SSD-škola izdvojena tema

poruka: 3.091
|
čitano: 734.712
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
16 godina
neaktivan
SSD-škola

Jel ovo ok brzina KLIK.

Postoje li kakvi tweakovi kojima bi povecao brzinu. tj jel se da overclockat i SSD lol

e.BugaTeam @ebugateam.vacau.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: SSD-škola

I da ima nebi nista dobio sa tim overclockom! realno

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
SSD-škola

s obzirom da mi je 8gb ram-a pre malo da ugasim pagefile stavia sam ga na wd green-a 2TB, al onda primjetim da kad igram battlefield 3 i ram dođe do 90-ak % igra mi počne blokavat, gpu usage pada sa 100 na 80-ak posto i imam framedropove, ocito zato sta windowsi pocnu stavljat stvari u pagefile i onda green nije dovoljno brz da vrati to sta windowsima treba, dakle pitanje je koliko bi ssd-u naškodilo ako stavim pagefile od kojih 2gb na njega?

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
SSD-škola

ja san ugasija page file jer imam 8gb i nema problema dok igran bf3,probaj i ti,ram ide do 5gb 

neka iskoristi taj ram jer ga stvarno ima i previše,nije mi jasno šta ti to može napunit svih 8gb rama

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2012 15:49 (dery).
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
dery kaže...

ja san ugasija page file jer imam 8gb i nema problema dok igran bf3,probaj i ti,ram ide do 5gb 

ajme ocete odgovarat na pitanje koje sam postavia, proba sam s ugašenim pagefileom i ne ide, ne gasim pc 24/7 i nakon 3-4 dana se ram napuni, radi mi 40-ak programa cijelo vrijeme i ne gasi mi se 20 tabova google chrome-a jer mi trebaju,jos kad upalim bf3 ode sve u pm,malo mi je 8gb i sa upaljenim pagefileom. ugl citam po netu da se danas više ne treba opterecivat time pa cu vratit mali pagefile na ssd, a neznam sta cu sa temporary od windowsa i chrome-a jer bi bilo dobro da to sve maknem sa wd green-a da se ne kolje 24/7 nego da se prebaci u idle mod i makne glavu s ploće kad mi ne treba, a imam drugi 2.5 hdd od 120gb koji ima jedno 30mb/s read-write,neznam da li je to dovoljno brzo za windows temporary files.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2012 15:51 (athlon64).
16 godina
neaktivan
Koji ce ti Isus 20 tabova 24/7?
15 godina
The Man kaže...

nešto radim,ucim s neta, ocu na nekom forumu vidit jel mi neko nešto odgovoria,radim programiranje, otvorim msdn pa jos par stranica za tražit nešto,pa mi to treba, sutra ujutro ne želim to opet tražit itd itd... da li je bitno uopće? ja koristim svoj pc kako je mene volja lol, naša sam na netu testove za trajnost ssd-ova, corsair sandforce od 40gb je krepa tek nakon 212000 GB write - ! pa to su ogromne brojke, ja svog kingstona ne štedim ni najmanje i ucinia je niti 800 u nekih 5-6 tjedana rada,mislim da se stvarno bezveze opterecujemo, stavit cu ja i pagefile i temporary od windowsa i chache od chrome-a na ssd.

15 godina
SSD-škola

evo prema savjetima ovde vratia sam sve na ssd, javim vam koliki mi je dnnevni write sad,prije je bia do 4gb:

http://www.overclock.net/t/1238285/using-ssd-for-pagefile-temporary-files-browser-chache#post_16881443

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Znam lika koji ima onaj Intelov SSD od 40 gigi i sve mu je na njemu vec oko 2 ili 3 godine, a SSD sljaka isto kao i prvi dan. Moje misljenje je da je kod SSD-a isto kao i kod procesora, puno je veca vjerojatnost ces ga zamijeniti zbog tog sto je zastario, nego zbog tog sto je riknuo.
15 godina
The Man kaže...
Znam lika koji ima onaj Intelov SSD od 40 gigi i sve mu je na njemu vec oko 2 ili 3 godine, a SSD sljaka isto kao i prvi dan. Moje misljenje je da je kod SSD-a isto kao i kod procesora, puno je veca vjerojatnost ces ga zamijeniti zbog tog sto je zastario, nego zbog tog sto je riknuo.

exactly, vratia sam sve na ssd, vidit cu danas koliki ce bit write, ako traje više od garantnog roka vjerojatno cu ga zamijenit, ako traje manje dobit cu novoga xd.

13 godina
neaktivan
SSD-škola

svi se izgleda ostavljamo coravog posla,meni je isto vec neko vrijeme sve na njemu pa dokle gura nek gura

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Blade Runner31 kaže...

svi se izgleda ostavljamo coravog posla,meni je isto vec neko vrijeme sve na njemu pa dokle gura nek gura

aj opali sliku ssdlife pro, zanima me xd :D.

al ne ozbiljno,pa nisam ja da 1500kn da me boli glava od zamaranja ssd-om, da nebi mali slučajno patia. ko mu yebe mater neka crkne, imam garanciju.

15 godina
protjeran
The Man kaže...

Meni sada već niti 57 tabova nije dosta... :P

Hardcore surfer!

From all the things I lost, I miss my mind the most...
17 godina
SSD-škola

Ubo nakraju Intela 520 180 Gb

Sistem se polagano instalise 

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
SSD-škola

evo rezultata prebacivanja svega na ssd xd, neka ga dere, garancija je tu:

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kant kaže...

Ubo nakraju Intela 520 180 Gb

Sistem se polagano instalise 

I kako si zadovoljan?

17 godina
SSD-škola

-----------------------------------------------------------------------

CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo

Crystal Dew World : http://crystalmark.info/

* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

Sequential Read :   451.518 MB/s

Sequential Write :   256.407 MB/s

Random Read 512KB :   382.946 MB/s

Random Write 512KB :   251.240 MB/s

Random Read 4KB (QD=1) :   25.122 MB/s [  6133.3 IOPS]

Random Write 4KB (QD=1) :   77.050 MB/s [ 18811.0 IOPS]

Random Read 4KB (QD=32) :   224.123 MB/s [ 54717.6 IOPS]

Random Write 4KB (QD=32) :   234.249 MB/s [ 57189.6 IOPS]

Test : 1000 MB [C: 20.3% (34.0/167.6 GB)] (x5)

Date : 2012/04/05 10:03:41

OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)

Jel to ok?

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
SSD-škola

jap,izvrsno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kant kaže...

CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo

Crystal Dew World : http://crystalmark.info/

jeli ti to u test data po defaultu random mjerenje

kradem mine iz minskog polja
17 godina
SSD-škola

Sve sam ostavio na defaultu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
SSD-škola

kant šta misliš jeli brži moj ili tvoj na random,moj izgleda dosta sporiji ali...

na najvažnijoj stavci je moj malo brži

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 15:07 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SSD-škola

Nemoj bit smješan usporedivati mushkin cronos i intel 520. :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dery kaže...

kant šta misliš jeli brži moj ili tvoj na random,moj izgleda dosta sporiji ali...

na najvažnijoj stavci je moj malo brži

Čemu zapisivanje od 1000MB na SSD

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 15:29 (Wuk19).
16 godina
Gilbert kaže...

Nemoj bit smješan usporedivati mushkin cronos i intel 520. :D

ma slažem se da se ne može uspoređivat ali baratanje sa 4kfileovima je najvažnije u uobičajenom radu ssd-a 

15 godina
neaktivan
SSD-škola

dolazi mi nova konfa sa SSD-om (OCZ Agility 3 60GB) a pošto nemam pojma o SSD diskovima čitam malo po netu i imam par pitanja što se tiče prenosa starog harda u novi komp...

koristio bi SSD za sistem + stari HDD za storage

Čitao sam da bi za taj SSD bilo dobro staviti najnoviji FW (oni prijašnji su imali dosta problema), a to nije moguće raditi ako je on sistemski disk nego bi trebalo dići Win na drugom hardu pa onda staviti novi firmware na SSD.

Dal mogu u taj novi komp prije prvog paljenja (znači unutra je samo novi SSD) stavit samo svoj HDD koji sad koristim na starom kompu, upalim ga i Win se dignu normalo bez obzira što je u pitanju drugi komp/druge komponente? Onda bi napravio update firmwarea na SSD sa starog HDD, uključim AHCI, napravim frišku instalaciju Win7 na SSD, a stari HDD formatiram i služi mi ko dodatna paricija za storage...

onda mogu napraviti ostale sitnice koje se preporučaju (isključiti automatsko defragmentiranje i slično)

Zanima me kakva su iskustva u zadnje vrijeme sa Agility 3 diskovima, prije su imali dosta problema (BSOD, smrzavanje i sl), dal je sad to bolje sa novim firmwareom? Vidim da je zadnji fw na službenim stranicama 2.15, a većina problema je bilo na 2.11 i ranije... i dal neko zna s kojim FW dolaze primjerci koji su sad kod nas u dućanima?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

al ne ozbiljno,pa nisam ja da 1500kn da me boli glava od zamaranja ssd-om, da nebi mali slučajno patia. ko mu yebe mater neka crkne, imam garanciju.

do 8.3.2020 kaze,ma nek traje u pola dobro je,mislim da cu ga prije prodat nego docekat da vrisne.stari ja kad sam ga kupio ubijao sam se trazeci i citajuci kako i sta samo ono.....da mi kao traje,ma boli me uvo trajat ce i ovako

15 godina
SSD-škola

pogledaj ovo xd, 32 gb write-a danas, mislim da malo tko ovako prži ssd, al kupia sam ga preko prijatelja koji je obeca odma novoga ako crkne u garantnom roku, tako da brige nema, ovo neka bude test :).

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SSD-škola

u ja imam 4 puta vise pa opet kaze da ce trajat koliko i tvoj,mislim ako je za vjerovat tome.imam write sve ukupno 4414.0.ma briga me,koliko traje nek traje

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2012 1:12 (Blade Runner31).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Blade Runner31 kaže...

u ja imam 4 puta vise pa opet kaze da ce trajat koliko i tvoj,mislim ako je za vjerovat tome.imam write sve ukupno 4414.0.ma briga me,koliko traje nek traje

a koliki ti je dnevni write?  btw gleda sam testove na netu, sandforce-a 40gb su ubivali posebnim programom za silovanje, misec dana su ga vrtili, znaš koliki mu je bia write prije nego je crka, 212 000 GB !!!!! da, 6 znamenki vidiš.

16 godina
SSD-škola

ako je taj od 40 gb moga toliko onda će naši duplo,znači neče nikad zakazat

Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice