Polaganje vozačkog izdvojena tema

poruka: 2.915
|
čitano: 1.348.229
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Pozdrav!

Zanima me kakva je težina pitanja kod polaganja prve pomoći, je li ima toga dosta za učiti?

Je li usmeno ili pismeno ispitivanje i postoji li praktični dio?

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 18:42 (g520).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Polaganje vozačkog
g520 kaže...

Pozdrav!

Zanima me kakva je težina pitanja kod polaganja prve pomoći, je li ima toga dosta za učiti?

Je li usmeno ili pismeno ispitivanje i postoji li praktični dio?

Učit nećeš,ali prolistaj knjigu definitivno. Ako si pazio barem malo na predavanjima i prolistao jednom/dvaupt kroz knjigu znat ćeš većinu odgovora.

Samo usmeno odgovaraš i to 3 pitanja. Prva dva su teoretska a treće je praktično. Ako neznaš jedno pitanje onda dobivaš podpitanja.

15 godina

sa kakvim "znanjima" su prolazili dok sam ja polagao... uf! 

frend iz srednje nije znao gdje se nalazi bubreg, a polozio vozacki...

14 godina
Polaganje vozačkog

Sestrin prijatelj nije znao šta su retrovizori i gdje se nalaze.

Položio je.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael

0 0 hvala 0
16 godina
Tomek.Klc kaže...

Sestrin prijatelj nije znao šta su retrovizori i gdje se nalaze.

Položio je.

Bez uvrede, ali na trenutak sam mislio da sam usao u temu humor {#}

15 godina
Polaganje vozačkog

Je li zna neko, ko je nedavno polaga, koliko dođe ukupno polaganje za auto, a koliko za motor (125cm3)?

I koliko bi me došlo kad bi polaga za A1 kategoriju pa za auto? Znan da na stranicama autoškole piše za auto 8000 i sitno kn za položit, a prijateljica mi kaže da oni na to nadodaju još para.

...The South Will Rise Again... White -h- Boys
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Koliko ja znam mozes posebno a mozes i nadodati koliko oni novaca traze,onda moras samo voznju proc za motor.Znaci od jednom uplatit za auto i motor.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.1.2013 14:55 (Xperiax1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Coder256 kaže...

Je li zna neko, ko je nedavno polaga, koliko dođe ukupno polaganje za auto, a koliko za motor (125cm3)?

I koliko bi me došlo kad bi polaga za A1 kategoriju pa za auto? Znan da na stranicama autoškole piše za auto 8000 i sitno kn za položit, a prijateljica mi kaže da oni na to nadodaju još para.

Najisplativije ti je prvo položiti za auto, pa onda za motor.

Meni je cijena autoškole (za B kategoriju) 6500kn. Onda za izlazak na teorijski ispit plaćaš HAK-u 140kn, za predavanja prve pomoći plaćaš oko 450kn, a za izlazak na ispit prve pomoći je 120kn.

Tako moraš znati - cijena se dosta poveća.

Ako položiš za auto, onda kod polaganja za motor ne moraš slušati teorijski dio niti prvu pomoć, pa će ti samim time cijena biti dosta manja.

U obrnutom slučaju, trebaš sve položiti za motor, i sve te stvari slušati i polagati i za auto (znači, i teorijski dio).

15 godina
g520 kaže...
Coder256 kaže...

Najisplativije ti je prvo položiti za auto, pa onda za motor.

Meni je cijena autoškole (za B kategoriju) 6500kn. Onda za izlazak na teorijski ispit plaćaš HAK-u 140kn, za predavanja prve pomoći plaćaš oko 450kn, a za izlazak na ispit prve pomoći je 120kn.

Tako moraš znati - cijena se dosta poveća.

Ako položiš za auto, onda kod polaganja za motor ne moraš slušati teorijski dio niti prvu pomoć, pa će ti samim time cijena biti dosta manja.

U obrnutom slučaju, trebaš sve položiti za motor, i sve te stvari slušati i polagati i za auto (znači, i teorijski dio).

Problem je šta ja nemam godina za položit za auto. Znači da mi se ovako neisplati polagat (prvo motor pa auto)?

