Koji je najgori redizajn logotipa u novijoj povije

poruka: 50
|
čitano: 9.883
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Koji je najgori redizajn logotipa u novijoj povije".
14 godina

Ne radi anketa.

Po meni, Kia je najgora jer je teško uopće pročitati što piše, izgleda kao KN.

Pegeout mi je čak fora.

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2024 6:52 (kratos091).
Moj PC  
13 0 hvala 0
13 godina

najgori je ipak jaguar je na prvu izgleda ko da pise JOGURT))
onda kia koja se pretvorila u KI na cirilici (KИ)
onda hyundai koji reklamira krevete za turiste ocito))

5 0 hvala 0
13 godina
Re: Koji je najgori redizajn logotipa u novijoj po
Najgori Peugeot, VW i Jaguar.

Daleko najbolji Dacia, Skoda isto nije losa.

2 0 hvala 0
7 godina

kn daleko najgore

5 0 hvala 0
16 godina

Najgori su ovi za koje više ne znaš šta je poput Dacia i KИ

Bolji jaguar logo Bolji jaguar logo
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2024 9:24 (dejo6).
Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
Juventusov trenutni logo je šokantno loš i ružan.

Kao netko tko je odrastao na Seria A i Premier ligi, jako se teško mirim sa privikavanjem na nove grbove klubova. Na ovaj Juventusov se baš sigurno nikad neću priviknuti.

2 1 hvala 0
7 godina
corco kaže...
Juventusov trenutni logo je šokantno loš i ružan.

Kao netko tko je odrastao na Seria A i Premier ligi, jako se teško mirim sa privikavanjem na nove grbove klubova. Na ovaj Juventusov se baš sigurno nikad neću priviknuti.

ok juve je uveo jednostavan logo ali oni nisu odbacili grb

9 godina
Da ga nisu odbacili onda bi im još uvijek bio na dresu (a nije).
14 godina

VW kao najgori redizajn, ozbiljno!? 

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Ovo je san za svakog dizajnera, konačno su natjerali šefove da uzmu monokromatski logo kao konačni dizjan, nema više sjenčanja, akcentura, subliminalnih poruka, "vizija i misija" utkanih u brend.

No ovo je trend velike većine brendova, tj. ne amo brendova već i svega što gledamo oko nas. Kuće su monokromatske sa jasnim, čvrstim linijama. Automobili imaju linijska svjetla.

Iako se o dizjanu svijeta oko nas može pričati danima, kratko ću se posvetiti samo Techu.

Sans serifna tipografija je nova norma. Slično se dogodilo u prošlom stoljeću kada je Bauhaus zamjenio Art-deco, gotički revival i kič.

Dizjan ide u valovima, prvi val - dodaje se poruka, vizija, misija, koncept koji zaokružuje sve ono što brend želi biti; novi val - miče se sve što je nepotrebno da bi brend ostao isti.

Funkcionalnost je na prvom mjestu.

Reebok - RBK, Yves Saint Laurent - YSL, monogrami postaju brend. Tommy Hilfiger - TH.

Apple je dugo godina njegovao skeumorfizam koji je davao život minimalističkom, metalno-sterilnom dizjanu njihovih uređaja. Kutija je bila čista, ali sadržaj kutije je bio živ. Ideja je bila da visoko sofisticirani uređaj bude što jednostavniji i precizniji jer je aplikacija ta koja oživljava, koja se ponaša kao uređaj kojeg iPhone zamjenjuje. iPhone je bio bezličan komad stakla i metala, ali je kalkulator izgledao kao fizički kalkulator.

U Techu to ima još više smisla - brend mora biti visoko čitljiv na svim ekranima, multinacionalan - jasan svima na cijeloj planeti, responzivan.

Mnoge tech kompanije su nadišle logo kao reklamu/frontu svoje kompanije jer su npr Uber/Google/Zoom postali glagoli u svakodnevnom govoru pa sam logo više nije toliko bitan.

Pretvaranje svega u aplikacije na smartphoneu također je promjenilo našu percepciju. Ikone su postale toliko moćne da mozak reagira i prije nego je prihvaćena poruka ikone na ekranu.

Emojiji su prerasli jednostavno iskazivanje bazičnih emocija - i već se i po tome može vrlo točno pogoditi dob korisnika.

Zato je Google i pogodio i pogriješio sa svojim design smjerom:

1. Zato jer je toliko jak brend da logo nije potreban, Google se fokusirao na tipografiju, pa tako posebno odabrani fontovi već dovoljno pokazuju da se radi o Google proizvodu.

2. Minimalizam i uniformnost su doveli do točke neprepoznatljivosti pa je njiova ikonografija Google Apps zbunjujuća. Google radi grešku prečestog mjenjanja aplikacija novima, pa aplikacija i njena ikona nemaju dovoljno vremena da postanu univerzalna ikona za tu radnju.

Za koju godinu vratit će se (rode) Boje.

Da li Vam monokromatski minimalizam daje dojam luksuza i čvrstine (pouzdanosti) dok šaroliki, neujednačeni i teksturirani logo daju dojam dječijih igračaka:

10 Da
31 Ne
You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
9 1 hvala 2
5 godina
KN je uvjerljivo najlošiji, u stopu ga prati VW koji izgleda ultra jeftino, slično kao i Renault. S druge strane, Peugeot je napravio fantastičan posao, Dacia je postala upečatljiva, a Fiat se vratio u neka stara bolja vremena.
Moj PC  
1 1 hvala 0
7 godina
corco kaže...
Da ga nisu odbacili onda bi im još uvijek bio na dresu (a nije).

logo se stavlja na merchandise zbog jednostavnosti i upecatljivosti. to ne znaci da je grb odbacen

16 godina
qwwerty11 kaže...

onda hyundai koji reklamira krevete za turiste ocito))

Hyundai nije na listi, ali očiti dokaz da Hondin redizajn nije dobar

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
3 godine

Prakticki su svi isto napravili, osim ovih par kaj su umjesto znaka stavili samo slova

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
qwwerty11 kaže...

Upće ne izgleda kao KИ na ćirilici. Mislim, možda nekome izgleda, meni je odmah bilo čitljivo KI "A", na to nisam ni pomislio. (fino oblikovano slovo A)

Pokazujem ga na automobilu jer na "papiru" ne izgleda impresivno. Logo se stopio se s automobilom i više ne strši kao na mom Stonicu iz 2021.

Sutra bih ga zamijenio, no nemoguće je jer je malo utkan u lim.

Stari KIA STONIC

Novi

A kako tek izgleda na moćnijem modelu.

Po meni, jedan od uspješnijih (ili promjene logo-a) zadnjuh 10 godina.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2024 11:42 (Zaporožac).
5 mjeseci

Dok svi idu na jednostavnost, Ajax vraća stari grb/logo:

https://www.index.hr/sport/clanak/ajax-ce-promijeniti-grb/2616283.aspx

Po meni je to i bolje, ovaj minimalizam koji se danas forsira je smeće i ni jedan logo nema dušu, tradiciju i prepoznatljivost.

2 2 hvala 0
14 godina

Čemu? Zašto? Pa neki su doslovno katastrofa naspram starih. Misle da će im se prodaja povećati?

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.11.2024 14:20 (vrinho).
Moj PC  
1 0 hvala 0
2 godine

Dacia pokrala samo slogu srbima iz grba, sad ne znamo što srbina spašava, hoće li picousta vlada tužiti?

Glasa san za daciu a nissan za đaguara.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Zaporožac kaže...

kn i mocno ne mozes stavit u istu recenicu. nemam nista protiv njih ali jednostavno, ne. 

13 godina

Peugeot nije nista novo napravio nego je bukvalno vratio stari logo iz 50tih. Meni licno oni imaju najbolji rebranding.

Nazalost danas je sve mrtva minimalistika. Nije problem u samom tom nekom minimalizmu koliko je problem sto svi u stopu jedni druge prate.

Kia i Jaguar definitivno najgori. Dacija odmah iza njih.

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

3 0 hvala 0
15 godina

KIA je odlična, šugav je LGBT BMW logo onaj s crven-bijeli-plavi prstenom koji su gurali umjesto crne klasike...

a ni ovaj monokrom bijelo-plavi im nije nešto...

Ju je je? Je ju je!
16 godina

To je logo iz 1970ih, a boje su po teoriji izabrane jer je na crtežima BMW 3.0 CSL trebao imati livery u plavoj, ljubičastoj i crvenoj boji jer se očekivalo da će sponzor biti Texaco, naftna kompanija iz Texasa.

Sluzbeno, plava je BMW, crvena - motosport, ljubicasta je veza između tih boja.

2 godine

Kakve to ima veze s lgbtom, nikakve... bitno je spomenuti omraženu babarogu, jel' tako?

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2024 9:50 (notloB).
3 godine

Pogledajte logo Zastave iz Srbije ?! 2000- 2008

Nevjerojatno, znak im sliči na latinično slovo "Z"

Parodija na KIA tzv. ćirilično "N"

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2024 14:39 (Zaporožac).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Zaporožac kaže...
qwwerty11 kaže...

Upće ne izgleda kao KИ na ćirilici. Mislim, možda nekome izgleda, meni je odmah bilo čitljivo KI "A", na to nisam ni pomislio. (fino oblikovano slovo A)

Pokazujem ga na automobilu jer na "papiru" ne izgleda impresivno. Logo se stopio se s automobilom i više ne strši kao na mom Stonicu iz 2021.

Sutra bih ga zamijenio, no nemoguće je jer je malo utkan u lim.

Stari KIA STONIC

Novi

Po meni, jedan od uspješnijih (ili promjene logo-a) zadnjuh 10 godina.

Imam Kiu Ceed iz 2021., moj je jedan od posljednjih koje su proizveli sa starim logom. 

Meni je ljepši novi logo, jedino što bih ja ostavio poprečnu liniju na slovu "A" i stavio barem minimalni razmak između slova, na taj način bi logo bilo lakše čitati.

Inače, KIA je imala i posebnu inačicu loga za KDM vozila (Korean domestic market) koji je također ljepši i intrigantniji od starog loga. 

Ako netko od vlasnika Kie to želi, taj stari logo se može odstraniti i staviti taj za korejsko tržište. 

15 godina

sviđaju mi se logotipi koji su se zapravo vratili na stari (povijesni) izgled: Škoda i Peugeot, možda sam samo star (djeco, sve je nekad bilo bolje...)
Uz Daciu meni je Kia logo najbolji od novodobnih, ne znam zašto se mnogima ne sviđa. 
Alfa i Jaguar - sramota!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

kia je imala ruzan logo prije, a novi je ljepsi, ali definitivno izgleda ko KN. svaki put kad hodam s nekim po gradu i vidim kiu to kazem, iako mi se svida logo izgledom. 

hodam s curom po gradu i nova kia, pitam ju jel znas koji je ovo auto(o autima zna samo da dolaze u razlicitim bojama), kaze nemam pojma, reko pa pise ti na logu, veli vidim, al nikad nisam cula za KN.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mar123 kaže...

hodam s curom po gradu i nova kia, pitam ju jel znas koji je ovo auto(o autima zna samo da dolaze u razlicitim bojama), kaze nemam pojma, reko pa pise ti na logu, veli vidim, al nikad nisam cula za KN.

Probaj hodati s dečkom, on će sigurno znati 

It is always darkest just before the dawn.
15 godina
notloB kaže...

Kakve to ima veze s lgbtom, nikakve... bitno je spomenuti omraženu babarogu, jel' tako?

čitaš me tko otvorenu knjigu, što ću sad, stjerat će me u tor za zadrte...

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2024 18:26 (Stric_Jura).
2 godine
Stric_Jura kaže...

stjerat će me u tor za zadrte...

A što bi ti falilo među naci ultrašima i ostalim mrziteljima? Ti si nešto bolji?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice