Oce mi iko odg ?
Instalacija Windows 7 operativnog sustava
- poruka: 2.252
- |
- čitano: 683.675
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ako nisi obrisao ona dva kljuca koja je reko ... da obrises, a nisu se smijela brisati. onda ti nema pomoci jer je cdrom u registry i device uredan
ako si obrisao ta dva kljuca onda ga zamoli da ti ih napravi
i zasto si klikao 1 na ono drugo? ta dva br su dvije totalno razlicite komande windowsu. samo u start ide 1
samo si trabo upisati 1 u start, ovo drugo vrati na 3 kako je bilo i ne diraj vise. sretan si sto je cdrom jer ti se komp ne bi upalio vise da je nesto ozbiljnije.
to su ispravni kljucevi za cdrom, ako tad ne radi. ne mogu ti pomoci. formatiraj...
kako da ga formaqtiram.. ???
jel bi pomoglo kad bi opet dizo win 7 ?
-Windowse si sinstalirao s DVDa? -to eliminira kvar.
Ovisno koja MBO (chipset-kontroler), zna biti takvih problema (ali nevidim tvoje podatke -pa ništa od tog... inače bi ponoglo preštekavanje DVD-SATA kabela u drugi port)
Najvjedojatnoje će instalacijom sve ostati jednako, ako je problem driver moraš ga instalirati.
btw, ne spamaj..
da windows sa instaliro sa dvda...... mozes mi pomoc ... kako da popravim to... sta da ustekam ,... itd
da windows sa instaliro sa dvda...... mozes mi pomoc ... kako da popravim to... sta da ustekam ,... itd
-da bi ti se moglo pomoći moraš 'surađivati'...
idemo na ćoravo:
-preštekaj sata kabel s DVDa u neki drugi slobodan port, obično je četiri mjesta...
-instaliraj drivere za MBO.
... nema dalje.
-da bi ti se moglo pomoći moraš 'surađivati'...
idemo na ćoravo:
-preštekaj sata kabel s DVDa u neki drugi slobodan port, obično je četiri mjesta...
-instaliraj drivere za MBO.
... nema dalje.
original je č....a sta je to MBO ??? i kako instal *
-pošto neznaš osnovne stvari, ili se potrudi naučiti ili pozovi nekog iskusnijeg.
Pod osnovne stvari moraš znati koju MBO (mother board = matična ploča) imaš. Prema točnom nazivu i proizvođaču s neta skineš sve potrebne drivere (s njihove stranice).
Ako je računalo novo, imaš sve potrebno na DC/DVDu koji se dobija uz računalo (tj. uz MBO). ali na str. proizvođača možeš pronaći noviju verziju (koja možda baš rješava tvoj problem...)
- da bi ti se pomoglo, moraš znati neke podatke i napisati ih (jer čarobna kugla mi je na servisu...).
sta odma nici reko motherboard neznam ja kratice xD..... pa instaliro sam za sound i lan.... ... sad cu io ovo ostalo aj i ušteko sam u drugu sata onaj kabel..... ali opet mi neradi dvd rom :S sad cu probat instal pa mi reci sta dalje tream
Hm, ajd odi u device manager, desni klik na computer, pa scan for hardware changes (trazi promjene hardvera), ak ti nadje cdrom, enableaj ga..
Dečki sad sam prek Tw kod frenda uočio problem..Uvijek kada otvorim Control panel kaže"control panel has stoppet working"? mogučnost prenatrpanosti kompa,virus ili?
Udji u safe mode..pa odi windows/system32, i tamo nadji "cpqikey.cpl" i obrisi..restartiraj pa vidi..
To ti je malware, pa ako ga imas obrisi, jer vecinom taj stvara probleme, da se nepatis scanom cijelog kompa, ak nemas software, ali trebao bi..ako ti ovo neuspije, onda je vjerojatno neka nekompatibilnost drivera..
Dečki sad sam prek Tw kod frenda uočio problem..Uvijek kada otvorim Control panel kaže"control panel has stoppet working"? mogučnost prenatrpanosti kompa,virus ili?
Udji u safe mode..pa odi windows/system32, i tamo nadji "cpqikey.cpl" i obrisi..restartiraj pa vidi..
To ti je malware, pa ako ga imas obrisi, jer vecinom taj stvara probleme, da se nepatis scanom cijelog kompa, ak nemas software, ali trebao bi..ako ti ovo neuspije, onda je vjerojatno neka nekompatibilnost drivera..
evo sve sam mu kopirao.pa čemo vidjeti kaj kaže;),,hvala;)
Windows 7 SP1 MUI odnosno LIP:
x86 odnosno 32-bitni
Hrvatski
http://download.windowsupdate.com/msdownload/update/software/updt/2011/02/windows6.1-kb2483139-x86-hr-hr_685e217ce007af8005db4726087893d04e19dade.exe
Engleski
http://download.windowsupdate.com/msdownload/update/software/updt/2011/02/windows6.1-kb2483139-x86-en-us_783d6dd59e2ec8fb0995a059c9c121795bde46c8.exe
Njemački
http://download.windowsupdate.com/msdownload/update/software/updt/2011/02/windows6.1-kb2483139-x86-de-de_acb9b88b96d432749ab63bd93423af054d23bf81.exe
x64 odnosno 64-bitni
Hrvatski
http://download.windowsupdate.com/msdownload/update/software/updt/2011/02/windows6.1-kb2483139-x64-hr-hr_e7c6d648436d81466af331ab1ece07dd22be5fda.exe
Engleski
http://download.windowsupdate.com/msdownload/update/software/updt/2011/02/windows6.1-kb2483139-x64-en-us_9b9c8a867baff2920507fbf1e1b4a158572b9b87.exe
Njemački
http://download.windowsupdate.com/msdownload/update/software/updt/2011/02/windows6.1-kb2483139-x64-de-de_4f4ce6bd38530b4a02199172863b21a0cba13773.exe
Puno hvala baš sam je instalirao kad se malo uhodam budem nešto pitao. Hvala
ja se Izvinjavam, ali me zanima jedna stvar koju ne mogu da odgonetnem...
kod prijatelja ima PC koji ima negdje oko 750 MB RAM memorije (a čitao sam po forumima da je moguće podići windows 7 - ultimate na tu memoriju) naravno, 32-bitni .. Dalje, sve sredim, formatiram HDD, uspješno podigne sistem, instalira sve ostalo i nakon 15, 20 minuta rada računara, najedanput sve zablokira!
znači, ne mogu da pomjerim miš, tastatura je totalno neaktivna (ne mogu ni isključiti ni uključiti caps lock, num lock, niti bilo šta drugo) ..
Treba mi nečija pomoć, ako neko zna, do čega bi bilo ovo..
ii, da li je moguće da matična ploča nije kompatibilna (jer sam isti taj Windows 7 ultimate 32-bitni podigao kod drugog prijatelja i naravno, sve odlično fercera (radi) ..
Hvala !
ja se Izvinjavam, ali me zanima jedna stvar koju ne mogu da odgonetnem...
kod prijatelja ima PC koji ima negdje oko 750 MB RAM memorije (a čitao sam po forumima da je moguće podići windows 7 - ultimate na tu memoriju) naravno, 32-bitni .. Dalje, sve sredim, formatiram HDD, uspješno podigne sistem, instalira sve ostalo i nakon 15, 20 minuta rada računara, najedanput sve zablokira!
znači, ne mogu da pomjerim miš, tastatura je totalno neaktivna (ne mogu ni isključiti ni uključiti caps lock, num lock, niti bilo šta drugo) ..
Treba mi nečija pomoć, ako neko zna, do čega bi bilo ovo..
ii, da li je moguće da matična ploča nije kompatibilna (jer sam isti taj Windows 7 ultimate 32-bitni podigao kod drugog prijatelja i naravno, sve odlično fercera (radi) ..
Hvala !
Koji je ostatak konfiguracije?
-ne mozes ocekivati da to sve radi odlicno, na 750mb memorije, pokusaj iskljuciti aero ako vec nisi.
Procesor: Intel Pentium 4 524, 3066 MHz (23 x 133)
Matična ploča: Foxconn 6617MJ
RAM Memorija: DDR1 736 MB
Slažem se da ne mogu očekivati da radi "odlično" ali me zanima zbog čega mi totalno blokira PC .. Taj aero, nešto sam čitao o tome, i nisam nigdje našao tu opciju. Je l' možeš da mi pojasniš gdje se to nalazi tačno!
u pitanju je znači Windows 7 - ultimate (32-bit)
taj aero isključujem kada podignem sistem, je l' tako (ako sam dobro shvatio)
Hvala još jednom
Taj aero, nešto sam čitao o tome, i nisam nigdje našao tu opciju. Je l' možeš da mi pojasniš gdje se to nalazi tačno!
http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/disable-aero-on-windows-vista/
dakle desni klik na desktopu pa personalize i stavis windows 7 basic.
Nije problem u Aeru ,nego u nečem drugom ,možda matična (ili neka druga komponenta) nije kompatibilna.
Dali dvd normalno radi na drugom PC-u?
Jel ,Sedmica može raditi i na P III i 512 mb sdrama
bez nekih većih problema ,a ima i punokrvni Aero (iako je za to zaslužna ATI 2400HD grafika)!da i ja mislim da nije problem u Aeru, jer sam zaboravio reći da sam isti sistem podigao kod rođaka, u kojeg je računar dosta, dosta jači:
Intel Pentium 2.8 Dual core
500 GB HDD
512 MB Grafika (nVIDIA gForce)
2 GB DDR2 RAM memorije
i, isti mi se problem javlja! (nakon 15 - 20 minuta rada, sve totalno blocka)
Da, Kizo .. dao sam drugom prijatelju DVD koji je sasvim normalno uz moje prisustvo podigao sistem (na laptop) i sve odlično fercera!
Kod mene je FOXconn matična, dok je kod ovog gore prvog MSI matična, novije generacije .. ne znam u čemu je problem :/
Probaj onda drugi dvd ,pržen na najmanjoj brzini (2x ,4x) ,i po mogućnosti ,probaj Sedmicu s već integriranim SP1.
hehe, ma ne znam više prijatelju ni sam .. ovaj je pržen na 4x .. samo, da ima SP1 već, nisam siguran!
vidjet ćemo :/
nije mi jasno covjece kak stavit c i d
i kak raspodjelit gigabayte
nije mi jasno covjece kak stavit c i d
i kak raspodjelit gigabayte
koko pokrećeš cd kad?
jel pokrećeš cd kad ti je upaljen komp ili restartaš komp pa onda pokrećeš.......
npr da stavim C:100 GB D:100 GB to partipacije one
npr da stavim C:100 GB D:100 GB to partipacije one
Pa ubacis cd/dvd od windowsa bootas, napravis nove particije ako to trebas odredis im velicinu i to je to..
sta ti nije jasno? ivo je sve lijepo i detaljno napisao na prvoj stranici.