Povratak stvari sa starog sistema

poruka: 5
|
čitano: 2.949
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Nedavno na laptopu mi se pokvratila baterija, i laptop se stalno gasio, i tako mi je pao sistem na Hard Disku, a na tom Hard Disku je bilo puno važnih stvari, veoma važnih stvari koje moram nekako vratiti, eh sad na tom laptopu je sistem pao, nisam ga mogao upalit, tako da sam instalirao novi sistem, i zamjenio bateriju. Eh sad ima li neki način da vratim stvari sa starog sistema, bilo koji način? Fajlova ima oko 15GB i stvarno mi trebaju...sad se kajem što nisam sačuvao na nekom USB-u ili CD-u, ili tako nešto. Unaprijed hvala ! :)

Ljubav je smisao života...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako si 'samo' instalirao nove Windowse, odnosno ako je urađen Quick format onda ima nade da je barem 80% podataka netaknuto (ne prebrisano).

Povrat podataka moraš uraditi naravno softverskim putem, a ponajbolji programi za to su Recuva, GetDataBack, minitool power data recovery.

Da nije ovoliko sati stavio bih i linkove.

Kod, npr. Recuve, pazi da odabereš opciju da ti vrati i strukturu foldera (datoteke u mapama u kojima su i bile, a ne samo sve datoteke bez mapa)!

Nadam se da sam pomogao, pitaj ako nešto nije jasno!

EDIT: Ovisno o kojem se Windowsu radi, npr. sedmica prilikom instalacije, ako ne formatiraš disk u procesu instalacije, napravi mapu Windows.old koja sadrži sve datoteke od prije).

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 5:24 (godo).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Povratak stvari sa starog sistema
godo kaže...

Ako si 'samo' instalirao nove Windowse, odnosno ako je urađen Quick format onda ima nade da je barem 80% podataka netaknuto (ne prebrisano).

Povrat podataka moraš uraditi naravno softverskim putem, a ponajbolji programi za to su Recuva, GetDataBack, minitool power data recovery.

Da nije ovoliko sati stavio bih i linkove.

Kod, npr. Recuve, pazi da odabereš opciju da ti vrati i strukturu foldera (datoteke u mapama u kojima su i bile, a ne samo sve datoteke bez mapa)!

Nadam se da sam pomogao, pitaj ako nešto nije jasno!

EDIT: Ovisno o kojem se Windowsu radi, npr. sedmica prilikom instalacije, ako ne formatiraš disk u procesu instalacije, napravi mapu Windows.old koja sadrži sve datoteke od prije).

Hvala puno ! Urađen je Quick format, sutra ću probat sa navedenim programima, pa koji uspije. :)

15 godina
neaktivan

Evo tek sam sad probao sa EASEUS Recovery wizzard i sa Recuvom, i uspio sam vratiti nešto podataka, veoma malo, one vaznije sam isto pronašao ali su bili mrtvi fajlovi, u ink formatu, pokušao sam ih vratiti ali neuspješno. Al eto, šta je tu je, bolje išta nego ništa {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Vrijeme je da si organiziraš kako ćeš redovito backupirati bitne podatke... :)

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice