A ono, za brzi backup mozda bolje da imam 2 particije, samo ne znam kolko na koju. Ili tak svejedno, ipak je to SSD, sve bi trebalo biti brzo pa i backup.
SSD-škola
- poruka: 3.091
- |
- čitano: 701.273
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ma kakav backup, kad Winsi pocnu srat vrijeme je za frišku instalaciju to je najbolji nacin. Ako si bas zapeo za particije, onda si stavi 60GB za instalaciju winsa i programa, isto tolko za backup, a sve ostalo ti bude velka particija za pohranu.
Indeed, bekapove cu radit na drugom HDDu.
Ma kakav backup
Zašto ne bi imao Steam i Origin na drugoj particiji, tako da kad Win vrisne, da ne mora npr. 60 GB velik BF1 skidati ponovno ili seliti na vanjski disk.
Ja imam jako brz internet pa mi opce nije problem skinut ponovo datoteku sve i da ima 100GB, inace multiplayere ne igram, a bome ne kupujem ni igre ni bilo sta ostalo, za takve stvari je tu torrent kaj se mene tice
EDIT:
Inace, igre koje su mu bitne, kao i neki drugi programi, filmovi itd neka drzi na nekom externom disku ili nekom HDD-u ako ima jos jedan komp.
Ja imam jako brz internet pa mi opce nije problem skinut ponovo datoteku sve i da ima 100GB, inace multiplayere ne igram, a bome ne kupujem ni igre ni bilo sta ostalo, za takve stvari je tu torrent kaj se mene tice
To si ti, to ne znači da su svi takvi i da je tvoj način i jedini ispravni način.
Tu se mogu sloziti sa tobom.
Inace, igre koje su mu bitne, kao i neki drugi programi, filmovi itd neka drzi na nekom externom disku ili nekom HDD-u ako ima jos jedan komp.
Držati BF1 na HDDu ako već ima SSD je glupost žešća jer dok ovaj sa HDDom uđe u mapu, ja riješim petoricu bez problema.
Ti radiš kako radiš, npr. ja radim drugačije, to ne znači da su ili tvoj ili moj način ispravni ili neispravni, ali ja za razliku od tebe ne namećem svoje mišljenje, neka si kolega izabere.
Ma ok je, smirite tenzije :D
Ma ok je, smirite tenzije :D
He he, sad me sje..., pokrenuo sam Origin i BF1 se krenuo nadograđivati, bit će veselja kod pokretanja večeras.
Nisam rekao da instalira igru na HDD i igra, rekao sam da stavi datoteke od vaznosti kao kopiju na neki drugi disk, ako mu je problem ponovo skidati. Isto tako ja uopce ne namecem svoje misljenje vec sam iznio kakva je situacija kod mene, iskreno mi se bas fučka kako ce on sebi prihtati stvari.
Što znači "obrisan"? Jesu ostale koje particije na njemu? Boot sektor? Jesi provjerio da ti je u BIOS-u nakon stavljanja Kingstonovog SSD-a i dalje složeno da ti se OS podiže sa Samsunogovog SSD-a i s ni jednog drugog uređaja?
Ako je tako, onda cijeli Kingstonov SSD prepiši nulama (znači totalno ga obriši, od A do Ž) recimo pomoću ovog programa (pazi da si slučajno ne formatiraš krivi SSD/disk).
Dakle, da budemo sigurni (jer to nije jasno iz tvojeg komentara), spojio si Kingstonov SSD, ušao u BIOS, provjerio da je Samsungov SSD i dalje prvi i jedini na listi za bootanje?
Obriši ga navedenim programom (ili ga daj prijatelju da ga obriše navedenim programom).
U teoriji ne. Probaj ga spojiti na drugi SATA port.
Ma kakav backup, kad Winsi pocnu srat vrijeme je za frišku instalaciju to je najbolji nacin. Ako si bas zapeo za particije, onda si stavi 60GB za instalaciju winsa i programa, isto tolko za backup, a sve ostalo ti bude velka particija za pohranu.
zbog čega bi to bio najbolji način za nekog tko računalo koristi za posao?
Pa netko tko koristi komp za posao sigurno niti ne koristi samo jedan disk vec koristi vise njih, a kopije svih bitnih stvari drzi na nekom sporednom disku a ne na sistemskom.
Pa netko tko koristi komp za posao sigurno niti ne koristi samo jedan disk vec koristi vise njih, a kopije svih bitnih stvari drzi na nekom sporednom disku a ne na sistemskom.
meni bi trebalo par dana da podesim sve alate i da sve instaliram. zato radim backup na tjednoj bazi i računalo držim urednim. nema potrebe za ponovnom instalacijom windowsa
Pa nijereinstalacija winsa nesta sta se radi svakih mjesec dana, winsi kad s jednom pistelaju kako treba rade godinama kako treba, ja pricam iz iskustva kako je najbolje i najcisce te najzdravije ako zelis da je sve tip top.
Meni osobno je obicaj svakih 8-10 mjeseci raditi frisku instalaciju windowsa, tako uvijek imam svjez sistem bez nepotrebnog smeca koje se sa vremenom nakuplja a nije ga uvijek moguce ni pocistiti, i racunalo je uvijek brzo i radi stabilno.
https://www.links.hr/hr/ssd-128-0-gb-sandisk-z400s-sd8sbat-128g-1122-sata3-2-5-maks-do-546-342-mb-s-051400431
128GB mi je taman. A recimo Intel 540s? Košta 500 i nešto sitno preko. Sjećam se da sam imao 520 i bio je odličan
ako možeš, uzmi 250 gb. 128 je malo
Interesira me ako netko zna koliko je godina (otprilke) SSD u komercijalnoj proizvodnji, a koliko HDD?
Interesira me ako netko zna koliko je godina (otprilke) SSD u komercijalnoj proizvodnji, a koliko HDD?
Dok je kod HDD-a to poprilično jasno (60 godina), kod SSD-a je to malo problematično radi raznih varijanti izvedbe, tehnologija i slično.
Takva vrsta zapisa se počela koristiti 70-ih, no 90-ih se počelo koristiti na način kakav danas zamišljamo.
Ja sam mislio max 10god.
Cudi me da je proslo toliko vremena a SSD nije toliko pouzdan kao HDD.
Ja sam mislio max 10god.
Cudi me da je proslo toliko vremena a SSD nije toliko pouzdan kao HDD.
Pa nije baš da su ne znam kako nepouzdani, plus što su i bitno različite tehnologije (na stranu "ista" namjena), a backup je uvijek potreban.
Isto citam na forumu da ima takvih ljudi jos, dok je kod HDD mi se cini situacija (sada) bolja po tom pitanju...a i kod HDD imas nekad neki nagovjestaj da bi mogo crknut, kod SSD samo crkne.
Vjerojatno prve serije Kinston V100 ili OCZ Vertex, sa problematičnim kontrolerima