Microsoft bi mogao kupiti Symantec

poruka: 1
|
čitano: 648
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
offline
Microsoft bi mogao kupiti Symantec

Evo jedne vijesti kopirane sa itx.ba

 

 

Mračno satansko kolo glasina je izbacilo novu glasinu u kojoj se navodi da Microsoftov Steve Ballmer planira kupiti Symantec. Jučer je vrijednost dionica kompanije iznenada skočila nakon što je objavljeno da Steve planira ispisati ček.  
Sve je počelo kada je Jefferies & Co. analitičarka Katherine Egbert u izvješaju objavljenom u utorak navela da bi dionice kompanije mogle biti vrijedne 19-20 dolara za potencijalnog kupca. Navela je da je kupovina malo vjerovatna, ali da bi investitori mogli željeti uraditi nešto po tom pitanju i promijeniti menadžment kompanije.   
Kako se to promijenilo u „Microsoft kupuje kompaniju“ nikome nije jasno. Navodi da je sezona kupovine sigurnosnih kompanija otvorena nakon Intelove nedavne kupovine McAffee nisu baš uvjerljivi.   
Symantec se trenutno oporavlja od problema uzrokovanim tvrdnjama da njegovi proizvodi uzrokuju usporenje računara. Njegove posljednje verzije proizvoda su nešto brže, ali to ne mijenja situaciju. Posljadnja stvar koju Microsoft želi je da ga povežu sa proizvodima koji imaju reputaciju da su spori.
Redmond već posjeduje Microsoft Security Essentials, koju namjerava prodati iako nije loša. Sigurno je vrijedna predložene cijene.

 

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice