SSD-škola
- poruka: 3.091
- |
- čitano: 734.712
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A pa šta nije netko spominjao da kod tih kingstonovih ssdova nemreš dobit željene brzine, tj full kolko bi trebao imat nego dobiš manje? Negdje sam to pročitao neko je već napisao samo nezz di.
U SSDLIFE TI PIŠE TAČNA URA KAD ĆE TI RIKNIT
no shit serlock, nemam oči pa nisam vidia,meni pise da ce trajat do 2020, stvarno misliš da če do tad trajat? HAHAHA ROFL, lažu ko pasi ako preživi jos 2 godine prije nego se čelije potroše bit ce dobro.
A pa šta nije netko spominjao da kod tih kingstonovih ssdova nemreš dobit željene brzine, tj full kolko bi trebao imat nego dobiš manje? Negdje sam to pročitao neko je već napisao samo nezz di.
ma iskreno nebitno je, real life to se ne osjeti, ssd je u usporedbi s wd blackom brutalno brz, vridia je svake kune.
ljudi temporary filove od windowsa i browsera si prebacite na hdd, meni je write pa sa 7-8 na 4gb dnevno, pada preformansi nema a ssd-u znaći.
sto se toliko opterecujes sa tim ssd-om plug and play 3 godine garancije ako krepa u tom roku dobijes novi ako je kasnije kupis novi bolji i jaci model!
sto se toliko opterecujes sa tim ssd-om plug and play 3 godine garancije ako krepa u tom roku dobijes novi ako je kasnije kupis novi bolji i jaci model!
a to je xd,ako izdura 3 godine opravda je cijenu.
ljudi temporary filove od windowsa i browsera si prebacite na hdd, meni je write pa sa 7-8 na 4gb dnevno, pada preformansi nema a ssd-u znaći.
a kako to napravit jel mozes rec,koristim crome,mozes i na pm ali bolje tu jer mozda netko jos nezna
a kako to napravit jel mozes rec,koristim crome,mozes i na pm ali bolje tu jer mozda netko jos nezna
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOGLEEEEEEE !!!!!!
onda mi ovaj forum ni netreba,sve google rijesie a sta god napisao u google da trazim prvo mi izbaci rijesenja na ovom forumu znaci koristi necemu jeb....mu!!!!
onda mi ovaj forum ni netreba,sve google rijesie a sta god napisao u google da trazim prvo mi izbaci rijesenja na ovom forumu znaci koristi necemu jeb....mu!!!!
forum se ne koristi za stvari koje ces u 5 sec izguglat i nać how to korak po korak.
forum se ne koristi za stvari koje ces u 5 sec izguglat i nać how to korak po korak.
a nemoj zaj... i ti,ljudi pitaju kako se zovu a ne nesto ovako!!ok nema veze,naci cu.pozz
control panel-internet options-general-browsing history-setings-move folder
Imam jedno pitanje. Kupio bih ovaj tjedan SSD konkretno Corsair 60GB Force GT. I sad me zanima pošto sam čitao da padaju performanse s različitim kontrolerom bili mi taj SSD radio normalno na mom PC-u.(ovom sa Phenomom 955)
Unaprijed hvala
Imam jedno pitanje. Kupio bih ovaj tjedan SSD konkretno Corsair 60GB Force GT. I sad me zanima pošto sam čitao da padaju performanse s različitim kontrolerom bili mi taj SSD radio normalno na mom PC-u.(ovom sa Phenomom 955)
Unaprijed hvala
na mojoj ploci kingston hyperx ne razvija maksimalne brzine, imam asrocka 890gx ex3 te phenom 1055t, ali imaj na umu da realno to nije bitno i da ce ti ssd fantastican napredak u preformansama donit, definitivno uzmi ;), btw moj dize 450/130 read-write
Postavljanjem page file-a i kesiranje browsera na ssd kolko bi se smanjo vijek tranja? Dal bi uspio izgurati godinu dana ili vise?
Unaprijed hvala
na mojoj ploci kingston hyperx ne razvija maksimalne brzine, imam asrocka 890gx ex3 te phenom 1055t, ali imaj na umu da realno to nije bitno i da ce ti ssd fantastican napredak u preformansama donit, definitivno uzmi ;), btw moj dize 450/130 read-write
Moje pitanje je bilo zapravo: Bi li i5 2500k na nekoj sb ploči postizao bolje brzine? tj. bili bilo zamjetive razlike
Unaprijed hvala
Moje pitanje je bilo zapravo: Bi li i5 2500k na nekoj sb ploči postizao bolje brzine? tj. bili bilo zamjetive razlike
da, na sd ploci bi postiza vece brzine, da li bi bilo primjetivo, bi, samo neznam da li je vrijedno para,ako bi volia 2500k uzmi ga, al nemoj da ti razlog bude vece brzine ssd-a
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=Samsung+256GB+470+Series
256 Gb za 1600 kn
Ali je SATAII
Alternativa mi je uzeti disk od 120 Gb SATAIII za nekih 1400 kn
Dakle, vece brzine uz duplo manji kapacitet
Koliko se u praksi osjeti da je SATA II SSD sporiji od SATA III jerbo me odista privlaci duplo veci kapacitet
jok, tesko da ces osjetit tu razliku u brzini
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=Samsung+256GB+470+Series
256 Gb za 1600 kn
Ali je SATAII
Alternativa mi je uzeti disk od 120 Gb SATAIII za nekih 1400 kn
Dakle, vece brzine uz duplo manji kapacitet
Koliko se u praksi osjeti da je SATA II SSD sporiji od SATA III jerbo me odista privlaci duplo veci kapacitet
Baci pogled na ovo onda, akcija ti je u Linksu do 1.travnja na 120 GB SATA3 Mushkin Chronos, iako je to sporija verzija jer koristi asinkrone NAND čipove ovo se čini kao dobra cijena, Vertex 3 ima sinkrone.
Ja sam si uzeo OCZ Agility 3 od 120GB za 1143kn u protisu i zadovoljan sam.
Kada uzimate SSD u svakom slučaju bolje vam je uzeti sinkrone nego asinkrone, pa pripazite malo na to prilikom kupnje, već sam to bio negdje pisao i objašnjavao razlike.. :)
Znači danas sam si upiknuo jedan Corsair Force GT 60GB i prebacio na AHCII mode instalirao Win 7 gore i nazad jos prikljucio i Harddisk. Sad me zanima dali da ostavim na AHCII modu ili da vratim na IDE kak je prije bilo kao kad je samo hard disk bio sam?! I molim da mi netko pojasni što je zapravo AHCII i zašto se stavlja u taj mod kad je SSD unutra.
Unaprijed Hvala
Odabrao si dobar SSD(možda si trebao ići na 90GB, ali otom potom) - toliko od mene, jer koristim MAC pa ti ne mogu pomoći što se tiče Win-a.. :/
Znači danas sam si upiknuo jedan Corsair Force GT 60GB i prebacio na AHCII mode instalirao Win 7 gore i nazad jos prikljucio i Harddisk. Sad me zanima dali da ostavim na AHCII modu ili da vratim na IDE kak je prije bilo kao kad je samo hard disk bio sam?! I molim da mi netko pojasni što je zapravo AHCII i zašto se stavlja u taj mod kad je SSD unutra.
Unaprijed Hvala
Pozdrav kolege :p
Može mi netko preporučiti kvalitetni SSD 120Gb cijena nije bitna nego kvaliteta, hvala unaprijed.
Ako ti cijena nije bitna onda broj 1 - INTEL 520 SERIES 120GB, A AKO TI JE CIJENA BITNA ONDA POD 2. OCZ VERTEX 3 120GB , 3. CORSAIR FORCE GT 120GB.. I TO TI JE SAMI VRH PONUDE TRENUTNO ...
Ali koji god od ta 3 da uzmeš nećeš ni sa jednim pogriješiti.
zahvaljujem :)
Nemaš frke, tu smo da si pomognemo, a ne da se prepucavamo i svađamo.