Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.893.087
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Re: Windows 10 - općenito
andi.cro kaže...

Moj komentar nije zbog ctrlpnl-a nego zbog previše bugova a najviše zato kaj ne mogu ukljuciti Hardware Acceleration u PowerDirectoru za rendanje projekata!

Pa, onda se žali CyberLinku. Program je njihov, ne MS-ov.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
14 godina
Windows 10 - općenito

kizo hvala,riješio sam clean install,sad imam jedno pitanje u problemima :D

Bog na nebu,Opel na zemlji
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Htio bih spojiti Lumiu 535 dual sim sa desetkom preko bluetootha ali ne ide. Blue je uključen na telefonu ali ne ide. Kako ih spojiti.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ako kupim orginalne windowse hoću li ih jednog dana kada promjenim laptop moći legalno instalirati na novi laptop ako prestanem koristiti na starom laptopu?

Ako da, može li se to napraviti samo sa windwsima kupljenim na DVD-u ili se može i sa online verzijom kupljenom direktno od microsofta?

0 0 hvala 0
15 godina
kizo2703 kaže...
andi.cro kaže...

Moj komentar nije zbog ctrlpnl-a nego zbog previše bugova a najviše zato kaj ne mogu ukljuciti Hardware Acceleration u PowerDirectoru za rendanje projekata!

Pa, onda se žali CyberLinku. Program je njihov, ne MS-ov.

Ak je na 7-mici radio H.A. a sad na 10-tki ne radi, znači nije do CyberLinka nego do 10-tke!!!

btw: Malo prije mi opet bug-alo nešto...

Želim iskopirati jedan folder imena "XY"na drugo mjesto (na istom HDD-u) i iskoči mi ona obavijest da li želim zamijeniti folder imena "XY" sa folderom istog imena a takvog foldera NEMA!!!

Mislim si "jel sam blesav il šta" gledam detaljno i NEMA foldera sa istim imenom a 10-tka stalno izbacuje obavijest o zamjeni datoteke!?!

Pa za ne povjerovat!!!

Some people are so poor... all they have is money!
16 godina
novki kaže...

Ako kupim orginalne windowse hoću li ih jednog dana kada promjenim laptop moći legalno instalirati na novi laptop ako prestanem koristiti na starom laptopu?

Ako da, može li se to napraviti samo sa windwsima kupljenim na DVD-u ili se može i sa online verzijom kupljenom direktno od microsofta?

Koliko znam, kupiti od MS-a se može jedino retail licenca (govorim o fizičkom licu kao kupcu), a takva je uvijek prenosiva na novi PC, bez obzira je li kupljena na mediju ili online, samo kao key. OEM koji je neprenosiv na novi PC je nešto što se kupuje od proizvođača PC-ja predinstalirano. E, sad, to što kod nas može kupiti OEM licenca za Windowse odvojeno od PC-ja (ne može direkto od Microsofta) spada pomalo u domenu sivog poslovanja.

Ako sam u krivu, neka me neko demantuje.

Dakle, ako namjeravaš kupiti direktno od Microsofta, svejedno ti je da li je na DVD-u ili key only kupovina.

morrisoN
16 godina
andi.cro kaže...

Ak je na 7-mici radio H.A. a sad na 10-tki ne radi, znači nije do CyberLinka nego do 10-tke!!!

btw: Malo prije mi opet bug-alo nešto...

Želim iskopirati jedan folder imena "XY"na drugo mjesto (na istom HDD-u) i iskoči mi ona obavijest da li želim zamijeniti folder imena "XY" sa folderom istog imena a takvog foldera NEMA!!!

Mislim si "jel sam blesav il šta" gledam detaljno i NEMA foldera sa istim imenom a 10-tka stalno izbacuje obavijest o zamjeni datoteke!?!

Pa za ne povjerovat!!!

Jaaako je puno razlika između Sedmice i Desetke. A proizvođač softwarea je barem trebao izdati patch ili update da se te razlike premoste.

Ako nije, ponavljam - to nije Miscrosoftov nego Cyberlinkov problem.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Imaš problem s icon cacheom, pa ti se premješteni folder ne prikazuje odmah.

Napravi rebuild:

C/P ovo u notepad:

@echo off
cls
echo The Explorer process must be killed to delete the Icon DB.
echo Please SAVE ALL OPEN WORK before continuing
pause
taskkill /IM explorer.exe /F
echo Attempting to delete Icon DB...
If exist %userprofile%\AppData\Local\IconCache.db goto delID
echo Previous Icon DB not found...trying to build a new one
goto :main

:delID
cd /d %userprofile%\AppData\Local
del IconCache.db /a
pause
echo Icon DB has been successfully deleted
goto main

:main
echo Windows must be restarted to rebuild the Icon DB.
echo Restart now? (Y/N):
set /p choice=
If %choice% == y goto end
echo Restart aborted...please close this window
explorer.exe

:end
shutdown /r /t 0
exit

i save as Rebuild Icon Cache.bat, pokreni kao administrator i nakon restarta će ti explorer raditi kako treba.

16 godina
odjavljen
andi.cro kaže...

Znači, MS je morao provjeriti da li radi sve i jedan program ikad napisan kad su izdavali 10ku?

Na autoru programa je da napravi patch (ili novu verziju, ako ne ide drugačije) koja radi sa novim OSom.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
14 godina
Windows 10 - općenito

Na računalu imam Windows 7, nakon što sam izvršio upgrade za aktivaciju CD Key, išao sam s bootabilnim DVD-om, napraviti Clean install. Nakon što sam u biosu namjestio da mi se računalo podiže s DVD-a, sve je krenilo u redu, no kada dođe do onog gdje gdje odabirem HDD, meni se jednostavno ništa ne prikazuje, stoji kao da nema HDDa, dal je to stvar do računala ili?

Pošto sam s istim bootabilnim DVDom radio već clean install na drugom računalu i sve je prošlo uredu

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Može preporuka nekog besplatnog firewalla za Windows 10-ku?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Prince-Artas kaže...

a šta fali firewallu integriranom u same windowse

Sami sebi smo najveci neprijatelji
17 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
Prince-Artas kaže...

Da li je dovoljan? Ako jest super.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
12 godina
Prince-Artas kaže...
nicky.sl kaže...
Prince-Artas kaže...

meni je dovoljan

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
Gale92 kaže...

Na računalu imam Windows 7, nakon što sam izvršio upgrade za aktivaciju CD Key, išao sam s bootabilnim DVD-om, napraviti Clean install. Nakon što sam u biosu namjestio da mi se računalo podiže s DVD-a, sve je krenilo u redu, no kada dođe do onog gdje gdje odabirem HDD, meni se jednostavno ništa ne prikazuje, stoji kao da nema HDDa, dal je to stvar do računala ili?

Pošto sam s istim bootabilnim DVDom radio već clean install na drugom računalu i sve je prošlo uredu

Driveri za sata kontroler?

Kakve veze to ima sa drugim PC-om (osim ako je hardver identičan)?

10 godina
odjavljen
Prince-Artas kaže...

I više nego dovoljan. Kombinacija MSE ili Defender + MS-ov Firewall sasvim je dovoljna, bez obzira što će ti neki koji se boje svoje sjene reći.

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
11 godina
protjeran
Arendelle kaže...

I više nego dovoljan. Kombinacija MSE ili Defender + MS-ov Firewall sasvim je dovoljna, bez obzira što će ti neki koji se boje svoje sjene reći.

Nema MSE na win 10 , a kako je ovo tema o win 10 mogla bi nekoga zbuniti ovako netočnim informacijama...

Paničariti netreba ali valja biti svjestan da u svakoj sekundi izlaze na net 4 nova malwera, pa ima dana da pređu i preko 300 000 novih prijetnji ....

17 godina
nicky.sl kaže...

meni je dovoljan

AFAIK, Windows Firewall lepo štiti od spoljašnjeg pristupa, ali tradicionalno ima slabe opcije za kontrolu izlaznog saobraćaja. Da li se na Win 10 nešto promenilo po tom pitanju?

10 godina
odjavljen
bunkermax kaže...

Nema MSE na win 10 , a kako je ovo tema o win 10 mogla bi nekoga zbuniti ovako netočnim informacijama...

Paničariti netreba ali valja biti svjestan da u svakoj sekundi izlaze na net 4 nova malwera, pa ima dana da pređu i preko 300 000 novih prijetnji ....

Govorila sam općenito, za sve korisnike sustava Windows od verzije Vista naovamo. Za Vista/7 ima MSE. :)

15 godina
Arendelle kaže...
Prince-Artas kaže...

Stotine tisuća ljudi širom svijeta koji su bili manje ili veće žrtve raznoraznih malwera se ne bi složili sa tvojom tvrdnjom 

Ivan(4) kaže...
nicky.sl kaže...

meni je dovoljan

AFAIK, Windows Firewall lepo štiti od spoljašnjeg pristupa, ali tradicionalno ima slabe opcije za kontrolu izlaznog saobraćaja. Da li se na Win 10 nešto promenilo po tom pitanju?

Nije 

15 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Jel zna netko sta mi stvara u c: root-u ove 0 byte size file-ove tipa "file" i cudnih imena? Nekakav zaostatak od windows update-a ili nesto slicno? Pobrisem ih al se svako malo pojave...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ivan(4) kaže...

Slabe opcije?!

Blokiraj kaj hoćeš, jedino kaj nema wizarda, moraš znat kaj tražiš.

ansha kaže...

Jel zna netko sta mi stvara u c: root-u ove 0 byte size file-ove tipa "file" i cudnih imena? Nekakav zaostatak od windows update-a ili nesto slicno? Pobrisem ih al se svako malo pojave...

Imaš ''Igre'' i ramdisk. Možda nešto od toga?

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2015 14:32 (kizo2703).
14 godina
kizo2703 kaže...
Gale92 kaže...

Driveri za sata kontroler?

Kakve veze to ima sa drugim PC-om (osim ako je hardver identičan)?

Probati ću s aktualnim driverima...

hvala

16 godina
Gale92 kaže...

Probati ću s aktualnim driverima...

hvala

Stavi ih na usb, i usmjeri instalaciju na taj folder. Trebalo bi raditi.

Iako mi nije jasno kakva je to ploča da Windows setup nema drivere?

15 godina
Windows 10 - općenito
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

Windows Firewall plus Windows Firewall Control (jedan ili drugi, oba su dobra) i ne bojte se. Kakvi third party programi, bar na windowsima od Viste nadalje...

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
BlackMoon kaže...

Windows Firewall plus Windows Firewall Control (jedan ili drugi, oba su dobra) i ne bojte se. Kakvi third party programi, bar na windowsima od Viste nadalje...

Koji profil ti je postavljen (Medium, Low...)?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Imam Windows 8.1 na laptopu i planiram nadograditi na 10,sad ja ne znam je li legalan Windows jer su mi iz CPUdoo (trgovina laptopima,računarima itd.) stavili Pro N izdanje. Zanima me mogu li ja nadograditi na 10 iako mi u procesima stoji KMS proces ? Je li moj Windows piratski ? Hvala !

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Silwncer kaže...

Imam Windows 8.1 na laptopu i planiram nadograditi na 10,sad ja ne znam je li legalan Windows jer su mi iz CPUdoo (trgovina laptopima,računarima itd.) stavili Pro N izdanje. Zanima me mogu li ja nadograditi na 10 iako mi u procesima stoji KMS proces ? Je li moj Windows piratski ? Hvala !

jeste ali mozes nadograditi prva godina je za sve besplatna

11 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Ok ali nisam siguran za KMS...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Silwncer kaže...

Ok ali nisam siguran za KMS...

Očito je da ti Windows nije aktiviran po pravilima struke, tj. da nemaš valjanu licenciju. KMS nije za kućne korisnike - pročitaj ovo.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice