Intel Z77

poruka: 349
|
čitano: 54.947
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Intel Z77

Zanimljiv video TT-a:

Dvije stvari koje sam zapazio.

1. Umro sam od smijeha kad je rekao "ovo dolazi uz ASUS (smjeh u pozadini jer se zeznuo), ovaj ASRock) - do yaya! {#}

2. Napokon netko tko se slaže samnom u rečenici u vezi rashladnih heatsinkova "hladnjaci nisu neki glupi pištolji/minigunovi" - totalno istina, to mi je predjetinjasto i bezveze (Gigabyte i MSI).

Ako je nešto fora, onda su to heatsinkovi u obliku mačeva - FoxConn! {#}

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
protjeran

Ja ne znam da li je to PCI-E 3.0 nisam video, vidim da ova sto se meni svidja ima 5x PCI-E 16. Mislim da je PCI-E 3.0. 

Pitam se sto ranije jos nisu ubacili svi proizvodjaci da postoji PCI-E 2.0 uradjen sve x16 nego su nekada i skuplje ploce imale SLI ili CF x8 da rade.

http://www.evga.com/articles/00645/
15 godina
protjeran

Hmm Vlada malo manje sa tom svojom drogom {#}

Pa ima 3x PEG 16x 3.0:

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=Z77%20Extreme6

Ne znam gdje ti vidiš 5 komada. Jes' cugno, a? {#}

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
Bulldozer kaže...

Kad ti stiže onda ta MSI GD 65

Jep, kao što kolega kaže - stigla je možda pola sata nakon što sam prvi dio posta napisao.

Ali ostatak dijelova stiže za dan-dva, a i dobro da je tako, jer sam fanj u gužvi s poslom bio danas, a i sutra ću bit.

BTW, ostatak konfe će biti isti kao što je i sada, samo napajanje ću malo podebljat još (ova moja trenutna je opet prodana, ista priča kao i sa prošle dvije konfe. Dakle opet otišla cijela konfa osim hladnjaka, harda i naravno mojeg najvećeg bogatstva - HD4670.

I da...kućište...olept sam u istoj dilemi kao i prošli put, ali opet me je Cooler Master spasio. Dakle i dalje ostajem vjeran seriji 690 (to mi je već treće u zadnjih...koliko...2 godine ako se ne varam) samo ovaj put opet u novoj verziji; CM690 II Advanced X2, ili identično kao i trenutno samo što su sada uz 2*USB2.0 dodali na samo kućište i 2*USB3.0

Uglavnom i dalje ne vidim ništa toliko kvalitetno i toliko dobro pogođeno mojim željama a za te novce, pa zato i dalje ostajem vjeran seriji CM690. Ili 692 kako su ih nazvali kod nas.

Uglavnom poslikat ću malo sve kad stigne, kad složim i tako, ali najviše me zanima kakav će ovaj novi primejrak 2500K biti u odnosu na ovog kojeg trenutno imam. Ovaj nije baš neki, pa se nadam dobit boljega ovaj put. Vidjet ćemo.

A da ne budem skroz off topic - A77 - GD65; lijepo leži u ruci, sviđa mi se izrada, sviđa mi se dizajn i boja HS-a. Nije ništa spektakularno, ali je, po meni, dobro odmjereno.

I ovo će mi biti prva MSI ploča nakon Pentiuma 4 2,53GHz, baš me zanima kakva će bit u radu.

15 godina
protjeran

ASRockova X79 platforma podržava Xeone.

OVdje video sa 64GB RAM-a i najjačim Xeon procesorom:

Zanimljivo -> workstation CPU na desktop ploči.

17 godina
neaktivan
Intel Z77

Zašto je to toliko čudno? Pa radili su i prije Xeoni na desktop pločama. Ne na svim, ali su radili. Hint EVGA (i nemislim na SR2)

Što se tiče big bang ploče, ploča bi savršeno izgledala da nema tih ridikulnih metaka na sebi. Full crna uff

@miki

Čestitke na prinovi.  Okači koju sliku {#}

WaterCooled
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 11:30 (Pupo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel Z77

Koliko vidim Giga i Asus imaju podršku

Od ASUS z77 samo su mi zanimljive dvije ova itx i sabertooth, ostalo neko crapy izgleda

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/SABERTOOTH_Z77/

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8Z77I_DELUXE/

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 11:36 (Bulldozer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pupo kaže...

@miki

Čestitke na prinovi.  Okači koju sliku {#}

Hvala. Ma u gužvi sam totalnoj. Inače jučer je stiglo i kućište tako da je sada imam kamo i smjestit. Svi su djelovi kod mene, ali baš ima posla preko glave zadnjih ana pa nisam stigao još to sve poslagat. Sutra se nadam da bi moglo biti gotovo. Par slika sam već okinuo, samo trebam to sve i postat.

Uglavnom sutra-prekosura će biti poslikana i ploča i ostatak konfe.

17 godina
Pupo kaže...
Što se tiče big bang ploče, ploča bi savršeno izgledala da nema tih ridikulnih metaka na sebi. Full crna uff

Ni meni se ne sviđaju meci ali je ploča stvorena za multi gpu setup pa ih tako 2x 580 potpuno prekriju i ostane ostatak full crna ploča i crni rami, crne grafe, odlično, jedino ona glupa boja od noctua ventova kvari dojam savršenstva ali jednom kad sve ubodeš u kučište ne vidiš ništa od toga pa ostane uživanje u vrhunskim performansama, a to je bitnije od metaka :)

clock2much
14 godina
Re: Intel Z77 - Info o pločama i procesorima
Don Kihoty kaže...

Gledam post od Vlade. "Re: GIGABYTE Claims World No. 1 Spot for MB Durability" i nije mi ništa jasno! {#}

Onda skužim da je Koko imao post ispred njega.

No dobro, lijepo izgleda ova EVGA, ali ovo je epic izjava:

"Kako volim kada unikatno iskrive ovaj 24 pin a ne kao iz ROGa cupas napolje."

EPIC!!! {#}

No dosta šale, već par dana gledam nove ASRockice i šta nude.

I ploče mi se veoma sviđaju. Dostupne su na webu:

(i to 10 komada)

Fatal1ty Z77 Professional

Fatal1ty Z77 Professional-M

Fatal1ty Z77 Performance

Z77 Extreme6

Z77 Extreme4

Z77 Extreme4-M

Z77 Pro4

H77 Pro4/MVP

H77 Pro4-M

H77M

Uz sedam komada Z77 ploča, tu su dakle i tri ploče H77 chipseta.

Da korisnici prijašnje generacije ne budu zakinuti, ASRock je također izdao BIOS-e za starije

ploče sa podrškom za Ivy Bridge 22nm procesore, s tim da je to neočekivano i za H67/H31 chipsete:

H61DE/S3

H61DE/SI

H61DEL

H61iCafe

H61M

H61M/U3S3

H61M-GE

H61M-HGS

H61M-HVGS

H61M-HVS

H61M-ITX

H61M-PS

H61M-VS R2.0

P65iCafe

Koliko vidim, sve P67/Z68 ploče već imaju updateam BIOS sa "CPU Code Updated", dakle velika većina
stare generacije ploča će moći koristiti Ivy Bridge, što je divno (napokon i Intel daje dozvolu za kompatibilnost unatrag, nešto su opet naučili od AMD-a).
Da ne bude post bez slika, evo vam još malo X79 ploča, champion serije i Extreme11 i Extreme9.
Fatal1ty X79 Champion:

X79 Extreme11:

X79 Extreme9:

I dva Wallpapera od mene, pa tko hoće nek si zalijepi na desktop. 

To znaci da cu moc stavit Ivy Bridge na P67 Fatal1ty Professional, hvala Bogu da se Intel opametio, ne micem se s AsRock-a jer imaju najjace ploce{#}

Hvala na Wallpaper-ima Don {#}

Nikad te necemo zaboravit. R.I.P Steve Jobs!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 16:27 (Stolnik).
13 godina
protjeran
Intel Z77

Koji post, najjače ... 

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Intel Z77

Evo kako sam i obećao par slika matične.

A ako vas zanima i ostatak komponenti evo LINK

Što se tiče nečeg detaljnijeg oko BIOS-a i matične - morat će pričekat, jednostavno sam u takvoj gužvi da sam evo i ovo jedva složio.

Moj PC  
8 0 hvala 4
15 godina
neaktivan
Intel Z77

Imam ja jedno pitanje, nisam baš pratio previše ove nove ploče za Intel, al po specifikacijama, čini mi se da ne donose ništa "previše" novo u odnosu na Z68 chipset, ili se varam?!

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ivsa kaže...

Imam ja jedno pitanje, nisam baš pratio previše ove nove ploče za Intel, al po specifikacijama, čini mi se da ne donose ništa "previše" novo u odnosu na Z68 chipset, ili se varam?!

Ne varaš se. Praktički se čini da je novo jedino nativni support za USB 3.0 I navodno su osjetne razlike u performansama između ploča sa vanjskim  inativnim usb kontrolerom.

13 godina
protjeran
Intel Z77

U pon ili utorak, naručujem i ja sebi svoju MSI Z77A-GD65 ... Sa ovom serijom razbili su konkurenciju {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Ivsa kaže...

Ne varaš se. Praktički se čini da je novo jedino nativni support za USB 3.0 I navodno su osjetne razlike u performansama između ploča sa vanjskim  inativnim usb kontrolerom.

Dobro je onda, nisam pratio "scenu", i sad vidim da ima novi chipset, neka, onda je Maximus-ica mirna!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
15 godina
Ivsa kaže...
miki1981 kaže...
Ivsa kaže...

Dobro je onda, nisam pratio "scenu", i sad vidim da ima novi chipset, neka, onda je Maximus-ica mirna!?

Jep.

Ima novi čipset da, ali je došao na, recimo to tako, mala vrata, jer ustvari Intel će ga predstaviti službeno tek kad počne isporučiati IB proceve, a evo većina proizvođača već ga ima u prodaji, što je po meni ok, jer ionako podržava SB naravno, tako da evo meni je sad MSI došao ko naručen jer kad već uzimam drugo ipak sam nakon Z68 želio uzet Z77.

14 godina
neaktivan
Intel Z77

I ja bih rado uzeo Z77 jer mi dolazi 2500k, medjutim ponuda u BiH je toliko siromasna da se tacno bojim uzeti. Z68/P67 imaju vec provjerene predstavnike, u dilemi sam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Da bi znao koliko da odvojim za plocu ja sam firmi koja u Bgd dobavlja artikle iz inostranstva poslao zahtev za Z68FTW 260e sa alternate.de i oni su mi poslali odgovor 310e + carina.

To nije odgovor nego ponuda kao njihova.

Znaci nesto preko toga mislim da bi me izasla Z77 FTW, posto P68FTW I Z68FTW uopste nije bila neka razlika velika u ceni.

Jeste da oko 60e placam vise preko cena HW ali bar ovaj put ASUS ROG nece profitirati i nece moci da racuna da cu kada poludim jel nasi ne dobavljaju eVGA da uzmem onu Maximus 5.

To se nece dogoditi. Ono kao dodje leto svi imaju IB a ja cekam da ga uzmem jer je samo ASUS, ASRock, GA, MSI ponuda a nasi namerno ne donose eVGA da bi narod kupovao ASUS.

Mene to ovaj put nece ostetiti jel vec znam sta mogu da ocekujem, svi u prodavnicama eVGA nema nigde. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.3.2012 5:07 (Vlada011).
17 godina
neaktivan
Intel Z77

Stvar je samo što Z77 nedonosi gotovo ništa novo, a trebao je dosta toga. I svi koji ga s nestrpljenjem toliko čekate, nema baš razloga. Pogotovo uzevšo u obzir da Z68 ploče prihvaćaju bez problema IB.

WaterCooled
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.3.2012 8:41 (Pupo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Da ali ja nemam Z68, da imam Z68 FTW sigurno ne bi uzimao Z77 FTW.

Ko ima Z68 nema bas puino razloga za prelazak samo da bi menjao plocu.

Stim sto je to veoma mali procenat ljudi koji imaju Z68 i i7 SB recimo a sada ce da menjaju na i7 IB.

Ili imaju samo plocu, obicno imaju neku staru platformu pa onda kada uzimajuy ajde da uzmem Z77 jel nece biti neka razlika u ceni.

Bar ja mislim.

17 godina
neaktivan
Intel Z77

Ako već nemaš, onda ok. Nisam baš pratio, pa sam zaključio da prelaziš sa Z68 na Z77 što je totalno nepotrebno rasipanje para, a napredka nema nikakvog nito Z77 donosi što (bitno) novo naspram Z68.

WaterCooled
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel Z77

Ajme kako mi je žao šta nije bilo ovoga kad sam naručivao ploču, ovo je svake kune vrijedna ploča  http://sinhardware.com/index.php/reviews/motherboards/105-gigabyte/lga1155-z77/97-gigabyte-z77x-ud5h-physical-review?showall=&start=4

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Intel Z77

Ja ću si fino uzeti Z68 ploču,ne vidim ništa što bi bio razlog posjedovanja Z77 ploče. Čak i P67 podržava IB.

SK crew
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Nemam, da imam ne bi mislio na Z77, ovako sve je spremno samo da Alternate dobije eVGA ploce iz Z77 serije. 

Kada se to desi kada ih ugledam na sajtu Alternate.de zovem Pin Computers sa pitanjem Dobar dan da li dobijate eVGA Z77??? Ahhha.

Hvala ROG ne kupujem. I idem da uplatim preko ziroracuna firmi koja donosi od preko.

Ma meni je isto jel cu narucivati verovatno pa sada da li cu naruciti Z77 i Z68 to je mala razlika.

I za 7-20 dana otvaram crnu kutiju i vadim ovu sto mi je na avataru.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.3.2012 11:17 (Vlada011).
13 godina
protjeran
Intel Z77

Zašto se čudite za P67 ? Pa kad je intel govorio o b3 rev chipsetu onda su rekli da IB ide na sadašjne ploče, a ako nisi primjetio AsRock & Gigabyte koliko sam primjetio su za sad dali za 90% ploča podršku 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Intel Z77

Pa koliko su bezobrazni tacno im moram reci HVALA sto su nam dopustili Ivy na ovim plocama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Super igračke  ali Intel only... svejedno vesele! 

13 godina
protjeran
Intel Z77

Evo pred malo mi stigla ploča i proc, mogu reć za sad je sve 5, ali onaj UEFI totalno smeće, istina miš radi puno brže nego na asrockovom uefiu ali uefi je govno, dobri stari ami i award su zakon ovaj uefi samo za neke početnike da imaju u sličicama sve

EDIT _ Po meni bi proizvođači matičnih ploča trebali izdat ukoliko je moguće 2 verzije, jedan baš bios i drugi uefi

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.3.2012 18:38 (Bulldozer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel Z77

Ako govoriš za Gigabyte UEFI onda si u pravu jer je smeće, na ostalim pločama je ok.

WaterCooled
Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice