Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.890.489
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
odjavljen
Windows 10 - dojmovi, problemi

Moraš stvarno bit majstor da ti treba aktivator za besplatan OS 

Moj PC  
11 0 hvala 1
14 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
Tonči kaže...

Moraš stvarno bit majstor da ti treba aktivator za besplatan OS 

Ovdje stvarno ima velikih majstora.

16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
PlayMaker10 kaže...

Imam jedno pitanje, ukoliko želim instalirat Windows 10 ali kao "clean install", ne bi htio dirat "Local disk D:" e sad pitanje je, da li je dovoljno samo formatirat "Local Disk C:" ili da izbrišem "Local Disk C:" i one 4 particije koje je sistem kreirao MBR,System Reserved, Recovery i još jedna ne znam joj sad ime i kreiram ju ponovno? Ponavljam "Local Disk D:" nikako ne bih dirao jer imam previše podataka tamo.

Pa onda samo obriši C: i te dodatne particije a D: ostavi. Ne oslanjaj se previše na slova, gledaj po veličini.

Ali kao što stara poslovica kaže, postoje samo dvije vrste podataka: backupirani i izgubljeni. Napravi kopije najbitnijeg na D: disku...

Ne ne, razumijem se ja u to sve tako da se ne oslanjam na slova, nego me samo zanimalo da li uz C: trebam obrisat one 4 particije pa da ih Windows sam kreira, to nisam nikad radio pa nisam baš upućen u to. Hvala vam na pomoći, tako ću i napravit kad dođe Win 10. Ne volim radit upgrade, bolje je sve na čisto pa sam na miru.

12 godina
PlayMaker10 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
PlayMaker10 kaže...

Imam jedno pitanje, ukoliko želim instalirat Windows 10 ali kao "clean install", ne bi htio dirat "Local disk D:" e sad pitanje je, da li je dovoljno samo formatirat "Local Disk C:" ili da izbrišem "Local Disk C:" i one 4 particije koje je sistem kreirao MBR,System Reserved, Recovery i još jedna ne znam joj sad ime i kreiram ju ponovno? Ponavljam "Local Disk D:" nikako ne bih dirao jer imam previše podataka tamo.

Pa onda samo obriši C: i te dodatne particije a D: ostavi. Ne oslanjaj se previše na slova, gledaj po veličini.

Ali kao što stara poslovica kaže, postoje samo dvije vrste podataka: backupirani i izgubljeni. Napravi kopije najbitnijeg na D: disku...

Ne ne, razumijem se ja u to sve tako da se ne oslanjam na slova, nego me samo zanimalo da li uz C: trebam obrisat one 4 particije pa da ih Windows sam kreira, to nisam nikad radio pa nisam baš upućen u to. Hvala vam na pomoći, tako ću i napravit kad dođe Win 10. Ne volim radit upgrade, bolje je sve na čisto pa sam na miru.

Pobriši sve particije od "C" diska a "D" ne diraj.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
PlayMaker10 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
PlayMaker10 kaže...

Pobriši sve particije od "C" diska a "D" ne diraj.

Čim izađe Windows 10 to ću napraviti. A kako će key funkcionirat, ubacim ovaj od Windowsa 8.1 ili?

12 godina

Kad iziđe desetka napravi nadogradnju pa tek poslije toga čistu instalaciju.

I naravno s ključem od osmice ces aktivirat desetku al zapamti najprije nadogradnja.

16 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Kad iziđe desetka napravi nadogradnju pa tek poslije toga čistu instalaciju.

I naravno s ključem od osmice ces aktivirat desetku al zapamti najprije nadogradnja.

A koliko bi lošije performanse bile ako napravim samo upgrade?

12 godina

Škakljivo pitanje, sve ti ovisi koliko imaš aplikacija instaliranih i koliko je njihovog smeća ostalo po disku pa i raznorazne štetočine čine svoje.

Nadogradnju moraš napravit pa ćeš vidit kako se ponaša i tad odluci hoćeš li ić na čistu instalaciju.

Ja preporučam čistu instalaciju poslije nadogradnje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2015 12:34 (nicky.sl).
16 godina
Msi 2003 kaže...

Vidio sam da ljudi aktiviraju win10 preko programa KMSpico pa pitam šta vi mislite jeli bi usoio sa time aktivirat win10

Pročitaj pravila foruma, (ako hoćeš ostat na njemu!) pogotovo ovaj dio:

''Zakonom zaštićeni materijal - Stavljanje zakonom zaštićenog (copyrighted) materijala na ovaj forum nije dozvoljeno, kao ni linkova s kojih je moguće skinuti takav materijal. Traženje pomoći za piratiziranje softvera, kao i pomaganje u tome, također nisu dozvoljeni. Prekršitelji ovog pravila bit će opomenuti ili će im biti trajno zabranjeno korištenje ovog foruma. ''

Takve stvari pitaj na PP.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2015 14:32 (kizo2703).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Škakljivo pitanje, sve ti ovisi koliko imaš aplikacija instaliranih i koliko je njihovog smeća ostalo po disku pa i raznorazne štetočine čine svoje.

Nadogradnju moraš napravit pa ćeš vidit kako se ponaša i tad odluci hoćeš li ić na čistu instalaciju.

Iskreno imam doslovno standardne programe, na laptopu samo surfam i slušam muziku. Znači Firefox, Chrome, Adobe Reader, Ashampoo Burning Studio, PotPlayer, Office 2010 i ESET (kojeg ću maknut prije upgradea). Skype, Viber, i Samsung Kies i to je to što se programa tiče, možda čak to i neće radit probleme. Baš zato što ne radim ništa pretjerano na laptopu mislim da mi taj upgrade možda čak niti neće radit probleme, eventualno drivere da updateam prije upgradea.

12 godina

Netribaš se zamarat driverima jerbo desetka će sama povuć što joj treba.

17 godina
PlayMaker10 kaže...
nicky.sl kaže...

Iskreno imam doslovno standardne programe, na laptopu samo surfam i slušam muziku. Znači Firefox, Chrome, Adobe Reader, Ashampoo Burning Studio, PotPlayer, Office 2010 i ESET (kojeg ću maknut prije upgradea). Skype, Viber, i Samsung Kies i to je to što se programa tiče, možda čak to i neće radit probleme. Baš zato što ne radim ništa pretjerano na laptopu mislim da mi taj upgrade možda čak niti neće radit probleme, eventualno drivere da updateam prije upgradea.

nebi trebalo bit nikakvih problema poslije nadogradnje, drajvere nemoj nikaj dirat prije nadogradnje, tek nakon nadogradnje pokreni windows update, ako kaj pronađe novo super, ako ne pogledaj u device menager dal fali koji drajver, ak ne fali deri dalje na novom OS-u, ak bude kakvih problema i ak ak ti se da vrijeme potrošit na clean install kreneš na čistu instalaciju

mrakky
14 godina

Imam problem, skinuo sam ISO Windows 10 X86, trenutno imam Windows 8.1 Pro X64, kad pokrenem boot iz biosa sa USB stick-a pojavi mi se plavi prozor da fali winload file. Iso je 100% ispravan i nema šanse da nešto fali. Di je greška?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Ekipa , a kako do sluzbenog legalnog iso-a desetke  ?  Napravit cu ja upgrade sa 8.1  ali kako onda odraditi clean instal....   

0 0 hvala 0
16 godina
bunkermax kaže...

Ekipa , a kako do sluzbenog legalnog iso-a desetke  ?  Napravit cu ja upgrade sa 8.1  ali kako onda odraditi clean instal....   

Na dan 29.7., nakon službenog izlaska Windowsa 10, će se znati kako doći do ISO-a za clean install OSa.

P.S. Zar stvarno nitko ne želi čitati zadnjih par stranica teme, imate pamćenje na razini zlatne ribice ako ste čitali temu, ili jednostavno svojevoljno odlučujete biti ignorantni na stotine postova s jednim te istim odgovorima koje pišemo (jer, eto... zašto bi ja čitao kad je lakše pitati)?

Strpite se ovih 5 dana, nakon toga, kada budu dostupne SVE informacije o clean installu, pročitajte ih (sigurno će vam te informacije biti i predstavljene u samom OSu prilikom instalacije), te ih pratite, pa AKO iza svega toga zapnete, onda postavite pitanje s konktrentim problemom.

16 godina
odjavljen

Kome treba RTM ISO 64-bitni, neka mi se javi. Nažalost, legalni je pa nema "aktivatore" kome trebaju, ali možete upgrejdati 8.1 na njega. Može i clean install, ali morate imati ključ.

Inače vam clean nije bitan. Nadogradite pa možete naknadno očistiti instalaciju kao da je clean.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2015 14:50 (Tonči).
Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
Zasto se nebi moglo tu stavit link na ta rtm?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
djigibao kaže...

Baš, ne znam čemu sad skrivati, kad tak i tak imaš isti ko i svi, samo neki imaju .iso, a neki su skinuli .esd. Isti klinac.

Kad će biti u prodaji, onda možemo govoriti o (potencijalnoj!) pirateriji besplatnog OS-a. Dotada, dijelite ga.

Evo, zajedno s ključevima. ESD decrypter nađite sami u mojim postovima na temi, par stranica unatrag.

Druga je priča hoćete li ga uspjeti aktivirati prije 29. Tu vam nema pomoći. (bar ne na legalan način)

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2015 20:00 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
David87 kaže...

Imam problem, skinuo sam ISO Windows 10 X86, trenutno imam Windows 8.1 Pro X64, kad pokrenem boot iz biosa sa USB stick-a pojavi mi se plavi prozor da fali winload file. Iso je 100% ispravan i nema šanse da nešto fali. Di je greška?

Greška je u tome šta si skinio 32 bitnu (x86 je oznaka za 32 bitni sistem) a ti imaš 64 bitnu 8-icu.

12 godina
neaktivan

Jel iko mozda zna zašto mi se novi win 8.1 freeza nakon restarta nemogu stisnut ikone niti nikaj na ssd je instalacija i onda nakon par sekudni dode sebi i sve radi ponovo jel iko zna vec sam očajan googla problem 5 sati i nikako doc do rijesenja? radi se o 8.1 znam da nije ovaj topic al mozda neko zna

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Jel iko mozda zna zašto mi se novi win 8.1 freeza nakon restarta nemogu stisnut ikone niti nikaj na ssd je instalacija i onda nakon par sekudni dode sebi i sve radi ponovo jel iko zna vec sam očajan googla problem 5 sati i nikako doc do rijesenja? radi se o 8.1 znam da nije ovaj topic al mozda neko zna

Probaj reinstal...

16 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...
djigibao kaže...

Baš, ne znam čemu sad skrivati, kad tak i tak imaš isti ko i svi, samo neki imaju .iso, a neki su skinuli .esd. 

Nije skrivanje, nego sam pri kraju bandwidtha na MEGA-i i ovako mogu ručno stati s dijeljenjem linkova kad se približim onome što ne smijem potrošiti.

14 godina

napravio upgrade sa win 8.1 org key-em i automatski mi je aktivirao win 10, jesu li to akitvni serveri za aktivaciju 10-ke?

Respect the Raise...!

1 0 hvala 0
13 godina

Jesu, ali ne za Insidere, već samo za Upgrade.

Fuck me I am famous.
Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina

Jel Vama Microsoft Edge uzima preko 1 gb rama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
toxic kaže...

trenutno 3 taba otvorena, 32 mb rama troši

15 godina
toxic kaže...

Pita čovjek za 8GB rama...

Ne, zauzima mi 19mb, ali kada je samo početna stranica otvorena, kada krenem surfati ode i do 2gb, ovisno koliko tabova otvorim, što je sasvim normalno.

Swedish latin super funk.
17 godina
neaktivan

Uspio uspješno aktivirati W10 insider. Instalirao jučer 10130, promijenio ključ u 6P99N-YF42M-TPGBG-9VMJP-YKHCF i aktivacija prošla. Međutim nije htio napraviti update na 10240, jednostavno nije vidio niti jedan update. Skinuo 10240 esd preko noći, napravio iso i prebacio na usb preko rufusa. Pokrenuo iz windowsa instalaciju 10240, sačekao pol sata i voila, sve radi. Jedina stvar koju sam primijetio je da je 10240 promijenio key u onaj koji završava na 3V66T. Ali PC je uredno pokazan pod my devices na live account.

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina

možda glupo pitanje, ali eto.

nakon što instaliram win 10 na drugoj particiji, dok je na prvoj windows 7, mogu li kod desetke odabrati upgrade, ali da mi povuće moje podatke i file-ove iz sedmice a da sedmicu na onoj svojoj particiji ostavi kak je, da je ne overwrite-a?

0 0 hvala 0
16 godina
marsovac zemaljski kaže...

nakon što instaliram win 10 na drugoj particiji, dok je na prvoj windows 7, mogu li kod desetke odabrati upgrade, ali da mi povuće moje podatke i file-ove iz sedmice a da sedmicu na onoj svojoj particiji ostavi kak je, da je ne overwrite-a?

Ne. Sve podatke koje želiš morat ćeš u tom slučaju premještati ''ručno''.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice