Help ? Kupio sam HP Compacq Presario CQ56 160 SM s instaliranim Windows 7 Home Prem OA x64, prilikom pokušaja dijeljenja diska na particije c i d pošto je cijeli disk bio u jednoj particiji pogreškom u Disk Management obriso sam sve particije pa tako i onu Recovery. Prethodno sam aktivirao windowse te me interesira koje windowse mogu pustiti, a da mi prođe ključ. Drugi problem prilikom instalacije jedne kopije kad sam došao do rada s particijama iz windowsa mi nije dozvolio niti brisanje i formiranje novih particija. Gospoda iz HP-a mi traže 400 kn za medij sramotno ! Molim malu pomoć.
Instalacija Windows 7 operativnog sustava
- poruka: 2.252
- |
- čitano: 684.223
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Skini bilo koju untouched verziju Windowsa 7 ,i nađi Ei.cfg Removal Utility. S njim ćeš izbrisati file ei.cfg i prilikom setupa imati izbor verzije Windowsa!
Vidi drugu sliku u postu - KLIK
Onda samo izabereš svoju verziju (Home Premium) i sve dalje je normalno i legalno!
pretpostavljam, bootanje misliš da u BIOS-u stavim First Boot Device - CDROM? ako je tako, već sam stavio to i kad ponovo pokrenem računalo dođe do toga "Boot from CD : " i umjesto da se pojavi poruka "Press any key to boot from CD or DVD...", računalo dalje nastavlja normalno raditi (znači, uđe mi u desktop...)
Rekao bih na prvu ruku da ti nevalja instalacijski medij.
Ako imaš image Windows 7-ice zaprži ga sa ImgBurnom.
hvala ti... spržio i proradilo je (zahvalio bih ti još jučer, al' sam imao neke probleme s internet vezom)
zahvaljujem windowsi prošli kao i aktivacija, jedino sam imao problem što iz windowsa nisam mogao ništa raditi s particijama kad sam došao do njih neda ih obrisati i formirati nove morao sam ostaviti stanje kakvo je bilo tojest koje sam napravio u disk management u čemu je problem imali za to riješenje nije mi dozvolio raditi s hirens bot. pozzz
kizo pomagaj...
Ovako imam pitanje, uskoro dobivam novi PC bez Win 7, ja ocu instalirat svoje 64-bit Windowse. ocu morat sta prckat po biosu il samo ubacim CD i instaliram.
Ovako imam pitanje, uskoro dobivam novi PC bez Win 7, ja ocu instalirat svoje 64-bit Windowse. ocu morat sta prckat po biosu il samo ubacim CD i instaliram.
cim upalis komp udes u bios i samo postavis da ti se prvo cd boota, vjerojatno ce ti vec biti postavljeno da je hdd prvi, a ti stavis cd prvi. nakon instalacije opet udes u bios i vratis da ti se prvi boota hard disk i to je to
sad imam ja jendo pitanje
ako reinstaliram windows na kojem imam originalne igre sa cd keyevima, kad instaliram novu instalaciju windowsa i opet upisem te keyeve, da li ce onda oni biti vec kao iskoristeni (key code in use) ili ce dalje biti vazeci?
ako reinstaliram windows na kojem imam originalne igre sa cd keyevima, kad instaliram novu instalaciju windowsa i opet upisem te keyeve, da li ce onda oni biti vec kao iskoristeni (key code in use) ili ce dalje biti vazeci?
Nebi smjelo biti problema ,jel kao i kod Windowsa ,to je isti PC i trebalo bi se sve normalno aktivirati!
Ali svejedno se malo informiraj ,i OBAVEZNO backupiraj CIJELI svoj user folder jel u njemu su ti svi podaci ,pa tako i aktivacije igara i softwarea!
Kizo javi se.......
Ponavljam pitanje prilikom instalavije w 7 kad dođem do particija nedozvoli mi nikakav rad s njima, recimo brisanje i formiranje novih mogu samo označit particiju koju sam napravio u disk managment i nastavit s instalacijom u čemu je problem.......
Zahvaljujem na prethodnom odgovoru pomoglo je i aktivacija prošla.
Kizo javi se.......
Ponavljam pitanje prilikom instalavije w 7 kad dođem do particija nedozvoli mi nikakav rad s njima, recimo brisanje i formiranje novih mogu samo označit particiju koju sam napravio u disk managment i nastavit s instalacijom u čemu je problem.......
Zahvaljujem na prethodnom odgovoru pomoglo je i aktivacija prošla.
Ne znam sad gdje ti to ne dozvoljava rad s particijama - u setup-u (instalacija) ili u samim Windowsima? U setupu ,samo trebaš označiti i obrisati particije i to bi trebalo normalno raditi ,jel ako to ne radi i ne dozvoljava brisanje ,sistem bi moral dati i razlog ili ako nešto nije u redu izbaciti neku grešku!
Jedini mogući razlog za nemogućnost brisanja je ako su particije (ili cijeli disk) zaštićeni BitLockerom!
Kizo riječ je o ono HP Compacq Presario CQ56 160 SM što sam ti već spominjao ima post gore, bili su instalirani w 7 x64 Home Premium, sve sam particije pobrisao i onu recovery ali u disk management i tu sam napravio dvije c i d, windowsi se butaju normalno ali kužiš me dođem do particija i tu nemogu ništa napraviti ne dozvoli više mogućnosti nema brisanja i eventualnog mijenjanja veličina, označim postojeću c i nastavim s instalacijom normalno. Nikakvu grešku ne izbacuje tijekom cijele istalacije windowsa. Probao sam s XP-om, Hirens boot to napravit neda. Dali je kakva kvaka u BIOS-u ali siromašan je do boli flešo sam zadnju verziju ništa novo, Home premium koji je bio instalira nema bitlocker tako da više nisam pametan izludio me.....
Disk Management? Jedino tamo se mogu mjenjati veličine particija ,ali to je vrlo ograničeno ,a i C particija se NE MOŽE mjenjati iz Windowsa ,kao ni obrisati particija na kojoj su boot fileovi!
Moraš u exploreru uključiti opciju da vidiš Protected operating system files i potražiti na kojoj particiji ti je folder BOOT. Jel ako veliš da ne možeš brisati nijedenu particiju ,lako je moguće da je BOOT na nekoj drugoj i zato ju se ne može brisati!
Skini neki software za to - MiniTool Partition Wizard Home je free i vrlo moćan!
Edit: ako ti BOOT nije na C ,to se može riješiti s EasyBCD-om ,samo u njemu promjeniš boot particiju - postavi C za boot!
Davno sma pitao za ovo i neko mi je rekao da postoji neki dodatak/plugin ali jos nisam nasao. Znaci, kakao da mi ovaj prozorčić, [B]superbar[/B] ostane vidljiv kada sklonim kursor sa ikone.. guglao sam ali nista :
Davno sma pitao za ovo i neko mi je rekao da postoji neki dodatak/plugin ali jos nisam nasao. Znaci, kakao da mi ovaj prozorčić, [B]superbar[/B] ostane vidljiv kada sklonim kursor sa ikone.. guglao sam ali nista :
pa vjerojatno nema ako ti nitko nije odgovorio.......a ja mislim da nema to......da ti se to jedino pojavi kad postaviš miš na njega a kad makneš da ti se makne.......
Malo sam pregledavao you tube i vidio da igre i sve ostalo radi bolje na windows 7 e sad da li je na moju konfu bolje instalirat 7, 32 bit ili 64 ili ostat na xp-u i koji bi mi direct x pruzao najvece performanse u igrama dx9,10 ili 11 konfu pogledajte u profilu...
Malo sam pregledavao you tube i vidio da igre i sve ostalo radi bolje na windows 7 e sad da li je na moju konfu bolje instalirat 7, 32 bit ili 64 ili ostat na xp-u i koji bi mi direct x pruzao najvece performanse u igrama dx9,10 ili 11 konfu pogledajte u profilu...
win 7 x64 obavezno
Zašt u tutorialu piše da treba ovo napravit SATA AHCI mode na AHCI ?
Ja to ne radim, samo odaberem da mi mi prvo boota dvd rom i to je to.
Zašt u tutorialu piše da treba ovo napravit SATA AHCI mode na AHCI ?
Nije obavezno ali je poželjno. Pročitaj tekst do kraja.
http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Host_Controller_InterfaceOvako, ja imam matičnu asrock p67 extreme6, imam malo drukčiji bios i neznam gdje je ona opcija da bootam sa cd-a. Osim toga nisam dobio cd za drivere uz matičnu.
Jel mi može neko pomoć?
Kupio sam prijenosno računalo s instaliranim Windows 7 64 bita. Particija s OS-om velika je oko 500GB. Mogu li smanjiti tu paticiju i ostatak pridijeliti novoj particiji, a da ne diram instalirani Windows? Ao da, kako.
Kupio sam prijenosno računalo s instaliranim Windows 7 64 bita. Particija s OS-om velika je oko 500GB. Mogu li smanjiti tu paticiju i ostatak pridijeliti novoj particiji, a da ne diram instalirani Windows? Ao da, kako.
Prvo napravi defragmentaciju sa recimo Auslogics disk defragom a onda u disk managementu smanji particiju na željenu veličinu (preporučujem 60gb) a od ostatka napravi novu.
Opcija se zove Shrink volume.
pa naravno da će biti važeći!

Normalno da ćeš stavit HDD kao prvi boot uređaj:)
Iskopčaj hard i ostavi samo ssd ukopčan i na njega instaliraj Windowse. Kasnije uključi i stari hard i obriši particiju di su bili Windowsi i ona skrivena particija od 100mb.
Pošto ti sata kontroler radi u ahci modu imaš mogučnost hot swapa te bez gašenja računala možeš uštekat sata kabel u stari hard.
Moja preporuka ti je da ssd uključiš u prvi utor na matičnoj.
Ček nisam skužio, ti već imaš instaliranu 32 bitnu sedmicu na ssd-u?