Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.892.654
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
9 godina
Windows 10 - općenito

Da ne otvaram novu temu, upitao bi ovdje

Vidim da google chrome nudi opciju slanja web stranice na smartphone ili obrnuto. Ali mi ne radi iz nekog razloga. 

Oba su prijavljena na isti korisnicki račun, vide se međusobno, ovaj vidi moj xiaomi smartphone a na mojem xiaomiju se vidi moj kompjutor tj ime računala . Pokušam poslati na mob web stranicu, piše slanje ali ništa ne dobivam. isto je kad sa smartphonea šaljem na PC. 

Što može biti problem ?

Na računalu recimo kad idem na

chrome://flags

ne pronalazim opcije koje su ovdje navedene https://www.howtogeek.com/437259/how-to-use-chromes-hidden-send-tab-to-self-feature/

nema opcija send tab to self i druge, da bi stavio na ENABLE.

0 0 hvala 0
9 godina
Windows 10 - općenito

riješio sam problem kad sam stavio na komp i mob betu verziju chromea. sa stabilnim nisam to mogao osposobiti. 

1 0 hvala 0
9 godina
Windows 10 - općenito
If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - općenito

Blago im se, a i nama. 

Već sam nekidan poopizdio od sreće kad sam u control panelu kliknuo na system pa mi se otvorio ovaj novi settings umjesto starog prikaza, pa sad ti traži tri sata gdje su što smjestili.

Koji klinac onda ne ukinu taj Control panel i sve prebace u settings, a ne ovako pola tamo pola vamo. 

8 godina

Mzop , radi ono radi čega si kupio taj komp, a ne stalno čačkati po control panelu i setingsima, pa nebuš imao takvih problema....

Hehhheeee.... Šalim se, naravno, no ima i istine u tome, ako ne ideš tamo nešto gledati nebuš ni znao da se tamo stalno nekaj mijenja...

Očigledno je da nemaju neki dugoročni plan oko toga nego ovako stihijski napikavaju i mijenjaju upravljanje sustavom pa kako ispadne. Djeluje kao teška improvizacija i to u hodu.

14 godina
neaktivan
bunker kaže...

Mzop , radi ono radi čega si kupio taj komp, a ne stalno čačkati po control panelu i setingsima, pa nebuš imao takvih problema....

Hehhheeee.... Šalim se, naravno, no ima i istine u tome, ako ne ideš tamo nešto gledati nebuš ni znao da se tamo stalno nekaj mijenja...

Očigledno je da nemaju neki dugoročni plan oko toga nego ovako stihijski napikavaju i mijenjaju upravljanje sustavom pa kako ispadne. Djeluje kao teška improvizacija i to u hodu.

Reinstalirao win10 na starom kompu za frenda, mislio preko System vidjeti jesu li windowsi aktivirani i tamo mi je link na Device manager da vidim je li sve kako treba, ali šišku, nema više. Sad moram u settings pa about... a za ovo drugo više ni sam ne znam kako sam pronašao. Pronaći network i wifi adaptere je posebna misija, pola sata sam se vrtio u krug, sve su razbacali. Još je frend tražio windowse na HR kao šećer na kraju. 

9 godina
Windows 10 - općenito

u control panelu sam se snaso bez problema cak i za stvari koje prvi put vidim jer bile donekle gdje trebaju bit
za ovo u settings se ne snalazim uopce

cija je to ideja bila da mi je znat...

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

Nikad više dobrog starog Control Panela. Sad ga moramo gledato okrnjenog i ono mobiteloidno settings sranje!

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jaluški diletanti i jednostavno, hm...prodane duše! Takvi bi brzo prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
BlackMoon kaže...

Nikad više dobrog starog Control Panela. Sad ga moramo gledato okrnjenog i ono mobiteloidno settings sranje!

Jel to nešto ukinuto u Control Panelu ili? Ja ga i dalje normalno koristim.

16 godina
AFARON kaže...
BlackMoon kaže...

Jel to nešto ukinuto u Control Panelu ili? Ja ga i dalje normalno koristim.

Još nije (iako neke postavke jesu prebačene u Settings i mislim da ih više nema u CP) ali uskoro čitav CP ide van.

Know your world.
9 godina
Jel se to Microsoft opet pogubio ili sam nešto propustio :)

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Kaj tu fali ???

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2021 22:15 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Kaj tu fali ???

Klikni na System pa opet na System... jedan od primjera.

14 godina
neaktivan

Desni klik u This PC ➡️ Properties prikazuje onaj stari normalni prozor ako se ne varam.

16 godina
Marko :D kaže...

Desni klik u This PC ➡️ Properties prikazuje onaj stari normalni prozor ako se ne varam.

Meni prikaže onaj mobiteloidni....

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jaluški diletanti i jednostavno, hm...prodane duše! Takvi bi brzo prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
14 godina
neaktivan
15 godina

A jesu li ga zakomplicirali...

Ja sam ga poslao u taskbar gdje mi je uvijek brzo dostupan na ovaj način:

Start / spustiš se do Foldera (windows system) i eto ti Control Panel koji desnim klikom pošalješ u Start ili u Taskbar da ti bude pri ruci... SIMPLE  

Ne kužim problem, Control Panel otvara svoje linkove u novom "Settings" prozoru koji mi je sada lijepi crni prekrasan a ima sve linkove koje je imao i stari Control Panel pa i više!

Sve je lijepo uredno i jasno!

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2021 11:41 (andi.cro).
15 godina
Windows 10 - općenito

i nakon dva klika si opet na novom settingsu

0 0 hvala 0
15 godina
ministar kaže...

i nakon dva klika si opet na novom settingsu

Pa ? 

U čemu je problem?

Sve je tamo ko i u starom pa još i više i ljepše!

14 godina
neaktivan

Zakomplicirali su jer planiraju Control Panel kompletno izbaciti iz Windowsa. 

11 godina

Neznam u čemu je problem , meni CP radi  jednako od kad sam na Win10 , stavio ga tada u start meni i nisam primjetio da mi ikad nije radilo, bez obzira na sva ažuriranja dosad , samo kliknem i imam ga.

15 godina

Zakomplicirali su jer planiraju Control Panel kompletno izbaciti iz Windowsa. 

A i da izbace... pa šta!

U novom je sve logično povezano i prisutno... sve kaj ti treba, kaj si koristio u starom CP-u je tu.

Jedini problem je NAVIKA LJUDI ali sa vremenom i novi CP tj.Settings će postati svima normalan!

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.1.2021 13:28 (andi.cro).
14 godina
neaktivan
AF139 kaže...

Neznam u čemu je problem , meni CP radi  jednako od kad sam na Win10 , stavio ga tada u start meni i nisam primjetio da mi ikad nije radilo, bez obzira na sva ažuriranja dosad , samo kliknem i imam ga.

Govorimo o onom System dijelu koji je pokazivao informacije o računalu. Taj dio je izbačen i zamijenjen onim u Settings aplikaciji. Sam Control Panel još je uvijek prisutan, ali svakom nadogradnjom ima sve manje i manje opcija.

andi.cro kaže... 

A i da izbace... pa šta!

U novom je sve logično povezano i prisutno... sve kaj ti treba, kaj si koristio u starom CP-u je tu.

Jedini problem je NAVIKA LJUDI ali sa vremenom i novi CP tj.Settings će postati svima normalan!

Postoji razlog zbog kojeg je Control Panel još uvijek tu. Nisu sve postavke još migrirane; ne znam što im toliko dugo treba za to, ali nadam se da će do kraja 2023. sve postavke biti prebačene.

16 godina
neaktivan

U buildu 21277.1000 (posljednji Insider Preview Dev) su skroz maknuli sve mogućnosti da se dođe do starog System menija -.-" Nisam probavao na buildu 20227, ali mislim da je uklonjeno od tad već.

https://idzan.eu
14 godina
neaktivan

Može se i dalje doć uz pomoć jedne poduže run komande. Postavio sam gore poveznicu do članka koji sve kaže.

8 godina

Pa i novi setingsi imaju polje za pretraživanje pojmova, tako da nije problem naći podešenja koja ne znaš gdje su.

Ja u setingse i upravljačku ploču uđem nakon prve instalacije, podesim kaj mislim da treba, i u biti posle godinama nemam realnu potrebu ići po tome čačkati.

No ovdje su IT entuzijasti pa razumljivo da više vremena provedu čačkajući po sistemu nego u svemu ostalom kaj delaju na toj kanti.

😉

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AF139 kaže...

Nije u tome problem, radi CP, ali te ovisno što klikneš loptaju malo u settings malo nazad u cp. Zbunjujuće i nepotrebno, ta migracija se trebala riješiti kroz jedan veći update, a ne sad to prebacuju godinama komadić po komadić, a korisnici svaki put trebaju pogađati gdje je što.

andi.cro kaže...

Logično za popizditi, mislim da se napijem i napušim da bi napravio logičnije. ovo kao da se namjerno zajebavaju sa korisnicima. ajmo kliknuti tu pa da vidimo što će nam se otvoriti, settings, control panel ili nešto treće.

Navika je uvijek problem, ali oni su se dobro potrudili dodatno otežati stvar. umjesto da su sve migrirali kroz jednu nadogradnju oni godinama prebacuju komad po komad.

control panel > system and security > system (otvori se settings) > click na Device manager (otvori se control panel layout)

Ranije sam mogao imati više otvorenih control panela iz raznih razloga, sada to u settingsu nije moguće, kad odabereš nešto drugo prebaci te na to, što je posebno blesavo ako imaš settings otvoren, a istovremeno u control panelu klikneš na nešto što se otvara u settingsu, ali ne znaš pa te prebaci... bez veze.

Settings > Network & Internet > Network and Sharing Centre i puf eto te opet u control panelu

Settings > Apps pa dobijemo listu instaliranih programa i onda ispod link na Programs and Features koji opet otvara control panel

Logično?

11 godina

Sve u svemu Win10 je svakim danom veće smeće , sjetim se u Task menageru services lista je bila na početku oko 1 stranice , a sad je 4 stranice sa gomilom gluposti koje ne koristim , od store, radio, telefon , insajder, internet sharing (ICS), proxy , wpn ,tuch keyboard itd.

16 godina
neaktivan

Može se i dalje doć uz pomoć jedne poduže run komande. Postavio sam gore poveznicu do članka koji sve kaže.

Nope, ne radi, testirao sam to kad sam vidio link da provjerim još jednom, a znam da je radilo na ranijim 20H2 buildovima kao i desni klik u This PC pa Properties.

https://idzan.eu
14 godina
neaktivan

Tek sam sad vidio da si Insider.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice