Polaganje vozačkog izdvojena tema

poruka: 2.915
|
čitano: 1.321.350
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Polaganje vozačkog
KKristijan kaže...
Jel ikako moguce da te puste na ispit voznje prije 30h voznje?

Ne. Po zakonu si obvezan da prođeš tih 30h vožnje jer inače nebi zakonski mogao polagati ispit vožnje.

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am :P
13 godina
Polaganje vozačkog

-Ovo sa benzincom i dizelasem....

Dizelasi jesu robusniji,jaci i "teze se gase",tako da je za pretpostavku da treba odabrati dizela za polaganje!

No to vam sve pada u vodu,jer su danas razlike izmedu dizela i benzinca svedene na gotovo minimum,novi dizelas je toliko uglađeni i "mekan" da ga lako mozemo zamjeniti sa benzincem.

Tako isto i benzinci su jaki(Mala usporedba:Vozim Fiat Punto 2 2000.god. 1.2 cc-dakle šrot od autića,ali bez problema bez gasa,u leru,krecem uzbrdo(Uzbrdica kod bivsega Monaca,zna nas forumas Krešo91),tako da vam to sa jacinom danas gotovo nista ne znaci)

Moja preporuka je da birate NOVIJI,MANjI autic i nece biti frke!

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 12:20 (Milka30).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Milka30 kaže...

Dizelasi jesu robusniji,jaci i "teze se gase",tako da je za pretpostavku da treba odabrati dizela za polaganje!

No to vam sve pada u vodu,jer su danas razlike izmedu dizela i benzinca svedene na gotovo minimum,novi dizelas je toliko uglađeni i "mekan" da ga lako mozemo zamjeniti sa benzincem.

Tako isto i benzinci su jaki(Mala usporedba:Vozim Fiat Punto 2 2000.god. 1.2 cc-dakle šrot od autića,ali bez problema bez gasa,u leru,krecem uzbrdo(Uzbrdica kod bivsega Monaca,zna nas forumas Krešo91),tako da vam to sa jacinom danas gotovo nista ne znaci)

Yup, taj uspon u Gupčevoj kod podvožnjaka u Sl. Brodu je zayeban za popyzdit.

Meni se barem 2 puta gasio auto dok nisam skontao kako kvačilom kontrolirat start.

Evo na Google maps lokacija, tako da imate svi za referencu, a to je uspon najviše povišenje najviše nekih 10-15%. Znači kut je na najgorem dijelu oko 30-35°.

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am :P
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 12:48 (Krešo91).
14 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Ja bi isto za polaganje odabrao dizela nekog manjeg, jednostavno je lakse ih voziti za pocetnike.

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Krešo91 kaže...
Milka30 kaže...

Yup, taj uspon u Gupčevoj kod podvožnjaka u Sl. Brodu je zayeban za popyzdit.

Meni se barem 2 puta gasio auto dok nisam skontao kako kvačilom kontrolirat start.

Evo na Google maps lokacija, tako da imate svi za referencu, a to je uspon najviše povišenje najviše nekih 10-15%. Znači kut je na najgorem dijelu oko 30-35°.

ja tu obicno krecem s rucnom i nemam nikakvih problema, tako mi je i instruktor govorio kad sam polagao :)

15 godina
sonytony kaže...

ja tu obicno krecem s rucnom i nemam nikakvih problema, tako mi je i instruktor govorio kad sam polagao :)

Da tako sam i ja ali opet moraš otpustit kvačilo da ti on drži auto stabilnim tj. da ne ideš unazad dok stisneš gas....i naravno da se ne ugasi.

Anyway ovako je pravilno:

Ubacit u brzinu i držat kvačilo (držat kvačilo? you don't say :P).

Lagano otpuštate kvačilo dok ne osjetite da auto oće krenut...polako vježbajte takve manevre na laganim usponima.

Dodajte gas lagano i otpustite ručnu i isti moment kad spustie ručnu odmah roknite gas dovoljno da krenete i otpuštajte kvačilo ne prebrzo ali opet da možete krenut...isto kao kod mijenjanja brzine kad krenete na ravnom. I eto krenuli ste, sad vozite dalje.....na sljedećem raskrižju desno xD

16 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Meni je lakše sa uzbrdice kretat sa nožnom kočnicom nego sa ručnom...

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Ovisi, meni na asfaltiranoj cesti lakše s nožnom, ali na šljunku je ručna mila majka, skoro uvijek prokližem jer prebrzo sjednem na gas. Ovako ga mogu držat na mjestu kad pustim ručnu, i onda polako kretati.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

U autoškoli vozim

Hyundai i30 BEZIN
Motor: 1.6 DOHC
Obujam: 1591 ccm
Snaga: 92,7 (126 KS) pri 6200 o/min
Okretni moment: 157,8 Nm pri 4200 o/min
Ubrzanje 0-100 km/h: 11,2 s
Max. brzina: 188 km/h

auto mi se gasio samo prvih 5-6 sati vožnje a od tada gotovo niti jednom a kretao sam sa ručnom i nožnom na svakakvim brijegovima... fin auto nema šta

Win Osama in hide and seek
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Polaganje vozačkog

Ako živiš u HR sigurno ne voziš taj auto, tj mladi vozači ne smiju voziti tako jak auto.

Svi smo mi Mentalist.

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Ako živiš u HR sigurno ne voziš taj auto, tj mladi vozači ne smiju voziti tako jak auto.

Mozda je stariji od 24g pa smije.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
15 godina

Napisao je da u autoškoli to auto vozi. Pa koja bi autoškola kupila auto koji ne smiju vozit mladi vozači?

15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Tako je, kada voziš sa instruktorom onda smiješ voziti i jače aute i također ne moraš poštivati ono ograničenje brzine za mlade vozače...

Tek kada položiš i samostalno kreneš s vožnjom onda postaješ mladi vozač

Win Osama in hide and seek
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 20:10 (J3ckYYY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Polaganje vozačkog

Da? Pogledaj malo kakve aute ima autoškola...

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog
Pa sutoskola formula u rijeci ima audi Za polaganje.
Bruce Wayne: Why didn't you just kill me? Bane: Your punishment must be more severe
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Polaganje vozačkog

Model od 90 ks.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Ahah, ima Audi-ja, kao da to znači da automatski ima 150 konja.
Čudi me i da je auto benzinac, većina, ako ne i svi su dizelaši.

Mislim da si nešto pomiješao, sjećam se kad su u mojoj školi zamijenili prednju masku obične Golf petice sa onom od GTI-a, i prijatelj je sav ponosan u školu došao i svima se hvalio kako sad mi vozimo najslabiji auto, a on sad ima GTI-a od 200 (taj Golf je zapravo SDI od 70 ks, otud njegova frustriranost)
Smijali smo mu se pola godine kad smo shvatili da je samo maska zamijenjena, i popušio je 200 kuna oklade :D

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Evo danas položio vožnju za A1 iz prve:) ispitivač je bio kralj:)

Bruce Wayne: Why didn't you just kill me? Bane: Your punishment must be more severe
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Kako izgleda prvi dan/sat u autoškoli na predavanjima?

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
big_guy kaže...

Kako izgleda prvi dan/sat u autoškoli na predavanjima?

Isto ko svi dani na predavanima...

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
15 godina
Danas sam pito instruktota i kaze da se moze u autoskoli vozit auto jace od 80kw...
17 godina
Polaganje vozačkog

Normalno da može, vamo kod nas ima bmw 318d sa mislim 115ks i nekakav volvo sa cca 150ks cini mi se

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Pa zasto se nebi mogao? Pa u zakonu piše da mladi vozači mogu vozit jače aute ako je s njima netko sa višegodišnjim voznim iskustvom u autu. Neznam čemu tolka rasprava oko toga, naravno da se moze.

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
Volvox kaže...

Pa zasto se nebi mogao? Pa u zakonu piše da mladi vozači mogu vozit jače aute ako je s njima netko sa višegodišnjim voznim iskustvom u autu. Neznam čemu tolka rasprava oko toga, naravno da se moze.

@ bold

Ne, ne i ne. Nesmiješ ih nikad vozit makar Papa sjedio kraj tebe sa vozačkim stažom od 114 godina.

15 godina
Polaganje vozačkog

pa sta nisu ovu godinu ukinuli taj zakon za mladog vozaca i to?

mislim da sam procito negdje jer je glupo da netko tko polozi sa 26 moze vozit jaci auto nego netko tko polozi sa 22 recimo

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
Hacker002 kaže...
Volvox kaže...

@ bold

Ne, ne i ne. Nesmiješ ih nikad vozit makar Papa sjedio kraj tebe sa vozačkim stažom od 114 godina.

a od kud tebi te informacije bas se pitam? jel ti radis tamo negdje u hak-u pa znas bolje od mog instruktora?

17 godina
maxy0 kaže...

a od kud tebi te informacije bas se pitam? jel ti radis tamo negdje u hak-u pa znas bolje od mog instruktora?

mozes samo s instruktorom. auto jaci od 80kW nesmijes voziti dok nemas 24 godine ni pod kojim uvjetom i gotovo. a tak tvoj instruktor ocito nema pojma, pita nekog ko zna nesto o zakonu, npr uzmi zakon i procitaj ga

15 godina
odjavljen
Polaganje vozačkog

Kad voziš u autoškoli, u teoriji ne voziš ti, nego tvoj instruktor (tako zakon to gleda).

Svejedno, nije praksa da autoškole imaju jače aute.

Svi smo mi Mentalist.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Kad voziš u autoškoli, u teoriji ne voziš ti, nego tvoj instruktor (tako zakon to gleda).

Svejedno, nije praksa da autoškole imaju jače aute.

Kod nas imaju golf 6-ice.

Samo što su instruktori bolji ali strogiji na takvim autima pa večina polaže na starijim i slabijim modelima. Kaže da se dosta ljudi zezne kada bira kola u koji ma će učiti zanat umijesto onoga tko će ih učiti zanat.

...Nije sretan onaj tko puno ima, sretan je onaj tko malo treba, neda se sreća zlatom kupiti...
15 godina
Hacker002 kaže...
maxy0 kaže...

mozes samo s instruktorom. auto jaci od 80kW nesmijes voziti dok nemas 24 godine ni pod kojim uvjetom i gotovo. a tak tvoj instruktor ocito nema pojma, pita nekog ko zna nesto o zakonu, npr uzmi zakon i procitaj ga

pa dobro to sam i mislio 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice