koja je, ako ništa drugo, barem dovršen i prilično pouzdan OS. Windows 7 je blago dorađena Vista i prema tome i onome što sam video koristeći ga, ima sve šanse da kada jednom bude završen zaista bude bolji, ali je u ovom trenutku daleko od spremnog za svakodnevnu upotrebu. [/rant]
 Normalno da se vidi da je beta, zato se i zove beta. Smisao bete i jest da malo, malo pa nesto ne radi jer onda ljudi napisu sto to ne radi pa ma malo, malo neko nade rjesenje i eventualno posalje feedback Microsoftu pa oni isprave greske. Sucelje je i vise nego lijepo a funkcionalnost je vec sada u beti barem na razini XP-a. Sto se tice Viste i njezine doradenosti i pouzdanosti, o tome je raspravljano vec dosta puta, ali po meni je Vista neko prijelazno rjesenje i to poprilicno slampavo.
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...
[rant] (retorički) A šta je tu lepo, kad malo malo pa nešto ne radi, ili makar zahteva određenu količinu čačkanja?!
Hmm, ali to je nemoguće. Nešto ili radi ili ne radi, ne može raditi pa onda ne raditi pa raditi... Računalo je deterministički stroj i sam ne može mijenjati stanja.
Neke stvari ne rade, neke je moguće namjestiti, neke ne. Uglavnom je moguće.
C# je fantastičan jezik, .NET neopisivo dobar framework, ali WebForms model je definitivno jedna od najružnijih stvari u posljednjih 10 godina IT-a.
17 godina

Potpisujem naxeema.

Također mi nisu jasni ovi likovi koji govore o tome da je ovo usminkana vista i da je ovo "prava vista". Vista je OS koji je u nekim segmentima dosta drugaciji od Win7. Nije isti, nema powershell, windows core, o potrosnji resursa (uz iste efekte i ostalo) da ne pricam.

Stvar je u tome sta je vista bila "krivo" napisana, sto radi zurbe, sto radi antimonopolistickih akcija protiv MS. U win7 te neke stvari su se ispravile. Evo bas sam jucer citao da RDP podrzava HD filmove i DirectX (iako neznam sto ce to nekom ali eto).

Da, Vista i 7 su jako slicni, ali velike su se promjene dogodile "ispod haube", to sta imaju isti izgled... Heh... to me najmanje zanima.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ima Vista powershell... :)

C# je fantastičan jezik, .NET neopisivo dobar framework, ali WebForms model je definitivno jedna od najružnijih stvari u posljednjih 10 godina IT-a.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Branimir2412 kaže...

Meni sve funkcionira najbolje, čak i TuneUp 2009.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.2 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
17 godina
neaktivan

Neda mi se sad citat svih 15 strana ove teme, pa imam pitanje.

Prosle godine, negdje u ljeto (mozda i nije, ne sjecam se tocno kada), kad su izlazili prvi screenshotovi sedmice, na svima je bio aktualan onaj krug (polukrug, ili cetvrkrug, kako na kojem ss-u) sa aplikacijama, ali sad je on nestao pa me zanima sto je s njim. To mi se cinio kao zanimljiv koncept, pa me zanima zasto je nestao. Mozda ce ga postavit u final verziji?

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2009 9:53 (Assassin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
i gta isto??
intel q6600@4.0GHz,1000gb hard(2x500),4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w, 4870 1GB oc840/950(3800)
17 godina
Assassin kaže...

Prosle godine, negdje u ljeto (mozda i nije, ne sjecam se tocno kada), kad su izlazili prvi screenshotovi sedmice, na svima je bio aktualan onaj krug (polukrug, ili cetvrkrug, kako na kojem ss-u) sa aplikacijama, ali sad je on nestao pa me zanima sto je s njim. To mi se cinio kao zanimljiv koncept, pa me zanima zasto je nestao. Mozda ce ga postavit u final verziji?

Kakav krug, polukrug ili četvrtkrug?
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.2 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
17 godina
tnakir kaže...

Potpisujem naxeema.

Također mi nisu jasni ovi likovi koji govore o tome da je ovo usminkana vista i da je ovo "prava vista". Vista je OS koji je u nekim segmentima dosta drugaciji od Win7. Nije isti, nema powershell, windows core, o potrosnji resursa (uz iste efekte i ostalo) da ne pricam.

Stvar je u tome sta je vista bila "krivo" napisana, sto radi zurbe, sto radi antimonopolistickih akcija protiv MS. U win7 te neke stvari su se ispravile. Evo bas sam jucer citao da RDP podrzava HD filmove i DirectX (iako neznam sto ce to nekom ali eto).

Da, Vista i 7 su jako slicni, ali velike su se promjene dogodile "ispod haube", to sta imaju isti izgled... Heh... to me najmanje zanima.

Ma Vista i Win7 su otprilike kao i Win95 i Win98 kod Win9x osova te  Win2000 i XP kod NT-ida, Win2000 je prijelazni veliki korak u odnosu na prethodnika, a XP je finalni proizvod, a tako nekako je i Vista, prijelaz, a Win7 će biti pravi OS za budući period što nimalo ne umanjuje vrijednost Viste (ljudi i dan-danas koriste i Win2000)...
17 godina
neaktivan
crystal6 kaže...
Assassin kaže...

Ovaj na primjer
http://images.chron.com/blogs/techblog/archives/win7jpg.jpg 
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

Zna li itko zasto mi brzinu neta prikazuje 1/mbps a prije mi je bila 100/mbps testirao sam brzinu sa speedtestom i sve je normalno ali mene izgleda koci mrezna kartica!?

16 godina
odjavljen

Mene isto muči zvuk na 7-ici. Kao da mi stavi zvučnu na stand-by. Ako nema duže vrijeme nikakvog zvuka onda kad se čuje neki zvuk prvo malo zašumi u zvučnicima (kao kad uštekate zvučnike u komp) pa radi sve u dobro do sljedeće duže tišine.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

evala svima, vako, sad koristin visu, i jebe me sta je spora, ono kad palin pismu trina po ure dok se zavrti disk i tako, zna blokat, zanima me jeli bolji taj windows novi i isplati li ga se skiit/instalirat

maticna je gigabyte p35ds4, oce radit driveri, svi, vazno mi samo da radi net zvuk, muzika da svira video da se vidi

vala lipo

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ZA SVE ONE KOJI IMAJU PROBLEMA SA ZVUKOM

Mene to "prdenje" zvuka također ometa i čini se da u ovom trenu nema nikakvog poznato rješenja na netu. Barem tako izgleda. Ako koristite Winamp ili neki drugi player koji podržava plugin tražite KERNEL STREAMING plugin za njega. Kernel Streaming je Microsoftova tehnologija koja omogućuje direktno slanje zvuka na kernel di se zaobiđu sva sranja između (DirectX?). Jedino što onda ni jedan drugi program neće imat zvuka dok koristite neki sa kernel streamingom.

Ja vjerujem da je ovo direktno povezano za DirectX 11 i novijom arhitekturom za drivere. Svi mi i dalje koristimo Vistine drivere (koji rade ili ne rade ni na Visti - glupi proizvođać kartica ne piše) koji bi teoretski i trebali imat problema na novom operativnom sustavu. Trudim se svaki dan naći neki novi komad informacije i riješenje ali za sada sam naišao samo na taj KERNEL STREAMING.

Eto nadam se da je nekome barem malo pomoglo.

music is my first love and will always be my last

0 0 hvala 0
17 godina
Assassin kaže...
crystal6 kaže...
Assassin kaže...

Ovaj na primjer
http://images.chron.com/blogs/techblog/archives/win7jpg.jpg 
 Mislim da takvih stvari nema u sedmici.
16 godina
neaktivan

recimo meni realtek driveri na visti samo šume ili pište i evo već dugo su živo sra**  i uopće ih ne koristim
nego samo one koji su mi i došli s kompom ,kad god update s realteka napravim pištanje!Moram na roll back i sve pet!
Mislim da je tako i s Win7...realtek ima velikih problema po meni s vistom i win7.
takav dojam sam ja stvorio ,nisam previše išao u dubinu jer samo napravim roll back ..a sve od realtek firme škartiram...

Private
16 godina

pa ja san proba roll back al ne mogu ih uopće jedino šta mogu stisnut je driver details

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
V00D00 kaže...

ZA SVE ONE KOJI IMAJU PROBLEMA SA ZVUKOM

Mene to "prdenje" zvuka također ometa i čini se da u ovom trenu nema nikakvog poznato rješenja na netu. Barem tako izgleda. Ako koristite Winamp ili neki drugi player koji podržava plugin tražite KERNEL STREAMING plugin za njega. Kernel Streaming je Microsoftova tehnologija koja omogućuje direktno slanje zvuka na kernel di se zaobiđu sva sranja između (DirectX?). Jedino što onda ni jedan drugi program neće imat zvuka dok koristite neki sa kernel streamingom.

Ja vjerujem da je ovo direktno povezano za DirectX 11 i novijom arhitekturom za drivere. Svi mi i dalje koristimo Vistine drivere (koji rade ili ne rade ni na Visti - glupi proizvođać kartica ne piše) koji bi teoretski i trebali imat problema na novom operativnom sustavu. Trudim se svaki dan naći neki novi komad informacije i riješenje ali za sada sam naišao samo na taj KERNEL STREAMING.

Eto nadam se da je nekome barem malo pomoglo.

Pa sad baš da nema nikakvog poznatog rješenja i nije. Ne znam zašto, ali meni "Realtek HD Audio" radi apsolutno savršeno.

Ako netko želi, mogu mu poslati drivere koje koristim za 64-bitnu verziju (32 bita ne koristim godinama).

Zvuk ne može biti povezan s DirectX-om 11 ili novijom arhitekturom za drivere, jer se od Viste ništa nije promijenilo, tako da ni teoretski Vistini driveri nebi smjeli imati problema na Windowsima 7.

Eto i slika na kojoj se vidi da meni radi dobro.
LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2009 11:55 (naxeem).
16 godina

aj pošalji link odakle si ti skinia drivere

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hi

Pokušao sam instalirati W7 ali ništa od toga ,samo dobijem crni ekran i dolje u desnom dnu piše windows 7 i tako traje

Imam   Intel Core 2 Quad 2,4

8 GB RAM

8800 GTX NVIDIA

6 TB diskova i sistemski raptor od 80 GB 

ako imaš prijedlog javi

Zok

16 godina
neaktivan

Imam ja u folderu najnovije drivere koje sam skinuo i čuvam ih ali mi ne trebaju jer odmah pištanje.
Roll-back meni šljaka savršeno....a kad već godinu i pol imam probleme s realtek driverima to jaaaaako živcira
i postaje u mojoj glavi obično smeće od firme koja ne zna rješiti problem s driverima iako su im javili
miloonskim porukama da ima problema!Sav zvuk i codeci i svi programi bez tih drivera mi savršeno rade
a oni mi sve upropaste!Sory na ovoj ljutnji ali godinu i pol da nema pomaka to zna iživcirati!

Private
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice