Pozdrav,
Nedavno sam kupio Windows 11 ključ za novi PC (komponente: Ryzen 5 7600, MSI B650 Tomahawk WiFi, Kingston DDR5 6000MHz, Corsair TX750M 750W, Samsung 890 Pro 500GB), preko MMORC-a i aktivirao ga te je aktivacija bila uspješna, piše tako key je linkan sa mojim računom. No međutim, nakon što sam ponovno instalirao Windows, aktivacija nije bila automatska, pa sam morao otići u postavke "Activation" i nakon nekoliko minuta je sustav sam od sebe aktivirao Windows. Zanima me zašto to nije bilo odmah tijekom instalacije, nego sam morao ručno intervenirati?
Također, primijetio sam da Windows Update nije automatski instalirao sve drivere. U Update History su mi ostali neki "failed" driveri, kao što su:
Micro Star Intl Co Ltd system - 1.0.0.13 (4)
Mediatek Inc net 3.3.0.595
Advanced Micro Devices - media - 10.0.1.21 (2)
AMD - system - 22.20.0.0
Da bih izbjegao da ostanu "failed" u Update History, planiram čim se Windows podigne odmah kliknuti na Download and Install za sve dostupne nadogradnje, uključujući drivere. Možda sam trebao odmah to napraviti, ali nisam siguran koji je najbolji način za instalaciju drivera.
Koji je bolji postupak za instalaciju? Mogu li instalirati drivere preko Windows Update ili bi bilo bolje koristiti MSI utility koji iskoči čim se windows instalira ili MSI Center za preuzimanje najnovijih drivera? Planiram instalirati i AMD Adrenalin softver kroz MSI Center jer mi to windows update ne instalira, odnosno ne nudi. Što mi preporučujete kako bi izbjegao "failed" u Update History i ispravno instalirao sve drivere?
Hvala unaprijed na pomoći!
![poslano s mobilnog telefona](/forum/slike/frommobile.png)