Ne znam koji je tvoj problem, ja pokusavam dati svoje misljenje zasto je Linux i dalje na svega 1% desktop racunala. Ocito onih 99% prosjecnih usera ipak ima neki problem oko Linuxa, dok taj problem nisu imali s Windowsom.
Tvoj sarkazam je u najmanju ruku nekonstruktivan, ako ne i bezobrazan.
Analogija ti je besmislena jer prosjecni vozac automobila ne prijeđe 50km godisnje.
O tome sam govorio kad sam rekao za prosjek. Kao sto ljudi koriste mikrovalnu i zamrzivac a nemaju pojma kako oni funkcioniraju (oni samo okrenu prekidac i to radi - mikrovalna ugrije a hladnjak cuva hranu od propadanja), tako isto vecina korisnika racunala zeli samo "okrenuti prekidac" kao na mikrovalnoj i odraditi ono za sto im je racunalo namijenjeno - a to ne ide tako s Linuxom.
I da, covjek moze koristiti racunalo desetke sati tjedno, godinama, a da i dalje nema pojma sto se događa "ispod haube".
Ne znam zasto tolika hajka sto ljudi ne koriste Linux. Kao da se Linux userima iz dzepa izbijaju novci jer netko ne koristi taj OS.
Pa cak i da se ne radi o adekvatnoj razini informaticke pismenosti, ljudi i dalje imaju pravo koristiti OS koji im odgovara, pa cak i ako za njega placaju vise "bez razloga".
Ali dobro, ti tupi i dalje svoje da je Linux najbolji i najjednostavniji za koristenje samo zato sto ga ti znas koristiti. Valjda je tvoje osobno znanje mjerodavnije od cinjenica.
ja sam dao analogiju na 50 k km iliti 50 000km.
famozni 'prosječni korisnik', a tko je on? ti očito dugo nisi koristio 'mikrovalnu' zvanu linux, instaliraj mint, ubuntu pa vidi što to 'prosječni korisnik' ne može sam. naravno, uvijek postoji neka kartica, printer ili slično što nije podržano, ali opet kaže da li je to posao 'prosječnog korisnika'? moja mama jednako dobro klikće po windowsima i linux mintu, mislim da niti ne primjeti razliku, facebook, libreoffice i vlc. samo ikone na desktopu.
nema niti windows phone OS više od 2-3% tržišta pa opet ne znači da je to loš OS. valjda nije 'bez razloga' na 3% u svijetu. to ti je ta tvoja analogija.
moje znanje je moje znanje, a tvoje znanje su činjenice :)