Restart sam od sebe (XP SP3)

poruka: 5
|
čitano: 948
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Iskombinirao sam dva kompa i napravio čistu instalaciju original XP Home Editiona. Updateao ga na SP3, ali i dalje imam dosta besmislenih problema. Npr. dok sam u IE tražio i otvarao Windowsovu stranicu kako bih skinuo SP3, više puta sam dobio error on page nakon čega bi se komp zamrznuo, a jedino što radi je restart. Sada kada je sve instalirano, zna se zalediti sam od sebe, nekad dok gledam video u WMP, kada se igraju slabije igre (Diner Dash npr), nekad kod surfanja u Firefoxu, a jednom čak i nakon paljenja i nakon boota.

Meni ne pada apsolutno ništa na pamet. Napajanje radi normalno, grafička stabilna, svi kabeli više puta provjeravani. Jedino što nije standardno je RAM, dva modula su različitih proizvođača, iste frekvencije. Kada znate da je to jedino nenormalno, onda znate da je sa komponentama sve ok...

Antivirus uredno instaliran, kod startupa i u radu su otvorena 2-3 programa max (AV, browser/igra i eventualno Skype). Što bi moglo biti uzrok? Stariji HDD možda (jedan iz 2005, drugi malo noviji)?

Hvala ti Bože što sam RIJEČANIN!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Probaj stavit neki Linux distro,Ubuntu,Mint da budes 100% siguran da je HW problem,ako se ne freeza onda je do Windowsa..

HUGE RESPECT: woodgamesfx, captain_soap_McTawish, rustweaver, royalhero, tracerCPP,Indestructible
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Restart sam od sebe (XP SP3)

Ako je HW problem provjeri disk i ram. -> HDtune - Memtest.

16 godina
neaktivan

Danas usred igrice nestalo slike, monitor svjetli kao kada je u stand by modu. Probat ću zamijenit grafičku, moguće da je do toga...

I testirat ću HDD i RAMe.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 10:27 (TIR669).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Grafička zamijenjena, radi odlično. Može lock...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice