Iskreno ne čudi me s HAK-om. Instruktor mi je pričao kad sam polagao da je njegovu vozačicu ispitivač rušio jer je prošla glavnom cestom bez da je provjerila ima li prednost. A to je trebala provjeriti bacanjem pogleda dal je na lijevo ili desno trokut jer glavna cesta nije označena znakom. Ona je već tamo vozila 100 puta s instruktorom i znala je cestu i raskrižje, ali ju je svejedno rušio.
Iako, ako je neki ispitivač ustrajan da ruši zbog "neodlučnosti", našao bi neki drugi razlog i da ne vozi presporo. Samo velim da je takva vožnja po propisima, a ako je razlog za rušenje tako glup, uvijek se može na licu mjesta žaliti ispitivaču i očekivati potporu od instruktora.
Uostalom, ne sugeriram da se vuče kao krepana mačka, mislim da je 40 u zoni 50 ili 50 u zoni 60 sasvim razumna brzina koja se može vidjeti i kod vozača koji nisu u autoškoli. Ja sam tako vozio i ispitivač mi ništa nije prigovorio ni tokom vožnje ni na kraju iako moram priznati da sam imao ful korektnog ispitivača.
Ja znam obrnut slučaj, kada se rušilo jer je kolega pogledao ima li prednost na glavnoj cesti...