Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 684.068
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
14 godina
neaktivan
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Evo imam jedno pitanje u boot time prioriteta.

Jucer sam otvorio u biosu postavke gdje se promijeni prioritet bootanja i redosljed je bio  sljedeci:

1: removable device

2. hdd

3. cd

A ja sam onda promijenio u sljedeci redosljed:

1.hdd

2.cd

3.removable device

pa je sad moje pitanje dali sam ovako dobro rasporedio?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.5.2011 14:51 (Ricky Rocky).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
Ricky Rocky kaže...

Evo imam jedno pitanje u boot time prioriteta.

Jucer sam otvorio u biosu postavke gdje se promijeni prioritet bootanja i redosljed je bio  sljedeci:

1: removable device

2. hdd

3. cd

A ja sam onda promijenio u sljedeci redosljed:

1.hdd

2.cd

3.removable device

pa je sad moje pitanje dali sam ovako dobro rasporedio?

dobro je lol, to uopce nije tako bitno ako ne instaliras windowse bas u tom trenutku onda na first stavis cd/dvd

a za svakodnevni rad stavi tak da se cim prije upali :D

LOL: Dmanz
14 godina
neaktivan

Ok. tnx

16 godina
neaktivan

Evo bas sam se uhvatio citanja ovog topic-a ali jos nisam nigdje naisao na ono sto me zanima..dakle imam instaliran XP na C: i sa strane jos 3 particije. Interesira me da li mogu formatirati samo C: a ove ostale particije ostaviti netaknute. Pretpostavljam da mogu, al reko bolje da pitam :)

0 0 hvala 0
16 godina

Naravno da možeš ,ali ne iz Windowsa!

Da ,sve ostale bit će netaknute.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
neaktivan
B-52 kaže...

Evo bas sam se uhvatio citanja ovog topic-a ali jos nisam nigdje naisao na ono sto me zanima..dakle imam instaliran XP na C: i sa strane jos 3 particije. Interesira me da li mogu formatirati samo C: a ove ostale particije ostaviti netaknute. Pretpostavljam da mogu, al reko bolje da pitam :)

Prilikom instalacije 7-ice kad dođeš na dio sa particijama jednostavno samo formatiraj tu particiju i označi da na nju želiš instalirati 7-icu.

Kažem da ju formatiraš samo a ne brišeš jer bi ti se u slučaju brisanja i ponovnog kreiranja mogla pojaviti pod nekim drugim slovom (E,F,G...) jer kad ju brišeš taj dio se pojavi kao unalocated space tj. nelocirani prostor.

Samo odaberi prvo format i onda na tu particiju instaliraj.

World Championships: 7, GP started: 273, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,447
16 godina
neaktivan

Evo upravo sam naletio na odgovor na 5. stranici :)) ..svejedno hvala i tebi na odg :)

btw zaboravih pitati..kada skidam programe sa neta..skidam za XP ..jel tako??

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 20:58 (B-52).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
B-52 kaže...

Prilikom instalacije 7-ice kad dođeš na dio sa particijama jednostavno samo formatiraj tu particiju i označi da na nju želiš instalirati 7-icu.

Kažem da ju formatiraš samo a ne brišeš jer bi ti se u slučaju brisanja i ponovnog kreiranja mogla pojaviti pod nekim drugim slovom (E,F,G...) jer kad ju brišeš taj dio se pojavi kao unalocated space tj. nelocirani prostor.

Samo odaberi prvo format i onda na tu particiju instaliraj.

OK!

Hvala :)

16 godina
neaktivan
B-52 kaže...

Misliš drivere?

Gotovo svi programi koji ti rade na XP-u radit će ti i na 7-ici.

World Championships: 7, GP started: 273, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,447
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 21:00 (F1-IVO).
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
B-52 kaže...

Misliš drivere?

Gotovo svi programi koji ti rade na XP-u radit će ti i na 7-ici.

Nisam mislio na drivere, vec na programe razlicite namjene (multimedija,...)

Ma nisam vec dugo nista skidao..a sjecam se da je uvijek bila nekakva podijela.. sad kad malo bolje razmislim.. to je valjda bilo posebno za x86/x64   ..ja sam sad valda zabrijo da je to bilo posebno za XP/vista.. pretpostavljam da se programi za windowse mogu instalirat na sve winse..nadam se da sam u pravu..

15 godina
neaktivan

Kako instalirati Windows 7 na laptop HP Pavilion?

Molim neki run through...

PRODAJEM SVOJ KOMP! INFORMACIJE NA PP!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Plahi kaže...

pa idi po ovom tutu

If you have NOS, you are the BOSS... dude don't slow down drift that shit !!! =)
15 godina
neaktivan
Plahi kaže...

Pa odi na prvu stranicu ove teme i sve ti pise..{#}

14 godina
neaktivan

ljepo napravljeno :)

svake pohvale

=)
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2011 2:38 (JozaxD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa!

Imam ovaj lap... http://gulf.computers.toshiba-europe.com/innovation/jsp/SUPPORTSECTION/discontinuedProductPage.do?LNG=13&service=AE&com.broadvision.session.new=Yes&PRODUCT_ID=125016

i sad me zanima  se isplati digunit 7 gore jer dosta radim sa grafičkim programima (PS i Corel) pa da to sve nebi bilo sporo i rusilo se kao recimo na visti ?

Pozdrav Mario!

0 0 hvala 0
16 godina

Ako na njemu radi Vista ,Sedmica će samo radit bolje od nje!

16 godina
neaktivan

trenutno je XP kojim nisam zadovoljan  u tom pogledu, vista je bila prije njega. A nista sacuvat podatke i idemo u rusenje :P

14 godina
neaktivan

tnx za post

http://computers.bosnianforum.com/

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Nedavno sam na laptopu Acer Aspire 5720Z formatirao disk i umjesto dotadašnjih Windowsa XP instalirao Windows 7 Pro 32-bit.

Laptop ima 2 GB RAM-a i lijepo radi ali neki put se od jednom "zaledi" tj zakoči te treba proći nekih 40 sekundi do jedne minute da se otkoči i krene dalje.

Instalirali su se svi driveri osim dva - nikako ne mogu pronaći koja dva drivera nedostaju.

Ako neko ima kakvih iskustava s ovakvim problemima, molim vas za pomoć.

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Žderica kaže...

Pozdrav svima!

Pozdrav:)

Jel možeš pogledat u device manager koji ti driveri fale?

World Championships: 7, GP started: 275, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,455
15 godina

Koja je trenutno najnovija verzija Windowsa?

0 0 hvala 0
16 godina

Windows 7 SP1. Build je 7601.17514.101119-1850

14 godina
neaktivan

Pitanjce:

Imam dva seta Win7 - jedan x86 Home na RH i jedan x64 Professional na EN

Da li mogu sa CDom od x64 verzije dignut ovu RH verziju na x64 Pro na EN koristeci key od x86 verzije?

Ili smijem iskoristiti x64 key i taj CD s obzirom da sam student i dobio sam ga preko MSDN AA pa vozit dvije x64 vezije sa istim keyem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav!

ovako... pred godinu dana sam stavio W7 x32 preko XP-a, al' sam prošli tjedan stavio 4 GB RAM-a te bi sada htio instalirati, po mogućnosti, čistu instaliciju W7 x64 Enterprise

no, kada krenem u instalaciju naiđem na pogrešku ->

Problem Problem

minimalne sistemske zahtjeve imam, samo me muči ovo : "20 GB za 64-bitnu verziju"... da li se na to misli da prije same instalacije moram imati 20 GB slobodnog prostora na C: particiji? jer ja trenutačno imam 708 MB slobodno (i to je jedan od razloga zašto bi htio čistu instalaciju)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Krunchie kaže...

Pozdrav!

Moraš napravit čistu instalaciju tako da bootaš sa dvd-a jer nemožeš napravit upgrade sa 32 na 64 bitnu verziju.

Oh, you touch my tralala, mmm... my ding ding dong.
14 godina
neaktivan

pretpostavljam, bootanje misliš da u BIOS-u stavim First Boot Device - CDROM? ako je tako, već sam stavio to i kad ponovo pokrenem računalo dođe do toga "Boot from CD : " i umjesto da se pojavi poruka "Press any key to boot from CD or DVD...", računalo dalje nastavlja normalno raditi (znači, uđe mi u desktop...)

15 godina
protjeran
Krunchie kaže...

pretpostavljam, bootanje misliš da u BIOS-u stavim First Boot Device - CDROM? ako je tako, već sam stavio to i kad ponovo pokrenem računalo dođe do toga "Boot from CD : " i umjesto da se pojavi poruka "Press any key to boot from CD or DVD...", računalo dalje nastavlja normalno raditi (znači, uđe mi u desktop...)

vjerojatno nisi dobar win skinuo......ako si skidao.........

a ako si skidao s interneta ože bit da nije dobar i komp ti nemože ućitat.......tak je i meni bilo, pa sam skinuo drugi i onda mi je radilo........

- a sad ja imam jedno pitanje: kakva je razlika između 

windows 7 enterprise i win 7 ultimate......jeli windows 7 enterprise novija vezzija ili starija....

16 godina

Enterprise je verzija za kompanije i ne može se kupiti u slobodnoj prodaji! Izašle su u isto vrijeme ,i osim par sitnica ,skoro pa i nema razlike!

16 godina
neaktivan
Krunchie kaže...

Rekao bih na prvu ruku da ti nevalja instalacijski medij.

Ako imaš image Windows 7-ice zaprži ga sa ImgBurnom.

Oh, you touch my tralala, mmm... my ding ding dong.
15 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

Enterprise je verzija za kompanije i ne može se kupiti u slobodnoj prodaji! Izašle su u isto vrijeme ,i osim par sitnica ,skoro pa i nema razlike!

aha ok......

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice