Windows 10 FAQ izdvojena tema

poruka: 406
|
čitano: 157.377
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
17 godina
Re: Windows 10 FAQ
nicky.sl kaže...

Skini iso sliku (imas link u prvom postu) napravi botabilni usb ili dvd ovisi sta preferiras izvadi hdd stavi ssd instaliraj prijavi se microsoft racunom i to je to.

Upisivanje keya preskači.

Postavlja se pitanje zašto se prijavljivati s MS accountom ? Veza MS accounta i aktivacije je čista špekulacija, i dok se MS službeno i nedvosmisleno ne oglasi po tom pitanju (ako se oglasi) neznamo dovoljno o aktivaciji Windowsa 10. Nije problem dok je hardware na koji se Windowsi instaliraju jedan te isti, no biti će zanimljivo vidjeti što će biti s aktivacijama retail Windowsa kad se promijeni hardware.

Deckard
12 godina
deckard kaže...
nicky.sl kaže...

Skini iso sliku (imas link u prvom postu) napravi botabilni usb ili dvd ovisi sta preferiras izvadi hdd stavi ssd instaliraj prijavi se microsoft racunom i to je to.

Postavlja se pitanje zašto se prijavljivati s MS accountom ? Veza MS accounta i aktivacije je čista špekulacija, i dok se MS službeno i nedvosmisleno ne oglasi po tom pitanju (ako se oglasi) neznamo dovoljno o aktivaciji Windowsa 10. Nije problem dok je hardware na koji se Windowsi instaliraju jedan te isti, no biti će zanimljivo vidjeti što će biti s aktivacijama retail Windowsa kad se promijeni hardware.

S til ću glavu razbijat kad dođe do toga da moram minjat komp a sad je ovako kako je a retail licenca se zna što je.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
nicky.sl kaže...
deckard kaže...
nicky.sl kaže...

S til ću glavu razbijat kad dođe do toga da moram minjat komp a sad je ovako kako je a retail licenca se zna što je.

Ja sam već došao do tog problema  Danas stigla nova matična i sada ne znam što bih. Je li netko od vas bio do sada u takvoj situaciji? Što bi mi bilo najbolje? Instalirati 8.1 ponovo pa napraviti upgrade? Iako najviše bi mi bilo ako bi clean install radio sasvim normalno. Imam ms account pa ne znam jel bi windows mogao putem njega aktivirati windowse, tj. vidjeti da su već bili aktivirani? Zna netko broj službe za korisnike za ove naše prostore?

12 godina
Windows 10 FAQ

Ugradi novu ploču pa da vidimo šta će bit a tribalo bi bit aktivirano pošto je retail.

Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
steve90 kaže...
nicky.sl kaže...
deckard kaže...
nicky.sl kaže...

Ja sam već došao do tog problema  Danas stigla nova matična i sada ne znam što bih. Je li netko od vas bio do sada u takvoj situaciji? Što bi mi bilo najbolje? Instalirati 8.1 ponovo pa napraviti upgrade? Iako najviše bi mi bilo ako bi clean install radio sasvim normalno. Imam ms account pa ne znam jel bi windows mogao putem njega aktivirati windowse, tj. vidjeti da su već bili aktivirani? Zna netko broj službe za korisnike za ove naše prostore?

Nazovi 0800 300 300, to ti je MS Hrvatska, pa pitaj tamo. Rade od 9 - 17 h. 

17 godina
steve90 kaže...

Enigma je kako će to biti s Win10, ali ako je suditi prema Win8 mogao bi proći tako da ćeš morati nazvati MS i žicati ih novi key. Tako je prošao friend koji je imao retail licencu za Win8 (onaj upgrade na Win7 za 40$ koji je bio na početku), i kad mu je riknuo komp, promijenio doslovno sve u kanti i zašao natrag stavljati osmicu gore, aktivacija više nije prolazila. Dali su mu novi key kad ih je nazvao i usput je iz nekog razloga odslušao kratko predavanje o tome kako se oni bore protiv piraterije. Osobno ne vjerujem da login u MS account ima ikakve veze s aktivacijom, baš sam čitao po nekim stranim portalima špekulacije na temu i uglavnom nikome nije jasno.

Deckard
16 godina
Windows 10 FAQ

A što mislite vrijedi li mi još uvijek onaj stari key za 8.1 ili je on nekako uklonjen budući da je sada povezan s 10? Hoće li mi uopće biti moguć update s 8.1 na 10 budući da sam ga već jednom napravio s tim ključem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Naravno da ključ za 8.1 još vrijedi i da ćeš moći napraviti čistu instalaciju Osmice ako to zaželiš. Mislim da možeš napraviti ponovno ažuriranje, ograničavajući ti je faktor jedino vremenski period od godine dana.

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
16 godina
Arendelle kaže...

Mislim da možeš napraviti ponovno ažuriranje, ograničavajući ti je faktor jedino vremenski period od godine dana.

Zbog čega? Tko hoće, napravit će upgrade do 29. 7. 2016., tko neće, ha, neće.

Tko god napravi upgrade, Desetka je njegova ''zauvijek'', tj., ovisi o vrsti licence OS-a koji se upgradea.

Ako je u pitanju OEM - dok ne krepa mašina, ili, ako je u pitanju Retail, (koja se može seliti na drugu mašinu), dok god će ju Microsoft podržavati - zasada je rečeno do 2025. godine.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.8.2015 10:24 (kizo2703).
11 godina
protjeran
Windows 10 FAQ

Aktivacija windowsa nije vezana uz ms account. I na ostalim temama o windows desetki su se javili kolege koji su uspjesno aktivirali winse sa lokalnim računom. 

Ms hr nepravi probleme kad ih se nazove i traži pomoc oko aktivacije ali nije ih lako zeknut ako pokusavas pirata aktivirati.    Pozamasnu kolekciju podataka sunakupili o ssvojim korisnicima i koristenom hardveru tako da ak nikaj nekemijas olako odrade aktivaciju.

Sad imamo previše ovdje na bug forumu temi o windows desetki pa nije lako sve pratiti...

Kak bi to nekako ujedinili  ?

0 0 hvala 0
12 godina
bunkermax kaže...

Aktivacija windowsa nije vezana uz ms account. I na ostalim temama o windows desetki su se javili kolege koji su uspjesno aktivirali winse sa lokalnim računom. 

Ms hr nepravi probleme kad ih se nazove i traži pomoc oko aktivacije ali nije ih lako zeknut ako pokusavas pirata aktivirati.    Pozamasnu kolekciju podataka sunakupili o ssvojim korisnicima i koristenom hardveru tako da ak nikaj nekemijas olako odrade aktivaciju.

Sad imamo previše ovdje na bug forumu temi o windows desetki pa nije lako sve pratiti...

Evo i ja sam večeras nadogradija prijateljev komp (s win 7 ultimate) i normalno se aktiviralo na lokalnom računu (nisam uopće pravio ms accaunt jer faca to ne želi)

16 godina
bunkermax kaže...

Naravno da se može aktivirati i bez MS accounta, ako je OS koji se upgradea na Desetku uredno aktiviran.

Ali, jeli netko nakon upgradea napravio clean install i aktivaciju bez MS accounta?

Jedine ''prave'' teme su ova i Windows 10 - dojmovi, problemi.

Njih ne treba ujedinjavati, nego samo ovu pročistiti.

Kad malo prođe prvotni cirkus, napravit će se tema samo za probleme.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
12 godina
Windows 10 FAQ

Jesam, napsiao sam u drugoj temi. Aktiviraju se Windowsi čim se spoji na net.

0 0 hvala 0
12 godina
Windows 10 FAQ

Koliko vidim ona "stara" prica o besplatnim windiwsima 10 za sve uključujući i pirate je potpuno istinita jer vidim da se uredno nadograđuju i aktiviraju i legalne i nelegalne sedmice i osmice.

Moj PC  
3 0 hvala 1
9 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

Koliko vidim ona "stara" prica o besplatnim windiwsima 10 za sve uključujući i pirate je potpuno istinita jer vidim da se uredno nadograđuju i aktiviraju i legalne i nelegalne sedmice i osmice.

A istina, ja sam na svoje oči vidjela da prolazi i KMS-om aktivirana Osmica i svakakvim načinima aktivirana Sedmica. :)

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
14 godina
nicky.sl kaže...

Ma samo deri, dok ide, ide, možda već popodne neće ići.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
14 godina
neaktivan
deckard kaže...
nicky.sl kaže...

Vjerojatno misliš na OEM, ne na retail verziju?

11 godina
Windows 10 FAQ

pokusavam instalirat win10 ali kad dojde do 97% error 0x8007025D vec sam nekoliko puta pokuso i 3 puta sam napravio boot drive 

dali zna neko rjesenje naj veci problem je sto sam formatiro hdd pa nema ni win7

0 0 hvala 0
12 godina
Arendelle kaže...
nicky.sl kaže...

A istina, ja sam na svoje oči vidjela da prolazi i KMS-om aktivirana Osmica i svakakvim načinima aktivirana Sedmica. :)

je, ali će to veselje trajati godinu dana, a onda će morat platit jer  ekipa ne dobiva ključ za desetku nakon upgrejda 

12 godina
picajzla0707 kaže...
Arendelle kaže...
nicky.sl kaže...

je, ali će to veselje trajati godinu dana, a onda će morat platit jer  ekipa ne dobiva ključ za desetku nakon upgrejda 

Otkud ti ta idea o plaćanju nakon godine dana ?!!?

17 godina
picajzla0707 kaže...

Čini mi se da će to veselje trajat do kada korisnik hoće. Nikakvih godinu dana.

Snimio sam desetku na piratsku sedmicu i po pitanju aktivacije pokazuje identično stanje kao moj aoriginalna.

17 godina
Hrvoje001 kaže...
deckard kaže...
nicky.sl kaže...

Vjerojatno misliš na OEM, ne na retail verziju?

Za OEM je jasno da će se aktivirati sve dok je hardware isti, problem je baš u retail verzijama koje su mnogi pokupovali u vrijeme izlaska osmice i za koje nema ni načina ni logike da se aktiviraju sami od sebe kad se mijenja hardware s obzirom da za aktivaciju očito ne treba MS account, a key s osmice ne vrijedi. Jedino telefon mi donekle ima smisla pa da provjere retail key osmice ili sedmice ukoliko se isti ima, ali onda ostaje problem što nakon godinu dana kad prestane vrijediti ponuda upgradea ? Po meni se MS želi jeftino dokopati korisnika, a kasnije ih dobro izmaltretirati prisilom za kupovinu te iste desetke kad aktivacije retail verzija prestanu prolaziti, samo to bi im se moglo obiti o glavu nakon što ljudi opet počnu tražiti razne toolk*tove po netu i opet sve ispočetka. Problem bi riješili slanjem ključeva na mail, ne vidim gdje je problem.

Deckard
12 godina
nicky.sl kaže...
picajzla0707 kaže...

Otkud ti ta idea o plaćanju nakon godine dana ?!!?

onda sam nešto krivo shvatio... sorry

doktor1 kaže...

Snimio sam desetku na piratsku sedmicu i po pitanju aktivacije pokazuje identično stanje kao moj aoriginalna.

a što je sa ključem za clean install

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2015 7:33 (picajzla0707).
11 godina
neaktivan
Windows 10 FAQ

Što se tiče ms acounta, neprijavljivanja, praćenja i ostalog, mislim da se ne može pobjeći..

Ukoliko koristiš išta od platforme..Nema veze imaš li acount ili nemaš, nebitno..

Recimo, na jednom kompu imam ms acount, radi maila outlook..

Na drugom kompu lokalni acount, nikad prijavljen ms acountom, sasvim drugi naziv, i dogodi se prilikom surfanja kad odeš na microsoft stranice, da me pozdravi mojim ms acountom..

Znači od 10 posjećenih ms stranica, random, dogodi se jednom ili dva puta da me pozdravi, iako se nisam prijavio..Doduše spajam se sa iste adrese, ali različiti su kompovi i windowsi..

Ne znam da li gledate dokumentarne filmove o tematici praćenja, recimo filmove o američkom bailout-u i ekonomskoj krizi 2008., gdje je vidljivo kako su lako izvukli svu prepisku aktera, počevši od 2000-tih, sva mail-ove, i turili im pod nos..

Također isto u još nekoliko slučajeva..I tako dalje..

Kad je već tomu tako, sav softver bi trebao biti bez ikakve naknade..A ne da je novi windows 10 tako skup, da razmišljaš da li kupiti ili ne..Naravno da ne..

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2015 13:09 (boatenga).

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 FAQ

Zvao sam 0800 300 300 i dobio sam informaciju da moram prvo instalirati 8.1 pa onda ponovno napraviti update na 10 pomoću media cration toola (a već sam napravio clean install 10 ). Tako da svi ostali koji imate pitanje što je sa clean instalacijom na novu matičnu, imate odgovor. Ako sam dobro skužio gospođu iz podrške, clean install je moguć na isto računalo budući da se nekakav digitalni ključ zapisuje u samu matičnu. 

Moj PC  
2 0 hvala 3
17 godina
Ovo nam je prvi glas, mislim da ovo jos nitko nije spomenuo....hvala
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
neaktivan
steve90 kaže...

Možeš li pojasniti kakv odgovor si dobio..

Odnosno da li pričaš o retail ili oem windowsu?

16 godina

Retail verzija je u pitanju.
Znači imam original 8.1 pro te sam ga upgradeao na 10 pro. Jučer mi je stigla nova matična te sam koristeći media creation tool skinuo iso od win10 i instalirao ga kao clean install nakon što sam promijenio matičnu. I sada ne mogu aktivirati 10, nego moram instalirati 8.1 koristeći key od 8.1 te ponovno upgradeati na 10 (što i nije prevelika tlaka, ali više bih volio da mogu napraviti clean install). Znači da 10 koju smo dobili sa upgrade-om praktički postaje OEM (odnosno vezana za vaše računalo). To je po onome što sam ja dobio iz razgovora sa tehničnom podrškom.

17 godina
steve90 kaže...

Zvao sam 0800 300 300 i dobio sam informaciju da moram prvo instalirati 8.1 pa onda ponovno napraviti update na 10 pomoću media cration toola (a već sam napravio clean install 10 ). Tako da svi ostali koji imate pitanje što je sa clean instalacijom na novu matičnu, imate odgovor. Ako sam dobro skužio gospođu iz podrške, clean install je moguć na isto računalo budući da se nekakav digitalni ključ zapisuje u samu matičnu. 

"Digitalni ključ" u SLIC ? O čemu pričaju ? A ova priča s clean installom preko osmice na novi hardware također ne drži vodu jer će za godinu dana isteći mogućnost besplatnog upgradea. Smrdi opako na to da nezna lijeva što radi desna u MS supportu, sklon sam vjerovati da uopće nemaju rješenje za clean install upgreadane retail verzije na novi hardware bez ključa (koji za sad nedaju, pa mi smrdi na navlakušu). Dok ne vidim ključ s kojim mogu odraditi novu instalaciju neću ni probati raditi svu tu proceduru od osmice, preko 8.1 nadalje (kad promijenim hardware, a očito su mi dali samo godinu dana da to učinim).

Deckard
17 godina
steve90 kaže...

Retail verzija je u pitanju.
Znači imam original 8.1 pro te sam ga upgradeao na 10 pro. Jučer mi je stigla nova matična te sam koristeći media creation tool skinuo iso od win10 i instalirao ga kao clean install nakon što sam promijenio matičnu. I sada ne mogu aktivirati 10, nego moram instalirati 8.1 koristeći key od 8.1 te ponovno upgradeati na 10 (što i nije prevelika tlaka, ali više bih volio da mogu napraviti clean install). Znači da 10 koju smo dobili sa upgrade-om praktički postaje OEM (odnosno vezana za vaše računalo). To je po onome što sam ja dobio iz razgovora sa tehničnom podrškom.

To je i jedino logično iako se tu na forumu može naći informacija od direktora MS HR koji tvrdi da retail ostaje retail, a OEM OEM. A i nakon godine dana kad upgrade na desetku više neće prolaziti svako ko će mijenjati hardware zapet će na sedmici ili osmici koju ima  . Što će reći da će nam kad tad pokupiti pare za desetku  .

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2015 18:51 (deckard).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice