Windows na samo 14% uređaja

poruka: 39
|
čitano: 6.049
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Windows na samo 14% uređaja
Ithuriel kaže...

Ne znam koji je tvoj problem, ja pokusavam dati svoje misljenje zasto je Linux i dalje na svega 1% desktop racunala. Ocito onih 99% prosjecnih usera ipak ima neki problem oko Linuxa, dok taj problem nisu imali s Windowsom.

Tvoj sarkazam je u najmanju ruku nekonstruktivan, ako ne i bezobrazan. 

Analogija ti je besmislena jer prosjecni vozac automobila ne prijeđe 50km godisnje.

O tome sam govorio kad sam rekao za prosjek. Kao sto ljudi koriste mikrovalnu i zamrzivac a nemaju pojma kako oni funkcioniraju (oni samo okrenu prekidac i to radi - mikrovalna ugrije a hladnjak cuva hranu od propadanja), tako isto vecina korisnika racunala zeli samo "okrenuti prekidac" kao na mikrovalnoj i odraditi ono za sto im je racunalo namijenjeno - a to ne ide tako s Linuxom.

I da, covjek moze koristiti racunalo desetke sati tjedno, godinama, a da i dalje nema pojma sto se događa "ispod haube".

Ne znam zasto tolika hajka sto ljudi ne koriste Linux. Kao da se Linux userima iz dzepa izbijaju novci jer netko ne koristi taj OS. {#} 

Pa cak i da se ne radi o adekvatnoj razini informaticke pismenosti, ljudi i dalje imaju pravo koristiti OS koji im odgovara, pa cak i ako za njega placaju vise "bez razloga". 

Ali dobro, ti tupi i dalje svoje da je Linux najbolji i najjednostavniji za koristenje samo zato sto ga ti znas koristiti. Valjda je tvoje osobno znanje mjerodavnije od cinjenica.

ja sam dao analogiju na 50 k km iliti 50 000km.

famozni 'prosječni korisnik', a tko je on? ti očito dugo nisi koristio 'mikrovalnu' zvanu linux, instaliraj mint, ubuntu pa vidi što to 'prosječni korisnik' ne može sam. naravno, uvijek postoji neka kartica, printer ili slično što nije podržano, ali opet kaže da li je to posao 'prosječnog korisnika'? moja mama jednako dobro klikće po windowsima i linux mintu, mislim da niti ne primjeti razliku, facebook, libreoffice i vlc. samo ikone na desktopu.

nema niti windows phone OS više od 2-3% tržišta pa opet ne znači da je to loš OS. valjda nije 'bez razloga' na 3% u svijetu. to ti je ta tvoja analogija.

moje znanje je moje znanje, a tvoje znanje su činjenice :)

Life is too short to remove USB safely
15 godina
Hrvoje, nije vrijedno truda, živaca i vremena.
Stručnjak za odmaganje...
17 godina

evo baš pokušavam instalirat hp lj 1010 na win7. na linux mintu, samo ubodem usb i printer je spreman za printanje. na windowsima nakon traženja po forumima dočeka me ova poruka od hp supporta 

Hi,

I am sorry to inform you, the printer is not supported in Windows 7, as you may find listed below:

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?lang=en&cc=us&objectID=c02535920

You only option will be replacing the OS or upgrading the printer.

da mi je kuna kad god je netko spomenio 'prosječnog korisnika' na forumu  :)

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

evo baš pokušavam instalirat hp lj 1010 na win7. na linux mintu, samo ubodem usb i printer je spreman za printanje. na windowsima nakon traženja po forumima dočeka me ova poruka od hp supporta 

Hi,

I am sorry to inform you, the printer is not supported in Windows 7, as you may find listed below:

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?lang=en&cc=us&objectID=c02535920

You only option will be replacing the OS or upgrading the printer.

da mi je kuna kad god je netko spomenio 'prosječnog korisnika' na forumu  :)

I za to je kriv Microsoft? Ili HP-ova ciganska politika prodaje?

Uostalom ,postoji način instalacije:

''To install your HP1010 on Win7do the following:

Start

Devices & Printers

Add a printer

Adda local printer

Use an existing port: DOT4_001 (Generic IEEE...)

Next

Pick HP from manufacturer

Select HP LaserJet 3055 PCL5

Next

Name the printer something to your liking

Finish (or so, just follow the prompts)

Here you are!''

how to install the HP 1010 laserjet printer in windows 7 (64 bit) os pc?

HP ima problema sa driverima na Sedmici od početka ,pa me ni ovo ne čudi.

Ali je interesantna jedna stvar: na njihovim računalima ,driveri rade (nekako ,ali rade) ,ali na svim drugima neće - što ti to govori?

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2014 10:26 (kizo2703).
15 godina

A HP ima drivere? Već dugo vremena to nisu driveri već obično smeće (barem što se tiče plotera, zadnji koji im je vrijedio je bio za HP 750C).

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

A HP ima drivere? Već dugo vremena to nisu driveri već obično smeće (barem što se tiče plotera, zadnji koji im je vrijedio je bio za HP 750C).

Ko što rekoh: cigani.

Kak im je sve uredno radilo na XP-u i Visti? Doduše ,na 32 bitnim sistemima. Sa Sedmicom su otpočetka ,već od Bete ,počeli problemi i pola stvari nije radilo nikak.

A o 64 bitnim driverima da ne pričamo uopće. To je opet cirkus svoje vrste.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2014 11:43 (kizo2703).
11 godina
kizo2703 kaže...

I za to je kriv Microsoft? Ili HP-ova ciganska politika prodaje?

Uostalom ,postoji način instalacije:

''To install your HP1010 on Win7do the following:

Start

Devices & Printers

Add a printer

Adda local printer

Use an existing port: DOT4_001 (Generic IEEE...)

Next

Pick HP from manufacturer

Select HP LaserJet 3055 PCL5

Next

Name the printer something to your liking

Finish (or so, just follow the prompts)

Here you are!''

how to install the HP 1010 laserjet printer in windows 7 (64 bit) os pc?

HP ima problema sa driverima na Sedmici od početka ,pa me ni ovo ne čudi.

Ali je interesantna jedna stvar: na njihovim računalima ,driveri rade (nekako ,ali rade) ,ali na svim drugima neće - što ti to govori?

Upravo ovo boldano mnogi zaboravljaju kod linuxa pa krive sustav, a proizvođači su krivci. Dvostruki standardi {#}

p.s. Ne ide to tebe, samo konstatiram činjenicu.

Samomrzeći hrvat
17 godina
Entry Point kaže...
Upravo ovo boldano mnogi zaboravljaju kod linuxa pa krive sustav, a proizvođači su krivci. Dvostruki standardi {#}

p.s. Ne ide to tebe, samo konstatiram činjenicu.

tako je. u većini slučajeva (od forumaša ithuriela do malog koji obećava) krivi se OS što nema drivere ili ima loš driver za pojedini uređaj, a zapravo je to krivica proizvođača uređaja

15 godina
neaktivan

Postoje neke linux dostribucije koje imaju ne samo bolje sučelje od MS-a nego bi ih se moglo zvati ' baby friendly'.

Ali razlika je što one nemaju milijarde dolara pobacane u marketing kao što to Windows ima.

I ne,većina ljudi još nikad u životu nisu ni čuli za Linux.

Uostalom da poboljšamo kvalitetu rasprave prvo trebamo definirati i složiti se oko toga točno kakav je 'prosječan korisnik'?
Ja odmah izbacujem sve gamere osim casual gamera(flappy birds,angry birds),jer oni su definitivno iznad onih prosječnih 50% šta se tiče korištenja računala.Prosječan korisnik nezna ili nebi trebao znati kako npr. zamijeniti original .exe(nebi trebao ni znati ni što je .exe) sa crackiranim .exe.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Moj PC  
1 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice