Dok su programeri već nekoliko mjeseci imali rani pristup Internet Exploreru 10 za Windows 7, Microsoft je konačno svima obezbjedio pristup finalnoj verziji ovog browsera, ranije isključivo dostupnog samo Windows 8 korisnicima. Na stranici za download dostupna su izdanja IE10 za x64 ili x86 verzije Windows 7 OS-a na 95 jezika, a obzirom da nisu objavljene bilješke o finalnoj verziji, pretpostavlja se da su ispravljene sve greške i bugovi iz preview verzije, što uključuje poboljšane JavaScript performanse, bolju podršku za web standarde uključujući CSS3, smanjenu potrošnju baterije na prenosnim računarima i ostalo.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
konačno
Koristim Firefox odavno, prije bi prešao na Google Chrome nego na IE 10, na Win 7 koji koristim na svim računalima još se nalazi orginalni IE koji dolazi sa windowsom 7 IE 8.
Na starom PCu koji još vrti XP se nalazi IE 6, koristim Firefox tako da me zaboli ona stvar.
Koristim Firefox odavno, prije bi prešao na Google Chrome nego na IE 10, na Win 7 koji koristim na svim računalima još se nalazi orginalni IE koji dolazi sa windowsom 7 IE 8.
Na starom PCu koji još vrti XP se nalazi IE 6, koristim Firefox tako da me zaboli ona stvar.
Dakle, koristiš piratske windowse, ne brineš o sigurnosti sustava, a još se time i hvališ, sramota, pogotovo jer si član ovog foruma dvije godine i nisi ništa naučio.
Inače, gdje su pune verzije instalacijskih datoteka, tzv. offline instalacije? Jel ih netko locirao?
Probao ga. Ne čini mi se bržim od Chroma.
Hvala što si nas izvjestio o svojem trenutnom stanju i budućim planovima ... iako to malo koga zanima ... al nek se nađe
Dakle, koristiš piratske windowse, ne brineš o sigurnosti sustava, a još se time i hvališ, sramota, pogotovo jer si član ovog foruma dvije godine i nisi ništa naučio.
Inače, gdje su pune verzije instalacijskih datoteka, tzv. offline instalacije? Jel ih netko locirao?
Ne razumijem po čemu si ti zaključio da koristim piratske windowse, sve ostale nadogradnje imam instalirane, osim IE, nemam razloga nadograđivati IE na Win 7 ni na Win XP jel ga ne koristim, koristim Firefox, IE koriste samo oni koji ne znaju za bolje ili im se neda instalirat bolje, a pod bolje na prvom mjestu mislim Google Chrome, a onda i Mozilla Firefox.
EDIT: Neće proći dugo sada kad je IE 10 preko windows updatea instalira na Win 7 strojeve da mu nađu propuste, Win 8 koristi mala količna ljudi pa ga tamo hakeri nisu dirali, sada kad bude na Win 7 koje koristi pola svijeta vidjet će se koliko je siguran i pouzdan, pa vidi se politika Microsofta, treba im brdo vremena da izdaju zakrpe za taj pretraživač, dok konkurencija, to prvenstveno mislim na Google, a tek onda i Mozillu koji svoje proglednike konstantno poboljšavaju i nadograđuju, puno brže nego Microsoft, pa stalno čitamo vijesti o otkrivenim propustima u IE, gdje ste pročitali da je otkriven propust u Google Chromu???
Znate ono, IE služi da skineš nešto bolje!
EDIT: Neće proći dugo sada kad je IE 10 preko windows updatea instalira na Win 7 strojeve da mu nađu propuste, Win 8 koristi mala količna ljudi pa ga tamo hakeri nisu dirali, sada kad bude na Win 7 koje koristi pola svijeta vidjet će se koliko je siguran i pouzdan, pa vidi se politika Microsofta, treba im brdo vremena da izdaju zakrpe za taj pretraživač, dok konkurencija, to prvenstveno mislim na Google, a tek onda i Mozillu koji svoje proglednike konstantno poboljšavaju i nadograđuju, puno brže nego Microsoft, pa stalno čitamo vijesti o otkrivenim propustima u IE, gdje ste pročitali da je otkriven propust u Google Chromu???
Engine IE se koristi unutar cijelog operacijskog sustava za prikaz slika, thumbnailova, rendanje html dokumenata u help datotekama i slično. Također, dosta programa ga koristi za prikaz elemenata sučelja. Strahovito je integriran u OS, i nepatchiranje dotičnog ugrožava sigurnost sustava, koristio ga ti li ne.
Što se tiče neznalica koje koriste IE, tu ću te ostaviti u tvojem uvjerenju da znaš bolje od ljudi koji ga koriste.
MS prilično regularno patchira propuste, i one nađene u IE, i one u sustavu, zamisli, tome služi WU. Ne moraš skidati svaki puta punu noviju verziju browsera, nego pustiš WU da obavi taj posao za tebe; legalni korisnici ostave postavke na preporučenima i ne brinu previše o tome koji dio sustava se patchira a koji ne. Ovakvo ponašanje (ja bum sam odabral kaj bu se patchiralo a kaj ne) sam vidio samo kod korisnika koji imaju piratske windowse.
Obzirom na posao i struku, vidio sam takvih više nego kaj ti imaš lego kockica u kutiji pored kreveta.
A ovo zadnje - da, Google/Mozilla ne krpa bugove, nego sa svakom novom verzijom browsera samo nadodaje nove stvari... get real.
A po tome što si ti napisao zaključujem da se krećeš po sumnjivim stranicama, ako normalno koristiš internet i paziš što skidaš, ne spajaš sumnjive USB stikove koje neki koriste na javnim računalima, ne treba ti ni antivirus ni Windows update. Ako kreneš na takve stranice neće ti pomoć ni Windows update ni antivirusni program ni sve znanje svijeta, windows update može stvorit i probleme, ako si ti tako pametan, a i duže si na forumu od mene onda znaš koliko ima tema pokretanih gdje ljudi prijavljuju nestabilnost sustava uzrokovanih windows updateom.
Jednostavno koristim računalo normalno, nikada nisam ništa pokupio, a na ovom forumu ima i nekih koji koriste sve po knjizi pa opet pokupe tko zna šta tipa "otkriveni ste, morate platiti" itd.
EDIT: Ne znam za ostale, ali Mozilla Firefox se nadograđuje sama (Automatski), ne treba ni rastart računala za razliku od WU, ništa ja ne skidam, ni ne znam kad se nadogradi, nisam ni skužio kad se nadogradila na v19, postave nadogradnje su na Automatic.
EDIT2: Dobro mi je i ono kad ti nudi update koji si već instalirao i opet te traži restart računala, tako uvijek imaš nešto za nadograđivati i nije ti dosadno.
Ovaj tu u temi mi je uzor.
http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-7-update-problemi/142187.aspx
Kako god, neću se prepirati, jer očito znaš gomilu toga bolje od mene.
A i offtopic smo.
Nego, jel netko našao offline installere? :)
Kako god, neću se prepirati, jer očito znaš gomilu toga bolje od mene.
A i offtopic smo.
Nego, jel netko našao offline installere? :)
Moram pohvaliti novi IE,stvarno je dobar. No ipak mislim da ovo nije finalna verzija.
pa kaj se nebi trebal pojavit na WU da je final? sad sam pokrenul WU i niš, nekak se i meni tak čini da nije final, možda za koji dan izce na WU.
Jes, finalna je. Kod prosle verzije je pisalo u about-u, pre-release, a kod ove pise RTM.