Spajanje dvije particije u jednu

poruka: 9
|
čitano: 21.087
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Imam HDD na kojem su tri particije, C, D i E.

C je sistemska i na toj su Windowsi, driveri, programi. Na D i E su igre, video, muzika i ostalo.

Ja bi htio E spojiti sa D ili obrnuto, uglavnom da imam samo C i D particije, jer želim samo dvije particije.

Dali je ikako moguće spojiti te dvije particije u jednu bez gubitka podataka i dali će se kapacitet pravilno rasporedit na tu jednu particiju, dali će mi svi podaci ostati?

I dali je moguće to napraviti bez backupa svih podataka, brisanja particija i slično, pošto sam lijen :)

Hvala!

Gaming is Life!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Spajanje dvije particije u jednu

mozes i iz windowsa napraviti prebacis sve bitno na jednu drugu obrises po videu i extend napravis na onu gdje su ti podatci tako sam ja napravio kad sam kupio ssd i radi kako treba.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina

Najbolje je po meni sa EASEUS partition spojiti particije.

To sam napravio na starom kompu sa C i D particijom bez ikakvih problema.

BE HAPPY xD : )
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 10:27 (Joe Cooker).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Evo, jučer sam uspješno spojio particije sa EASEUS-om, program je stvarno odličan, sve prošlo bez ijednog problema, jedina zamjerka šta je sam postupak spajanja trajao 4-5 sati, tako da treba bit strpljiv :)

Hvala ljudi na savjetima ;)
Gaming is Life!
15 godina

imam sličan problem al da ne otvaram temu pitat ću ovdje:

situacija je takva da na sistemskoj particiji imam još samo malo mjesta dok na sporednoj imam malo više..

sada me zanima može li se od ove druge particije uzeti prednji dio, te ga pripojiti sistemskoj particiji, naravno bez gubitka podataka na obje particije?

evo vam skica da vam bude malo jasnije što točno želim:

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sisko93 kaže...

imam sličan problem al da ne otvaram temu pitat ću ovdje:

situacija je takva da na sistemskoj particiji imam još samo malo mjesta dok na sporednoj imam malo više..

sada me zanima može li se od ove druge particije uzeti prednji dio, te ga pripojiti sistemskoj particiji, naravno bez gubitka podataka na obje particije?

evo vam skica da vam bude malo jasnije što točno želim:

Mozes bez problema...isto kao i u prethodnom slucaju..sa sporedne particije oduzmi koliko ti je potrebno i onda mozes extend sistemsku particiju.. Isto sa EASUS Partition Manager-om ;D

Ako imas kakvih problema ili dodatnih pitanja slobodno reci :D

15 godina
neaktivan

Svi će ti reći, pa ću se i ja ponoviti: Prije svakog takvog rada bakupiraj si važne i potrebne podatke, jer u slučaju neke frke iliti nestanka struje u toku rada EPMa dolazi do gubitka particije

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
15 godina

partition wizard pro...brz,jednostavan...za 5 minuta mi je spojio D i E particiju..

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice