Dakle stvar je u tome da MS mora stalno izbacivati nesto novo jer kozmeticke promjene sucelja nisu dovoljne da bi se privukla masa kupaca. Njima treba prisila i nova arhitektura je idealna za tu svrhu.
Kad se to počne događat vrijeme je za .....
Dakle stvar je u tome da MS mora stalno izbacivati nesto novo jer kozmeticke promjene sucelja nisu dovoljne da bi se privukla masa kupaca. Njima treba prisila i nova arhitektura je idealna za tu svrhu.
Kad se to počne događat vrijeme je za .....
Nadolazeci Bulldozeri su 128bit procesori a sumnjam da ce Intel dugo cekati. Procesori su, kako je i za ocekivati, puno bliza buducnost.
osim toga, kako sam ti i ranije napisao windows 7 je zadnji microsoftov x32 OS tako da o paralelnom izdavanju x32,x64 i x128 nema ni govora.
Nekužim se baš dobro u te stvari ali koliko sam skužija, sad će izać taj bulldozer (navodno 128bit) i onda ispada da ga nitko neće moć do kraja iskoristit jer do windowsa 8 nema 128b OS-a??
Ispravite me ako griješim.
Nadolazeci Bulldozeri su 128bit procesori a sumnjam da ce Intel dugo cekati. Procesori su, kako je i za ocekivati, puno bliza buducnost.
osim toga, kako sam ti i ranije napisao windows 7 je zadnji microsoftov x32 OS tako da o paralelnom izdavanju x32,x64 i x128 nema ni govora.
Win 8 bude podržavao ARM procesore, pa kaj nisu oni 32bitni? ili se varam?
a i ako ne bude, danas svaki procesor , bar 90% njih, su 64 bitni.
a i dosta ljudi ima više od 4gb memorije pa i oni imaju 64bitne.
Nekužim se baš dobro u te stvari ali koliko sam skužija, sad će izać taj bulldozer (navodno 128bit) i onda ispada da ga nitko neće moć do kraja iskoristit jer do windowsa 8 nema 128b OS-a??
procesor ce bit iskoristen do kraja. danas su u proizvodnji iskljucivo 64bit procesori a vecina kucnih OS-ova je 32bit. aplikacija pogotovo. 64bitni OS-ovi (pogotovo ne-Windows OS-ovi) jos uvijek nisu u potpunosti zavladali trzistem a 32 bit procesori se odavno vise ne proizvode. Gledaj na to s pozitivne strane, imat ces procesor koji je sposoban izvrsit sve trenutne zadatke a jednom ces uz njega moci imati instaliran OS nove generacije.
procesor ce bit iskoristen do kraja. danas su u proizvodnji iskljucivo 64bit procesori a vecina kucnih OS-ova je 32bit. aplikacija pogotovo. 64bitni OS-ovi (pogotovo ne-Windows OS-ovi) jos uvijek nisu u potpunosti zavladali trzistem a 32 bit procesori se odavno vise ne proizvode. Gledaj na to s pozitivne strane, imat ces procesor koji je sposoban izvrsit sve trenutne zadatke a jednom ces uz njega moci imati instaliran OS nove generacije.
Kak će bit potpuno iskorišteni kad ni današnji 64bitni nisu u potpunosti iskorišteni?
90% procesora na kompu su 64-bitni, a i dalje su zastupljeniji 32bitni OS-evi.
A programska podrška? Kolko programa je namjenjeno za 64bitni OS a kolko 32bitni?
Ne vidim potrebu za korištenjem 128bitnog procesora tj os-a.
Ako ima, bilo bi lijepo da netko objasni zašto...
Ako ima, bilo bi lijepo da netko objasni zašto...
Ni nema je za 95% usera.
Nema potrebe ni za SATA 6 Gbps za 95% usera pa je vec odavno prihvacen. Jednostavno moraju nesto prodavati. Takodjer, 5% nije zanemariv broj.
