Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 47.993
|
čitano: 15.242.963
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
levca5 kaže...

Previse zakljucaka, previse rekla kazala, previse hrabrosti da se pise o necemu sto se nema ili nije vidjeno, (izvinjavam se ako gresim), tako da pisite samo ono sto moze ljudima pomoci ali iz stvarnih iskustava. Ja imam dva LG oled tv-a, B8 koji je neunistiv i 77 C2 koji nista nije bolji od B8 starog 5 godine, narucio sam Samsung qdoled 77 S90D, za 1900e od nasih "madjara"pa cu se licno uveriti i preneti iskustva koja ce biti bazirana na real situaciji, ono sto moje oko vidi, a ovo, prenosenje kojekakvih milsljenja isl, pustite to, hvala

kaj da svake godine dam 10-20k€ da bi pokupovao svaki novi model TV-a samo da bi došao na forum napisat post anonimnim ljudima?

16 godina
2fast4u kaže...
Spike1983 kaže...

evo ga na... gotovo je! kao što postoji jedino burek s mesom tako od sada postoji samo jedan OLED, QD OLED  

Why I Refuse To Buy Another Oled Ever Again!

Iritantan lik. I ja sam pogledao video, rekoh nešto novo kod kvantnog. Kad ono, naslov zavaravajući, sadržaj videa isto smeće.

Ono što sam ja zaključio je da je Samsungov QD OLED u biti veliki monitor i ništa više. Znači spoji ga na PC ili konzolu, podesi osnovne postavke i ne diraj. Čim se zagrebe po softwareu i krene koristiti kao (smart) tv na površinu izlaze nedostaci. 

Svaka čast na jačini boja (koje cesto treba prigusiti da se izbjegne umjetni feel ili prenaglašenost) i na većoj svjetlinu (koju qd oled doduše gubi 3x brže nego woled) no ima i svoje nedostatke (crna je crna samo u potpunom mraku, čim malo svjetla padne na panel gubi se OLED kontrast i crna više nije ugljen crna, navodno i više opterećuje oči nego woled panel). Usput rečeno, vjerojatnost da će ti Samsung stići loše sastavljen ili se brzo pokvariti je previsoka za jedan takav brend (dosta ljudi se zali na trajnost i kvalitetu Samsung S OLED serije).

S druge strane, ako želiš da nešto radi, da sav video sadržaj prikazuje vjerno i savršeno koliko može biti savršeno, a s vremenom dobije i pokoji update koji će ispeglati eventualne bagove, biras LG.

Da LG pravi qd oled, da takav qd oled ima ugrađen polarizer, izabrao bih ga i ja. Do tad, LG WOLED majka..

Imaš qdoled doma pa govoriš iz iskustva ?

Čisto me znaima jer nisam primjetio ove stvari o kojima pišeš, a ima i woled i qdoled doma.   Kakvo 2x gubljenje svjetline, nisam skužio što si tu mislio ?  Osim ako ne pricas o D seriji , nema nikakvog gubitka kontrasta, čak  mi je qdoled daleko bolji na dnevnom svjetlu nego woled.  

Kad se tve podesi ispravno ( kao i svagi drugi tv) ništa nije prenaglašeno.  Softwer radi ok, nisam imao problema nekih, osim što Samsung ne zna složit earc kad je u pitanju dolby atmos i taj dio je stalno zafrkavao pa se mora koristiti običan arc u tom slučaju, barem u kombinaciji s denon AVR-om. Što se tiče pouzdanosti i kvalitete, tu bih se složio

Nemojmo generalizirati stvari na temelju tuđih komentara s interneta. 

14 godina
Suha kobasica kaže...

@wontay  350 eura bi mogel dobiti ak naletis na oled fanatika

Zar je izgubio 1.000 EUR vrijednosti u tri godine i još ima garanciju dvije godine . Pa garantiram da je bolji od 80% televizora koji se mogu kupiti ove godine. Koji to TV-i mu pariraju, bez marketinških brojeva , znači upališ Tv i gledaš kvalitetu slike?

Ima  120 Hz, VRR, ALLM, VRR, FreeSync, 1 ms, HDMI 2.1, HDR10, Dolby Atmos. 

Nije da pričam napamet, imao sam: 

Panasonic plazmu PV80 pa G20, pa Sony XE80.

Nakon toga LG 55CX . 

Nakon toga LG G2 pa C3 i sada imam G3.

Selim u novu kuću i odlučio sam da televizori više ne idu u sobe. Ostao mi višak taj CX i 55C3 kupljen prije 4 mjeseca.

Imam sreću da žene podržava sve ove akvizicije.

Kada uzmem 65G4 stajem....

16 godina
Wontay kaže...
Suha kobasica kaže...

Zar je izgubio 1.000 EUR vrijednosti u tri godine i još ima garanciju dvije godine . Pa garantiram da je bolji od 80% televizora koji se mogu kupiti ove godine. Koji to TV-i mu pariraju, bez marketinških brojeva , znači upališ Tv i gledaš kvalitetu slike?

Nakon toga LG 55CX . 

Selim u novu kuću i odlučio sam da televizori više ne idu u sobe. Ostao mi višak taj CX i 55C3 kupljen prije 4 mjeseca.

Prije su se rabljeni oledi lako prodavali, nemam pojma kako je sad. Problem je št osad ima puno modela oleda na tržištu, uključujući i jedtineje modele pa se ljudi lakše odluce na nešto skroz novo , nego na rabljeeni oled. 

Ne možeš gledati ni koliko je tad novi koštao, cijene padaju, dolaze novi  , bolji modeli za istu cijenu (npr C4).  Ali 350€  je baš malo, trežio bi osobno više, barem 500€ , ali nisam siguran hoće li proći, ipak je to tri godinestar tv u očima kupca iako za 500€ nema šanse kupit išta slično po kvaliteti slike.

Staješ na G4 dok ne vidiš qdoled  .  A onda za koju godinu - dvije dolaze daleko bolji modeli s plavim PHOLED -om  pa sve ispočetka , nema stajanja 

3 godine
Pixel kaže...
Staješ na G4 dok ne vidiš qdoled  .  

合氣道
11 godina
Zaporožac kaže...

Javljeno, c4 65 " stiže tek u "subotu" ?!

Pa tko vozi pakete subotom.. 

HP Express - više puta mi se desilo da su mi dostavili u subotu, na moje iznenađenje naravno

3 godine
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

aha 

合氣道

0 0 hvala 0
13 godina
Ima li kakvog upgrade-a prelaskom na tcl 805 s philips 65oled707?

Išao bi na 75...pa gledam best buy
SmellsLikeTeenSpirit [S3AL]

0 0 hvala 0
14 godina
Pixel kaže...
Wontay kaže...
Suha kobasica kaže...

Nakon toga LG 55CX . 

Prije su se rabljeni oledi lako prodavali, nemam pojma kako je sad. Problem je št osad ima puno modela oleda na tržištu, uključujući i jedtineje modele pa se ljudi lakše odluce na nešto skroz novo , nego na rabljeeni oled. 

Ne možeš gledati ni koliko je tad novi koštao, cijene padaju, dolaze novi  , bolji modeli za istu cijenu (npr C4).  Ali 350€  je baš malo, trežio bi osobno više, barem 500€ , ali nisam siguran hoće li proći, ipak je to tri godinestar tv u očima kupca iako za 500€ nema šanse kupit išta slično po kvaliteti slike.

Staješ na G4 dok ne vidiš qdoled  .  A onda za koju godinu - dvije dolaze daleko bolji modeli s plavim PHOLED -om  pa sve ispočetka , nema stajanja 

Istina, vrijeme radi svoje iako je bolji od 80% TV-a na tržištu.

Prosječni korisnik bude otišao u Pevex ili Elipso i uzeo Tv za 700 eura koji nije usporediv niti po jednom segmentu sa ovim televizorom.

Ili nedaj bože Philips.

Imao sam sreću kada sam sa ženom uzimao ovaj Tv i biramo u SD-u. Koji ti se sviđa pitam ja a ona pokaže cx-a od 10.000 kn . Pa kad je najljepša slika., kaže .

4 godine
Thoroughbred kaže...

Po meni, to je samo bacanje para, to nisu televizori u istoj klasi, imas telvizor prve klase, hoces kupiti televizor koji je dvije klase ispod toga. Ne mozes nista dobiti s tim, samo ces izgubiti.

14 godina
Thoroughbred kaže...

Za 0 eura sjedni pol metra bliže 

marching up and down the squaaare
14 godina
Meni nije jasno sto se svađate oko qoled woled,oled, kad svi znamo da je jedini pravi vrhunski tv grunding s ips panelom...
R33mba#2892
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2024 8:23 (R3nchi).
Moj PC  
10 0 hvala 2
16 godina
R3nchi kaže...
Meni nije jasno sto se svađate oko qoled woled,oled, kad svi znamo da je jedini pravi vrhunski tv grunding s ips panelom...

Pao sa stolca , dobra, već sam zaboravio na grunding ips  

14 godina

poz. ekipi

evo samo da ako mogu malo pomognem oko izbora telke jer sam i sam bio u velikoj nedoumici u 5.mjesecu prije nogometnog  prvenstva

da skartim pala je odluka na 55-icu  oled LG c3 u to vrjeme 1199e 

ne kažem da je to najbolja televizija ali je slika TOP,čak i klasični zemaljski kanali tipa rtl,htv.....

smart funkcija fluidna jednostvana,daljinski funkcionalan(odličan)

ukratko odlična telka

dnl
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina

Ma Tv je odličan, nema razloga tražiti bolje.

0 0 hvala 0
15 godina

Dobre prilike za polovnjake LG i Samsung.

0 0 hvala 0
9 godina

Pozz, da napomenem da sam vratio Samsung 77 S90D, ovima sto donose iz Madjarske. Nisu krivi ljudi vec ova muljatorska firma Samsung. Naime po oznakama na kutiji, TV je bio sa WOLED panelom, a ne QDled. Informacije sam licno dobio od Samsungovog predstavnistvu u Srbiji. Katastrofu su napravili sa D serijom koj je trebala da bude perjanica njihova. Cuveni Fil sa AVS foruma lepo kaze "napravili su s90d seriju da bi ljudi kupovali S95 u kojima je samo QDoled panel.

Inace idem u ponedeljak u Neptun proavnicu u Skoplju i na licu mesta cu maksimalno koliko uslovi dozvoljavaju proveriti Samsung 77S90C i Hisense 75 UNQ. Razlika je nekih 650e u ceni i da se licno uverim da li vredi dodati ih za S90C i da li opravdava tu toliku razliku.

2 0 hvala 1
3 godine

Stigao je napokon LG C4 65".

Odmah sam kupio i Jimmy protiv grinja  (spopale me alergije po stare dane)

Prijašnjeg LG B2 55" sam sam izvadio iz kutije, zašarafao nogice, no ovdje to baš nije bilo lahko, pa mi je pomogla i supruga.

Inače, rezačem sam otvorio bočnu stranu i tako izvadio tv, pobacao stiropor, svukao košulju.

Lagano ga uz pomoć žene spustio na krevet na prednji dio ekrana, ostavio dolje kod postolja mjesta za šarafanje postolja..

Ne morate se držati kao na iglicama dok ga vadite tv, jer nije tako osjetljive konstrukcije kao što sam čitao od ljudi koji su ga montirali. Tv je kao tenk, iako je panel tanak, iza je odlično zaštićen nekim tvrdim materijalom.

Slika, svakako bolja nego na B2, no vjerujte mi, supruga ne primjeti, a tako vjerojatno ni 80% kupaca tv-a.

E, sad to moje "svakako" ne znači da je slika 200% bolja od B2.

Nije.

Dolby Vision s Netflixa na istim postavkama;

C4 je nekih 40% svjetliji (iznenađenje, ljudi bi očekivali bar 100%, no, jok) od B2  na istim postavkama, boje su bolje za nekih 40% (što se baš primjeti), tv držim na Expert mode (svjetla tema, moje postavke)

Sport je vrhunskog motiona, ništa nisam dirao. No, ne kaska za njim ni B2.

Tv emisije iste kvalitete na oba tv-a, bolje boje na C4.

Ovo je sve ukratko, no mislim da ako imate C2, ne morate poletjeti na C4 jer boost nije tako velik kako kruže priče.

Zaključak;

Odličan OLEd tv, robusne konstrukcije, malo klimav na postolju, boljih boja, veće svjetline u svim elementima od B2.

Ako Vas zanimaju neke postavke pitajte.

合氣道

9 0 hvala 0
16 godina

A jesi postotke izvuko iz guzice 

Treabo si onda 43%, 58%

Šalim se, ali baš ono 

Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine
doktor1 kaže...

Treabo si onda 43%, 58%

Šalim se, ali baš ono 

Ma, u pravu si..

Tako se i ja narugam drugima kad lupaju postotke. 

Što ćeš, morao sam nešto napisati, da se bar primjeti neka razlika.

Sve ok.

合氣道
13 godina

čestitke na prinovi i neka dugo služi 

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 13:11 (Spike1983).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Zaporožac kaže...
doktor1 kaže...

Treabo si onda 43%, 58%

Šalim se, ali baš ono 

Ma, u pravu si..

Tako se i ja narugam drugima kad lupaju postotke. 

Što ćeš, morao sam nešto napisati, da se bar primjeti neka razlika.

Sve ok.

Komentirao si prije da ti je slika pretamna u nekim scenama, kako je to na C4 ?

Preseti ti nisu inace skroz isti na b2 i c4, pa ne mozes radit direktne usporedbe, ali ok za ovako brzinsku validaciju.

S obzirom da su paneli slicni, vecina razlike i je u samim presetima jer c4 pogoni panel malo jace da bi dobio vecu svjetlinu.

4 dana

Kupujemo novi TV, trenutno su nam favoriti 55/65U7N za 570/700 eura u elipsu (moram se s curom još dogovoriti oko veličine, naravno). Ima li u tom cjenovnom rangu neka bolja opcija? Uzeo bih još google chromecast za stremio jer hisense ima vidaa os.

Imate li savjete za bolje rješenje? tcl 55c805 ispadne tu negdje cjenovno jer ima već google tv na sebi. Mislio sam se možda rastegnuti za 65U8K 900 eura, ali to mi previše ako moram i google chromecast kupit.

Dileme...

0 0 hvala 0
13 godina
bakii kaže...

Kupujemo novi TV, trenutno su nam favoriti 55/65U7N za 570/700 eura u elipsu (moram se s curom još dogovoriti oko veličine, naravno). Ima li u tom cjenovnom rangu neka bolja opcija? Uzeo bih još google chromecast za stremio jer hisense ima vidaa os.

Imate li savjete za bolje rješenje? tcl 55c805 ispadne tu negdje cjenovno jer ima već google tv na sebi. Mislio sam se možda rastegnuti za 65U8K 900 eura, ali to mi previše ako moram i google chromecast kupit.

Dileme...

Imaš android hdmi stick za 22 eura, 

https://eur.shein.com/1pc-I96-D3-TV-Stick-Ultra-4K-UHD-ATV-With-1GB-RAM-8GB-ROM-Dual-WiFi-Build-In-Powered-By-Android-ATV-Plug-In-Smart-TV-For-Android-TV-Stick-4K-HD-Streaming-Device-For-TV-And-Projector-Allwinner-H313-p-41235171.html?src_identifier=st%3D2%60sc%3Dandroid%20hdmi%20stick%60sr%3D0%60ps%3D1&src_module=search&src_tab_page_id=page_home1730651319464&mallCode=1&pageListType=4

Imaš i Philips 65" PML9008 Ambilight, mini led ips za 770 eura. 

https://www.nabava.net/televizori/philips-65pml9008-12-televizor-cijena-led-mini-led-ultra-hd-495814661

Ja imam 55" verziju i ja i žena skroz zadovoljni što se tiče i filmova i igara + ambilight, ali i sa U7N isto nebi fulao.

Evo ti usporedba U7N i U8K, pa ako ti ta razlika igra ulogu da daš 900 eura najbolje sam procijeni.

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/hisense-u8-u8k-vs-hisense-u7n-u7-u75n/38181/50405

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 17:41 (Cryogenic).
3 godine
Cryogenic kaže...
bakii kaže...

Dileme...

https://eur.shein.com/1pc-I96-D3-TV-Stick-Ultra-4K-UHD-ATV-With-1GB-RAM-8GB-ROM-Dual-WiFi-Build-In-Powered-By-Android-ATV-Plug-In-Smart-TV-For-Android-TV-Stick-4K-HD-Streaming-Device-For-TV-And-Projector-Allwinner-H313-p-41235171.html?src_identifier=st%3D2%60sc%3Dandroid%20hdmi%20stick%60sr%3D0%60ps%3D1&src_module=search&src_tab_page_id=page_home1730651319464&mallCode=1&pageListType=4

https://www.nabava.net/televizori/philips-65pml9008-12-televizor-cijena-led-mini-led-ultra-hd-495814661

Ja imam 55" verziju i ja i žena skroz zadovoljni što se tiče i filmova i igara + ambilight, ali i sa U7N isto nebi fulao.

Evo ti usporedba U7N i U8K, pa ako ti ta razlika igra ulogu da daš 900 eura najbolje sam procijeni.

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/hisense-u8-u8k-vs-hisense-u7n-u7-u75n/38181/50405

Daj nemoj preporucivat no name android stickove s 1 GB RAM-a i to bez Widevine L1 certifikata za netflix, k tome još 22 eura.

Ko god uzima stick nek uzme provjereno Xiaomi ili po meni bolji Firestick od Amazona za slicnu cijenu, ovi sa 1GB rama štekaju ko ludi.

Kod tih android stickova je ona narodna, kolko para tolko muzike, ljudi misle proc jeftinjak da sve radi ko podmazano, a to kod ovih no name stickova je upravo suprotno, trza za poludit.

I dalje je Google TV najbolja opcija.

bakii TCL C805 ili Hisense U7N, s niti jednim nećeš fulat. Ako primarno uzimaš za serije/filmove gore navedeni Phillips izbjegavaj jer ima drugačiji panel nego TCL/Hisense ( 7x manji kontrast, crna nije toliko crna i sl...)

13 godina
BioZZG kaže...
Cryogenic kaže...
bakii kaže...

Dileme...

Daj nemoj preporucivat no name android stickove s 1 GB RAM-a i to bez Widevine L1 certifikata za netflix, k tome još 22 eura.

Ko god uzima stick nek uzme provjereno Xiaomi ili po meni bolji Firestick od Amazona za slicnu cijenu, ovi sa 1GB rama štekaju ko ludi.

Kod tih android stickova je ona narodna, kolko para tolko muzike, ljudi misle proc jeftinjak da sve radi ko podmazano, a to kod ovih no name stickova je upravo suprotno, trza za poludit.

I dalje je Google TV najbolja opcija.

bakii TCL C805 ili Hisense U7N, s niti jednim nećeš fulat. Ako primarno uzimaš za serije/filmove gore navedeni Phillips izbjegavaj jer ima drugačiji panel nego TCL/Hisense ( 7x manji kontrast, crna nije toliko crna i sl...)

Za stick si u pravu, reviewi su za 2gb stick, my bad, nisam gledao naslov da ima 1gb.

Preporučuješ TCL 805 sa kojim će defitivno fulat jer ima problema sa motion handlingom iliti ghostingom kojeg ima na izvoz da ti se počne kenjat dok gledaš nogomet ili tenis kako je već i prijavljen taj problem ovdje. Imaš ovdje post star 3-4 dana gdje ljudi potvrđuju navedeno i sa drugim TCL modelom i ti takve televizore preoporučuješ. Naravno da nekima ne smeta ali kako znaš da baš njemu neće? Ti si preporučio i boli te ona stvar, a čovjek javio da je uzeo TCL c805 na preporuku ovdje sa teme i da nije zadovoljan, navjerojatnije od tebe i tebi sličnima.  Tv se uzima za sve navedeno ne samo filmove serije, i defitivno puno bolje ili Philips ili Hisense. Daj ne trolaj ljude sa problematičnim tcl c805 televizorom ne gledaju svi samo filmove i serije, tu je sport i gaming. Ono što ti trebaš preporučit je all rounder tv za sve, a to c805 to sigurno nije. Kažeš za Philips crna nije toliko crna, ali od kojeg tv'a u usporedbi? A na C805 crna je crna?  Sam sebi upadaš u zželudac. Od oleda naravno da nije crna, ali je jako konkurentna. Jako tužno kolega.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 23:29 (Cryogenic).
4 dana

istraživao sam puno po internetu tako da generalno znam što bih uzimao u obzir, prvenstveno pitam jer je tu divlji zapad sa cijenama i modelima pa da nešto ne propustim. tv bi se koristio za sve i bitna mi je kvaliteta za filmove/serije.

za philips sam već viđao da ljudi kažu da kontrast i crna nisu kao kod konkurencije, a kako sam navikao na oled i štreber sam oko tih stvari pa me malo to brine za taj model. u svakom slučaju dobra preporuka usporedit ću sve u dućanu.

btw, lg qned i samsunge do 800 eura ne moram ni gledat jel da? i znate li ima li razlike u kvaliteti streamanja sadržaja preko sticka vs aplikacija na televizoru?

0 0 hvala 0
13 godina
bakii kaže...

istraživao sam puno po internetu tako da generalno znam što bih uzimao u obzir, prvenstveno pitam jer je tu divlji zapad sa cijenama i modelima pa da nešto ne propustim. tv bi se koristio za sve i bitna mi je kvaliteta za filmove/serije.

za philips sam već viđao da ljudi kažu da kontrast i crna nisu kao kod konkurencije, a kako sam navikao na oled i štreber sam oko tih stvari pa me malo to brine za taj model. u svakom slučaju dobra preporuka usporedit ću sve u dućanu.

btw, lg qned i samsunge do 800 eura ne moram ni gledat jel da? i znate li ima li razlike u kvaliteti streamanja sadržaja preko sticka vs aplikacija na televizoru?

Onda najbolje da kupiš OLED jer ako si navikao na OLED'a i kupuješ mini led VA ili IPS, neće ti crna bit crna kao na OLEDu i ako si "štreber" kako kažeš onda će ti smetat a možda i neće , najbolje vidi uživo. Lg qned ti je mini led ips, izrazito dobar motion handling kod sporta i gejminga. Što se tiče strim sadržaja, ako je ista aplikacija na stiku i na televizoru , radit će isto.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 22:40 (Cryogenic).
11 godina

1g rama na sticku\mediaboxu danas je mizerija, to je valjda svakome jasno - uz tih 1g  rama sigurno nije ni bogznakakav procesor unutra...

uz to - ima i cijeli Linusov video o tim no-name boxovima kineskim i malwareu u njima (yt), vjerujem da isto vrijedi i za te "stikiće"... my2cents

ps: attachani reviewi su za 2gb ram stick (dok se u postu preporučao 1gb), 2gb je 27$

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 23:20 (60nine).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
60nine kaže...

1g rama na sticku\mediaboxu danas je mizerija, to je valjda svakome jasno - uz tih 1g  rama sigurno nije ni bogznakakav procesor unutra...

uz to - ima i cijeli Linusov video o tim no-name boxovima kineskim i malwareu u njima (yt), vjerujem da isto vrijedi i za te "stikiće"... my2cents

ps: attachani reviewi su za 2gb ram stick (dok se u postu preporučao 1gb)

Istina u pravu si, my bed, valjda su prodali od 2gb rama, anyway very good spot.  1 gb rama je svakako malo i ne preporučljivo. Sa 2 gb rama ljudi su zadovoljni. Nisam ni gledao naslov da je 1gb, isprike iznimno jako uvrijeđenima poput Biozzg. .  

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 23:30 (Cryogenic).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice