Kako napraviti dual boot xp i 7

poruka: 17
|
čitano: 7.261
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

e zdravo raja ja sam nabavio neki dvd 7 pa sam kontao da instaliram dual boot ali nisam bas neki ekspert sto se toga tice pa sam kontao da pitam nekog ko se bolje razumije u tu, reko da ne bi nesto zeznuo pa da se onda kajem sto nisam pitao hehehe. pa ako neko ima neki koristan link bio bi zahvalan.

HVALA UNAPRIJED!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako napraviti dual boot xp i 7
Potrazi teme na forumu, ima ih kolko hoces. Koristi forumovu trazilicu i naci ces
Atomska bubamara. | Pogledajte Moj PC :)
16 godina
neaktivan
citao sam ali sam samo naisao na xp i vistu, dali to sada ima neke veze jel isti postupak
16 godina
neaktivan
Sve je to isto
16 godina
neaktivan
oki doki hvala
16 godina
neaktivan
e druze imam jedno kratko pitanje, posto imam dvije particije na c mi je xp i programi za njega, a na d su mi muzika igre. eh sada ja zelim da 7 install na d, da li moram brisati sve na d da bi install 7 ili mogu to sve ostaviti tu kako stoji.

hvala
16 godina
neaktivan
Kolko gb ima hard disk? Bilo bi najbolje da imas 3 particije. Jednu za xp i programe, drugu za 7 i programe, a trecu za dokumente, pjesme itd. Tako particije mozes napravit sa easeus partition masterom
16 godina
neaktivan
ma d mi ima 416 gb, ali da li bi smetalo da to instaliram tako, da li bi bilo problema ikakvih
17 godina

ma slobodno instaliraj sedmicu na d...on ce ti samo napraviti svoje sistemske fajlove pored tih tvojih foldera sto imas..i napravice ti neki boot meni gdje ce te pitati kad palis komp da li zelis windows 7 koji ce biti default izbor ili earlier version of windows (misli na xp)

Uglavnom slobodno instaliraj sedmicu na tu particiju

hmmm...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da, i ja imam pitanje, imam sedmicu već instaliranu, ali na drugu particiju bih instalirao win xp. Da li ću imat problema pri bootu i šta trebam napraviti da imam oboje?! Nisam baš to dosad radio, pa kažem, da ne zayebem...

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Da tebi je problem što već imaš 7 instaliran. Sad kad bi instaliro xp on bi ti obriso boot datoteku od 7. Zato uvijek kad radiš dualboot prvo moraš instalirat stariji os (xp) a tek onda sedmicu. Ako sad instaliraš xp 7 će postat samó hrpa datoteka koje možeš obrisat.
16 godina
neaktivan

Yeah, right...

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Vjeruj mi meni se to dogodilo. Normalno uvjek se može uređivat boot.ini datoteka pa se to da spasit
16 godina
neaktivan
a dali cu moci onda particiju d koristi normalno posto to koristim za igrice itd. da li cu je moci korisiti zajedno sa xp-om
16 godina
neaktivan

možeš naravno. unutar xp-a instaliraš na d particiji. sedmica tu igru ne vidi kao instaliranu i nećeš ju moći pokretati iz sedmice. samo neke ćeš možda moći, ali većinu ne

15 godina
protjeran
kanta kaže...
Da tebi je problem što već imaš 7 instaliran. Sad kad bi instaliro xp on bi ti obriso boot datoteku od 7. Zato uvijek kad radiš dualboot prvo moraš instalirat stariji os (xp) a tek onda sedmicu. Ako sad instaliraš xp 7 će postat samó hrpa datoteka koje možeš obrisat.

jednostavnije je instalirati prvo stariju verziju ali može i obrnuto

16 godina
neaktivan

Mene zanima taj "obrnuti" način,tj.ja već imam instaliran win 7 64bit a htio bi staviti i svoj stari XP 32bit,no ne znam kako. Razmišljam da idem preko VMware ali tamo traže hrpu podataka da možeš registrirati taj software. Kako ide taj obratni proces instalacije starijeg OS-a ?

Hvala.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice