Nadzorna kamera - spremanje na SD

poruka: 8
|
čitano: 6.084
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
Nadzorna kamera - spremanje na SD

Pozdrav,

Kupio sam na ebayu kameru 2mpx,koja ima mogucnost spremanja snimki direkt na SD karticu.

U video postavkama ima opcija First stream i second stream,sto bi trebalo biti HD stream i SD stream,te postavke Bit rate,FPS i Image quality.

Bit rate je u rasponu od 30-6000 kb/s,pa me zanima jel taj dio sa bit rate igra ulogu samo za live streaming ili postavka igra ulogu i za direktno snimanje na SD karticu?

Screenshot u prilogu

Hvala unaprijed

 

 
0 0 hvala 0
7 godina
online
Re: Nadzorna kamera - spremanje na SD

Vjerovatno ti snima direktno istu snimku koju bi i streamala, pa je to dvoje isto.

Najbolje je da nariktaš neku brojku i snimiš malo, pa pokreni to na računalu i pogledaj jel bitrate taj koji si stavio (trebao bi biti otprilike prosječni bitrate kao taj koji si nariktao.

Naravno, čim veći bitrate tim bolja kvaliteta slike, ali i veće zauzeće prostora po sekundi, pa si sam odredi neki optimum.

Kruha i igala...
11 godina
neaktivan
offline
Re: Nadzorna kamera - spremanje na SD

E pa to me najvise zanima jel ista stvar ili nije,posto sam mislio da taj dio sa bit rate ovisi o internetu i brzini povezanoj za live stream a da SD moze snimiti puno bolju kvalitetu nego live...

Probao sam vec milion opcija i snimaka,testirao svakako i iskreno sad sam.se vise pogubio,malo mi slika izgleda super,malo katastrofa,nekad na 480 kbs ispadne super,onda dignem na 3000 pa nevalja...Po mojoj logici kad stavim veci bitrate,bolja je snimka jer mi i puno vise prostora zauzme...

Znaci da li onda opcije video postavki imaju ikakvu povezanost sa internetom ili je samo vezano za kvalitetu slike neovisno o live streamu?

7 godina
online
Re: Nadzorna kamera - spremanje na SD

Aha, nisam dobro proučio screenshot, on ima dvije opcije za stream, očito onda ovu prvu sprema na SD, ako je odmah bila postavljena na veći bitrate, a druga je za stream prek interneta i zato ima mali bitrate, to ti je više kao preview.

Ali, kaj se toga tiče, to je općenito dosta mali bitrate, a ne vidim da možeš mijenjati rezoluciju, 6000 kbps bi bilo jedva ok za HD rezu (1280x720), zato jer nije to video kompresiran nekim naprednim codecom, nego skoro pa nekompresirani raw, pa treba jako veliki bitrate da bi ličio na nekaj.

Koja je to točno kamera?

 

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2020 15:35 (fer-de-lance).
11 godina
neaktivan
offline
Re: Nadzorna kamera - spremanje na SD

Neznam zast,al nemogu zaljepit link...

Uglavnom kamera je neka Kerui 2mpx 1080HD,oko 22USD na ebayu...

Ovaj bitrate sa screenshota sam ja otprilike postavio,po defaultu je 1. 480kbs a 2. 320kbs

Rezoluciju nisam nemogu mijenjati preko app,a moram vidjeti jel mogu mozda vise napraviti preko nekog programa na kompu ali jos nisam nasao preko kojeg se mogu spojit.

A kazes malo je 6000,ali maksimalno tolkiko dozvoljava.

Po tome bi znacilo da mogu slobodno taj First stream staviti na najvise(gubim prostor ali dobivam kvalitetu)?A Second stream onda postaviti na optimalno koliko mi moze podnijeti internet?

 

 

 

7 godina
online
Re: Nadzorna kamera - spremanje na SD

Da, ako su fileovi veći na kartici kad povećaš bitrate onda povećaj maksimalno, imaš vjerovatno dosta veliku karticu pa nije problem.

I ovo kaj si napisao, za stream si nariktaj koliko ti veza na internet dozvoljava.

A kaj se rezolucije tiče, vjerovatno bi bilo na izbor u aplikaciji ako se može mijenjati, jer bi na 1280x720 bila puno bolja slika s tim bitrateom, pa pogledaj još, možda ima još gdje kakvih opcija u aplikaciji, ili možda kamera ima na sebi neki prekidač za izbor rezolucije (sumnjam).

 

Kruha i igala...
11 godina
neaktivan
offline
Re: Nadzorna kamera - spremanje na SD

Vidis ova informacija da je bolje na 1280x720 mi puno znaci jer sam dosad forsirao samo najjace odnosno 1920x1080,misleci sto jace to bolje,ali izgleda da u ovom slucaju nije.

Prekidac nema sigurno nikakav,ali probat cu s nekim programima vidjet ako mogu kako promijeniti rezoluciju.

Hvala puno 

11 godina
neaktivan
offline
Re: Nadzorna kamera - spremanje na SD

Uspio sam uci u kameru preko kompa,ali ne dozvoljava promijemiti rezoluciju na Main streamu,samo na Sub streamu daje 640 i 320 rezoluciju na biranje,tako da ce morati ostati ovako kako je.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice