Ssd problem

poruka: 5
|
čitano: 1.305
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Ssd problem

Pozz, imam m2 ssd zajedno sa 2 ostala ssd-a. Jucer mi je dosao Windows 11 version 24H2 update i ja to instalirao. Nakon toga pod this pc prestao sam vidjeti m2 ssd dok svi ostali diskovi su uredni. Promjenio sam slot m2 ssda-a i odmah ga je pronaslo u biosu no medutim jos uvijek pod moj pc nema ga niti u device manager ga nevidim kad pritisnem scan for changes. Gore sam imao vecinom igre, filmove... Zna li netko u cemu je problem? Bios sam updejtao na zadnju verziju i sve po starome, i chipset takoder.

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Ssd problem

Jesi li u pretraživač upisao diskmgmt.msc 

合氣道
Moj PC  
2 0 hvala 1
3 mjeseca
Re: Ssd problem

Vidiš li disk u disk management?

Ukoliko da samo mu dodaj slovo (putanju)..

Ukoliko ga nema niti u disk managementu niti u upravitelj uređaja tad su dva moguća problema:

1. Ispravno konfiguraj PCIe postavke u UEFIu, Biosu

2. Instaliraj Chipset driver nakon restartaj ukoliko nema diska u OSu reinstaliral storage drivere, drivere obvezno za tu ploču i reviziju ploče.

Sretno! 

Hardwhelper!!!
9 godina
Ssd problem

Nisam ga vidio uopce u disk management, samo je bio vidljiv na pocetnom ekranu u biosu pod m.2_2 slot. Uspio sam rijesiti problem, prebacio sam AHCI u RAID mod sve diskove i onda dobio BSOD, pa usao u bios opet i stavio AHCI i nekim cudom dva normalna ssd-a su ahci a ovaj m.2 je ostao pod raid i sad sve radi... Necu vise dirati nista samo da imam podatke :) Hvala vam na prijedlozima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2025 10:05 (HolyPotato).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Ssd problem

Hvala svima

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.2.2025 8:54 (mikiFrajer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice