Tnx Marko na ideji ;)
...nazalost u linuxu nema lijeka...
A Windows ovako kaze:
-zar si sumnjao (već sam to rekao..) jer to što win nema driver za linuxov npr ext, ipak vidi disk, particiju.. i ako je raw, tad to znači da nije npr ext.. da je ext tad bi bila označena particija kao particija, nepoznata, ne raw. :)
-za primjer, formatiraj nešto u ext i provjeri.. nije raw, tj ako ima nealociranog mjesta vidjet ćeš ga normalno a ako instaliraš driver ili krositiš npr easeus možeš i koristiti svaki FS (za koji imaš driver) kao što to radi i linux (jer nije linux čudotvorac, sve, sav HW je dostupan OSu kroz driver, ne po duhu svetom..). Linux distra ugl ima ntfs+ driver, dok win juzeri ugl ni ne znaju da to uopće postoji kao driver..
+ btw, kad si već gledao pod linuxom, trebao si s gepartedom, ne samo filebrovserom.. i tad bi vidio isto kao iz win ili bilo kojeg OSa, bilo kojeg disk-part managera, jer svi rade isto (osim što stari alati ne podržavaju nrp GPT ili AHCI mod ili kao što stari kontroler diska ne podržava npr veći disk..).
+ alati za popravak, primarno je sve na MSovom FSu kao fat32/ntfs.. pa tako ni nemaš npr chkdsk pod linuxom ili razne alate za spašavanje kao recuva i sl.. ako čita nrp FAT32 tad nema razloga to raditi kao linux app dok je +92% juzera na win.. i u nedostatku takvih alata za spašavanje i sl nije linux neka prednost nego nrp hirens/miniPE itd..

Kae to fora neka - krpa

te bih uvijek koristio KMSC aplikaciju za key za Windows 10 Pro, no s vremena na vrijeme bi mi izbacilo kako će licenca uskoro istjeći. Jučer sam preko ebaya (od provjerenih) kupio key za Windowse.... dobio key te upisao ali bi dobio error (slika 2), prije toga bi dobio te ako želim aktivirati Windowse (slika 1). Sada me zanima kako se taj error može riješiti. Aplikacije za aktivaciju Windowsa sam obrisao...