Ako cemo se sluziti tom logikom i traziti potrebu, zasto 128bit procesori izlaze krajem ove ili pocetkom slijedece godine ako se ne planira OS koji koristi tu arhitekturu?
Kada je 64bit operativni sistem izasao takodjer je bio uglavnom nepotreban. Danas ga ljudi najvise koriste zbog mogucnosti adresiranja vise RAM-a ali to nije jedina prednost 64bit vs 32bit.
http://en.wikipedia.org/wiki/128-bit
Ukratko, argument kako se nece nesto dogoditi jer vi ne vidite potrebu za tim je malo smijesan. Vecina vas je prije prelaska na 64bit OS promijenila par 64bitnih procesora. Zasto ste kupovali 64 bit procesore kad vam nisu trebali?
kaki 128 bit bulldozeri o cem ti?daj se informiraj malo.
ma ja se drzim 7-ce,,za mene to sve ide malo prebrzo,,neman vrimena pratit sve to...ali lipo je za vidit da ce izac :D
ja sam medu prvima koi bi to instalirao mene 7 ica zeza nesto stalno nesto neradi ovo ono pa moram na Visti bit kud mi je brza cudno i sve mi dobro radi
to ti je kad si "kupio" windowse u somaliji i ne znas ih sredit =)
kaki 128 bit bulldozeri o cem ti?daj se informiraj malo.
Mogao je bar dati link neki na tu vijest, a ne ovako pričat šuplje priče koje nemaju veze s vezom, i u rangu su predviđanja babe Vange.
izgledom mi nije nešto, bilo bi žalosno da tako i ostane, prerađena sedmica, malo promjenjeno, ta slika dolje desno mi ne treba jer taj live ni ne koristim, a o mogućnostima, novim ćemo vidjeti, sami izgled je razočaravajuči, mogli bi i nešto drugačije dizajnom, a ne opet isto, mislim superbar itd....
izgledom mi nije nešto, bilo bi žalosno da tako i ostane, prerađena sedmica, malo promjenjeno, ta slika dolje desno mi ne treba jer taj live ni ne koristim, a o mogućnostima, novim ćemo vidjeti, sami izgled je razočaravajuči, mogli bi i nešto drugačije dizajnom, a ne opet isto, mislim superbar itd....
Malo je prerano za govoriti o izgledu jer ovo su ipak slike early alpha verzija. Di je to još od bete... Ovo je
(alpha Viste) na samim počecima. Izgleda kao XP, zar ne?Pa kažem da bi bilo razočaravajuče da tako i ostane, a osim toga brije se i na 3D, dali će već osmica davati tu podršku itd, ima tu materijala, 3D uz touch segment itd, to je što se tiče dizajna, jer je sadašnja filozofija deska kao takvog već zasičena, a sad te novosti mižebitne neki hoće neki neće prigrliti a Bože moj, uglavnom po meni bi se trebalo maknuti dalje od sadašnjeg razmišljanja o desku kao takvom, ali možda je i prerano, ne znam :)
Malo je prerano za govoriti o izgledu jer ovo su ipak slike early alpha verzija. Di je to još od bete... Ovo je
(alpha Viste) na samim počecima. Izgleda kao XP, zar ne?Ne, kao win 98 :)
Windowsi ce me zadovoljiti kada budu mogli bez swapa i page filea znaci disk samo za paljenje a nek je ostalo u ramu kao sto to ubuntu izvodi i ostali linuxi.
Naravno neka ostane swap opcija i dalje za slabije kompove ali kada win 8 izide bit ce standardno 16gb rama pa kvragu ako ne mogu windowsi radit u tih 16gb rama bez swapa.
Ma i bez registra kvragu ajmo maknut gamad isto hehe
(alpha Viste) na samim počecima. Izgleda kao XP, zar ne?Jesi li siguran da to nije Safe Mode il tako nest?
btw repeat n 0:37
e, kad to dojde, instaliral bum, kupil bum,...
zadnji koji sam intenzivno koristio je bio Xp, imal sam problema sa BSOD pa prijatelj stavil Debian.
Protiv MS nemam ništa osim što ih mrzim. Ne, nije kriv ničiji hardware za BSOD, kriv je onaj ko je slagao dll-ove u winu. Troje sposobnih ljudi sa ovoga foruma preradilo bi windows tako da mu virusi više ne mogu ništa, pa kakav je to onda problem MS-u?
Mogu to i oni ali ovako zarade više para. Ma samo da uvedu passworde za registar i disk C, ali ne da im se jer če onda morati sami pisati viruse koji če to razbiti...
Antivirusi, fragmenteri, klineri ovi, klineri oni, sve je to začarani krug unutar MS. Milioni se tu vrte, koje plačamo mi. Kaj mislite ko je napisal najkompliciranije viruse ?
Svaka čast Appleu, ne nudi previše ali ono što da i odgovara za to i garantira. Radije bi kupio Macintosh nego običan cd s Windowsom.
Za što da dam ~2k kn ? Za plavu sliku i error "Win is infected" ? Neče ići
Ali evo i osmice. Nakon što izađe doči če apdejti za sedmicu koji če raditi probleme tako da ljudi pomisle "aj da ja kupim osmicu, čuo sam da je bolja", a po čem je sedmica bolja od xp-a; - po par stvari koje su u apdejtu mogle zauzeti 100mb
Znam kaj sam napisal, s moje strane istinu. Ali se bum ipak odlogiral da ne gledam TD i komentare koje ču dobiti od MS-ovih ljubimaca
poz
Jesi li siguran da to nije Safe Mode il tako nest?
Nope, to je funkcionalna alpha Viste. Longhorn.
Protiv MS nemam ništa osim što ih mrzim. Ne, nije kriv ničiji hardware za BSOD, kriv je onaj ko je slagao dll-ove u winu. Troje sposobnih ljudi sa ovoga foruma preradilo
...bla, bla
Znam kaj sam napisal, s moje strane istinu. Ali se bum ipak odlogiral da ne gledam TD i komentare koje ču dobiti od MS-ovih ljubimaca
poz
Nisam neki MS fan ali si dobio TD iz razloga što si napisao hrpu gluposti, a za ovo boldano neznam ni šta bih rekao...
zadnji koji sam intenzivno koristio je bio Xp, imal sam problema sa BSOD pa prijatelj stavil Debian.
Protiv MS nemam ništa osim što ih mrzim. Ne, nije kriv ničiji hardware za BSOD, kriv je onaj ko je slagao dll-ove u winu. Troje sposobnih ljudi sa ovoga foruma preradilo bi windows tako da mu virusi više ne mogu ništa, pa kakav je to onda problem MS-u?
Mogu to i oni ali ovako zarade više para. Ma samo da uvedu passworde za registar i disk C, ali ne da im se jer če onda morati sami pisati viruse koji če to razbiti...
Antivirusi, fragmenteri, klineri ovi, klineri oni, sve je to začarani krug unutar MS. Milioni se tu vrte, koje plačamo mi. Kaj mislite ko je napisal najkompliciranije viruse ?
Svaka čast Appleu, ne nudi previše ali ono što da i odgovara za to i garantira. Radije bi kupio Macintosh nego običan cd s Windowsom.
Ali evo i osmice. Nakon što izađe doči če apdejti za sedmicu koji če raditi probleme tako da ljudi pomisle "aj da ja kupim osmicu, čuo sam da je bolja", a po čem je sedmica bolja od xp-a; - po par stvari koje su u apdejtu mogle zauzeti 100mb
poz
Koliko gluposti ovde ima...
a nisu baš sve gluposti.... :)
Nije kriv hardver, kriva je kombinacija HWa i SWa. I korisnikovih gluposti. Tipa gašenja UACa, crackova, itd... Po defaultu, limited useru sa UACom, MSE i Win firewallom na Win7 i Firefoxu sa WOTom (i sa korisnikom koji ima barem pola mozga) virusi ne mogu ništa. Jeli netko za test u wmwareu?
Objašnjeno gore. Zašto gasiš UAC i radiš kao Admin user??? Fragmenteri? Neki moćan softver . Najkompliciranije viruse sam napisao ja
Na opću žalost (ili radost?) Apple je dovoljno u marginama da se nikome ne isplati pisati viruse za njega (jer virusi su biznis). Da ga se uhvate kako treba, razbili bi ga ko beba zvečku. Malo se informiraj koji je OS sa najviše rupa . Win is infected? Svi bez mozga na Allow u UACu...
Iz ove hrpetine gluposti se vidi koliko se razumiješ u Windowse. XP i 7 su razlika nebo i zemlja ispod površine (Vista je od nule napisani kod). Update od 100mb Xp -> 7.
poz
Trenutno ti ovo pišem sa Minta (ako uopće znaš što je to, s obzirom na dosad pokazano "znanje") a Winse korisim svakodnevno (Sedmicu) i sasvim mi je ok OS na kojem nisam NIKAD vidio BSOD.
Aj zz da više ne čitamo tvoje gluposti
možda je malo offtopic ali morao sam reagirati na ove notorne neistine
Pričaš gluposti. Pričao sam i ja ali pričaš ih i ti. Po ovom kaj si napisal vidim kakave si i komplicirane viruse napisal
po tome tvome znanju nije mi ni čudo da učiš u mintu, mozes još malo pa u ubuntu preč
Edit, jedino si u pravu za apple ali uskogspektra pogled. da virus krenu na apple, isti bi svoje korisnike dobro zaštitio. ako ne znaš to je unix
... mora da im je motoru slabo napajanje
Pričaš gluposti. Pričao sam i ja ali pričaš ih i ti. Po ovom kaj si napisal vidim kakave si i komplicirane viruse napisal
po tome tvome znanju nije mi ni čudo da učiš u mintu, mozes još malo pa u ubuntu preč
Edit, jedino si u pravu za apple ali uskogspektra pogled. da virus krenu na apple, isti bi svoje korisnike dobro zaštitio. ako ne znaš to je unix
... mora da im je motoru slabo napajanje
Čuo za sarkazam? Očito ne -.- . A niti pravopis ti nije jača strana. Dobro ja znam na čemu je temeljen OSX ali ponavljam, pročitaj koji OS ima najviše rupa. Na Mintu sam jer mi se ne da zaje sa ručnim tjeranjem svega da radi kako treba - treba mi brz i funkcionalan sustav. Mint za surfanje i multimediju, Win7 za fax.
Anyway, odo ja van, ne da se sa tobom raspravljat. Ni slova što si napisao dosad nije bilo točno...
Dobro ja znam na čemu je temeljen OSX ali ponavljam, pročitaj koji OS ima najviše rupa.
..hočeš reČČi os kojemu virusi nekad neče moČČi ništa, kolko god imao rupa, a i microsoft ima para da plača novine
EDIT: siječaš li se ti vremena Viste ? što je tad bilo; 80% postova gdje si ti pročitao o rupama u Macu je izašlo za vrijeme Viste. Za vrijeme Viste su počele glasine o kompliciranim Linuxima.
U Mintu si, budi zahvalan ljudima koji razumiju moj post gore te su gurali te Linuxe. Mozda se sad sjetiš da su u vrijeme Viste i večina silnih distribucija izašle. Zašto ?
; da napadaju Vistu ili da večom populacijom se obrane ?
Vista je bila največi Bug desetlječa opčenito u osevima, čak i softwareu. Zašto je netko imao u Linuxu razlog reči; e sad čemo mi poklanjati sve ono što i vi prodajete pa i više od toga ? I tad su krenule tisuće user friendly, windows like distra. Wine, Vbox,alternative za aplikacije,...
Linux je prije toga imao svoj mali svijet u koji se je MS dirao zbog svojega smeća " Viste "
Nemojte pričati o nečemu što ne znate kakvo je Qovno