Četiri diska u 9 mjeseci

poruka: 42
|
čitano: 8.176
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Četiri diska u 9 mjeseci
Ja imam na svom starom celeronu napajanje staro 11 godina... Aha... neko šrot no name napajanje i nikad nije ništa otišlo... čak i WD-ov HDD od 10 GB nema mi niti jedan jedini bad sector...

I da... komp je stavljen kao torrent rig i radi kojih 24 sata dnevno...
Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
15 godina
Četiri diska u 9 mjeseci

Zvao sam servis danas popodne i kažu da vrlo vjerojatno nemam sreće.:D

Kažu da će vidjet mogu li za te pare uzet nešto drugo

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
Ja imam na svom starom celeronu napajanje staro 11 godina... Aha... neko šrot no name napajanje i nikad nije ništa otišlo... čak i WD-ov HDD od 10 GB nema mi niti jedan jedini bad sector...

Slicna situacija kod mene {#}

Samo sto ja imam 9 god komp i 40gb harda ^^

Intel je neunistiv {#}

15 godina
mate960 kaže...
EnlightenedPhoenix kaže...

Slicna situacija kod mene {#}

Samo sto ja imam 9 god komp i 40gb harda ^^

Intel je neunistiv {#}

Ma nije to ništa neobično, pa kad se bilo čega globalno vraća na reklamaciju više od 10ak% to je kronično loša serija, to je ono...nestvarno loše, iako bilo je, ima, i bit će takvih serija svega i svačega, ali neki normalni % RMA je oko 2%, ne lovite me za riječ, nešto više nešto manje, ali prosjek neki je takav.

Tako da nije uopće neobično da ima kompova starih 15 i više godina koji rade jednako pouzdano kao i prvi dan. Ima ih i puno više nego mislite.

17 godina
neaktivan

Čudi me da nisu tražili tvoju kantu kompletnu na provjeru čim si drugi put imao reklamaciju.

Očito netko nije odradio posao kako treba. Da se dokaže da je napajanje OK, onda bi ti mogao sa dokumentom iza kojeg stoji servis otići u HEP da dođu kod tebe i postave na utičnicu mjerni uređaj kojim mjere oscilacije napona barem 48 sati i ako se dokaže da previše varira napon HEP je dužan popraviti dotok struje u tvoju kuću i namiriti nastalu štetu na svim kućnim uređajima koji su riknuli zbog loše struje.

17 godina
CUNO kaže...

onda bi ti mogao sa dokumentom iza kojeg stoji servis otići u HEP da dođu kod tebe i postave na utičnicu mjerni uređaj kojim mjere oscilacije napona barem 48 sati i ako se dokaže da previše varira napon HEP je dužan popraviti dotok struje u tvoju kuću i namiriti nastalu štetu na svim kućnim uređajima koji su riknuli zbog loše struje.

LOL Moš mislit.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
15 godina
neaktivan
Četiri diska u 9 mjeseci

Itekako moguće, frendu su hepovci namirili 10 kkn štete jer su mu krivo kablove spojili, umjesto nule i faze oni njemu ljepo 2 faze poslali na utičnicu (400V)

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1225775843.png[/IMG][/URL]
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Četiri diska u 9 mjeseci

400V pohvalno :D na tome bi sve moguce izgorilo

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Ma nije to ništa neobično, pa kad se bilo čega globalno vraća na reklamaciju više od 10ak% to je kronično loša serija, to je ono...nestvarno loše, iako bilo je, ima, i bit će takvih serija svega i svačega, ali neki normalni % RMA je oko 2%, ne lovite me za riječ, nešto više nešto manje, ali prosjek neki je takav.

Tako da nije uopće neobično da ima kompova starih 15 i više godina koji rade jednako pouzdano kao i prvi dan. Ima ih i puno više nego mislite.

Niti jedan jedini komp stariji od 10god nisam vidio da ima Amd..

Intel Pentium lives4ever! {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 2:04 (mate960).
15 godina
mate960 kaže...
/cut

Imam ja AMD K6-2 1998 i jos radi... :D Stovise ko klinac sam i krivo stavljao ram untra i ODKINUO par kondenzatora, jedino vise nisam mogao jumpat frekvenciju pa je ostao na 333 (no more overclocking)! :D

15 godina
mate960 kaže...

Ja jesam, čak i imam jedan Duron 800, kao i Athlon 1100, i rade uredno. A oni su oba, vjerujem barem 11-12 godina stari. Starije od toga...imala jedna stranka amd-ov 486 na 100 ili 120MHz, služio za kasu, radio bez problema, do pred nekih možda 6-7 mjeseci kada su se prebacili na novo. Ne zbog kvara nego zbog novih programa.

EDIT: Iako je istina da Intela iz tog doba ima daleko više, raznih Pentiuma od 100 pa na više MHz, pogotovo onih P2, i nešto manje P3.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 9:01 (miki1981).
16 godina
Četiri diska u 9 mjeseci

Off: Intel može izdržati jako dugo bez kvarova. P4 2.0 GHz iz 2002. sam dao prije nekoliko godina nećaku i još radi bez problema.

Međutim, tehnologija toliko napreduje da, ako je želiš imalo slijediti, moraš mijenjati procesor svakih nekoliko godina tako da je AMD gotovo dvostruko jeftiniji od Intela i sigurno će ti raditi to razdoblje koje ga imaš. Pogotovo što je današnji AMD vjerojatno kvalitetniji nego modeli od prije 10 godina. Druga je pjesma ako imaš brdo para pa ti ta razlika ne predstavlja problem.

On: Otvorio sam ranije temu koja je srodna ovoj, u vezi krepavanja hdd-ova, pa ako kog zanima neka pogleda. Ja sam promjenio u međuvremenu mnoštvo hdd-ova, i napajanje (kojeg sam krivio za greške) da bi mi i nakon toga krepao i novi disk (mislim 6. ili 7. po redu). Na kraju sam promjenio i matičnu (par dana prije isteka garancije) i sada je već pola godine sve u redu. Ako sada krepa onda stvarno ne znam što je uzrok. Taj PC sam dao sestri. Da je struja kriva onda bi imao problema i sa ovim kojeg trenutno koristim.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice