Predrasude oko Viste

poruka: 174
|
čitano: 25.495
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Predrasude oko Viste

Mislim da sam ja jedini kojem je ovdje Vista ruzna i koji pljuje po njoj iako  ima dovoljno jaku masinu da je GUTA..Radio sam na Visti i prvo sto mi se ne svidja je kako izgleda ( sto su neki ovdje nabacili kao glavni argumenat) meni se vise svidja  Ubuntu(ne treba se bojat ni linuxa). Sjecam se kada sam radio na toshibinom laptopu sa wirelles antenom i vistom na sebi iako sam bio ispod AP nisam mogao ufatiti signal sto me je poprilicno nerviralo..a takodje se sjecam mnogih trzanja viste kada sam radio na jednom drugom pc-u  u adobe macromdia ( ma onaj program za izradu flasha uvijek mu zaboravim ime ) i to me je jako nerviralo...jos sam mlad za razliku od nekih (nananana ) i lakse prihvatam ove nove stvari ali ne bez pomnog analiziranja kako god da analiziram vistu nije to to nije zato sto je navikana da nevalja nije zato sto mi je ruzna nego zato sto mi je nepotrebna i bas neki dan citam u novinama ( BUG) neki je stariji broj čitam kako neki stručnjak za igre kaže kako je DX 10 sasvim nepotreban i da se moglo na 9-ci još igrati takođe vi bugovci  okrenite 181 broj BUG magazina i pogledajte koji su najveci promasaji 2007 pa me onda uvjerite da je se nesto promijenilo

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Predrasude oko Viste

kao i svaki drugi os i Vista ima svoje mane i puno toga se na njoj mora dorađivat.Koristim je već duže od 6 mj,imam instaliran sp1 i sve funkcionira,nema ni govora o tome da mi kompu treba više od 1 min da se ugasi...Nisam ni programer a ni gamer al ne robujem navikama i ne znači da nešto ne valja ako to još niste probali...stoga dajte Visti priliku jer kao što smo se navikli na xp tako možemo i na vistu...

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Predrasude oko Viste

Ja moram priznat da mi je rad na Visti punoo brzi.
Samo odem pod start, napisem aplikaciju koju zelim pokrenuti...i evo..u roku od sek
Istina da je Vista zahtjevnija...al je i punooo napredniji OS.
Koristim ga jos od kad je izasao u Hr...negdje u prvom mjesecu 07.
Preeezadovoljan sam

PC: QX9650 4 GHz // XFX nForce 790i // 9800 GX2 Quad SLI(700-2200 MHz) // PSU CM 1000W // CM Cosmos // 4 GB Patriot 1333 MHz // 2x HDD Seagate 32 mb chache, 500 GB //
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: Predrasude oko Viste
iKAR kaže...
 bas neki dan citam u novinama ( BUG) neki je stariji broj čitam kako neki stručnjak za igre kaže kako je DX 10 sasvim nepotreban i da se moglo na 9-ci još igrati takođe vi bugovci  okrenite 181 broj BUG magazina i pogledajte koji su najveci promasaji 2007 pa me onda uvjerite da je se nesto promijenilo

hvala

Pise na plotu ..... pa nije.

PC: QX9650 4 GHz // XFX nForce 790i // 9800 GX2 Quad SLI(700-2200 MHz) // PSU CM 1000W // CM Cosmos // 4 GB Patriot 1333 MHz // 2x HDD Seagate 32 mb chache, 500 GB //
17 godina
neaktivan

Nije vezano za temu, ali moram primijetiti da većina vas ne koristi interpunkciju te je dosta teško čitati postove ( a i neke rečenice nisu smislene ).

Probajte staviti točku i zarez tu i tamo, a i veliko slovo na početku rečenice je poželjno.

17 godina
Predrasude oko Viste

Koliki vam je Reliability Index od Viste? Meni je trenutno 3,30.

#define QUESTION ((bb) || !(bb))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Predrasude oko Viste

Zapravo nista posebno al  ako vi kazete da je, ja cu vam vjetovat, samo mi kazite na koji dio se odnosite.

Napokon nakon service packa je pocela kako tako funkcionirati, a Ultimate verzija, al vi meni objasnite sto sam ja to zapravo pridobio s mojom investiciom u taj komad software-a.

Dao sam mu i previse sansi, te sad ga zvanicmo proglasavam osrednim, a u nekakvom poslovnom svjetu zapravo totalni gubitnik, ili prosijak

Zlo i Naopako
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

5,9

17 godina
protjeran
hudo kaže...

@hudo,
Onako prijateljsko sve ispod 4 je gubljenje vremena, al ti to vec znas ili dozivljavas zar ne.....
Zlo i Naopako
17 godina
Predrasude oko Viste

Evo samo nekoliko stvari koje ne možete naći u XP-u.

Address Space Layout Randomization, BitLocker Drive Encryption, Windows Firewall includes both inbound and outbound filtering, Internet Explorer 7 Protected Mode, The ActiveX Installer Service, Windows Vista User Account Control, Windows Recovery Environment, Performance Monitor. Oni koji žele punu usporedbu XP-a i Viste neka prate ovah link.         http://download.microsoft.com/download/3/c/6/3c677e07-95ba-4755-a8ab-637fa5dc2000/Windows%20Feature%20Comparison.pdf          

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Malarkey kaže...

Ja moram priznat da mi je rad na Visti punoo brzi.
Samo odem pod start, napisem aplikaciju koju zelim pokrenuti...i evo..u roku od sek
Istina da je Vista zahtjevnija...al je i punooo napredniji OS.
Koristim ga jos od kad je izasao u Hr...negdje u prvom mjesecu 07.
Preeezadovoljan sam

Tomo care to ti je kad imas zvijerku od kompa :D
Superbeast-a za moda! LooOool
17 godina
neaktivan

bestia kaže...
hudo kaže...

@hudo,
Onako prijateljsko sve ispod 4 je gubljenje vremena, al ti to vec znas ili dozivljavas zar ne.....
 Kod Reliability Index-a nije sve tako kako se i prikazuje,Vista bilježi čak i promjene koje su beznačajne za samu stabilnost sustava i odmah umanjuje index(ocjenu).Naprimjer ako vam je live-messenger pri start-up uključen,tad je to automatski ocjena niže jer pri stand-by smeta i slično .....tako da Index ne pokazuje stavrnu stabilnost ali je jako koristan kad nešto ne valja ili ne radi kako treba ...odmah se vidi i može naći...to kod XP-a nema već ode u bananu,a Vista je stabilna i pri Index-u 2.0 i ne mora značiti da se ruši(dokazano) nego ima samo puno programa koji su u start-up opciji i malo je zadržavaju pri hibernaciji ili stand by opciji.Takvo nadgledanje sustava iz prve ruke nije baš svojstveno XP-u.Tako da opaska "sve ispod 4" ne stoji!Moj index na Visti varira,ovisi naravno o programima koji su pokrenuti i kad se pri njima spušta u stand-by.Nekad je 8 ili 9,a nekad 2,3 ili 4.......a ne ruši se i super radi!!!
Index-i su samo upute za korisnika kako da poboljša rad Vista ,a ne stanje stabilnosti u globalnom pogledu.Onoi koji ne vole Vistu(svi ...od onih s XP-om,do linuxaša) će naravno pljuvati po svim novitetima koji su uvedeni jer ih oni nemaju pa naravo okreću sve na negativno.Napominjem da koristim sva tri OS-a i svi su odlični na svoj način.Ono što do kraja ne razumijemo stvaramo i negativne predrasude......
v_maxcpp
17 godina
Predrasude oko Viste

Mi sa slabim konfama nemamo kaj razmišljat o Visti, pa nam vi možete reči da s vistom letite, a mi s takvom konfom ostajemo pri xp ili ko hoče vistu taj če nadogradit komp!

Iron Maiden-Mislim da je očito da ne spadam u onih 92% mladeži!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Predrasude oko Viste

Ja vozim Vistu 64bit sa sp1, komp mi je q6600,sata II 320, pata 320, pata 80, nvidia 8800 gt, ram 4gb, mbo p5ke-wifi, itd... I sve leti, ocijena mi je 5,6 zbog harda a sve ostalo 5,9.Za vistu treba imati relativno jak komp, ne ovak, ali proc mora biti barem dual 2 ghz , barem 2 gb rama , i neka grafa od 1000 kuna naviše, to je za ugodan rad i da se nekaj može poigrati.Naravno Vistu možete instalirati na minimumu specificiranom od MS-a, ali sa takvom konfom možete jedino pisati u wordu, a ako mislite nekaj ozbiljno radit, popite dva praxitena i jednu pivu za živce, pa onda na poso :).

A za vistu 64bita imam sam preporuke, iako neki hardware neće radit, i sa time se morate pomirit, barem za sad, može se i drajveri riješit ali na uštrb stabilnosti sustava, pa bolje ne.Npr ja imam PCI karticu na koju spajam dodatni pata disk, jel matična ima samo jedan IDE utor, no vista 64bit ne tolerira kada na karticu spojim i DVD pržilicu kao slave,  plavi ekran kod bootanja taj čas, no kad maknem dodatnu pržilicu sve radi ko po loju, a u Visi 32bit nema frke sa tom karticom.Nebi ni ja stavio 64bita vistu da mi 32bita vidi 4gb, ali eto morao sam, ubija me u pojam kad znam da sam nekaj platio a onda to nemrem iskoristiti.

Zaključak

Vista je u principu jedini izbor kada su u pitanju Windowsi, osim kad imate neku starudiju od mašine, ali to je tak kod kompa, ciklus izmjene je oko 3 godine, nakon čega se mora uzeti novi komp ,iznimka su konfiguracije na koje se mogu stavljati najnoviji procesori i grafe nakon 3 godine, što je rijetko jer su to u startu konfiguracije za koje je potrebno izdvojiti od 10 000 kn pa naviše, što je kod nas još uvijek rijetkost, kada se radi o konfama za po doma, večina više manje kupuje konfe do 7 - 8 tisuća, ono sa monitorom i svim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Malarkey kaže...
iKAR kaže...
 bas neki dan citam u novinama ( BUG) neki je stariji broj čitam kako neki stručnjak za igre kaže kako je DX 10 sasvim nepotreban i da se moglo na 9-ci još igrati takođe vi bugovci  okrenite 181 broj BUG magazina i pogledajte koji su najveci promasaji 2007 pa me onda uvjerite da je se nesto promijenilo

hvala

Pise na plotu ..... pa nije.

nadji mi onda taj plot
17 godina
neaktivan
Predrasude oko Viste

Čitam malo ovo i dolazi mi slabo od ovoga. Svako ima svoje mišljenje mi ga moramo cjeniti, ja svoje mišljenje neću iznjeti upravo zato što ga onda svi pljuju. Ljudi razmislite da li je sve ovo potrebno!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
RE: VISTA i prineri
V00D00 kaže...
Lazarus Long kaže...

Ja isto tako imam dva printera jedan je kao tvoj HP 1020 a drugi Epson CX3650 (multifunkcijski).
Oba rade,i istovremeno cak....bez trzanja.
Ukljuci Enable printer pooling.
I joj vidi cuda,Epson radi sa driverima od XPa (HP doduse sa Vistinim),sharani su i vide se medzusobno.
Vistu koristim vec godinu i po,instalirao sam SP1 bez da radim clean install i sve radi odlicno.
Imam 2Gb RAM 667Mhz,vista upaljena i bez ikakvog pokrenutog programa (neracunajuci pozadinski) zauzima negde oko 35% memorije,ima dobar memory management i brzo oslobodi memoriju koji su je zauzeli istovremeno podignuti programi (sledim na gadgetu).
Konfiguracija koju imam nije da "vristis",MB Asus P5PL2,Pentium 3,20 Ghz EM64T,2x1Gb Transcend modul,grafulja je jadna GeForce 7300 GT....zvuk i mreza integrirani.
Zadovoljan sam sa stabilnoscu i dosad nisam popio BsOD

Fasciniran sam time koliko Vista dugo izdrži. XP sam redovno svakih 6 mjeseci reinstalirao - doduše ja sam i radio sra*a na windowsima ali vista to puno bolje podnosi..

jedina negativna stvar viste je boot time i gašenje koje oduzme mal vremena.. možda se može optimizirat ali meni osobno ne smeta a ni nisam imao volje i vremena prčkat oko takvih gluposti..
Jeste,dugo je izdrzala ali veruj mi na rijec,odnosio sam se prema nju mazohisticki.Instalirao,reinstalirao,probovoa drivere ....ma sve. 
  Bootanje usporava Windows sidebar i antivirus (ako ga imas) ili Windows Defender
P1 200 Mhz RAM 32Mb Hdd 500 Mb Win 98 (i jako sam sretan)
17 godina
neaktivan
Predrasude oko Viste

evo još jedan nedostatak xp-a.. zbog nekog razloga mi ne prikazuje fizički raspored diskova i particija nego neki svoj glupi raspored i stoga mi je u xp-u drugi disk prvi sa c: i d: particijama dok mi je prvi disk drugi sa particijama e:(vista) i f:(xp) dok vista sasvim fino prikazuje pravim redosljedom.. nakon 500 zakrpa tweakova telefona microsoftu nisam uspio razriješiti pitanje zašto xp miješa raspored diskova i particija..

druga stvar je da glupi xp nešto zapiše na SVAKU particiju i radi toga mi se nakon korištenja xp-a vista prvo sruši 1 do 3 puta prije nego se pokrene.. daljnjim istraživanjem sam saznao da problem izaziva jedan programčić koji je instaliran na OBA operativna sustava i nekim divnim čudom radi miješanja particija u xpu i lošeg koda on meni redovno nešto sprčka na visti pa se ona 3 puta starta dok se uspije startat.. kad koristim SAMO vistu danima nema nikakvih problema..

još jedna pobjeda za vistu i smrt xpu..

i da.. pokopajte se i mrzite me koliko očete ali vista ima BOLJE performanse u većini stvari koje radim (ne pričam o igrama) ali uz uvjet da se koriste novije verzije programa a ne neke tamo iz doba bljeska i oluje (3d studio, vue, cubase, vst plugini)..

a da ne spominjemo .NET framework 3.5 koji je apsolutno fenomenalan i jedva čekam aplikacije rađene za njega (ako se ne varam ima ga i za xp ali radi manjka aera bit će sve ružno)..

i evo još jedna da ne hvalim samo vistu nego ju i kudim malo.. svi naši monitori su 2d a vista silom tjera 3d oblike, sjene i "dubinu" prostora koji zbog te "iluzije" izazivaju puno problema i kvarenje vida.. to kod xp-a nije toliko izraženo ali ako ćemo na to pazit onda se bolje vratite u konzolu i prestanite igrat sve igre :D

music is my first love and will always be my last

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Predrasude oko Viste

Ja mislim da je ova tema otisla previse nstranu, sjecate se ime teme je bio predrasude ali nema veze u meduvremenu vise to nitko ne gleda.

Zakljucak: iz svih dosadasnjih postova smo saznali da ima onih koji vole vistu, onih koje vole xp i onih koje vole neke trece os-ove. Vista je definitvo napredak sviđalo se to nekomu ili ne ali ako netko zeli ostati na xp nek izvoli a ako netko voli vistu nek je hvali ali nemojte onda blatiti xp jer ste ga sigurno koristili i bio vam je dobar dok niste vistu poceli. Svaki os ima svoje mane i zna se ona stara Sto ljudi sto cudi zato neka svatko sebo odabere os koji mu odgovara i koji mu ispunjuje potrebe. Ovaj forum je napravljen sa ciljom da se informira "narod" iznesu razna stajalista i kulturno o njima diskutiraju a ne blacenje i ruganje i sta ja znam sta vec. Dok sam pratio ovu temu vidio sam bar 10 puta post sa istim sadrzajem samo preformuliran. Citajte sta su drugi prije vas napisali nemojte samo upasti u temu.

Mislim da bi moderatori trebali zakljucati ovu temu a ako netko zeli nek napravi temu pod nazivom vista vs xp recite sto vas ide ili sta ja znam sta samo nemojte ovdje iznositi poluinformacije i subjektivna misljenja.

Pozdrav svima!!!

"All those who believe in psychokinesis, raise my hand." - Steven Wright

0 0 hvala 0
17 godina
bestia kaže...
hudo kaže...

@hudo,
ne shvacam bas poantu tvog posta, al da nadopunim moji prvi post; ovakav niski rez je zbog nekakvog loseg xvid codeca koji sam bio instalirao i probao sto puta popraviti stvar, i zbog firefoxa.
Evo komp na poslu, na kojem ne prckam previse, index 8.7 (dell pc). Tu da imam ispod 4 ne bi mogao nista niti raditi.

#define QUESTION ((bb) || !(bb))
17 godina
neaktivan
Predrasude oko Viste

Moje iskustvo:

Osobno koristim XP i nemam se namjeru prebacivat jer nemam potrebe, no u ruke mi je dosa jedan Lenovo sa Vista Home Ultimate izdanjem. Uglavnom, spomenit cu samo dvi stvari.

1. Fajl velicine 500injak MB jedno desetak sekundi biva 'recycled'

2. Stavljanje shortcuta na desktop zahtijeva od mene 2 (rijecima: dva) odobrenja. Mislim stvarno.

Opcenito, nije na mene ostavila neki dojam.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lista kaže...

Moje iskustvo:

Osobno koristim XP i nemam se namjeru prebacivat jer nemam potrebe, no u ruke mi je dosa jedan Lenovo sa Vista Home Ultimate izdanjem. Uglavnom, spomenit cu samo dvi stvari.

1. Fajl velicine 500injak MB jedno desetak sekundi biva 'recycled'

2. Stavljanje shortcuta na desktop zahtijeva od mene 2 (rijecima: dva) odobrenja. Mislim stvarno.

Opcenito, nije na mene ostavila neki dojam.

heheSmijeh...Vista Home Ultimate veliš...SmijehSmijeh           a dobro...
a za ovo 2.- hmmm možda da isključiš UAC ?? Namigiva
glavno da se nađe neka mana...
bobo desmra
17 godina
Predrasude oko Viste

Nakon 25 godina BIOS-a matične ploče počimaju koristiti EFI.

Od ove godine pojedine matične ploče bazirane na Intelu od tvrtke MSI ne koriste više BIOS (Basic Input Output System) nego njegovog nasljednika EFI (Extensible Firmware Interface), koji se inače već koristi u Macovima. Kako EFI ne podržave Windowse XP, nego tek Vistu SP1, prelazak će biti neizbježan za one koji žele najnoviju tehnologiju. A razliku između BIOS-a i EFI-ja možete vidjeti na slikama.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Predrasude oko Viste

Ja vistu nemam jer mi je komp pre slab. Kad sam ju instalirao jedva se upalio. Nedavno sam kupio laptop, neki slabiji (8000kn) Vista  ga je jednostavno ugušila pa sam ga jednostavno dao sestri i nastavio sav sretan prastarom kompu sa XP čekajući da si kupim neki jaći komp.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Baotica kaže...

Vista je u principu jedini izbor kada su u pitanju Windowsi, osim kad imate neku starudiju od mašine, ali to je tak kod kompa, ciklus izmjene je oko 3 godine, nakon čega se mora uzeti novi komp ,iznimka su konfiguracije na koje se mogu stavljati najnoviji procesori i grafe nakon 3 godine, što je rijetko jer su to u startu konfiguracije za koje je potrebno izdvojiti od 10 000 kn pa naviše, što je kod nas još uvijek rijetkost, kada se radi o konfama za po doma, večina više manje kupuje konfe do 7 - 8 tisuća, ono sa monitorom i svim.

Zasto bi vista bila jedini izbor?

XP-64  sasvim lijepo radi (cak i brze) jedno sto mu fali je Aero (koji meni ne treba) i DirectX 10 (koji treba samo gejmerima)

Za sve ostale kojima se ne da selit na Vistu, ne treba im neko fency-schmency sučelje i glavna namjena kompa im nije igranje. XP rulez.
17 godina
neaktivan
klimama kaže...

Evo samo nekoliko stvari koje ne možete naći u XP-u:

...http://download.microsoft.com/download/3/c/6/3c677e07-95ba-4755-a8ab-637fa5dc2000/Windows%20Feature%20Comparison.pdf          

BitLocker Drive Encryption - nikad cuo da netko to koristi.
Windows Firewall includes both inbound and outbound filtering - odmah micem i stavljam neki 100puta bolji 3rd party program
Internet Explorer 7 Protected Mode - haha, 'tko jos koristi IE??
Windows Vista User Account Control - odmah gasim
Windows Recovery Environment - da... windows recovery :D  bas bi radio vidio da to ikad proradi kako treba.
Performance Monitor - ?? cemu ovo...

I jos hrpu jednako beskorisnih i stvari koji se iskljuce cim se taj bloatware instalira (ili skine vLite-om), na pdf-u u linku...

BMW, iam netko da je skuzio kako maknut one silne "searcheve" iz svakog kutka Viste?  recimo da sam joj dao jos jednu sansu pred 3 mjeseca (i do sada pokrenu 6 puta :D ) i zna netko kako vratit onaj "level up button " na svakom XP meniju? 
17 godina
neaktivan
Predrasude oko Viste

Vista je prilično stabilna, kada je dobra mašina i instalirani drajveri. Imao sam problema sa nVidia drajverima u početku, ali sad sve šljaka kako treba Smijeh

Uptime: 918:36:15, iliti nešto više od 38 dana uz gomilu pokrenutih procesa (VS.NET08, SQL05Manager, FF, itd)

www.vseadria.com $)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...
klimama kaže...

Evo samo nekoliko stvari koje ne možete naći u XP-u:

...http://download.microsoft.com/download/3/c/6/3c677e07-95ba-4755-a8ab-637fa5dc2000/Windows%20Feature%20Comparison.pdf          

BitLocker Drive Encryption - nikad cuo da netko to koristi.
Windows Firewall includes both inbound and outbound filtering - odmah micem i stavljam neki 100puta bolji 3rd party program
Internet Explorer 7 Protected Mode - haha, 'tko jos koristi IE??
Windows Vista User Account Control - odmah gasim
Windows Recovery Environment - da... windows recovery :D  bas bi radio vidio da to ikad proradi kako treba.
Performance Monitor - ?? cemu ovo...

I jos hrpu jednako beskorisnih i stvari koji se iskljuce cim se taj bloatware instalira (ili skine vLite-om), na pdf-u u linku...

BMW, iam netko da je skuzio kako maknut one silne "searcheve" iz svakog kutka Viste?  recimo da sam joj dao jos jednu sansu pred 3 mjeseca (i do sada pokrenu 6 puta :D ) i zna netko kako vratit onaj "level up button " na svakom XP meniju? 
Ako za nešto nisi čuo ne znači da to nitko ne koristi.
Ako odmah mičeš kako znaš da je neki 3rd party program 100 puta bolji.
Većina.
Meni ne smeta.
Nije mi trebalo.
Performance monitor postoji još od stoljeća sedmog.
Search postoji i na XP-u.
17 godina
Predrasude oko Viste

Doma sam kupil novi komp napravil dual boot i zašarafil xp na jednu particiju a vistu na drugu.

Komp je za igranje, surfanje, download, kodiranje filmova ili mp3-a i sheranje za potrebe gledanja filmova na plazmi prek PS3.

Od kad sam stavil Vistu onaj XP boot sam pokrenul možda desetak puta i to samo zato da istu igru koju igram pod Vistom zavrtim pod XP-om da vidim razliku.

Razlike nema ili je neprimjetna.

Inače na računalu nemam ništ osim osnovnih programa koji su potrebni za nesmetano igranje, surfanje editiranje i gledanje filmova.

Kod Viste me smeta ono kaj svaki put kad nekej kopiram ili peteljam pita ako sam siguran da sam siguran da to želim.

Aero simpa ali više smeta nego koristi.

Najbolja stvar u Visti i jedina koja mi je olakšava upotrebu je rename na način da ne dira extenziju kaj mi puno znači kod skidanje filmova imenovanja kak spada i dodavanja subtitlova.

Službeni notebook gura XP i mislim da bi ga Vista ubila ali to nema veze jer mi sve radi savršeno.

Iskreno XP ili Vista sve isti kujac samo drugo pakovanje. Same shit samo zamotan u papir druge boje.

Da nisu izbacili Vistu ne bi ništ propustili.

Ako imaš komp za igru koji gura XP bez greške ne stavljaj Vistu.

Ako si kupil novi komp za igru i radiš instalaciju Windowsa iz nule stavi Vistu.

Ako imaš neki bjesni program koji si jedva osposobil na XP onda nejdi na Vistu jer ga tam neš nikad osposobil.

Ako si pametan napravi dual boot ili trostruki, četverostruki boot i NIKAD ne budeš imal problema a ako se pojave lagani reset i odeš u OS koji radi s određenim programom kak spada.

Još prije izlaska Viste sam imal po dvije ili tri instalacije XP-a, na svaku particiju jedna i nikad brige ni pameti. Umre Win fino uđeš u drugi i vozi miško.

Oni pametniji nek si fino slože komp i naprave image tak kad umre da se komp osposobi za 10 minuta a ne da se zafrkavate s ponovnom instalacijom.

Uglavnom puno larme a za ništ.

0 0 hvala 0
17 godina

Ne treba ti strelica gore. U adress baru klikni na bilo koji dio adrese i doći ćeš u taj folder. Npr. ako se nalaziš u My Documents i username je npr. Marko u adress baru pri vrhu monitora ti piše Computer>Local Disk (C:)>Users>Marko>Documents. Ako želiš u njegov "roditeljski folder" klikneš na Marko. Isto se možeš između foldera prebacivati pomoću strelica u adresi koje kad klikneš otvore se padajući izbornici s folderima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2008 14:01 (klimama).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice