SSD-škola izdvojena tema

poruka: 3.091
|
čitano: 734.712
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
13 godina
neaktivan
SSD-škola

Nemogu vjerovat.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 23:58 (Novak.Hvar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
SSD-škola

A pa šta nije netko spominjao da kod tih kingstonovih ssdova nemreš dobit željene brzine, tj full kolko bi trebao imat nego dobiš manje? Negdje sam to pročitao neko je već napisao samo nezz di.

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: SSD-škola
Novak.Hvar kaže...

U SSDLIFE TI PIŠE TAČNA URA KAD ĆE TI RIKNIT

no shit serlock, nemam oči pa nisam vidia,meni pise da ce trajat do 2020, stvarno misliš da če do tad trajat? HAHAHA ROFL, lažu ko pasi ako preživi jos 2 godine prije nego se čelije potroše bit ce dobro.

DiRT kaže...

A pa šta nije netko spominjao da kod tih kingstonovih ssdova nemreš dobit željene brzine, tj full kolko bi trebao imat nego dobiš manje? Negdje sam to pročitao neko je već napisao samo nezz di.

ma iskreno nebitno je, real life to se ne osjeti, ssd je u usporedbi s wd blackom brutalno brz, vridia je svake kune.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
SSD-škola

ljudi temporary filove od windowsa i browsera si prebacite na hdd, meni je write pa sa 7-8 na 4gb dnevno, pada preformansi nema a ssd-u znaći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

sto se toliko opterecujes sa tim ssd-om plug and play 3 godine garancije ako krepa u tom roku dobijes novi ako je kasnije kupis novi bolji i jaci model!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
CroVandal kaže...

sto se toliko opterecujes sa tim ssd-om plug and play 3 godine garancije ako krepa u tom roku dobijes novi ako je kasnije kupis novi bolji i jaci model!

a to je xd,ako izdura 3 godine opravda je cijenu.

13 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

ljudi temporary filove od windowsa i browsera si prebacite na hdd, meni je write pa sa 7-8 na 4gb dnevno, pada preformansi nema a ssd-u znaći.

a kako to napravit jel mozes rec,koristim crome,mozes i na pm ali bolje tu jer mozda netko jos nezna

15 godina
Blade Runner31 kaže...
athlon64 kaže...

a kako to napravit jel mozes rec,koristim crome,mozes i na pm ali bolje tu jer mozda netko jos nezna

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOGLEEEEEEE !!!!!!

13 godina
neaktivan
SSD-škola

onda mi ovaj forum ni netreba,sve google rijesi{#}e a sta god napisao u google da trazim prvo mi izbaci rijesenja na ovom forumu znaci koristi necemu jeb....mu!!!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2012 20:08 (Blade Runner31).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Blade Runner31 kaže...

onda mi ovaj forum ni netreba,sve google rijesi{#}e a sta god napisao u google da trazim prvo mi izbaci rijesenja na ovom forumu znaci koristi necemu jeb....mu!!!!

forum se ne koristi za stvari koje ces u 5 sec izguglat i nać how to korak po korak.

13 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

forum se ne koristi za stvari koje ces u 5 sec izguglat i nać how to korak po korak.

a nemoj zaj... i ti,ljudi pitaju kako se zovu a ne nesto ovako!!ok nema veze,naci cu.pozz

16 godina
SSD-škola

control panel-internet options-general-browsing history-setings-move folder

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
2 0 hvala 5
16 godina
neaktivan
SSD-škola

Imam jedno pitanje. Kupio bih ovaj tjedan SSD konkretno Corsair 60GB Force GT. I sad me zanima pošto sam čitao da padaju performanse s različitim kontrolerom bili mi taj SSD radio normalno na mom PC-u.(ovom sa Phenomom 955)

Unaprijed hvala

e.BugaTeam @ebugateam.vacau.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Fixcar kaže...

Imam jedno pitanje. Kupio bih ovaj tjedan SSD konkretno Corsair 60GB Force GT. I sad me zanima pošto sam čitao da padaju performanse s različitim kontrolerom bili mi taj SSD radio normalno na mom PC-u.(ovom sa Phenomom 955)

Unaprijed hvala

na mojoj ploci kingston hyperx ne razvija maksimalne brzine, imam asrocka 890gx ex3 te phenom 1055t, ali imaj na umu da realno to nije bitno i da ce ti ssd fantastican napredak u preformansama donit, definitivno uzmi ;), btw moj dize 450/130 read-write

13 godina
neaktivan
SSD-škola

Postavljanjem page file-a i kesiranje browsera na ssd kolko bi se smanjo vijek tranja? Dal bi uspio izgurati godinu dana ili vise?

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2012 21:27 (dafija89).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
Fixcar kaže...

Unaprijed hvala

na mojoj ploci kingston hyperx ne razvija maksimalne brzine, imam asrocka 890gx ex3 te phenom 1055t, ali imaj na umu da realno to nije bitno i da ce ti ssd fantastican napredak u preformansama donit, definitivno uzmi ;), btw moj dize 450/130 read-write

Moje pitanje je bilo zapravo: Bi li i5 2500k na nekoj sb ploči postizao bolje brzine? tj. bili bilo zamjetive razlike

15 godina
Fixcar kaže...
athlon64 kaže...
Fixcar kaže...

Unaprijed hvala

Moje pitanje je bilo zapravo: Bi li i5 2500k na nekoj sb ploči postizao bolje brzine? tj. bili bilo zamjetive razlike

da, na sd ploci bi postiza vece brzine, da li bi bilo primjetivo, bi, samo neznam da li je vrijedno para,ako bi volia 2500k uzmi ga, al nemoj da ti razlog bude vece brzine ssd-a

17 godina
SSD-škola

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=Samsung+256GB+470+Series

256 Gb za 1600 kn

Ali je SATAII

Alternativa mi je uzeti disk od 120 Gb SATAIII za nekih 1400 kn

Dakle, vece brzine uz duplo manji kapacitet

Koliko se u praksi osjeti da je SATA II SSD sporiji od SATA III jerbo me odista privlaci duplo veci kapacitet

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

jok, tesko da ces osjetit tu razliku u brzini

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
neaktivan
Kantice, taj Samsung je preodlican. Kupi ga odmah i uzivaj u povoljnom SSD-u gigantskog kapaciteta. Meni je Samsung odmah iza Intela po izvrsnosti. Ovo je totalni best buy!
16 godina
Kant kaže...

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=Samsung+256GB+470+Series

256 Gb za 1600 kn

Ali je SATAII

Alternativa mi je uzeti disk od 120 Gb SATAIII za nekih 1400 kn

Dakle, vece brzine uz duplo manji kapacitet

Koliko se u praksi osjeti da je SATA II SSD sporiji od SATA III jerbo me odista privlaci duplo veci kapacitet

Baci pogled na ovo onda, akcija ti je u Linksu do 1.travnja na 120 GB SATA3 Mushkin Chronos, iako je to sporija verzija jer koristi asinkrone NAND čipove ovo se čini kao dobra cijena, Vertex 3 ima sinkrone.

Ash nazg durbatuluk, Ash nazg gimbatul, Ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
17 godina
SSD-škola

Ja sam si uzeo OCZ Agility 3 od 120GB za 1143kn u protisu i zadovoljan sam.

The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts while the stupid ones are full of confidence. - Charles Bukowski
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SSD-škola

Kada uzimate SSD u svakom slučaju bolje vam je uzeti sinkrone nego asinkrone, pa pripazite malo na to prilikom kupnje, već sam to bio negdje pisao i objašnjavao razlike.. :)

Tony Soprano
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SSD-škola

Znači danas sam si upiknuo jedan Corsair Force GT 60GB i prebacio na AHCII mode instalirao Win 7 gore i nazad jos prikljucio i Harddisk. Sad me zanima dali da ostavim na AHCII modu ili da vratim na IDE kak je prije bilo kao kad je samo hard disk bio sam?! {#} I molim da mi netko pojasni što je zapravo AHCII i zašto se stavlja u taj mod kad je SSD unutra.
Unaprijed Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SSD-škola

Odabrao si dobar SSD(možda si trebao ići na 90GB, ali otom potom) - toliko od mene, jer koristim MAC pa ti ne mogu pomoći što se tiče Win-a.. :/

Tony Soprano
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Fixcar kaže...

Znači danas sam si upiknuo jedan Corsair Force GT 60GB i prebacio na AHCII mode instalirao Win 7 gore i nazad jos prikljucio i Harddisk. Sad me zanima dali da ostavim na AHCII modu ili da vratim na IDE kak je prije bilo kao kad je samo hard disk bio sam?! {#} I molim da mi netko pojasni što je zapravo AHCII i zašto se stavlja u taj mod kad je SSD unutra.
Unaprijed Hvala

udri

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
13 godina
protjeran

Pozdrav kolege :p

Može mi netko preporučiti kvalitetni SSD 120Gb cijena nije bitna nego kvaliteta, hvala unaprijed.

13 godina
neaktivan
SSD-škola

Ako ti cijena nije bitna onda broj 1 - INTEL 520 SERIES 120GB, A AKO TI JE CIJENA BITNA ONDA POD 2. OCZ VERTEX 3 120GB , 3. CORSAIR FORCE GT 120GB.. I TO TI JE SAMI VRH PONUDE TRENUTNO ...

Ali koji god od ta 3 da uzmeš nećeš ni sa jednim pogriješiti. {#}

Tony Soprano
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

zahvaljujem :)

13 godina
neaktivan
SSD-škola

Nemaš frke, tu smo da si pomognemo, a ne da se prepucavamo i svađamo. {#}