Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 683.675
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
14 godina
neaktivan
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Oce mi iko odg ?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

ako nisi obrisao ona dva kljuca koja je reko ... da obrises, a nisu se smijela brisati. onda ti nema pomoci jer je cdrom u registry i device uredan

ako si obrisao ta dva kljuca onda ga zamoli da ti ih napravi

i zasto si klikao 1 na ono drugo? ta dva br su dvije totalno razlicite komande windowsu. samo u start ide 1

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nisam nista briso.... a sta da napisem onda tamo pod tag koji broj.... i jel imas face da mi bolje objasnis :D

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

samo si trabo upisati 1 u start, ovo drugo vrati na 3 kako je bilo i ne diraj vise. sretan si sto je cdrom jer ti se komp ne bi upalio vise da je nesto ozbiljnije.

to su ispravni kljucevi za cdrom, ako tad ne radi. ne mogu ti pomoci. formatiraj...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

kako da ga formaqtiram.. ???

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 10:31 (dome2303).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
dome2303 kaže...

jel bi pomoglo kad bi opet dizo win 7 ?

-Windowse si sinstalirao s DVDa? -to eliminira kvar.

Ovisno koja MBO (chipset-kontroler), zna biti takvih problema (ali nevidim tvoje podatke -pa ništa od tog... inače bi ponoglo preštekavanje DVD-SATA kabela u drugi port)

Najvjedojatnoje će instalacijom sve ostati jednako, ako je problem driver moraš ga instalirati.

btw, ne spamaj..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 11:01 (ihush).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da windows sa instaliro sa dvda...... mozes mi pomoc ... kako da popravim to... sta da ustekam ,... itd

0 0 hvala 0
16 godina
dome2303 kaže...

da windows sa instaliro sa dvda...... mozes mi pomoc ... kako da popravim to... sta da ustekam ,... itd

-da bi ti se moglo pomoći moraš 'surađivati'...

idemo na ćoravo:

-preštekaj sata kabel s DVDa u neki drugi slobodan port, obično je četiri mjesta...

-instaliraj drivere za MBO.

... nema dalje.

15 godina
moderator
da li je to uopće original dvd ili neki s torrenta? ako nije original, velike su šanse da se tu krije problem...
TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
dome2303 kaže...

-da bi ti se moglo pomoći moraš 'surađivati'...

idemo na ćoravo:

-preštekaj sata kabel s DVDa u neki drugi slobodan port, obično je četiri mjesta...

-instaliraj drivere za MBO.

... nema dalje.

original je č....a sta je to MBO ??? i kako instal *

16 godina

-pošto neznaš osnovne stvari, ili se potrudi naučiti ili pozovi nekog iskusnijeg.

Pod osnovne stvari moraš znati koju MBO (mother board = matična ploča) imaš. Prema točnom nazivu i proizvođaču s neta skineš sve potrebne drivere (s njihove stranice).

Ako je računalo novo, imaš sve potrebno na DC/DVDu koji se dobija uz računalo (tj. uz MBO). ali na str. proizvođača možeš pronaći noviju verziju (koja možda baš rješava tvoj problem...)

- da bi ti se pomoglo, moraš znati neke podatke i napisati ih (jer čarobna kugla mi je na servisu...).

14 godina
neaktivan

sta odma nici reko motherboard neznam ja kratice xD..... pa instaliro sam za sound i lan.... ... sad cu io ovo ostalo aj i ušteko sam u drugu sata onaj kabel..... ali opet mi neradi dvd rom :S sad cu probat instal pa mi reci sta dalje tream

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hm, ajd odi u device manager, desni klik na computer, pa scan for hardware changes (trazi promjene hardvera), ak ti nadje cdrom, enableaj ga..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dečki sad sam prek Tw kod frenda uočio problem..Uvijek kada otvorim Control panel kaže"control panel has stoppet working"? mogučnost prenatrpanosti kompa,virus ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tommy_123 kaže...

Dečki sad sam prek Tw kod frenda uočio problem..Uvijek kada otvorim Control panel kaže"control panel has stoppet working"? mogučnost prenatrpanosti kompa,virus ili?

Udji u safe mode..pa odi windows/system32, i tamo nadji "cpqikey.cpl" i obrisi..restartiraj pa vidi..

To ti je malware, pa ako ga imas obrisi, jer vecinom taj stvara probleme, da se nepatis scanom cijelog kompa, ak nemas software, ali trebao bi..ako ti ovo neuspije, onda je vjerojatno neka nekompatibilnost drivera..

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 21:45 (brane47).
15 godina
neaktivan
brane47 kaže...
Tommy_123 kaže...

Udji u safe mode..pa odi windows/system32, i tamo nadji "cpqikey.cpl" i obrisi..restartiraj pa vidi..

To ti je malware, pa ako ga imas obrisi, jer vecinom taj stvara probleme, da se nepatis scanom cijelog kompa, ak nemas software, ali trebao bi..ako ti ovo neuspije, onda je vjerojatno neka nekompatibilnost drivera..

evo sve sam mu kopirao.pa čemo vidjeti kaj kaže;),,hvala;)

14 godina
neaktivan

Puno hvala baš sam je instalirao kad se malo uhodam budem nešto pitao. Hvala

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja se Izvinjavam, ali me zanima jedna stvar koju ne mogu da odgonetnem...

kod prijatelja ima PC koji ima negdje oko 750 MB RAM memorije (a čitao sam po forumima da je moguće podići windows 7 - ultimate na tu memoriju) naravno, 32-bitni .. Dalje, sve sredim, formatiram HDD, uspješno podigne sistem, instalira sve ostalo i nakon 15, 20 minuta rada računara, najedanput sve zablokira!

znači, ne mogu da pomjerim miš, tastatura je totalno neaktivna (ne mogu ni isključiti ni uključiti caps lock, num lock, niti bilo šta drugo) ..

Treba mi nečija pomoć, ako neko zna, do čega bi bilo ovo..

ii, da li je moguće da matična ploča nije kompatibilna (jer sam isti taj Windows 7 ultimate 32-bitni podigao kod drugog prijatelja i naravno, sve odlično fercera (radi) ..

Hvala !

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
oparic_ kaže...

ja se Izvinjavam, ali me zanima jedna stvar koju ne mogu da odgonetnem...

kod prijatelja ima PC koji ima negdje oko 750 MB RAM memorije (a čitao sam po forumima da je moguće podići windows 7 - ultimate na tu memoriju) naravno, 32-bitni .. Dalje, sve sredim, formatiram HDD, uspješno podigne sistem, instalira sve ostalo i nakon 15, 20 minuta rada računara, najedanput sve zablokira!

znači, ne mogu da pomjerim miš, tastatura je totalno neaktivna (ne mogu ni isključiti ni uključiti caps lock, num lock, niti bilo šta drugo) ..

Treba mi nečija pomoć, ako neko zna, do čega bi bilo ovo..

ii, da li je moguće da matična ploča nije kompatibilna (jer sam isti taj Windows 7 ultimate 32-bitni podigao kod drugog prijatelja i naravno, sve odlično fercera (radi) ..

Hvala !

Koji je ostatak konfiguracije?

-ne mozes ocekivati da to sve radi odlicno, na 750mb memorije, pokusaj iskljuciti aero ako vec nisi.

14 godina
neaktivan

Procesor:     Intel Pentium 4 524, 3066 MHz (23 x 133)
Matična ploča:     Foxconn 6617MJ

RAM Memorija: DDR1 736 MB

Slažem se da ne mogu očekivati da radi "odlično" ali me zanima zbog čega mi totalno blokira PC .. Taj aero, nešto sam čitao o tome, i nisam nigdje našao tu opciju. Je l' možeš da mi pojasniš gdje se to nalazi tačno!

u pitanju je znači Windows 7 - ultimate (32-bit)

taj aero isključujem kada podignem sistem, je l' tako (ako sam dobro shvatio)

Hvala još jednom

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2011 16:31 (oparic_).
15 godina
neaktivan
oparic_ kaže...

Taj aero, nešto sam čitao o tome, i nisam nigdje našao tu opciju. Je l' možeš da mi pojasniš gdje se to nalazi tačno!

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/disable-aero-on-windows-vista/

dakle desni klik na desktopu pa personalize i stavis windows 7 basic.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2011 16:37 (mario1990).
16 godina

Nije problem u Aeru ,nego u nečem drugom ,možda matična (ili neka druga komponenta) nije kompatibilna.

Dali dvd normalno radi na drugom PC-u?

Jel ,Sedmica može raditi i na P III i 512 mb sdrama

bez nekih većih problema ,a ima i punokrvni Aero (iako je za to zaslužna ATI 2400HD grafika)!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
14 godina
neaktivan

da i ja mislim da nije problem u Aeru, jer sam zaboravio reći da sam isti sistem podigao kod rođaka, u kojeg je računar dosta, dosta jači:

Intel Pentium 2.8 Dual core

500 GB HDD

512 MB Grafika (nVIDIA gForce)

2 GB DDR2 RAM memorije

i, isti mi se problem javlja! (nakon 15 - 20 minuta rada, sve totalno blocka)

Da, Kizo .. dao sam drugom prijatelju DVD koji je sasvim normalno uz moje prisustvo podigao sistem (na laptop) i sve odlično fercera!

Kod mene je FOXconn matična, dok je kod ovog gore prvog MSI matična, novije generacije .. ne znam u čemu je problem :/

16 godina

Probaj onda drugi dvd ,pržen na najmanjoj brzini (2x ,4x) ,i po mogućnosti ,probaj Sedmicu s već integriranim SP1.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
14 godina
neaktivan

hehe, ma ne znam više prijatelju ni sam .. ovaj je pržen na 4x .. samo, da ima SP1 već, nisam siguran!

vidjet ćemo :/

14 godina
neaktivan

nije mi jasno covjece kak stavit c i d

i kak raspodjelit gigabayte

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
mad9dog kaže...

nije mi jasno covjece kak stavit c i d

i kak raspodjelit gigabayte

koko pokrećeš cd kad?

jel pokrećeš cd kad ti je upaljen komp ili restartaš komp pa onda pokrećeš.......

14 godina
neaktivan

npr da stavim C:100 GB D:100 GB to partipacije one

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mad9dog kaže...

npr da stavim C:100 GB D:100 GB to partipacije one

Pa ubacis cd/dvd od windowsa bootas, napravis nove particije ako to trebas odredis im velicinu i to je to..

sta ti nije jasno? ivo je sve lijepo i detaljno napisao na prvoj stranici.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice