Interesantno. Pokušat ću reproducirati problem na svojim mašinama s Vistom i W7.
Vista sp2
- poruka: 156
- |
- čitano: 23.208
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
To je samo jedan od problema sa VS2008. Barem 2 puta dnevno mi se desi da prestane intellisense raditi, miš počne bježati u gornji lijevi kut kad pritisnem shift, ne mogu dodati novi binding source ako je isti iz linq2sql objekta, itd...
Lijepo, ne?
To je samo jedan od problema sa VS2008. Barem 2 puta dnevno mi se desi da prestane intellisense raditi, miš počne bježati u gornji lijevi kut kad pritisnem shift, ne mogu dodati novi binding source ako je isti iz linq2sql objekta, itd...
Lijepo, ne?
Lijepo, ne?
Smatram ovo strašnim problemom. :| Nadam se samo da nije čest.
Smatram ovo strašnim problemom. :| Nadam se samo da nije čest.

Evo, nije me bilo jedan dan i za to vrijeme sam instalirao SP2 na cistu instalaciju. Evo malo pluseva i minusa (vecinom pluseva) koji su bitni za "obicne" korisnike.
Dakle, prva stvar koja me ugodno iznenadila je ekstremno brza instalacija koja je trajala 7 (citaj: sedam) minuta na konfiguraciji u potpisu. Napominjem da je instalacija SP1 trajala 40 min. Nakon instaliranja svega i svacega (dakle, svih aplikacija koje sam i ranije koristio), ugodno me iznenadila brzina bootanja koja je trajala puno manje nego prije, a nakon toga i startanja start-up aplikacija. Sto me iznenadilo da je memory usage sa 850 Mb sa SP1 skocila na 1.06 - 1.07 Gb. No, kako svi imamo dosta RAM-a (a isti je danas jako jeftin), tome ne pripisujem kao neki minus.
Takodjer su me iznenadila iskustva nekih korisnika sa BSOD-om, koji se meni nije niti jednom pojavio, niti je instalacija ikakvih updateova naisla i na kakav konflikt i sve je proteklo u najboljem redu. Startanje svih browsera je za nijansu brze, kao i Officea 2007 (mislim da je za to zasluzan SP2 za Office).
Ako neke igrace zanima kako se SP2 odrazava na performanse u igrama, isti ce se obradovati kada kazem da SP2 donosi poboljsanje od aprox. 5-6 FPS u GTA IV (jedina igra koju sam pokrenuo).
Nadalje, Indexing Service je brzi, dobro se snalazi na vise particija, sto se ne moze reci za Disk Defragmenter koji se vuce kao magare kada se radi o sistemskoj particiji. Isti je nakon instalacije SP2 defragmentirao istu particiju 2 h (!!!), sto je bilo uobicajeno da se uradi za cca. 20 min. Tu se obavezno mora pronaci neka alternativa ovom alatu, jer je ovdje katastrofalno spor.
Naxeem je ovdje na forumu rekao da je Vista SP2 zapravo Win7, na to mogu samo reci da je sada Vista SP2 bliza Win7 nego sto je bila Visti bez zakrpa.
Jos je netko na forumu rekao da Vista "zivi da bi se updateala", sto je do sada bilo tocno. Mislim da je ovim SP-om iz Viste izvucen maksimum i da je trenutno cini prvim OS-om na trzistu namjenjenom PC-u.
Uglavnom, svim korisnicima, preporuka da se instalira (ali samo na cistu instalaciju), jer u suprotnom dolazi do BSOD-a i slicnih konflikta. Za sve one koji ne zele reinstalirati sustav, preporuka da ne stavljaju ovu nadogradnju, jer bi moglo biti navedenih problema (koje su iskusili pojedini korisnici foruma). Pozdrav.
Thanks Pudge.
Ja ću ga instalirati u Ponedjeljak na "prljavu" instalaciju hehe.
Budem javio dojmove.
Ja sam isntalirao SP2 na instalaciju od 1.10 prošle godine i nisam imao nikakvih problema. Imam instalirano toliko toga da to nije normalno...
To su samo preporuke, jer sam cuo iskustva drugih korisnika. Sto se tice mene, kad sam bio na XP-u poslije bilo kakve nadogradnje sustav ne bi radio ako je vec na njega svasta instalirano. Doduse, nije uvijek bitno koliko je programa na njega instalirano, nego je li i koliko je sustav odrzavan od strane korisnika. Ali 100 % se nece osjetiti promjene na bolje na takvoj instalaciji, nekad su cak moguca i usporavanja sustava. Volio bih da svi jave dojmove kako je proslo...
Nikakvi BSOD,uglavnom čista pozitiva nakon instalacije SP2 ,a imam masu program i sad samo šljaka sve bolje i bolje,a memory usage mi je čak i manji
stoga ne znam zašto je nekima veći,Vista sve bolje i bolje radi.Browseri odlično,Office također, VS 2005 i 2008 odlično se ponašaju, vista je 32bit.
Jeli donio SP2 DX11 za vistu????
Jeli donio SP2 DX11 za vistu????
Instalirano na Server 2008 x64 i Vistu x64 i sve radi odlično.
Instalirano na Server 2008 x64 i Vistu x64 i sve radi odlično.

Na poslu, pa ni ne može biti godišnji.:) Od nule nisam instalirao dvije godine skoro, ako isključimo W7 RC.
Ja sam isntalirao SP2 na instalaciju od 1.10 prošle godine i nisam imao nikakvih problema. Imam instalirano toliko toga da to nije normalno...

Ma samo vas prcam.
da li je netko negdje na netu pročitao ili zna kad će izaći All Language Standalone SP2 verzija.
Upravo instalirano.
Instlacija je trajala točno 14min (konfa Moj PC), i prošla je bez problema.
Čini mi se nema neke velike razile, malo sam testirao COD4 MP, i kao da ima koji FPS više.
Velikih razlika nema, mnogo bugova je uklonjeno, dodana je podrška za par novih tehnologija, tako da svima toplo preporučam novi SP2.
Zaboravio sam napomenuti kako je pristup fileovima i folderima ubrzan, kao i pristup diskovima sa velikim kolicinama podataka (vise od 200 Gb). Na SP1 je ucitavanje istih trajalo desetak puta duze. Samo tu dajem jos jedan plus SP2. Bravo M$, ako primijetim jos neka poboljsanja, odmah postam...
Oni koji su instalirali SP2 za Vistu neka provjere slobodan prostor na sistemskoj particiji, mogli bi se ugodno iznenaditi i pronaći i nekoliko desetaka GB slobodnog prostora više nego li prije instalacije SP2 na svoje računalo. SP2 za Vistu donosi alat (compcln.exe) koji se pokreće iz naredbenog retka i koji uklanja stare sistemske datoteke i datoteke koje je napravio System Restore. Mada Microsoft još nije službeno potvrdio, pretpostavlja se da se compcln.exe pokreće automatski prilikom instalacije SP2.
Oni koji su instalirali SP2 za Vistu neka provjere slobodan prostor na sistemskoj particiji, mogli bi se ugodno iznenaditi i pronaći i nekoliko desetaka GB slobodnog prostora više nego li prije instalacije SP2 na svoje računalo. SP2 za Vistu donosi alat (compcln.exe) koji se pokreće iz naredbenog retka i koji uklanja stare sistemske datoteke i datoteke koje je napravio System Restore. Mada Microsoft još nije službeno potvrdio, pretpostavlja se da se compcln.exe pokreće automatski prilikom instalacije SP2.
yeep...kod mene i više od deset,oko 11giga.......inače je to i normalno ali ne baš toliko nakon restarta,uvjek mi se "vrati" oko pet giga i prije sp2 ali sad je to duplo.Eto,
to je bolje .
Ja bih stvarno htio instalirati SP2 no neznam kako da se osiguram da mi se opet NOD32 ne zblesira (ne javljaju još iz ESETa nikakav fix samo da resetiramo računala kad se dogodi pa ako radi - radi ako ne - ne) a i MSN mi zblesira a trenutno mi je na najnovijoj ažuriranoj inačici.
Probajte otvorit task manager! Sada se otvara dosta brže, kao na xp-u dok sam prije trebao malo čekati. Vista SP2 mi se čini sada kao savršen OS, u svakom pogledu je bolji od XP-a, mislim da mi XP SP3 uskoro ide u zasluženu mirovinu.
Kombinacija VISTE SP2 i CCC-a 9.5 rezultira veoma igrivim fps-ima(28-31fps) u warheadu sa svime na very high, osim shadowsima na high. Nekako mi se sve čini puno fluidnije nego prije! I zaboravio sam napomenut igram na DX10, a ne DX9.
Probajte otvorit task manager! Sada se otvara dosta brže, kao na xp-u dok sam prije trebao malo čekati. Vista SP2 mi se čini sada kao savršen OS, u svakom pogledu je bolji od XP-a, mislim da mi XP SP3 uskoro ide u zasluženu mirovinu.
Kombinacija VISTE SP2 i CCC-a 9.5 rezultira veoma igrivim fps-ima(28-31fps) u warheadu sa svime na very high, osim shadowsima na high. Nekako mi se sve čini puno fluidnije nego prije! I zaboravio sam napomenut igram na DX10, a ne DX9.