A jooj....{#}

15 godina

Ako polozis motor prvo, za auto neces morat prvu pomoc, morat ces teorijski samo mali dio odratit (par sati), naravno moras ponovo polagat pismeni i nakon toga ide voznja

u toj sam ja situaciju trenutno (imam a1 a treba bi  b polagat)

15 godina
badboycro kaže...

Ako polozis motor prvo, za auto neces morat prvu pomoc, morat ces teorijski samo mali dio odratit (par sati), naravno moras ponovo polagat pismeni i nakon toga ide voznja

u toj sam ja situaciju trenutno (imam a1 a treba bi  b polagat)

Koliko ti je došlo za a1 položit sveskupa i koliko ćeš za b kategoriju platit?

15 godina

cijena je bila 4.800 na to nadodaj lijecnicki,prvu pomoc, testove, i neznan sta jos dode ti vrlo lako do 6000kn, mozda malo manje

kad budem isa polagat za b cijena ce mi umjesto 6000kn bit 4400kn + jos neki troskovi valjda opet lijecnicki, znaci oko 5000kn (manje)

15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Da, lječnički sam zaboravio. Meni je cijena bila oko 500kn.

Uglavnom, sve ti je to dosta skupo.

0 0 hvala 0
15 godina

Da, stvarno je skupo, pogotovo kad se pogleda koliko je to prije kostalo i sta bi dobia sa tin sta platis. Sve su zakomplicirali bezveze, jedino dobro je sta se moze bar nesto malo jace vozit sa 16 

Prije bi polozia npr A1 i automatski bi ti se nakon odreceno godina to prebacilo ka puna A kategorija i to je to, danas moras sve to ponovo polagat ili cekat da napunis 24 da mozes cijelu A kategoriju

Sa autima ista stvar, polozis sa 18, moras cekatdo 24 godine da bi moga vozit normalan auto (kuzite sta ocu rec) jer si navodno mlad vozac, a to sta od 18 do 24 imas 6 godine iskustva a neko ko je tek polozia sa 24 nije nikad vozia prije a ima pravo vozit sta oce, nema veze

15 godina
neaktivan
badboycro kaže...

moras cekatdo 24 godine da bi moga vozit normalan auto (kuzite sta ocu rec) jer si navodno mlad vozac, a to sta od 18 do 24 imas 6 godine iskustva a neko ko je tek polozia sa 24 nije nikad vozia prije a ima pravo vozit sta oce, nema veze

E to i je najveći propust ovog zakona.

Treba uvesti da svaka osoba koja položi, neovisno o starosti, ima ograničenje što se tiče jačine auta ili motora.

Osoba koja polaže sa 40 godina je definitivno mladi vozač jer se po prvi puta susreće s tim.

15 godina

Da, ja bi stavia da ne ovisno o tome kad polozis, da si mlad vozac amo rec 2godine, i nakon toga da mozes vozit sta oces, 2godine voznje je sasvim ok. Nema logike cekat 6 godina odnosno uopce ne cekat ovisno o godinama

13 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Sutra polazem prvu pomoc .... kojih se pitanja trebam pribojavati ... 
i dali kod teorijskih pitanja dopustaju ispravljanje ....  

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nix2811 kaže...

Sutra polazem prvu pomoc .... kojih se pitanja trebam pribojavati ... 
i dali kod teorijskih pitanja dopustaju ispravljanje ....  

Pazi na pitanja vezana za kralježnicu (izvlačenje osobe iz vozila, stavljanje osobe u bočni položaj s ozljedom kralježnice itd.), obavezno nauči kako postupati s osobom bez svijesti... Što se tiče rana obavezno moraš znati kako se izvodi kompresivni zavoj....  btw ako si slušao na predavanjima i ako si barem jednom prošao kroz knjigu koju si dobijo nemaš se čega bojati. Ako na nekim pitanjima malo zapneš, postavit će ti potpitanja.

Potrudi se dobiti ono što voliš jer ćeš inače biti prisiljen voljeti ono što si dobio
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 20:37 (ilija2010lukic).
13 godina
neaktivan

knjigu sam jucer i dns prosao cijelu ... na oba predavanja sam bio ... koja su jos bila prosle godine ... sredinom 12mj ....  tak da nadam se da sam dobro prakticno zapamtio .... 

15 godina
Polaganje vozačkog

Oprostite ako sam dosadan, ali bi li mi neko napisa šta sve se treba napraviti za položit a1 kategoriju. {#}

Šta se sve polaže, koliko traje, i jel se na polaganju učit vozit na automatiku ili sa mjenjačem? (mislin već znan skutera vozit i prošao sam sa njim 1000 km, ali nisan naučio vozit motor sa brzinama)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Coder256 kaže...

Oprostite ako sam dosadan, ali bi li mi neko napisa šta sve se treba napraviti za položit a1 kategoriju. {#}

Šta se sve polaže, koliko traje, i jel se na polaganju učit vozit na automatiku ili sa mjenjačem? (mislin već znan skutera vozit i prošao sam sa njim 1000 km, ali nisan naučio vozit motor sa brzinama)

Za položiti A1 trebaš položiti teorijske ispite (prometna pravila) i prvu pomoć.

Predavanja traju 2-3 tjedna, ovisno o autoškoli i nakon toga izlaziš na ispit.

Polaže se na motoru sa brzinama, kao npr. YBR-125.

EDIT:

Naravno, prije upisa u autoškolu moraš napraviti i lječnički pregled.

Ako si maloljetan, trebaš imati napravljenu i osobnu kartu, jer bez nje ne ide.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 0:27 (g520).
15 godina
g520 kaže...
Coder256 kaže...

Za položiti A1 trebaš položiti teorijske ispite (prometna pravila) i prvu pomoć.

EDIT:

Sve tocno osim u vezi motora. To ti vise manje ovisi do skole, mozes polagat na skuteru od 125 ili motoru nekom od 125. Ja sam npr mogao birat izmedu skutera i vespe na brzine, uzeo sam vespu jer mrzim skutere. Al nisan nikad prije toga vozia motor na brzine al to je sve stvar sta te instruktor nauci u nekih 10-15min i to i tako vjezbas samo prvi tjedan  (ovisi koliko) na poligonu, tek kasnije ides u voznju gradom

15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Stvarno nisam znao da se može i na skuteru, ispričavam se onda na krivoj informaciji {#}

EDIT: To mi je nekako čudno...kao da polažeš na autu sa automatskim mjenjačem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 11:39 (g520).

0 0 hvala 0
15 godina
g520 kaže...
Coder256 kaže...

EDIT:

U ta 2 - 3 tjedna jesu li predavanja svaki dan ili....? I koliko traje ispit (jel to samo jedan dan, pa te istestira i gotovo) ?

16 godina
neaktivan
@badboycro - Motor mora biti na brzine, nemozes na skuteru polagati... a ti si mozda mislio na Skuter Vespu koja ima brzime... to moze, ali obican skuter ne
16 godina
neaktivan

Vespa je Vespa, ne mješaj to sa skuterom.... {#}

Uglavnom, može se birat, ima Vespa PX150, te sam viđao Liberty 125.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Coder256 kaže...

U ta 2 - 3 tjedna jesu li predavanja svaki dan ili....? I koliko traje ispit (jel to samo jedan dan, pa te istestira i gotovo) ?

Da, meni su bila svaki dan, osim naravno subotom i nedjeljom.

Ispit traje 45 minuta, imaš 38 pitanja. 4 pitanja su raskrižja i to moraš točno odgovoriti.

Znači ako imaš 37 odgovora točno i jedno raskrižje krivo, automatski padaš.

Ispit se održava u prostorijama HAK-a.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 15:58 (g520).
15 godina
g520 kaže...
Coder256 kaže...

Da, meni su bila svaki dan, osim naravno subotom i nedjeljom.

Ispit traje 45 minuta, imaš 38 pitanja. 4 pitanja su raskrižja i to moraš točno odgovoriti.

Znači ako imaš 37 odgovora točno i jedno raskrižje krivo, automatski padaš.

Ispit se održava u prostorijama HAK-a.

A koliko sati se uči vozit motor? (mislim nije da mi treba, ali čisto reda radi...;)..)

16 godina
neaktivan
Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Vespa je Vespa, ne mješaj to sa skuterom.... {#}

Vespa je scooter. Pogledaj što piše ispod prve slike s desne strane. KLIK

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice