Ja ću ga dobiti u paketu, a instalirati jer mi je super novi taskar i novi managed API. :)
Vista sp2
- poruka: 156
- |
- čitano: 23.207
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
meni vista nakon instalacije sp2 radi brže ili kako bi to reko uglađenije.
Ja ću ga dobiti u paketu, a instalirati jer mi je super novi taskar i novi managed API. :)

Ipak je veca fora kad dolazi predinstalirano... hehe, a nisam znao da je tebi bitan taskbar ;)
Ipak je veca fora kad dolazi predinstalirano... hehe, a nisam znao da je tebi bitan taskbar ;)
Mislim da ce se nekakva nesluzbena nadogradnja za taskbar pojaviti i za Vistu...
SP2 jeste ubrzao vistu.
Mislim da ce se nekakva nesluzbena nadogradnja za taskbar pojaviti i za Vistu...
SP2 jeste ubrzao vistu.

SP2 jeste ubrzao vistu.
Ja uopće nisam primjetio nikakvo ubrzanje. Imam dobar stroj (e8600, 8 GB) koji je zatrpan ravojnim alatima i ne primjećujem da je išta brže (ili barem osjetno brže). Čak štoviše, nakon logiranja treba duže vremena dok mi se prikaže desktop nego što je to bilo prije.
Mi smo server dignuli na SP2 i sustav malo lakše diše. Ima samo 1GB memorije pa pretpostavljam da se ubrzanje više osjeti na 'siromašnim' mašinama.
Ja nisam osjetio nikakvu razliku.
Mi smo server dignuli na SP2 i sustav malo lakše diše. Ima samo 1GB memorije pa pretpostavljam da se ubrzanje više osjeti na 'siromašnim' mašinama.
Mislim da se prije radi o tome da se OS na slabijim mašinama nije ponašao sasvim optimalno. Na desktopu mi svaki OS na ovom svijetu radi jednako brzo, ali na laptopu s 512MB memorije sam itekako osjetio razliku Windowsa 7 i nasuprot njemu ultra-brzog XP-a.
na laptopu s 512MB memorije sam itekako osjetio razliku Windowsa 7 i nasuprot njemu ultra-brzog XP-a.
- Pentium 233-megahertz (MHz) processor or faster (300 MHz is recommended)
- At least 64 megabytes (MB) of RAM (128 MB is recommended)
.
Home Premium / Business / Ultimate
na laptopu s 512MB memorije sam itekako osjetio razliku Windowsa 7 i nasuprot njemu ultra-brzog XP-a.
- Pentium 233-megahertz (MHz) processor or faster (300 MHz is recommended)
- At least 64 megabytes (MB) of RAM (128 MB is recommended)
.
Home Premium / Business / Ultimate
Ja sam dao primjer s ciljem da objasnim gornje i donje limite, ne da kažem kako sam razočaran što Windows 7 ne radi na prastarom laptopu.
Meni osobno na trenutnoj desktop mašini Vista i Windows 7 rade znatno bolje od XP-a, ali na laptopu s pola gige su neupotrebljivi.
skinuo SP2, instalirao na, kako je to netko rekao, teško "zagađenu" instalaciju Viste od neka 4 mjeseca, radi bez problema.
po mom misljenju, isplati se samo radi uklanjanja onog half-open limita (zazirem od ručnog brljanja po sistemskim fajlovima), a ovo sve drugo je samo šlag na tortu.
odličan service pack kakav i treba biti - ispravlja sitne bugove, uvodi sitne novine - a ne da preokreće nebo i zemlju i uvodi još 70k novih glavobolja
Skinuo danas sp2, i naraavno kod 3 stadija puf - BSOD. I nakon 7-8 restartanja kad sam već poludio....sve ok. Brzina ista, čak mi se duže diže sistem
Pa valjda se poboljšanja u performansama mogu osjetiti samo na slabijim kompovima jer ja sam i prije SP2 bil zadovoljan sa Vistom,jer mi je sve radilo normalno,tak da sa ovim SP2 nisam, još,osjetio nikakva poboljšanja.
Ne znam, ja nisam zadovoljan. I meni i kolegi u firmi se VS2008 i dalje ruši, a na microsoftovim stranicama kažu da je to samo u kombinaciji VS2008 i viste 64. Naravno, sa SP2 to nisu ispravili... Sve više razmišljam da se prebacim na win 7 ako uhvatim vremena koji dan da sve instaliram...
Sutra instaliram od nule win (necu sad da instaliram na ovakav win), pa cu vam javit dojmove, vidim podijeljena misljenja, pa cu se sam uvjerit u istinu.
Ne znam, ja nisam zadovoljan. I meni i kolegi u firmi se VS2008 i dalje ruši, a na microsoftovim stranicama kažu da je to samo u kombinaciji VS2008 i viste 64. Naravno, sa SP2 to nisu ispravili... Sve više razmišljam da se prebacim na win 7 ako uhvatim vremena koji dan da sve instaliram...
Meni je VS2008 & Vista x64 vrlo stabilna kombnacija - tako da i mene zanima ovo rušenje.
VS2008 radi bez problema na Visti 64bit.
Možda imaš problem hardverske prirode u mašini na kojoj to 'vrtiš'?
Takvo rušenje bi bilo nedopustivo jer je VS2008 kritični Microsoftov proizvod koji jednostavno mora raditi, tako da mi je nevjerojatno da se to ruši i da to piše i na službenim stranicama.
Takvo rušenje bi bilo nedopustivo jer je VS2008 kritični Microsoftov proizvod koji jednostavno mora raditi, tako da mi je nevjerojatno da se to ruši i da to piše i na službenim stranicama.