Polaganje vozačkog izdvojena tema

poruka: 2.915
|
čitano: 1.324.984
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, Lazarus Long, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: Polaganje vozačkog
i_rambo_plache kaže...

{#}

Iskreno ne čudi me s HAK-om. Instruktor mi je pričao kad sam polagao da je njegovu vozačicu ispitivač rušio jer je prošla glavnom cestom bez da je provjerila ima li prednost. A to je trebala provjeriti bacanjem pogleda dal je na lijevo ili desno trokut jer glavna cesta nije označena znakom. Ona je već tamo vozila 100 puta s instruktorom i znala je cestu i raskrižje, ali ju je svejedno rušio.

Iako, ako je neki ispitivač ustrajan da ruši zbog "neodlučnosti", našao bi neki drugi razlog i da ne vozi presporo. Samo velim da je takva vožnja po propisima, a ako je razlog za rušenje tako glup, uvijek se može na licu mjesta žaliti ispitivaču i očekivati potporu od instruktora.

Uostalom, ne sugeriram da se vuče kao krepana mačka, mislim da je 40 u zoni 50 ili 50 u zoni 60 sasvim razumna brzina koja se može vidjeti i kod vozača koji nisu u autoškoli. Ja sam tako vozio i ispitivač mi ništa nije prigovorio ni tokom vožnje ni na kraju iako moram priznati da sam imao ful korektnog ispitivača.

Ja znam obrnut slučaj, kada se rušilo jer je kolega pogledao ima li prednost na glavnoj cesti...

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
Polaganje vozačkog

Eto samo da se pohvalim, položio sam :)

Sve je prošlo u redu, vozio sam nekih 20-ak minuta i rekao je ispitivač da nije bilo nikakvih problema. Iskreno, prije ispita sam mislio da će me bar malo uhvatiti trema ili nekakav strah iako je vožnja uglavnom prolazila odlično tokom satova vožnje. Ali čim sam sjeo za volan, sve je bilo u redu.

E sad mi tek slijedi pravo učenje i stjecanje iskustva na cesti :)

Savjet svima koji polažu, samo bez straha i puno koncentracije i nećete imati nikakvih problema. Ako u nešto niste sigurni, tijekom satova vožnje upitajte instruktora sve što vas zanima, nemojte na ispit bez da ste sigurni da možete. Na ispitu se nemojte toliko obazirati i misliti o tome kako je ispitivač tu i promatra vas, samo vozite kako ste i naučili i bez straha i treme i nećete imati problema.

Hvala svima koji su podijelili neke savjete jučer {#}

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
18 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Evo da se pohvalim da sam pao {#}

Razlog:Pjesaci

Opis razloga:Skrecem ti ja desno idem prema poligonu kao polozio sam kad hladnjaca zaustavljena na cesti i iza nje golf 6 kaze meni onaj izvuci se ja se izvucem radi preglednosti kad sam se uvjerio da nema nikog odozgo krenem obilazit ja samo sto sam na zebru lik zagazi stanem kad sam vidio da je se vratio nazad ja prodjem kaze lik pao si e jebiga reko a i ona jebe*a hladnjaca bas tad tu da se postavi{#},ljudi gledajte te pjesake oni su najveca greska na kojoj mozete okinut.

Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina
began kaže...

Skrecem ti ja desno idem prema poligonu kao polozio sam kad hladnjaca zaustavljena na cesti i iza nje golf 6 kaze meni onaj izvuci se ja se izvucem radi preglednosti kad sam se uvjerio da nema nikog odozgo krenem obilazit ja samo sto sam na zebru lik zagazi stanem kad sam vidio da je se vratio nazad ja prodjem kaze lik pao si e jebiga reko a i ona jebe*a hladnjaca bas tad tu da se postavi{#}

A?

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
13 godina
odjavljen
Polaganje vozačkog

Smetao mu je kamion pa ga je htio zaobići i na zebru je stao pješak kojeg nije vidio i prošao je preko zebre pa je pao. Odnosno, pješak se vratio gore, a on je samo prešao, umjesto da je propustio pješaka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.9.2014 17:45 (Deawood).

6 0 hvala 0
14 godina
Polaganje vozačkog

E vidiš to ti je najgore, tako su i meni babe uletile na zebru i ja stanem puštam ju, al ne ne ona maše kreni ti čekat ću da prođeš s autom. Ili najgore vidiš da krene baba na zebru prek ceste i vrati se nazad nekoliko koraka ko da su plaćene da to rade namjerno da padneš. Srećom kad sam polagao nije bilo takvih kamikaza. :D

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
12 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Polaganje vozačkog

kamikazeee{#}lol, pocjepo sam se od smjeha..{#}lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
began kaže...

Evo da se pohvalim da sam pao {#}

Razlog:Pjesaci

Opis razloga:Skrecem ti ja desno idem prema poligonu kao polozio sam kad hladnjaca zaustavljena na cesti i iza nje golf 6 kaze meni onaj izvuci se ja se izvucem radi preglednosti kad sam se uvjerio da nema nikog odozgo krenem obilazit ja samo sto sam na zebru lik zagazi stanem kad sam vidio da je se vratio nazad ja prodjem kaze lik pao si e jebiga reko a i ona jebe*a hladnjaca bas tad tu da se postavi{#},ljudi gledajte te pjesake oni su najveca greska na kojoj mozete okinut.

Ja sam tak stao iza smetlarskog kamiona, ispitivač mi je samo govorio "kolega,kada vidite da je slobodno,prođite", stajao sam 15 minuta jer su automobili išli iz drugog smjera, natrag do autoškole  i bilo je "kolega prošli ste" xD

To je bio 2. pokušaj :D

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2014 18:53 (zerocool12).
11 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

^^^^ Zato volim Nemacku.Hamburg ima 5milona i 5 zebre sve su to uglavnom signalni semafori,jedino da predjes na crveno a i nema poligona prvi minut sednes u auto i ajde ulica...

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam čuo od jednog dečka koji je pak bio "predobar" na cesti i u prometu,znači kad je vidio pješake koji se brže približavaju zebri on je stao a oni još nisu zakoraknuli na zebru,i još uz to je presporo vozio i pao je na kraju.To se i meni znalo dogodit da stanem prerano pješacima,a da nisam stal opet nebi bilo dobro....

You think by killing me tonight my powers will not rise there'll be nowhere for you to run when my hatred comes to life.
15 godina
Rocker kaže...

Ja sam čuo od jednog dečka koji je pak bio "predobar" na cesti i u prometu,znači kad je vidio pješake koji se brže približavaju zebri on je stao a oni još nisu zakoraknuli na zebru,i još uz to je presporo vozio i pao je na kraju.To se i meni znalo dogodit da stanem prerano pješacima,a da nisam stal opet nebi bilo dobro....

Ako stanu, samo im mahnes rukom i krenuti ce preko... Takva situacija je meni bila i nista se nije dogodilo...

EUW: Ferritin
14 godina
neaktivan
sutra u 8 polazem :) nadam se da ce biti sve iz prve :P
Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
15 godina
neaktivan
strbi kaže...

Samo opusteno {#} Sretno {#}

12 godina
DiRT kaže...

E vidiš to ti je najgore, tako su i meni babe uletile na zebru i ja stanem puštam ju, al ne ne ona maše kreni ti čekat ću da prođeš s autom. Ili najgore vidiš da krene baba na zebru prek ceste i vrati se nazad nekoliko koraka ko da su plaćene da to rade namjerno da padneš. Srećom kad sam polagao nije bilo takvih kamikaza. :D

Kad ti to naprave stari ljudi, napraviš im rukom da prođu, nasmiješ se i okreneš glavu da ti nemogu oni napravit "ajde ti". To pali vidit ćeš.

14 godina
neaktivan
gogi321 kaže...
strbi kaže...

Samo opusteno {#} Sretno {#}

položioo sam {#} nije me bas bilo strah, i sve sam super odvozio...samo je ispitivač rekao kako jednom nisam pogledao desni mrtvi kut ali kako mi to moze oprostit jer sam dobro sve ostalo napravio..

Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
12 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Ovaj put polozio bez problema  a imo sam rigoroznijeg ispitivaca nije mi nijednu gresku naveo {#}

Moj PC  
8 0 hvala 0
12 godina
Polaganje vozačkog

Evo, ja takoder proso.

SAMO BUDITE CHILL I TO JE TO.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
8 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Pozdrav!

Evo i ja sam nedavno prošao. Sad, pošto mi otac trenutno nije u zg, trebao bih otić registrirat auto.

Može li mi itko ukratko objasniti postupak?

I koliko traje tehnički pregled? Je li to gotovo brzo, tj mogu li nakon toga autom nazad doma?

Možda će se nekima ovo činiti banalno, al eto, mladi sam vozač.. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cheezl kaže...

Pozdrav!

Evo i ja sam nedavno prošao. Sad, pošto mi otac trenutno nije u zg, trebao bih otić registrirat auto.

Može li mi itko ukratko objasniti postupak?

I koliko traje tehnički pregled? Je li to gotovo brzo, tj mogu li nakon toga autom nazad doma?

Možda će se nekima ovo činiti banalno, al eto, mladi sam vozač.. :)

Za registraciju ne znam,mislim da moraš otići na policiju to riješiti.

Što se tiće tehničkog, prvo si trebaš riješiti osiguranje.

Tada sa sobom na tehnički uzmeš policu osiguranja, osobnu vlasnika automobila i prometnu dozvolu.

Tehnički kratko traje - 15-ak minuta,no zna dugo trajati čekanje na red. Ja sam za svoj automobil platio nekih 800kn sve skupa.

I možeš autom doma xD.
Ako neš nije u redu imaš 10 dana da središ i vratiš se (poslije 10 dana opet plačaš tehnički (nekih 200kn)).

--------------------------------------------------------------------------------------------
16 godina
neaktivan

Hvala ti puno.

Osiguranje si uračunao u tih 800 kn ili je to samo tehnički?

I što ako nemam osobnu vlasnika automobila? Imam neku stariju koja je vrijedila donedavno, ali ta je precvikana.

15 godina
moderator
Cheezl kaže...

Hvala ti puno.

I što ako nemam osobnu vlasnika automobila? Imam neku stariju koja je vrijedila donedavno, ali ta je precvikana.

Samo tehnički je toliko ili više, osiguranje je još barem 1500...ovisno o automobilu i eventualnom popustu...

Ako nemaš osobnu vlasnika - ne možeš ništa.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
Cheezl kaže...

Hvala ti puno.

Samo tehnički je toliko ili više, osiguranje je još barem 1500...ovisno o automobilu i eventualnom popustu...

Ako je automobil na nekog starijeg, može se dobiti jako dobar popust na osiguranju (mene je izašlo nekih 800kn osiguranje (i naravno + 800 tehnički)).

15 godina
moderator
zerocool12 kaže...

Ako je automobil na nekog starijeg, može se dobiti jako dobar popust na osiguranju (mene je izašlo nekih 800kn osiguranje (i naravno + 800 tehnički)).

Jesi siguran da je tako malo? Nebi smjelo nikako biti manje od 1100kn...

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
zerocool12 kaže...

Jesi siguran da je tako malo? Nebi smjelo nikako biti manje od 1100kn...

Zašto ne? Auto stoji na dugogodišnjeg vozača i dobio sam na to velike bonuse .

16 godina
Polaganje vozačkog

Iako nije vezano direktno na temu imam jedno pitanje.

Otac je  registrirao svoj auto i kad je uzimao osiguranje (ima 50%) službenica ga je pitala dali još netko vozi taj auto. Zapisao je mene. E sad rekao mi je da mu je također rekla da samim time nakon par godina imam pravo popusta na policu u toj kući (naravno ako nem nekih nesreća i sl.). Jel ima tko saznanja o tome? 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Polaganje vozačkog

Molio bi da mi netko da link sa pitanjima za prvu pomoć ali da su najsličnija onima iz HAK-a idem u četvrtak polagati. 

http://valid.canardpc.com/2gp8dx

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Znači sigurno bez osobne vlasnika ne mogu ništa? Iako imam njegovu vrijedeću vozačku dozvolu, i ako sam mu sin? Stvarno blesavo.

Što ako ne uspijem produžit registraciju do roka? (15.10.)

zerocool12 kaže...

Što smatraš pod starijim? Je li 55 god dovoljno?

Svakako se zahvaljujem, budem se raspitao.

16 godina
neaktivan
Cheezl kaže...
XXX-Man kaže...

Znači sigurno bez osobne vlasnika ne mogu ništa? Iako imam njegovu vrijedeću vozačku dozvolu, i ako sam mu sin? Stvarno blesavo.

Što ako ne uspijem produžit registraciju do roka? (15.10.)

zerocool12 kaže...

Što smatraš pod starijim? Je li 55 god dovoljno?

Svakako se zahvaljujem, budem se raspitao.

Ovisi o tome koliko dugo vozi (i koliko dugo je u dotičnoj osiguravateljskoj kući), svakako se raspitaj dal možeš dobiti bonus.

Mislim da imaš rok od 15 dana da riješiš produženje nakon isteka, u suprotnom šalju razglednicu. (s time da auto od 15. ne bi smio voziti)

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 18:52 (zerocool12).
12 godina
neaktivan

20.10. idem polagati ispit u HAK. Pisem na racunalu i zanima me kako to sve izgleda? Mogu li se ako smo pogrjesili ispraviti odgovori ili ako si vec to odabrao ostane tako zabiljezeno (s time ne mislim na kraju ispita kad je vec sve gotovo da nebi bilo :P)

14 godina
neaktivan
Bergo kaže...

20.10. idem polagati ispit u HAK. Pisem na racunalu i zanima me kako to sve izgleda? Mogu li se ako smo pogrjesili ispraviti odgovori ili ako si vec to odabrao ostane tako zabiljezeno (s time ne mislim na kraju ispita kad je vec sve gotovo da nebi bilo :P)

Prvo ces imat probni test od 3 pitanja, to da vidis kako to funkcionira i onda ides na pravi. Kada odaberes odgovor i odes na drugo pitanja onda ti se to prijasnje pitanje zakljuca i nemozes vise stisnut drugi odgovor.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice