Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.036.796
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
16 godina
Windows 10 - problemi

Ne prolazi mi Windows Update: 2017-06 Cumulative Update for Windows 10 Version 1607 for x64-based Systems (KB4022715) - Error 0x8e5e03fb

Svašta sam Googl-ao i pokušavao, čak i popravljanje sa SFC i DISM-om.

Kod DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /source:WIM:X:\Sources\Install.wim:1 /LimitAccess mi ne pronalazi Windows 10 ISO datoteku,

iako X: zamijenim sa svojom oznakom HDD-a (D:) gdje se inače nalazi datoteka.

Trebam li iza D: dodati točan naziv ISO datoteke?

Ako pokrenem ISO Windows instalacije, nudi mi da instaliram Win 10 Pro.

Hoće li to možda popraviti probleme koje imam negdje u Registry-u/Windows sistemskim datotekama bez da mi izbriše podatke?

Mislio sam da će mi ponuditi neku opciju "popravka" oštećenih (datoteka) Windowsa.

Trenutno imam verziju 14393, a Win Update assistant mi nudi nadogradnju na 15063.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.7.2017 21:08 (Matozan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - problemi

Riješio skidanjem Windows Update Assistant-om sa Microsoft stranica i instalacijom/nadogradnjom Windowsa bez gubitka podataka.

Vidjeti ćemo hoće li kod sljedećeg automatskog Win Updatea opet javljati grešku da ne može instalirati zakrpe.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.7.2017 22:43 (Matozan).
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
protjeran
Re: Windows 10 - problemi

Dajte molim vas nesto sam pritisnuo bice sad su mi se pobrkala slova z i y.

Evo slika

http://prntscr.com/fsxfc4

iako u preview stoji da je y tipka y, medutim nije..

www.aocsource.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.7.2017 21:31 (Kresimir4).
16 godina
Kresimir4 kaže...

Dajte molim vas nesto sam pritisnuo bice sad su mi se pobrkala slova z i y.

Evo slika

http://prntscr.com/fsxfc4

iako u preview stoji da je y tipka y, medutim nije..

Add a language - Croatian

morrisoN
16 godina

podesi jezične postavke (i pogledaj zaslonsku tipkovnicu..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Windows 10 - problemi

Imam ovaj problem s jednim starijim program, http://windowsreport.com/app-cant-run-windows-10/

Isprobao sam sve s ovoga tutorijala, kao i opciju desni klik - properties - compatibility - run this program in compatibility mode - Win XP SP2, SP3.

Program mi je vezan uz programiranje jednog starijeg CNC stroja i nekako mi se čini da je jedino riješenja licenca za noviju verziju programa,

ali eto, probat ću pitati ovdje, možda netko zna nešto više od mene o ovome problemu.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D

0 0 hvala 0
16 godina

-kad kažeš...stariji soft..koji-kakav.. npr ima li 16bitni dio (95% da ima) i tad zaboravi.. koristi stariji-kompatibilan os ili vm. (ili nova ver.appsa)..

..+ appsi koji direktno koriste HW moraju imati problem s novijim osom.. uz interese MSa i proizvođača (kojima neki patch-update nije u interesu... mada je soft vječan). bizz.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.7.2017 17:14 (ihush).
14 godina
ihush kaže...

A znam to sve, samo sam tražio potvrdu. 

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
16 godina

-ništa nije nemoguće... +nema garancije (potvrde) tak da možda... :)

pitanje je samo kako je tebi 'bolje' riješenje... npr VM?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.7.2017 17:50 (ihush).
14 godina
ihush kaže...
pr VM?

Isprobano i radi bez ikakvih problema u VM XPu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.7.2017 17:34 (Valentin17).
16 godina
Valentin17 kaže...
ihush kaže...
pr VM?

Isprobano i radi bez ikakvih problema u VM XPu.

to je tad, najkvalitetnije-najtrajnije rješenje...

14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Instalirao sam win 10, i svaki put kada upalim laptop brightness mi bude na preporučeno, umjesto na 100 % koje sam stavio, bez obzira šta napravio. (imam inst sve drajvere)

i postvio sam adaptive brihtness u postvkama (to mi stavi na svijetlinu u postotke, ali kad resrtiram laptop vrati mi na staro)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Windows 10 - problemi

Dakle instalirao sam windows 10, taskbar ne reagira, tocnije, ne mogu na ikone  desni klik stisnut, ne mogu otvorit start ni search sa lijevim klikom, stisnem nista se ne desava.takoder ni action center ne mogu otvorit. Aktivirao sam windows i sve. Kako da fixam ovo? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stosk0 kaže...

Dakle instalirao sam windows 10

Loša kopija.

10 godina

A prijatelj sta mi je preporucio, odnosno linkao win sa TPB, nema problema ni sa cim

14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Stosk0 kaže...

Dakle instalirao sam windows 10

Loša kopija.

Moj je orginal, ali opet mi niko nije odg u čemu bi mogao biti prolem!

10 godina
markot kaže...

Da znam rado bi ti odgovorio, al ne razumijem se tolko u vakve probleme, guglao sam i pokusavao sve, reinstalirao windows. Nista.

16 godina

Windowse skidate s Pirate Bay-a? E pameti...

Sinoć sam lega jutros...
12 godina
BlackMoon kaže...

E čega ... 

Besplatne Windowse skidati s Pirete Bay-a ???? 

ništa mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.7.2017 10:43 (nicky.sl).
16 godina
nicky.sl kaže...
BlackMoon kaže...

E čega ... 

Besplatne Windowse skidati s Pirete Bay-a ???? 

Uz malo snalažljivosti srede se oriđiđi Winsi bez ikakve muke

-bez pameti, još lakše.. na MSovoj stranici, klikati next.. i win-install je tu (iso, usb, dvd..), lakše-sigurnije fullpruf (osim za hackere).

-bez aktivacije win radi, radi bolje od tpb-utimatedišna (s dodacima kao malware).

9 godina
Zanima me najjeftinija opcija za prikaz na 4 monitora sa VGA ulazima, a da svaki ima neovisni prikaz. 3D nebitan.

0 0 hvala 0
13 godina
Gogo222 kaže...
Zanima me najjeftinija opcija za prikaz na 4 monitora sa VGA ulazima, a da svaki ima neovisni prikaz. 3D nebitan.

To ti je više harverski problem nego softverski, ili vezan uz Windowse.

Najbitnije ti je da nabaviš grafičku karticu koja ima 4 izlaza. Velika vjerojatnost je da neće svi biti VGA pa ti trebaju konverteri.

Današnji driveri od Nvidia i AMD-a bez problema prikazuju 4 odvojena monitora.

Ne bi ipak preporučio najjeftinije, jer ima i grafičkih prije 2010-te godine koje su to podržavale... a tko zna kako će raditi u današnje vrijeme.

Ja bi na tvom mjestu išao na Njuškalo, odabrao neki cjenovni rang i gledao jednu po jednu grafu, koja ima 4 izlaza, i onda na netu pogledao dal se svi od njih mogu konvertirati u VGA.

P.S. što misliš neovisan prikaz? Jedni Windowsi, i na svakom monitoru drugi program, ili baš da svaki monitor ima svoj miš i tipkovnicu?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.7.2017 14:31 (CyberDemonVZ).
9 godina
Hvala, ma to znam ali nije baš tako jednostavno. Može do max 3, ali 4 je već problem.
Mislio sam uzet matičnu sa dva pciexpress 16x porta i dvije iste jeftine grafulje i svaka drajva po dva monitora.

0 0 hvala 0
16 godina

-potraži matroxove vga.. do cca16 monitora, (jeftinije ti je uzeti neki konverter usb-vga.. nešto.. ili ubaciti više starijih kartica.. do 8 komada ovisno o mbo-utorima).

8 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pozdrav svima, nadam se da ćete mi pomoći..

Kupila sam nov Asusov laptop X540SA i na njemu nije instaliran nikakav operativni sistem. S obzirom da sam imala windows 10 na dvdu, mislila sam da ću instalaciju moći obaviti sama, međutim laptop ne posjeduje čitač za cdove.. Kada se laptop upali piše FreeDOS kernel version 1.1.35w.. Kernel compatibility 7.10 - WATCOMC - FAT32 supprot i još neke stvari i na dnu C:HD1 i kao size 30000MB, D:HD1 size 30004MB i na kraju C:/> 

Eh sad, ja sam skinula Windows sa oficijelne stranice kao iso file i preko par aplikacija s neta ga napravila butabilnim, pošto na starom laptopu Rufus nikako ne mogu instalirati.. U biosu sam postavila USB stick kao prvi, međutim kad uključim laptop, pojavi mi se problem 0x000000f - The Boot Configuration Data for your PC is missing or contain errors i to sve na onoj crnoj podlozi. Pokušala sam još par puta, misleći da je do USB-a, međutim sve isto.. Pokušat ću još s usb-om od prijateljice, ali me interesuje do čega to može biti?

Da li je jedino rješenje da ga nosim u servis, s obzirom da je danas windows 10 najlakše instalirati, a i radila sam to dosta puta, samo ne na novom laptopu i sa usb stickom 

Hvala unaprijed, i oprostite na dugom postu. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nejla2017 kaže...

Kupila sam nov Asusov laptop X540SA i na njemu nije instaliran nikakav operativni sistem. S obzirom da sam imala windows 10 na dvdu, mislila sam da ću instalaciju moći obaviti sama, međutim laptop ne posjeduje čitač za cdove.. Kada se laptop upali piše FreeDOS kernel version 1.1.35w.. Kernel compatibility 7.10 - WATCOMC - FAT32 supprot i još neke stvari i na dnu C:HD1 i kao size 30000MB, D:HD1 size 30004MB i na kraju C:/> 

Eh sad, ja sam skinula Windows sa oficijelne stranice kao iso file i preko par aplikacija s neta ga napravila butabilnim, pošto na starom laptopu Rufus nikako ne mogu instalirati.. U biosu sam postavila USB stick kao prvi, međutim kad uključim laptop, pojavi mi se problem 0x000000f - The Boot Configuration Data for your PC is missing or contain errors i to sve na onoj crnoj podlozi. Pokušala sam još par puta, misleći da je do USB-a, međutim sve isto.. Pokušat ću još s usb-om od prijateljice, ali me interesuje do čega to može biti?

Da li je jedino rješenje da ga nosim u servis, s obzirom da je danas windows 10 najlakše instalirati, a i radila sam to dosta puta, samo ne na novom laptopu i sa usb stickom 

S kojim si programima radila bootabilni USB? Skini i instaliraj Windows DVD/USB Download Tool i preko njega pokušaj napraviti bootabilni USB. Rufus se ne instalira, već samo skine i pokrene.

14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Jel zna netko kako u potpunosti onemogućiti automatsko ažuriranje drivera preko Windows Update? Instaliram drivere od grafičke i Microsoft krene skidati neke svoje koji mi konstantno rade probleme. Napravio sam sve kako piše na Microsoftovim stranicama, ali driveri se i dalje automatski ažuriraju pa ih svako malo moram vraćati na prijašnju verziju.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Nejla2017 kaže...

Probaj napravit boot USB sa power iso, ja ga preferiram za pravljenje bootable USB-a, a nakon toga, ne sviđa mi se ovo sto svi mijenjaju boot prioritet kad se jednostavno može ući u boot menu i bootat sa cega zelis Boot menu na asusu je ja msn ESC i tada ne bi trebala imati problema, javi kako je prošlo 

13 godina
neaktivan
Pozdrav, jucer mi se pojavio problem i ne mogu ga rjesiti.
Kada upalim komp windows mi se ucita i kada upisem lozinku krene mi se ucitavati, i poslije toga nema pomaka.
Ako pricekam pri ulogiranju, onda uopce ne mogu doci do dijela u kojem upisujem lozinku, a tipkovnica je ispravna, samo se vidi slika lock screena i dalje od toga ne ide.
Pokusao sam pokrenuti u safe mode i tamo ne mogu otvoriti nista, samo mi se na cursoru misa pojavljuje znak ucitavanja.
Zahvaljujem se unaprijed.

0 0 hvala 0
11 godina
Windows 10 - problemi

Bog!

Na laptopu lenovo z50-75 koji nema dvd rom ugradio sam uz postojeći hdd ladicu za drugi hdd.

Oba su seagate od 1 tb.

Problem je taj što se u biosu ne vidi da je instaliran odd,

u boot meniju stoji na popisu a windows 10 ga ne vidi.

Kad odem u disk menagement tu je i taj drugi disk koji bi trebalo inicirati a neda i pokazuje nula gb na njemu.

Dignuo sam windows xp sa hirensa i disk je uredno prepoznat i mogu pisati i brisati sa njega.

Ista stvar je i sa linuxom gdje sam ga i formatirao i particionirao.

Taj dodatni disk je uredno radio kao externi hdd.
Pretpostavljam da je problem negdje u windowsima. Koristim windows 10 home 64 bita.

Ima li tko kakvu ideju u čemu bi tu mogao biti problem i kako ga riješiti?

Pomalo, šegavo i vajka!

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice