Pozz, imam m2 ssd zajedno sa 2 ostala ssd-a. Jucer mi je dosao Windows 11 version 24H2 update i ja to instalirao. Nakon toga pod this pc prestao sam vidjeti m2 ssd dok svi ostali diskovi su uredni. Promjenio sam slot m2 ssda-a i odmah ga je pronaslo u biosu no medutim jos uvijek pod moj pc nema ga niti u device manager ga nevidim kad pritisnem scan for changes. Gore sam imao vecinom igre, filmove... Zna li netko u cemu je problem? Bios sam updejtao na zadnju verziju i sve po starome, i chipset takoder.
Ssd problem
- poruka: 5
- |
- čitano: 1.305
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jesi li u pretraživač upisao diskmgmt.msc
Vidiš li disk u disk management?
Ukoliko da samo mu dodaj slovo (putanju)..
Ukoliko ga nema niti u disk managementu niti u upravitelj uređaja tad su dva moguća problema:
1. Ispravno konfiguraj PCIe postavke u UEFIu, Biosu
2. Instaliraj Chipset driver nakon restartaj ukoliko nema diska u OSu reinstaliral storage drivere, drivere obvezno za tu ploču i reviziju ploče.
Sretno!
Nisam ga vidio uopce u disk management, samo je bio vidljiv na pocetnom ekranu u biosu pod m.2_2 slot. Uspio sam rijesiti problem, prebacio sam AHCI u RAID mod sve diskove i onda dobio BSOD, pa usao u bios opet i stavio AHCI i nekim cudom dva normalna ssd-a su ahci a ovaj m.2 je ostao pod raid i sad sve radi... Necu vise dirati nista samo da imam podatke :) Hvala vam na prijedlozima.