Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.890.436
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

Ekipa dali vama radi sliverlight na chromeu na w10?
Meni ne radi,kako da ga natjeram da radi? Jer nemam volje sliku po sliku uploadat na forum.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
kruskar kaže...

Meni ne radi,kako da ga natjeram da radi? Jer nemam volje sliku po sliku uploadat na forum.

Probaj ovo - KLIK

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
djigibao kaže...
kruskar kaže...

Probaj ovo - KLIK

Nepomaže.

17 godina

Onda nesto krivo radis.
Jel ti instaliran Silverlight?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2015 9:33 (djigibao).
14 godina
djigibao kaže...

Onda nesto krivo radis.
Jel ti instaliran Silverlight?

Restart pc-a napravio i radi.

17 godina
9 reasons not to upgrade to Windows 10 -- yet

http://www.computerworld.com/article/2945195/microsoft-windows/9-reasons-not-to-upgrade-to-windows-10-yet.html

Windows 10 is just about here -- and many users (especially those who have been wrestling with Windows 8) are probably eager to upgrade. But even if you can get it now -- the upgrade will be sent first to those who signed up for the Windows Insider beta program and then in "slow waves" to everyone else -- you may want to hold off.

Here are nine reasons you might want to put off a Windows 10 upgrade.

1. Your system can't run it

This may seem obvious, but sometimes it's the obvious that gets missed. In order to run Windows 10, you need a PC or tablet with a 1GHz processor or faster, 1GB of RAM for 32-bit machines or 2GB for 64-bit machines, 16GB hard disk space for 32-bit machines or 20GB hard disk space for 64-bit machines, a DirectX 9 or later graphics card with a WDDM 1.0 driver and an 800 x 600 display or better. For more details, go to Microsoft's Windows 10 specifications page.

If your system doesn't qualify, then you're going to have to upgrade your hardware before you upgrade your operating system. (Or just buy a new computer with Windows 10 already installed.)

2. You get a year for the free upgrade offer

Windows 7 and Windows 8 users get a free upgrade to Windows 10. But you don't have to upgrade right away -- you have a full year. (The clock starts on July 29, 2015.) So you can upgrade at your leisure and not waste a bright, summer day doing it.

3. You're using Windows 7

Windows 10 undoes the damage done by Windows 8, an operating system that was built more for touch devices than for traditional PCs. In fact, two of Windows 10's big improvements over Windows 8 are the addition of a Windows 7-style Start menu and the ability to work entirely on the desktop and ignore the touch-focused Start screen.

So if you currently use Windows 7, you're already set -- you have a Start menu and you work only on the desktop. In short: If you're happy with the way Windows 7 works, you may want to stay with it.

4. You like Windows 7 desktop gadgets

Windows 7 includes desktop gadgets that do things such as check the weather and stock quotes, monitor your CPU, report about the state of your system, let you listen to streaming radio stations, and check your hard drive speed and the state of your network. They don't work on Windows 10 and will be deleted when you upgrade. So if you're a gadget fan, don't upgrade.

5. Security updates for Vista, Windows 7 and Windows 8 will be available for years

Microsoft has a habit of pushing people to its latest operating system by ending support for its old operating systems, halting security updates and leaving users potentially open to security threats. If you have Windows 7 or Windows 8, you've got years before that happens. Microsoft will keep issuing security patches for Windows 7 until January 2020 and for Windows 8 until January 2023. Even Windows Vista will get security updates until April 2017. So no need to rush.

6. You use OneDrive placeholders

In Windows 8.1, OneDrive placeholders, also called smart files, let you see all of the files in OneDrive, even if the files are located in the cloud and not on your device. When you double-click a placeholder on your PC, the file is downloaded. However, when Windows 10 ships, OneDrive placeholders won't work because of the upgraded OneDrive software.

Microsoft says it will try to bring OneDrive placeholder functionality to Windows 10 by year's end. But if OneDrive placeholders are important to you, don't upgrade until they work with Windows 10.

7. You have old peripherals

The Achilles heel of most new operating systems is handling older peripherals, such as printers and scanners. Microsoft doesn't always make sure that drivers for vintage devices work with the new operating system -- it would take too many development resources. As a result, some of these peripherals won't work with newer operating systems.

So if you have old favorites with a lot of mileage on them, don't upgrade right away. Scour the Internet for news of whether they work with Windows 10, and only upgrade to it when you know that they do.

8. You love Windows Media Center

Yes, it's true -- there are some people who are big fans of Window Media Center, which was released way back in 2002 and which is used to play video, music and other media. Microsoft has been trying to kill it off for years, and even disbanded the team responsible for it back in 2009.

The truth is, Media Center was always a nightmare to set up and has been superseded by streaming media services such as Netflix, Amazon Prime, Hulu, Spotify, Apple Music and many others. Still, there are die-hards out there who love it -- and who will be dismayed to learn that Windows Media Center won't work with Windows 10. If you're one of that group, stay away from upgrading.

9. You don't need the pain of early adoption

No matter how widespread beta testing is for a new operating system, it can't uncover all the bugs and gotchas. A new operating system hasn't been tested on every possible piece of hardware, with every piece of software, and with every hardware/software combination. People who upgrade immediately are the guinea pigs. They're the ones who feel the pain.

If you'd prefer to go with an operating system that's had enough time for a shakedown cruise, wait another six months before you upgrade.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2015 9:47 (djigibao).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina

Nevidim razloga zašto netko nebi napravio upgrade.

Jedini razlozi po meni su:

1. Neda mi se.

2. Neznam instalirati OS.

3. U 20. sam stoljeću, živio XP !

Moj PC  
17 1 hvala 0
12 godina

Iz dosadašnjeg iskustva sa ljudima i novim operativnim sustavima znam da velika većina običnih korisnika neće prić na desetku radi dobrog starog straha od novih stvari.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina

Kao kada je došla sedmica i kunjenje u XP...

"Jebeš sedmicu, XP je zakon, najbolji, najljepši...."

"Netreba mi ništa bolje od XPa bla bla bla...."

"Sedmica je samo malo dorađena VISTA, znači smeće, XP rulz"

Moj PC  
10 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Mnogi ne smiju napraviti upgrade, a gore (na engleskom) pišu neki razlozi. Kad je računalo tu samo za igre, nije bitno, ali za sve drugo itekako jest. Mnogo toga na Windowsima 10 ne radi. Recimo, ne rade VPN mreže i TUN/TAP, što je za većinu poslovnih korisnika "no-go".

16 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Mnogi ne smiju napraviti upgrade, a gore (na engleskom) pišu neki razlozi. Kad je računalo tu samo za igre, nije bitno, ali za sve drugo itekako jest. Mnogo toga na Windowsima 10 ne radi. Recimo, ne rade VPN mreže i TUN/TAP, što je za većinu poslovnih korisnika "no-go".

Molim???

My name is Legion... For we are many!
14 godina
Sum_of_all_fears kaže...
Tonči kaže...

Molim???

Kolega ljudi nerazumiju da je ovo još uvijek testna verzija i da nekima sve radi kako spada a nekima ne.Vidjet ćemo kad bude dostupan win za kupnju dali će itko imati takvih problema.

16 godina
odjavljen

Prvi glas da VPN ne radi... Meni je radio na svakom buildu, radi na testnoj virtualki u firmi i radi kod kolege...

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina

VPN radi sasvim dobro a konfiguriranje je jednostavnije nego na Win7. Konekcija proradi već na default postavkama, dok je na Win7 izbacivalo grešku dok ne podesim najsitnije detalje.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.

2 0 hvala 0
12 godina

Pod kojim se file-om nalazi standardna Photo aplikacija. Da je mogu odabradi da mi uvijek otvara preko nje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zviznemte kaže...

Pod kojim se file-om nalazi standardna Photo aplikacija. Da je mogu odabradi da mi uvijek otvara preko nje.

Desni klik, Properties i Change, tu ćeš naći što ti treba.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2015 15:56 (kizo2703).
13 godina

Došao i novi update za Nvidia drivere

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2015 15:36 (Cromaki).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cromaki kaže...

Došao i novi update za Nvidia drivere

Evo skida se i kod mene upravo. Bas me interesuje koju li oznaku nose.

13 godina

353.54 ali nema release notes.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zna li tko hoće li na Dreamspark doći desetka na dan izlaska/tjedan izlaska?

Ako bude, da ne moram radit reinstall osmice

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
kizo2703 kaže...
zviznemte kaže...

Desni klik, Properties i Change, tu ćeš naći što ti treba.

sad sam tek primijetio da meni te aplikacije nema niti više od polovice njih. To je najvjerojatnije zbog updatea koji se napravio. To isto mi se desilo i kad sam prvi put instalirao win 8 

16 godina
zviznemte kaže...
sad sam tek primijetio da meni te aplikacije nema niti više od polovice njih. To je najvjerojatnije zbog updatea koji se napravio. To isto mi se desilo i kad sam prvi put instalirao win 8

Jesi probao DISM?

16 godina

AdGuard blokira reklame i još puno toga u Edge pregledniku. Dakle, ne radi se o addonu, nego aplikaciji koja se instalira na računalo. Na žalost, nije besplatan, a bome ni jeftin. Za godinu dana licenca 138 kuna. Pa ko voli...

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
BlackMoon kaže...

AdGuard blokira reklame i još puno toga u Edge pregledniku. Dakle, ne radi se o addonu, nego aplikaciji koja se instalira na računalo. Na žalost, nije besplatan, a bome ni jeftin. Za godinu dana licenca 138 kuna. Pa ko voli...

Lol. 138kn godišnje za adblocker. Wtf...

Jel se problem strpiti mjesec-dva i koristiti Firefox/Chrome dok MS ne uključi addons engine u Edgeu?

16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Jel se problem strpiti mjesec-dva i koristiti Firefox/Chrome dok MS ne uključi addons engine u Edgeu?

Prodavanje muda pod bubrege? A ovaca koje će nasjest, fala bogu, ima uvijek ....

16 godina
odjavljen

E, a pazi ti važno, "support for Edge"... Skoro sam kavu razlio po tipkovnici

16 godina
Sum_of_all_fears kaže...
BlackMoon kaže...

Ili koristiti besplatni admuncher.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
17 godina
Vec je predlozeno...ne funkcionira na Edge...
16 godina

Pošto Edge nije klasični win32 program (.exe), za njega nema ''lijeka'' dok to netko ne isprogramira ili sam MS dopusti upotrebu addona iz drugih browsera, kao što je sam najavio.

Malo strpljenja ....

16 godina

Ako je netko stvarno nestrpljiv, na comms.ru ima besplatno adguard na 6 mjeseci. 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2015 18:49 (mind_challenge).
Moj PC  
3 0 hvala 3
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice