Dobro bunker, skužili smo. Nakon forsiranja nadogradnji i automatskih instalacija, bilo bi čudno da nisu tu gdje jesu.
Nekad se stvarno pitam da li tebe Microsoft plaća za širenje pozitive... 😁
Dobro bunker, skužili smo. Nakon forsiranja nadogradnji i automatskih instalacija, bilo bi čudno da nisu tu gdje jesu.
-w10 u odnosu na ostale OSeve (ne samo MSove) nije tu zbog automatike-nadogradnje, nego zbog posljednjih +30 godina, čak ni bunker nema ništa s tim :))
-plaća li tebe netko za kontriranje? Oboje je možda nepotrebno, no ipak je tema w10, dok se lako može otvoriti tema nekog drugog naslova npr protivnici w10 i sl..
-nepotrebno je ovako komentirati. Možemo bolje? (ok, ovo nije svađa-uvreda, upravo zato koristim kao benigni primjer.. koristimo/raspravljamo ono što nas zanima, ono što nas ne zanima preskočimo, možemo ispraviti nešto netočno, ne možemo nešto točno, možemo sugerirati korisniku ali bez nekog razloga negirati.. čemu?)
-može li se prigovoriti bunkeru na ovom linku-podatku o broju korisnika? Ne u ovoj temi koja nosi ovakav naslov.. mada je to realno nevažno nama kao korisnicima kao što nam je nevažno koliko kineza ima kratku kosu. Ako je netočno-ispravimo, ako nas ne zanima, preskočimo.
-zato koristim upravo ovaj (sporedan) primjer ne neku 'svađu' i sl., kao apel.. - Bit će nam svima 'bolje'. :))
edit: tema-2 .. :)
To sam napisao isključivo iz razloga jer je isto objavio u dvije teme. Nije mi namjera pokrenuti nikakvu svađu. 😉
Vratimo se na temu...
To sam napisao isključivo iz razloga jer je isto objavio u dvije teme. Nije mi namjera pokrenuti nikakvu svađu. 😉
Vratimo se na temu...
- općenito je dovoljno širok pojam da možemo i o tome :)))
- znam, vidim.. i ako se pitaš zašto na nekoliko tema daje link-700m .. mogao si zaobići klopku, zar ne? Ili u neprimjerenoj temi sugerirati-upozoriti, ili da je spamanje/trolanje/netočno i sl. prijaviti modovima. Ne nasjesti 'provokaciji' :)) ko muha na drek..
- što se dobrog iz tog komentara može razviti osim svađe ili besmislenog spamanja. Upravo zato koristim taj primjer, jer je lagan, jednostavan, 1+1, 2+2.. možemo bolje.
- zato i ovo ne vidim kao spamaje, jer je potrebno malo reda, smirivanja strasti, malo foruma za raspravu, prijedloge, savjete.. ne za svađu za koju ni razloga ni koristi, jer to je samo brojka i ne bi se ništa bitnog za nas promjenilo da je 50mil manje-više.. (ofrlje +desetak-15 puta stanovništvo hr..). Istovremeno, pod 'edukaciju' juzerima pa i tebi, MS je velika firma, važna u ITju.. nije tu zbog bunkerovog linka nego obrnuto.
Vratimo se na temu...
Pa i jesmo na temi, win10 , zar ne..??
Ovdje je to bitno kao opći podatak a na temi o problemima je bitno da imamo statistički uvid kad krenemo o nekom problemu i broju zahvaćenih korisnika...
Dal me plaća ? Ne direktno, kao što me niti nitko iz "linux svijeta" neplaća , no zaradim na oba tabora , ovako ili onako...
Koji je ovo vrag? Nisam u Insider programu. Bio sam nekada dav. Mozda je mejl ostao vezan za Insider ili nesto trece? Kako da provjerim o cemu se radi?
Rijesio ovako: https://www.tekrevue.com/tip/some-settings-are-managed-by-your-organization-windows-10/
-generičko upozorenje.. tj prođeš postavke npr radni sati-update.. provjeriš jesu li ostale postavke kakve želiš ili neki upgrade-default..
... dosta stvari MS još petlja s defaultima, već sam opisao za loginscr-back-slika.. ali sad bar više ne frosa candy i sl. bloat. Stotine sitnih detalja možda treba podesiti ili samo ignorirati generičku poruku. + kao što može biti i ono drugo, tvoja licenca, postavke, insider itd..
nije to problem.. stara podjela, home/work/public .. razlika je u share+firewallu (defaultno) tj home defaultno shera multimediju, work file&print dok public blokira sve..
ukinut homegroup itd..
sad je podjela javno-privatno... traži pod napredno korištenje i centar mreže..
ako si slučajno na domain mreži ili kraće, vidi link.. :) - nisi naveo problem. Možda si podešavao nešto kroz GPO..
Imam SSD na kojem mi je OS. Takodjer imam HDD u PCu koji sluzi za backup. Medjutim, HDD nakon nekoliko minuta ide u sleep ili sta vec, te prestane da se vrti, nema vibracija itd. Nakon sto mu zelim pristupiti nakon odredjenog vremena, PC potpuno zaledi na par sekundi dok se HDD ponovo starta i zavrti. Kako da HDD prebacim u always active stanje, da mi se ne desava spomenuto? Power plan je na High Performance.
Imam SSD na kojem mi je OS. Takodjer imam HDD u PCu koji sluzi za backup. Medjutim, HDD nakon nekoliko minuta ide u sleep ili sta vec, te prestane da se vrti, nema vibracija itd. Nakon sto mu zelim pristupiti nakon odredjenog vremena, PC potpuno zaledi na par sekundi dok se HDD ponovo starta i zavrti. Kako da HDD prebacim u always active stanje, da mi se ne desava spomenuto? Power plan je na High Performance.
Settings -> System -> Power & sleep -> Additional power settings -> Change plan settings -> Change advanced power settings -> Hard disk -> Turn off hard disk after postavi na 0.
EDIT: Djigi bio brži. 🙂
windows 10 hdd power .. (nema utjecaja za SSD, samo HDD)... u CMD control.exe powercfg.cpl,,3 (enter) .. nula=0 je isključeno/neograničeno.
btw, sve to je povezano s powermanagmentom, problem može biti pronaći, no google pomaže :)
Stavi "Turn of hard disk after" na "0" (Never)
Settings -> System -> Power & sleep -> Additional power settings -> Change plan settings -> Change advanced power settings -> Hard disk -> Turn off hard disk after postavi na 0.
EDIT: Djigi bio brži. 🙂
Vec uradio, ali ne pomaze.
-moguć kvar, provjeri postavke biosa (npr hotplug i sl.).. kontakti-kabel.. jer sve se kvari.
+ovisno o seriji npr green ima neki svoj soft-tools za podešavanje (jer nisu zamišljeni za duži rad.. ''umore se'') ili instaliraj chipset-kontroler drivere..
nije to problem.. stara podjela, home/work/public .. razlika je u share+firewallu (defaultno) tj home defaultno shera multimediju, work file&print dok public blokira sve..
ukinut homegroup itd..
sad je podjela javno-privatno... traži pod napredno korištenje i centar mreže..
ako si slučajno na domain mreži ili kraće, vidi link.. :) - nisi naveo problem. Možda si podešavao nešto kroz GPO..
Ništa nisam radio samo napravio update. Nije mi to problem ali zašto mi neda promjeniti iz busines network u home, odaberem i nakon restarta nema promjene. nije bitno ali eto, smeta me
da, previše često nepotrebnih ograničenja, admin koji nije admin/uac/antivirus.. i potreba za admin/elevated da bi nešto napravio. Nedavno je i to promjenjeno tj diseblirano (nisam siguran s 1709 ili kad već..).. za samu promjenu mreže-grupe.. bezvezarija, ali tako je to. :) ''ms zna bolje od juzera..''.. mada je to često točno, 'moralo' bi se ipak nešto normalnije omogućiti. Ovako ostaju tweakovi za kojima realno nema potrebe jer bi morali biti normalna opcija.
Jesi li riješio ovo?
Ako nisi, imao sam sličan problem na jednom starom laptopu. Sve radilo prije April updatea.
Postoje dvije solucije koje sam našao na netu, sa velikim procentom uspješnosti.
1. U device manageru provjeri da li ti je PnP monitor enable-ovan ili disableo-van. Enable-aj ga, ili disable, pa ponovo enable.
2. (Ovo je meni riješilo problem) - U device manegeru pod graphic adapter idi na update drivera, browse my computer for driver software, Let me pick..., odaberi Microsoft basic display adapter.
Pusti da se odradi instalacija basic adaptera. Vjerovatno će ti slika biti u nižoj rezoluciji nego si navikao. Rastartaj kompjuter. Nakon restarta ponovi postupak updatea na isti način, te u ponuđenim driverima odaberi svoj driver, koji je bio prije instalacije standardnog microsoftovog. Nakon toga bi ti trebala proraditi regulacija svjetline u Notification centru, kao i pomoću dediciranih tipki, odnosno u kombinaciji fn+tipke koje su predviđene kao brightness control.
Kak konkretno se dođe do tog prozora? Ja ga na svojoj instalaciji ne mogu pronaći.
Tog prozora više nema u 1803, on ima 1709. Ali i mene zanima gdje se sad nalazi ta postavka. Znam da sam je ugasio s ShutUp10, ali želio bih je pronaći.
Mislim da sam je pronašao. Settings -> Privacy -> Diagnostics & feedback -> Improve inking & typing recognition.
-ponudi se redom nekoliko opcija nakon upgradea/installa (prvo paljenje..), tak da ne treba samo nextati, treba klikati (tj. sve ponuđeno odbiti-ugasiti...) :)
Istina, sve sam onemogućio pri instalaciji, ali ne ponudi se sve. Dosta toga se treba i ručno isključiti nakon instalacije.
Kakvo vam je stanje s ovim (slika)...
Drugo rješenje, gpedit.msc -> Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Data Collection and Preview Builds -> Do not show feedback notifications postaviti na Enabled.
Nakon primjene postavke se mijenja u Never i ne može se promijeniti.
Kakvo vam je stanje s ovim (slika)...
Tako je svima. To je bug u Windowsima, bit će najvjerovatnije riješeno u jednoj od slijedećih verzija.
Drugo rješenje, gpedit.msc -> Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Data Collection and Preview Builds -> Do not show feedback notifications postaviti na Enabled.
Nakon primjene postavke se mijenja u Never i ne može se promijeniti.
Izvolte...
https://winaero.com/blog/locked-diagnostic-feedback-frequency-windows-10-version-1803/
TNX @total
Tako je.
Što da burlam bespućima neta kad to Marko odradi za mene-ekipu u roku dok kažeš mrkva.