Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.036.268
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
15 godina
Windows 10 - problemi

Evo mene opet sa mojim problemom, znači ako FTP klijent (WinSCP) radi, tijekom rada se pumpa ram, dok ne dođe do 99% i računalo ne postane potpuno neupotrebljivo tj. nužan je restart. Svejedno je ako je na računalu pokrenut samo WinSCP ili ako on radi u pozadini dok se na računalu rade drugi poslovi. 

Ja mogu zaobići ovaj problem tako da resetiram komp svako 6-8 sati, znači ja mogu živjet sa ovim, jer mi taj program radi samo par dana jednom mjesečno - ali me više interesira zašto je tako obzirom da task manager ne prikazuje da neka aplikacija ili proces koristi puno rama. Ovaj put sam za informacije o memoriji koristio program Process Explorer. Rezultati su sortirani od najvće prema najnižoj vrijednosti za stupce CPU, Private Bytes, Working Set i jedna je slika, SS kompletne memorije. Mislim, možda to krivi stupci koje treba gledat, nisam sistemac...

Poredano+po+korištenju+CPU-a Poredano+po+korištenju+CPU-a
Private+Bytes Private+Bytes
Working+set Working+set
Kompetna+memorija Kompetna+memorija
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.6.2017 13:57 (KIKI3ooo).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Windows 10 - problemi
Kod tebe ima dosta procesa-programa u pozadini.
Da li si probao gasit neke od njih pa vidit ako pada zauzece?

Nekoliko programa ima dosta veliko zauzece PageFault-a (npr. UninstallMonitor).
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
Windows 10 - problemi

problemi? .. MS stvarno treba neki spec.pregled.. ili bar osoblje koje natipkava sys.meseđe.

-ugl, updejtan, ali traži restart.. kako bi me 'vratio na pravi put' .. MS, odskakući :)))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
16 godina
ihush kaže...

problemi? .. MS stvarno treba neki spec.pregled.. ili bar osoblje koje natipkava sys.meseđe.

-ugl, updejtan, ali traži restart.. kako bi me 'vratio na pravi put' .. MS, odskakući :)))

Tako ti i treba kad si zabludjela ovčica ;)

morrisoN
8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Problem sa rebootom odnedavno.  

Naime, reboot je odvratno spor, cca 2 minute, dok paljenje odradi ispod 10 skeundi, gašenje čak manje i od 5 sekundi, prije je slično bilo i sa reboot, ali sad u zadnje vrijeme kao da se nešto od postavki pohebalo i reboot traje vječnost, stoji windows logo dugo dok sve ne učita.

Probao sam gasit fast boot u bios, mijenjat razne postavke u msconfig ali jednostavno reboot i dalje spor, neam više ideju šta probat.

Imao neko sličan problem ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

First Boot tj. paljenje ti je podeseno da bude fast boot, dok kod reboota se to ne primjenjue. Vrlo lako moguce da jeste ovo u pitanju.

Settings - Power and Sleep - Additional power settings - Choose what the power button does - te tu provjeri jel ukljuceno "Turn on fast startup".

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.6.2017 11:20 (dzelo).
8 godina
protjeran
dzelo kaže...

First Boot tj. paljenje ti je podeseno da bude fast boot, dok kod reboota se to ne primjenjue. Vrlo lako moguce da jeste ovo u pitanju.

Settings - Power and Sleep - Additional power settings - Choose what the power button does - te tu provjeri jel ukljuceno "Turn on fast startup".

Ma to sam isto isprobao, bilo uključeno ili ne isti  krc se dešava, ne znam šta je to odjednom al užasno iritira.

14 godina
Windows 10 - problemi

U čemu je problem da nakon što otvorim par tabova u Operi redovito krene štekanje i javlja se Your computer is low on memory poruka, a zauzetost je nekih 40-50% u Task Manageru? 

Imam 8GB DDR3 rama tako da ne vjerujem da je to premalo za surfanje na Win10 i 3 taba otvorena. 

0 0 hvala 0
17 godina
Prostor na disku?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
djigibao kaže...
Prostor na disku?

Oko 50% na oba,

Do sada mi je page file bio na HDD-u, sada sam ga stavio i na SSD, pa javim (dakle i na HDD i SSD).

17 godina
Mozda ti nesto zauzme cijeli RAM, slikaj task manager kad se to desi.
11 godina
Windows 10 - problemi

Drugovi, imam već dugo jedan problem. Naime, prošle godine tamo negdje u devetom mjesecu radio sam na glavnoj config dodavanje accounta sa nižim ovlastima, pa sam nešto brljavio sa prijenosom ovlasti na njega i tako to....e, tada sam vjerojatno nešto pobrisao, te mi od tada ne dela spajanje Samsunogva mobaća na komp, da mi skine fotke sa njega. Kao ni sa Canonovog digitalca. Naime, isto na lapu imam i Win 10, te tamo sve šljaka. Probao sam sve ono u vezi drivera(instalacija/deinstalacija), al nije pomoglo.

Nešto bih vjerojatno trebao po registru brljaviti(podesiti). Netko na ma uputi na korisni trag, pa da onda sam se dovinem rješenju??

Mislim da ne moram skidati fotke na lap, pa preko usb prenositi na glavni komp.

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.TMATIJA1.Leaving or dead, always ahead...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Napravi novi accaunt s administratorskim ovlastima...btw, ko više tako skida slike s fotića? Ja izvadim CF karticu iz aparata i upiknem je u card reader...

Sinoć sam lega jutros...
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.6.2017 2:06 (BlackMoon).
14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Opet novi problem, dakle ništa novo. 

Ne mogu otvoriti neke aplikacije kada ih tražim preko search bara. Upišem cmd ili command prompt i kad kliknem na to, ništa se ne događa. Ne otvara se ni onaj menu koji se inače pojavi pri desnom kliku. Isto je i sa Snipping tool-om i ostalim ugrađenim programima. Instalirane programe normalno mogu pokrenuti. Preko Starta se sve normalno pokreće. Probao sam sve što Google kaže, ali ništa ne pomaže...

EDIT: Ne mogu ni Control Panel otvoriti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.6.2017 16:56 (Marko :D).

0 0 hvala 0
17 godina
Do sad nisam to gledao ali evo kod mene ista stvar (ne zamaram se time).
BTW. probaj utipkati neku Win Metro App (npr. Weather, Calendar...), kod mene to otvara bez problema.
14 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Do sad nisam to gledao ali evo kod mene ista stvar (ne zamaram se time).
BTW. probaj utipkati neku Win Metro App (npr. Weather, Calendar...), kod mene to otvara bez problema.

Metro aplikacije se otvaraju bez problema. Čudno je da je prije radilo i od jednom prestalo. Evo još nešto, onemogućio sam automatsku instalaciju drivera u postavkama, ali opet mi se driveri instaliraju preko Windows Updatea.

Windows 10 ima hrpu postavki koje bi trebale radit, a ne rade. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.6.2017 16:51 (Marko :D).
14 godina
Windows 10 - problemi

Kod mene sve otvara

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

LOL.

EDIT: Pronašao rješenje. Settings -> Privacy -> Background Apps ->Uključiti let apps run in background -> Restartati računalo -> Ugasiti let apps run in background. Na nekoj stranici sam pronašao da je to bug prisutan već duže vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.6.2017 17:20 (Marko :D).

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Maloprije nece da udje u nijedan fajl,program,start nista samo task manager probam se odlogirati ulogirati i opet isto restartam Pc i problem...

Stalno se vrti da repair nije uspio...odem na advance i tamo probam restore sistem i nista bezuspjesno..sad ima dosta drugih opcija ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pozdrav svima...

Da ne prekopavam cjelu ovu temu, imam problem s Windows 10 Education 64-bit instaliranim na Lenovo Z50-70 model 20354 notebooku.

Već duže imam problema s updateom. Naime, radi se o Cumulative update for Windows 10 verzija 1607. KB-ovi se s vremenom mijenjaju (zadnji je KB4022715), ali ja otkad je izašao taj update za verziju 1607 nisam mogao taj update instalirati. Svaki put stane kod instalacije i javi grešku Error code: (0x80073712)

Tražio sam po raznim forumima i vidio da dosta ljudi ima isti problem, međutim sva rješenja koja sam našao kod mene nisu funkcionirala...

Ima li netko ovdje kakav savjet?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kengaru kaže...

Pozdrav svima...

Da ne prekopavam cjelu ovu temu, imam problem s Windows 10 Education 64-bit instaliranim na Lenovo Z50-70 model 20354 notebooku.

Već duže imam problema s updateom. Naime, radi se o Cumulative update for Windows 10 verzija 1607. KB-ovi se s vremenom mijenjaju (zadnji je KB4022715), ali ja otkad je izašao taj update za verziju 1607 nisam mogao taj update instalirati. Svaki put stane kod instalacije i javi grešku Error code: (0x80073712)

Tražio sam po raznim forumima i vidio da dosta ljudi ima isti problem, međutim sva rješenja koja sam našao kod mene nisu funkcionirala...

rješenje je jednostavno pošto imaš verziju 1607, skini microsoft media creation tool , odaberi upgrade ili clean install na zadnju verziju 1703.

isto bi uradio i da nije izašlla novija verzija.

error code znači da je neki windows file/s corrupt/missing, manje je moguće da se može popraviti ručno, a najsigurnije je odraditi repair/refresh ili clean instal, vremenski najkraće traje

10 godina
Pozdrav
Dogodilo mi se jedan specifičan problem, uglavnom komp se resetirao i krenulo je windows update, nakon toga kod prijave pojavilo se nepostojeći mali, tako da nemogu obnovit lozinku.... Šta da učinim? Nova instalacija windowsa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
total kaže...
kengaru kaže...

Pozdrav svima...

rješenje je jednostavno pošto imaš verziju 1607, skini microsoft media creation tool , odaberi upgrade ili clean install na zadnju verziju 1703.

isto bi uradio i da nije izašlla novija verzija.

error code znači da je neki windows file/s corrupt/missing, manje je moguće da se može popraviti ručno, a najsigurnije je odraditi repair/refresh ili clean instal, vremenski najkraće traje

Media creation tool zbog nekog razloga nije kompatibilan s ovom verzijom windowsa. Međutim, na spomenutom linku sam našao link za upgrade windowsa koji je za divno čudo odradio posao tako da sam uspješno prebačen na verziju 1703.

U svakom slučaju zahvaljujem...

14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi
Pozdrav svima,

Imam problem prilikom instalacije Windows 10 na racunalo navedeno pod Moj PC.

Na racunalu je bio instaliran Linux Arch, međutim nakon azuriranja vise mu ne mogu pristupiti.
Imam Windows 10 x64 DVD , ali prilikom bootanja s DVD-a izbaci sljedecu gresku:

File: \windows\system32\boot\winload.efi
Error code: 0xc0000225

Arch je bio instaliran u UEFI nacinu, ako ima veze.

Postoji li mogucnost da je verzija Win10 koja je na DVD-u prestara za KabyLake konfiguraciju ( da joj nedostaje neki driver ) ?
Jel imao tko slican problem i ima li rjesenje ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.4.2021 12:56 (slobodann).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Imam problem. Dobila sam novo računalo s Desetkom.

Sve je lijepo radilo do jučer (jučer sam ga dobila, uključila i koristila), kad mi PC javi da ima ažuriranja. OK, rekoh, instalirala sam update-e preko servisa Windows Update.

Evo nekoliko pitanja:

1. Nakon ažuriranja (i danas i jučer) misteriozno nestane zvuk, kao da nema izlaznog uređaja, ali PC uredno prikazuje i zvučnike i HDMI sound output. Jednostavno crkne. Isprobano.

1a. Taj problem sam privremeno popravila updateom drivera za Realtek High Definition Audio (pomoću Device Managera).

1b. Pojavio se BSOD DPC_WATCHDOG_VIOLATION, ali za to se javljam u za to predviđenu temu.

1c. Kad nestane zvuk, ni jedna multimedijska datoteka se ne može reproducirati.

1cI. KODOVI GREŠAKA: 0xc00d5212 (MP3 file)

1cII. Kod greške za .mp4 file trenutačno nije dostupan. U trenutku pisanja se normalno pokreću .mp4 datoteke. Ponekad se ni one ne reproduciraju.

2. Postoji li trajno rješenje kojim će se taj problem popraviti? Treba mi zvuk za multimedijske potrebe, a ne da mi se pokretati staro računalo.

Officer Crabtree: God Moaning. The resist-once have accqo-aired a bum. They are going to ex-plod the whaleway brodge.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Iz mog iskustva također sam imao problema sa zvukom. Instaliram i isto mi se dogodi. Jednostavno ostavi driver koji je najbolji i kojim čuješ zvuk.

Što se tiće tih multimedijskih datoteka probaj ažurirati store i aplikaciju glazba, ako ne pomogne onda probaj windows media player a ako ne i to onda probaj vlc media player on je univerzalan ili instaliraj codec fileove. Baš su tu 10-tku tako zeznuli da mi je muka od nje.

Imam i ja problem. Imam laptop Hp međutim nakon 6 mjeseci više-manje 6 mjeseci korištenja odlucim se instalirati azuriranje za kreativne no naravno nije mi podrzavao stick za internet pa deinstaliram azuriranje i otad mi javlja da licenca uskoro istjece. Zna li itko razlog? 

Slike u prilogu...

A piše da je aktiviran...

8 godina
A koju imaš licencu ?
10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Razmišljala sam o VLC, ali meni je problem taj što ni sistemske zvukove ne reproducira. Ko da uopće nema zvučne kartice. Danas uopće nije reproducirao zvuk. Ni proban zvuk se ne može čuti.

Officer Crabtree: God Moaning. The resist-once have accqo-aired a bum. They are going to ex-plod the whaleway brodge.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stavi sliku device managera.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice