Hoću vistu

poruka: 118
|
čitano: 13.995
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Hoću vistu

Eto, na brzinu se mogu nadovezati vlastitim iskustvom sa Win95, Win98, Win2k, WinXP.  Uglavnom, OS stariji jednu generaciju je uvijek brže radio na novom računalu ( što je i logično ). Naravno, ljudima je normalno da, kada kupe novo računalo, imaju i najnoviji OS.

Mene su frendovi zezali zašto sam na tada novo računalo stavio Win2k kada je XP bio aktualan. Jednostavno, bio je brži i pouzdaniji od XP-a, štoviše neprimjetan..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
Hoću vistu

Jao ljudi moji više ste dosadni sa tim pljuvanjem po Visti, čuli glasine po internetu da nevalja, a niste ga ni isprobali. Nemožeš je instalirat na nekoj kanti i očekivat da radi ko luda.

Vista je meni super i radi savršeno šta god da radio na njoj.Cool

There is no place like 127.0.0.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hoću vistu

OK, uvjerili ste meNamigiva

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hoću vistu

I ja sam isto neki dan vidio kako izgleda Vista, i malo sam se koristio s njom, iskreno, duplo više je stabilnija od XP-a...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
// Kad se jedan tip hvalio po Sarajevu s novim motorom i pita ga neki frend a kolko brzo ide? Kaže on: "D"Vista s mista, za sat i po Sarajevo-Ljubuški. Hoće reći: džaba ti od brzog motora, kad su ceste bile užasno loše. A tako ti je i s Vistom. Ona možda je brža od XP-a ali su nam brate konfiguracije (ceste) loše.
"U bezptičju i krava zvuči kao slavuj"
17 godina
neaktivan
Hoću vistu

Nisi li mislio "da su gume loše"? Zato Born treba samo kupiti još 2gb rama i onda je sve uredu. I onda gume idu lijepo po svim cestama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
IMAM vistu

Govorite o svemu tome kao da je to utjelovljenje zla. Nemoj govoriti loše o nečemu samo zato što ti je netko drugi rekao da je loše.

Imam Vistu™ Ultimate i priznajem malo sam imao problema s njom u startu ALI tad sam imao staru konfiguraciju (AMD 2.0GHz, 512 MB RAM, nVidia FX 5500) nisam imao SP1 i nisam puno znao o njoj da bi je*o po sustavu.

Sada imam AMD Athlon64 @ 3,0GHz, 1GB RAMa, ATI Radeon HD2400 Pro, Vistu™ Ultimate sa SP1 i nekolicinu osobnih modifikacija sustava i SVE RADI STABILNIJE OD XPa!

Evo osobni review Viste™:

Zahtjevi za memoriju:

za obicno koristenje i "slabije" igre dosta je 1GB (meni je od 1 GB RAMa na Visti uvijek slobodno 50-60%)

ako planirate dosta dobre igre igrat onda definitivno 2 GB ( 4GB je previse jer ce 50% uvijek biti prazno )

Stabilnost:

Windows XP Pro + SP3 po mnogima kombinacija za savršenu stabilnost -> srušio mi se 4 puta

Windows Vista™ Ultimate + SP1 se srušila samo jednom i to zato jer sam izbrisao sadrzaj od BOOT.INI pa se nije htjela bootat

Dizajn:

Windows XP Pro ima relativno lijep dizajn (ako koristis custom temu ili WindowBlinds)

Windows Vista™ = Flip3D + Live Thumbnails + Sidebar + AERO + izbornik VIEW na Desktopu + Grafikon memorije HDDa + DreamScene

Nedostatci:

Windows XP Pro:  nema instant search u startu kao vista, dosadan Security Centar [moze se iskljuciti]

Windows Vista Ultimate: dosadan UAC [da se iskljuciti], Windows Defender maltretira sve u 16 [iskljucen u Startupu], zahtijevna za hardver

Eto ja imam Vistu sa SP1 i mogu rec da mi je puno draza od XPa....Smijeh

preporucujem da ju isprobate barem na tjedan dana prije nego sto mozete reci da nije dobra.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: IMAM vistu
Vista je odlična, samo da je malo brže kopiranje.
You only got one finger left And its pointing at the door
17 godina
neaktivan
Hoću vistu

Kopiranje na visti nije sporo....  Prije SP1 je dugo trebalo da "izračuna" koliko će to trajat, a onda dalje ide normalno.

Sa SP1 više nema čekanja, odma krene kopirat.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2008 17:15 (nadimak888).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hoću vistu

Intel Q6600 (neklokan)

2GB Memorija

ATI Radeon 1950 PRO 512MB

Vista ultimate (malo smanjena sa vlite al nista posebno)

Igre idu ko metak (COD4 npr. skoro pa full), nista ne trza, nista ne zeza... sve sljaka

Samo si je stavi, iako, ako je mislis kupovati to ti je po meni bacanje novaca. Ako ne mislis :) ... masti na volju

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hoću vistu

AKO HOĆES VISTU KUPI JEBogataš

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hoću vistu

AKO JE HOCES PUNO TI ZAHTJEVA BOLJE TI JE KUPI NOVI KOMP(AKO VEC NISI)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hoću vistu

Ma skinite sa interneta, možete radti i update i sve. Vista je modernija od xp, ali je xp zakon, meni do sad nikad nije pao sustav, instalirao sam i vistu, dobro na malo starijem računalu, svidila mi se, samo što su perfomanse u igrama lošije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hoću vistu

U ovakvim temama se uvijek pojavljuju sukobljavanja, jedni više vole XP, drugi pak brane Vistu. Oba sustava su odlična, s tim da svaki ima neku prednost pred drugim. Ja sam jako dugo bio na XP-u i još uvijek ga koristim na laptopu, ali za desktop računalo imam Vistu Ultimate (oriđiđi) i nula zamjerki. Ako čovjek hoće kupit, nek si kupi, neće napravit grešku, ali na neke stvari koje fale će se morat naviknut. Nemojte se prepirat ljudi :)

EVGA nForce 790i Ultra Intel Core 2 Duo E8500 Patriot Viper 4GB DDR3 Thermaltake Toughpower 850W Seagate Barracuda 320GB SATA II nVidia GeForce GTX 280
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivan36 kaže...

Ma skinite sa interneta, možete radti i update i sve. Vista je modernija od xp, ali je xp zakon, meni do sad nikad nije pao sustav, instalirao sam i vistu, dobro na malo starijem računalu, svidila mi se, samo što su perfomanse u igrama lošije.

Šta misliš da je nju lako crackirat? Jedan tip koji je meni popravljao komp mi je pričao da je imam problema s crackiranjem. Nije to lako.
17 godina
neaktivan
Hoću vistu

Ja sam ...  bio sa neta, i netreba niti šifru upisivati niti nikakav crack raditi. Sve je već sređeno.CoolI radila je bez problema i mogao sve update napraviti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hex kaže...
Ivan36 kaže...

Šta misliš da je nju lako crackirat? Jedan tip koji je meni popravljao komp mi je pričao da je imam problema s crackiranjem. Nije to lako.

Da. Pokreneš krek, čekaš sekundu, restartaš komp i vista je aktivirana.
Predobro, a još i update možeš skidat.
17 godina
neaktivan
Hoću vistu

To su pravi ljudi.Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hoću vistu

Nemrem vjerovat kolko još zatucanih ljudi ima...  Pa to pljuvanje po Visti je već davno prošlo, ako niste isprobali nemojte širit laži više. Stvar je vrlo jednostavna, ako imaš noviji hardware Vista je puno bolja od XP-a i gotova priča, fakat vas ne kužim...

Na starom kompu kad sam stavio Vistu ništa nije radilo kako treba, stalno problemi s driverima, non stop se rušila itd, a otkad sam kupio novi komp stavio sam Vistu Ultimate x64 i sve radi puuuno brže i stabilnije nego na XP-u x86 sa SP2, baš se vidi kolko je Vista naprednija sve probleme sam sustav riješava i drivere za recimo printer sam instalira, samo ukopčaš i radi.

"Um caruje, Dundo Maroje..."
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Životati kupi još 1 gb i dosta ti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2008 11:50 (PC Street Hacker).
17 godina
neaktivan

Ja si skinuo Windows Vista Ultimate 32-bit sa integriranim SP1 i svim updateovima do 7 mjeseca 2008. i pise da je PREACTIVATED. instalirao sam, restartirao i pise mi da je activirana. Updateove prima normalno. Isao sam na stranicu od microsofta bas da vidim hoce li proc onaj Widows Genuine Test i prosla je....

17 godina
neaktivan

I ja je koristim već mjesec-dva.Imam 2GB RAMA-a,Athlon 5000+ i GF 8600 GTS.

I milina,preformanse su iste.Prije novih drivera je bilo dosta zeznuto i sporo igranje.

Čak i Crysis vrtim na 1300xNešto rezi na medium/high detaljima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2008 18:02 (filip8cro8).
17 godina
Hoću vistu

Imam jedno pitanje: Prije su govorili da je Vista neoptimizirana itd. Ali ja bih htio preći na nju dali će mi nove raditi igre i ostalo bez poteškoća u odnosu na XP: moja konfiguracija je: AMD Athlon 6000+ 3ghz, 2gb ram(muči me ram oče li igre trzati ili je to bilo samo u početku dok nije bilo dobrih drivera), XFX 9600GT.

AMD Athlon 6000+ BOX, 2gb DDR 2 RAM, XFX 9600 GT 740 mhz-GPU Clock. 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dodinho kaže...

Imam jedno pitanje: Prije su govorili da je Vista neoptimizirana itd. Ali ja bih htio preći na nju dali će mi nove raditi igre i ostalo bez poteškoća u odnosu na XP: moja konfiguracija je: AMD Athlon 6000+ 3ghz, 2gb ram(muči me ram oče li igre trzati ili je to bilo samo u početku dok nije bilo dobrih drivera), XFX 9600GT.

Kao što su već prije rekli, sa SP1 su svi veći problemi riješeni, pa ti ne bi trebalo trzat.
#smajli koji koluće očima#
17 godina
Dodinho kaže...

Sa tom konfiguracijom ne bi trebale trzati. U biti ovisi na kojim postavkama ćeš igrat igre. Što se tiče igranja i RAM-a bitnija ti je grafička nego RAM. Ja sam igrao CoD4 na max postavkama u Visti i radio je besprijekorno. (tada sam imao 2 giga RAM-a)
CPU AMD Athlon 6000+, MBO Gigabyte GA-MA790FX-DS5, GPU Sapphire Radeon HD4870, DDR2 Kingmax 4 Gb 800MHz (4x1 Gb) PSU Corsair TX750W
17 godina
protjeran
Hoću vistu

Ja sam kupio Windows Vista Home Premium početkom godine. Godinu dana nakon što je izašla. Od početka mi se sviđa, sve radi za 5. Od dizajna do fukcionalnosti. Istina, imam dobar PC od početka, ali to ionako više manje svi imaju ili će imati ubrzo. Dva palca gore za nove Windowse. I...Cool

Intel Core 2 Quad Q6600, Gigabyte EX38-DS4, DDR2 4GB, 2x2048, Samsung 320GB SATA II 16MB, Colors-IT L8029-C43, Chieftec Turbo Series 850W, ATI Radeon Sapphire HD4870, Creative Labs X-Fi XtremeMusic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hoću vistu

Hvala na odgovorima, vjerovatno ću kupiti još 1 gb rama i kupujem Vistu.

AMD Athlon 6000+ BOX, 2gb DDR 2 RAM, XFX 9600 GT 740 mhz-GPU Clock. 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hoću vistu

Moje preporuke za Vistu također

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hoću vistu

Vista je bolji OS od XP-a što je sasvim logično jer je novije genracije - a to što vi s.rete da je bugovita i vaka naka - just a bunch of crap

-Prije su hvalili "intuitivno" sučelje u xp-u sada se tuže na vrlo lagano sučelje u visti

-vista uopće ne troši procesorske resurse niti naj manje - ova njegova konfiguracija ima RAM-a taman da vista bude onakva kakva treba bit,a o trošenju memorije se bune oni koji imaju računalo od 256Mb SDRAM i Celerona na 1.6Ghz

Intel Core 2TM Duo E4400-2Ghz nVidia 8600GT@701Mhz/1.6Ghz/1Ghz ASUS P5LD2-X 2Gb Crucial Ballistix 19" ASUS WV Western Digital WD2500JS-22NCB1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hoću vistu

Ja u ponedjeljak kupujem vistu i HDD, pa da li da napravim dual-boot ili da se rješim XP-a. Xp bi bio na HDD-u od 120GB a Vista na HDD-u od 640GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice