Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.905.244
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
17 godina
Re: Windows 10 - općenito
alexspalato kaže...

Kako promijeniti windows update tako da me se update-ovi skinu ali da ja odlučim hoču li ih instalirati?-znam da nešto moram tweak-at u regedit-u

Prevent Automatic Updates (Pro and Enterprise)
RUN: gpedit.msc
Computer configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update > Configure Automatic Updates > Enable that setting > Choose Option 2 (Notify for download and notify for install)

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-10-faq/226421.aspx

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pozdrav,

da li znate kako mogu rijesiti ovaj problem? Zeza me vec pola mjeseca, mozda i vise. Nikako ne uspijeva da se instalira.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Almin94 kaže...

Pozdrav,

da li znate kako mogu rijesiti ovaj problem? Zeza me vec pola mjeseca, mozda i vise. Nikako ne uspijeva da se instalira.

Jesi gledao sta kaze ekipa na netu???

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Almin94 kaže...

Pozdrav,

Jesi gledao sta kaze ekipa na netu???

Jesam, ne pomaze. 

15 godina
Windows 10 - općenito

Bio je več odgovor za to u temi al ga ne mogu pronači...nešto tipa da se izbriše sve iz nekog foldera vezano za updejte ne sječam se više šta još 

EDIT: probaj možda ovo...LINK

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2015 16:50 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Pozdrav,

Izbrisati sve iz ovog foldera "C:\Windows\SoftwareDistribution"

16 godina
neaktivan
Ima li ko problem na desetci da kad gasi komp se restartuje i tek onda nakon restarta drugi put mogu ugasiti. Znaci prvi put na shut down radi restart a onda drugi put ga gasi. To se odnedavno pocelo desavati i jako je iritirajuce.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

PROBAJ OVO:

1.Win+R (regedit)
2.Nađi ovo: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
3.Zatim nađi ključ: PowerDownAfterShutdown (ako ga nema,kreiraj ga...File-New-PowerDownAfterShutdown)
4.Otvori ključ i promjeni mu vrijednost na 1 ak je bila 0 ili na 0 ak je bio 1

Nadam se da će tada biti ok (meni je vrijednost 0 i shutdown normalno gasi računalo)

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
kizo2703 kaže...
Envy kaže...

* * *

Da, samo kaj to nema veze ni s licencom, ni s verzijom - bez obzira jeli u pitanju Enterprise ili Pro (Home nisam probal,ali mislim da bi više-manje bilo isto), sistem je toliko dobro napravljen da radi na bilo čemu, bez obzira na hardversku konfiguraciju.

Naravno, samo ako hardver zadovoljava zadane zahtjeve.

A aktivacija? Lako ćemo ...

Nećemo sada argumentovati zbog čega ima veze ili nema veze, sjećam se da kada sam ja to pomeuo (iz mog AMD CPU i AMD Chipset i ATI GPU na sasvim srugi sistem: Intel CPU i Nvidija GPU) bili smo svi začuđeni. Da ne tražim gdje to bilo u ovih 218 stranica. I sada kada sam spomenuo licence i verzije nisam mislio na ključeve i verziju OS-a, uglavnom ne bitno razglabali smo o tome i priča završena sada samo...

... sve to dignuto na još viši nivo. Defnitivno se slažem da je sistem tako dobro napravljen da baš radi na bilo čemu (dobro ne baš na bilo čemu) ali ja sam ga neki dan ubacio u kantu od laptopa zvanu Design for XP i definitivno sam siguran da CPU nema ključnu stvar za 8/8.1/10/1511 a to je Execute Disable BitXD bit ili eXecute Disable kako se već zove onaj fičer unutar procesora (mada ga sada ima i unutar OS-a) i memorije nije imao 1 GB nego 768 MB.. znači gljiva ludara.. žao mi samo što nisam nečim to snimao sada, kao kada sam likove morao uvjervati koliko brzo se diže 10-tka na: vidi MOJ PC.

Inače aktivacija.. dvije 8-ce, dvije 8.1, 4 isto tako Industry Pro, Serverva sve po dvije od 2008, 2008 R2, 2012 i 2012 R2 i sada besplatna Windows 10 Pro (mada sam tražio da mi poklone onu verziju Education) tako da od svih njih.. sve stoje uredno, niti sam kome prodao (a mogao sam) niti sam iste iskoristio.. tako da mi je totalno mirna savjest, (mislim za KMS unutar Insider programa) pogotovo uzevši u obzir da sam 3 nevladine organizacije operimo HP-ovim serverom sa Windowsom 2012 R2 (iako su se administratori kleli u Debian i RHEL pa sam jedno krilo opremio Debianom i momci su se totalno pogubili, kao i ja jer moj domen ipak Networking i tu je išao ni manje ni više nego Cisco) ali o tom po tom.

Iskustva nova unutar.. hm... nema više vodenog žiga, ponovo Win+tipkanje brzo k'o munja. Prilikom paljenja printera on je kao nanovo našao novi uređaj uredno ga instalirao ali ista greška. Nije više (c) 2015 nego (c) 2016 koga zanima a verzija je ista 1511. Sada ne bih ništa da nagađam je li ovo konačni TH2 ili po starom SP1 ili ne (svi smo fulali u nagađanu šta će i kako će MS imenovati, sledeće Previewe).

Ima tu nekih puno fičera koje nisam probao, ali ako mi se nađe vremena - probam i javim dojmove.

l.p. svima

16 godina
neaktivan
Envy kaže...

Iskustva nova unutar.. hm... nema više vodenog žiga, ponovo Win+tipkanje brzo k'o munja. Prilikom paljenja printera on je kao nanovo našao novi uređaj uredno ga instalirao ali ista greška. Nije više (c) 2015 nego (c) 2016 koga zanima a verzija je ista 1511. Sada ne bih ništa da nagađam je li ovo konačni TH2 ili po starom SP1 ili ne (svi smo fulali u nagađanu šta će i kako će MS imenovati, sledeće Previewe).

Konačni TH2 dolazi sutra kroz WU.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
16 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

"Izbjegao" sam iz Insider programa (previše posla sa nekim drugim stvarima) pa me zanima kakva je trenutno situacija? I kad planiraju pustiti "SP1" za 10240?

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

"Izbjegao" sam iz Insider programa (previše posla sa nekim drugim stvarima) pa me zanima kakva je trenutno situacija? I kad planiraju pustiti "SP1" za 10240?

Ko što rekoh, sutra kroz WU + .isoe.

12 godina

Hoce li TH2 biti integriran u media creation tool i tech bench direktni ISO ? 

16 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Hoce li TH2 biti integriran u media creation tool i tech bench direktni ISO ? 

Pa, ako se sutra/prekosutra izdaju novi .isoi, za pretpostaviti je da hoće.

14 godina
kizo2703 kaže...

Konačni TH2 dolazi sutra kroz WU.

Za "insidere" samo ili službeno za ostalu ekipu?

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
16 godina
odjavljen

Vjerojatno za sve, jer sam gore napisao da sam pobjegao iz Insidera... Osim ako kizo nije nešto fulao

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
14 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Osim ako kizo nije nešto fulao

Toga se i bojim, zato pitam.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
10 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

TH2 je za insidere pušten prije tjedan dana,build 10586,i upravo mi on radi probleme ,svakih 5-10 min. sekundu dvije izgubim vezu na internet.Driver Realtek deinstaliran i ponovo instaliran,smetnja se ponavlja.Da li netko zna rješenje problema?Sa buildom 10565 nije bilo problema,tek od builda 10765.

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Vjerojatno za sve, jer sam gore napisao da sam pobjegao iz Insidera... Osim ako kizo nije nešto fulao

Pa, o tome je već bilo govora, ali čisto sumnjam da ćemo dobiti direktnu potvrdu od Microsofta prije sutrašnjeg dana, 9.00 AM PST. KLIK

Valentin17 kaže...

Toga se i bojim, zato pitam.

???

polori kaže...

TH2 je za insidere pušten prije tjedan dana,build 10586,i upravo mi on radi probleme ,svakih 5-10 min. sekundu dvije izgubim vezu na internet.Driver Realtek deinstaliran i ponovo instaliran,smetnja se ponavlja.Da li netko zna rješenje problema?Sa buildom 10565 nije bilo problema,tek od builda 10765.

To ne znači da sutra neće biti i updatea na Insider buildu. Driver problem, očito.

17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Isti laptop, ista udaljenost. Pogodite koji je Win10?

Broadcom BCM43228 802.11a/b/g/n

There is no job like cron job!

0 0 hvala 0
16 godina
hrvooje kaže...

..Pogodite koji je Win10?

..

- onaj koji radi? vs neka linux distra..? politika proizvođača, driver, koja pokazuje koliko je open zajdnica bespomoćna kad je nešto closed.

potražiti broadcom-sta-common + u pravilu notebook+wlan -> UEFI bios i kontrola nekih 'sitnica'.. npr kad proradi, spojiš kabel i opet wlan ne radi.. a opcija u biosu za swichanje ili power je povezana.

enivej, juzer koji ima BCM mora probavati jer i nakon 'fixa' se stvar vraća. Zapravo juzer koji želi koristiti linux ili bilo koji OS, mora kupiti HW kompatibilan s OSom, upariti HW+SW, jedna od stvari je i postojanje drivera.. dakle kriv je juzer :))

pošto se mrežni driveri zapravo ne mijenjaju.. ako ne postoji noviji paket, može se pokušati sa starijim.. ne pratim, nemam bcm, nemam problema pa ni sigurnog rješenja.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
hrvooje kaže...

..Pogodite koji je Win10?

..

- onaj koji radi? vs neka linux distra..? politika proizvođača, driver, koja pokazuje koliko je open zajdnica bespomoćna kad je nešto closed.

potražiti broadcom-sta-common + u pravilu notebook+wlan -> UEFI bios i kontrola nekih 'sitnica'.. npr kad proradi, spojiš kabel i opet wlan ne radi.. a opcija u biosu za swichanje ili power je povezana.

enivej, juzer koji ima BCM mora probavati jer i nakon 'fixa' se stvar vraća. Zapravo juzer koji želi koristiti linux ili bilo koji OS, mora kupiti HW kompatibilan s OSom, upariti HW+SW, jedna od stvari je i postojanje drivera.. dakle kriv je juzer :))

pošto se mrežni driveri zapravo ne mijenjaju.. ako ne postoji noviji paket, može se pokušati sa starijim.. ne pratim, nemam bcm, nemam problema pa ni sigurnog rješenja.

nisam došao trolat ;) tema je windows 10. dakle, isti hardware, jedan ostao na win7, jedan nadograđen na win10. lošiji signal je na win10. veza puca. zadnji driver je iz 2012, a na stranicama proizvođača piše da je podržan win10.

There is no job like cron job!
16 godina
hrvooje kaže...
..

nisam došao trolat ;) tema je windows 10. dakle, isti hardware, jedan ostao na win7, jedan nadograđen na win10. lošiji signal je na win10. veza puca. zadnji driver je iz 2012, a na stranicama proizvođača piše da je podržan win10.

- nije ni čitano kao trolanje.. nego bez Winver vuče na linux i problem drivera.., dakle pogrešno sam ja pročitao.

-znači,  problem je na w10, dok na w7 radi ok. (ali ista situacija je česta na linux platformi, tad ide isti odgovor, tj driver, kemijanje proizvođača.. + sa zadnjim buildom svi imaju takve probleme, pa to čak ne mora biti driver nego neko kemijanje by MS, možda čak i po sili zakona i prikupljanja podataka ili suprotno..).

- nije još vrijeme za w10 u poslovanju (ne žuri). Svježe stanje u jednoj firmi, upravo zato išao s 8.1 i postponam nadogradnju do daljnjeg. Ne iz takvog konkretnog razloga, nego TiPSSa.. kad to prođe, kad me neće neki printer ili app iznenaditi, tad će novi OS (a izbor bi bio još stariji win7, kad bi izbor bio opcija). Ozbiljni poslovnjaci ugl čekaju bar godinu za novi OS, u tom periodu se provjeri. Prethodne TP-bete nisu ista stvar, do RTMa ili sad ovih buildova previše promjena.

- Strpljen-spašen, s razlogom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 16:41 (ihush).
13 godina
Windows 10 - općenito

Pozdrav ekipa Jel za danas zakazan Win 10 treshold 2 i kroz WUpdate ili samo ISO-i za clean install , zna ko   ?

Koliko sam shvatio trebalo je bit danas i kroz update , međutim  nema još ništa ili ce bit nekad u toku noći   ????

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 18:44 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Meni je danas (zasad) doslo samo ovo sa slike:

...bit ce mozda sutra to kod nas...

16 godina
neaktivan

Windows 10 Free Upgrade Available in 190 Countries Today

Kad će to biti kod nas, vidjet ćemo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 19:13 (kizo2703).
13 godina
Windows 10 - općenito

evo sad skida  nekih ažuriranja za Office i neke za win  ,ali ne vidim ovaj ili nije označen kao TH2 .

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
error_666 kaže...

evo sad skida  nekih ažuriranja za Office i neke za win  ,ali ne vidim ovaj ili nije označen kao TH2 .

Na Insider verziji je to ovo:

17 godina
kizo2703 kaže...
error_666 kaže...

Na Insider verziji je to ovo:

...taj broj je slican onom mom iz prethodnog posta (ako sam dobro vidio...211 vs 213)

16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

...taj broj je slican onom mom iz prethodnog posta (ako sam dobro vidio...211 vs 213)

Ako u Winver imaš 1511, onda je to isto, možda uz još koji dodani patch.

Edit: evo, nakon završenog updatea - 1511, build je sada 10586.3

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 20:25 (kizo2703).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice