Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.068
|
čitano: 15.276.810
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Vestibul kaže...
maja1902 kaže...

S obzirom da još nismo kupili tv a najvjerojatnije ćemo uzeti https://www.sancta-domenica.hr/tv-85-samsung-neo-qled-85qn90d.html sa dodatnom garancijom ovom skupljom i cijena je sveukupna cca 3750€ (s 5% popusta Diners).

Zanima me da li mislite da bi bilo bolje sačekati crni petak hoće li se ovaj tv moći dobiti za bolju cijenu? (ovdje se dobije još gratis soundbar, nekakva narukvica, slušalice i mobitel, iako mi sve to ne treba, radije bi platila jeftinije tv sa dobrom garancijom). 

Pozdrav,

Mislim da vas ništa ne košta da pričekate još desetak dana za veći popust. Znam da i ja čekam istu stvar.😀

To je odličan tv al isto mislim da je Sony bolja opcija. Čak i Bravia 7 je u testovima bolji tv a njega imate u svijet medija sa 5g garancije za 2999.

Pa evo izgleda da ćemo pričekati.. a ta Bravia 7, koja je uopće razlika, mi se u te specifikacije ništa ne razumijemo, samo ako se laički objasni onda možemo shvatiti 😅 jedino oko veličine znamo da ne želimo ispod 85" i što se tiče novca, zaista ne bi preko 4000€ ali što smo bliže toj cifri onda zaista da to bude kvalitetan tv i max garancija. Ostale značajke su nam što bi se reklo-špansko selo. Zato smo i pitali ovdje, tj.ja, moj suprug bi kupio najvjerojatnije nešto što bi mu prodavač u trgovini preporučio a s obzirom kakva je situacija oko kadra u većini trgovina, iskreno se bojim što bi donio doma 🤔

13 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Gledam neki televizor u rangu 55" do cca 400-500eur. Jel ovaj Samsung ok i opcenito kakva je ponuda?

https://www.mall.hr/tv-prijemnici/samsung-55cu7092-4k-uhd-led-televizor-smart-tv-ue55cu7092uxxh

Nije mi zurba za kupiti, ali se isplatio, uzeo bih sad za BF.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
maja1902 kaže...
Vestibul kaže...
maja1902 kaže...

S obzirom da još nismo kupili tv a najvjerojatnije ćemo uzeti https://www.sancta-domenica.hr/tv-85-samsung-neo-qled-85qn90d.html sa dodatnom garancijom ovom skupljom i cijena je sveukupna cca 3750€ (s 5% popusta Diners).

Zanima me da li mislite da bi bilo bolje sačekati crni petak hoće li se ovaj tv moći dobiti za bolju cijenu? (ovdje se dobije još gratis soundbar, nekakva narukvica, slušalice i mobitel, iako mi sve to ne treba, radije bi platila jeftinije tv sa dobrom garancijom). 

Pozdrav,

Mislim da vas ništa ne košta da pričekate još desetak dana za veći popust. Znam da i ja čekam istu stvar.😀

To je odličan tv al isto mislim da je Sony bolja opcija. Čak i Bravia 7 je u testovima bolji tv a njega imate u svijet medija sa 5g garancije za 2999.

Pa evo izgleda da ćemo pričekati.. a ta Bravia 7, koja je uopće razlika, mi se u te specifikacije ništa ne razumijemo, samo ako se laički objasni onda možemo shvatiti 😅 jedino oko veličine znamo da ne želimo ispod 85" i što se tiče novca, zaista ne bi preko 4000€ ali što smo bliže toj cifri onda zaista da to bude kvalitetan tv i max garancija. Ostale značajke su nam što bi se reklo-špansko selo. Zato smo i pitali ovdje, tj.ja, moj suprug bi kupio najvjerojatnije nešto što bi mu prodavač u trgovini preporučio a s obzirom kakva je situacija oko kadra u većini trgovina, iskreno se bojim što bi donio doma 🤔

Ja mogu iznijeti osobno misljenje. Bravia 7 je itekako jedan od vrhunskih televizora sa miniled tehnologijom. Bravia 9 jeste bolji u svim parametrima od 7.mice, ali je i puno skuplji, te se po meni ne isplati tako velika razlika za 85 inch ako je tolika kako je vidim sada (1000 i vise eura).

Bravia 7 je televizor koji ima sasvim dovoljnu svijetlinu da bi se gledai i po danu bez vecih problema i u odnosu na Bravia 9 je malo slabiji u live tv i sport kanalima koji idu preko nekog operatera ili provajdera, mada to nije nista alarmantno, ali je u gledanju filmova, pod HDR skoro jednak svom skupom bratu. Bravia 9. Ima malih problema sa refleksijom, ali to se odnosi na sobe u koje direktno udara po danu svijetlo i toliko je jako da ga Bravia 7 ne moze savladati. Ali to su opet kazem ekstremni uslovi za svijetlo.

Da zakljucim, Bravia 7 ima isti, potpuno isti procesor sa Bravia 9 (Pentonic 1000), isti chip cognitive od sony.ja (dakle vrhunska slika, odmah izvan kutije, bez kalibracije), isto rama i mijesta za pothranu aplikacija, i kao kupovina itekako dolazi u obzir i nalazi se tocno u grupi onih televizora koji su dolazili kod vas za razmisljanje kao kupovina

samsung q90d ili q95d (koji je jos skulji),dali je to opravdano ili ne, po meni ne, ali opet ovisi o puno faktora

hisense u8n (ili ux)

tcl 855

panasonic w95a

i vrhunski bravia 9.

Najvjerojatnije da Bravia 7 u ovom drustvu (osim Bravia9) zasluzuje punu paznju i po meni mozda bi imala najbolju sliku (u odnosu na ono sto je slika u prirodi), ali ponavljam, bilo koji da kupite od ovih televizora ne mozete pogrijesiti (s time sto sa Sony televizorima ne morate brinuti od dodatnoj kalibraciji ili namestanja slike do "prave" slike)/ Garancija od 5 godina se podrazumjeva u kalkulacijama.

16 godina
Dud kaže...

Pozdrav svima, trebam tv za roditelje do max 300eur. I to hitno jer im je riknuo tv pa prije nego se potuku moram nekaj kupit   Uvjeti su od 110cm pa na više, čisti Androidtv ili Google tv, nikako Vida ni neki drugi kerefeki. Bitno je da im mogu instalirati Smarttube, MAxtv itd. Vidim da ima Tesli, Elita, vivaxa i visiona i hisensa po toj cijeni, ali vi se tu najbolje kužite pa preporučite možda ima nešto i bolje.

Tesle, Elite i Vivaxe bih izbjegao. Hisense nema Google/Android. Marke koje bih ja gledao su Grundig, TCL i Philips u tom cjenovnom rangu, ali u veličinama od 50" ti probijaju budžet za kojih 20ak eura. 

16 godina
Corto_1973 kaže...

Većina LG televizora ima taj pomak prema zelenom, ali to se u stvarnom radu uopće ne primjeti. Kalibracijske snimke i testove treba uzeti s oprezom, osobito one sa rtings stranice. Jedno su mjerenja instrumentima, drugo je ono što ljudsko oko uopće može primjetiti. Inače, to se rješava relativno lagano - dodaš blago crvene u color spektru... Imao sam sličnu dilemu, ali sam na kraju odustao od kupnje. Da nisam, uzeo bih ili LG B4 ili S90C... Sad je pala cijena S90C i on je, ako se stvarno može nabaviti, trenutno best-buy... ali sve je to tu negdje... puno toga ovisi u kakvim uvjetima će se koristiti tv - više dnevnog svjetla, polumrak i slično. Ovo nabrijavanje kontrasta i diming zona je samo za statistic nerdove - bitno je što procesor može odraditi s tim zonama (upscaling, motion i sve ostalo). Viđao sam TV-e koji imaju par tisuća zona i izgledaju lošije od recimo Q80D serije, koja je top ponuda Samsunga za obične LED TV-e, sa svega 10x10 zona na 55 incha... Ako lova nije upitna i ide se na OLED, onda je G4 top izbor, ako je, slobodno uzmi C4 (pa čak i B4, ako se još može naći), nećeš puno izgubiti...

Edit: uzmi C4, G serija je bolja samo na HDR svjetlini ili ako gledaš tv baš u skroz osvjetljenoj prostoriji (tu je u igri onda još i S95D) - dakle praktički top brightness. Sačuvanu lovu potroši na dobar sound bar i to je to...

Ja se ne slažem s ovom preporukom.

Pa ako netko ide na dobar oled pretpostavka je da će gledati i dobar materijal, pogotovo HDR, ako to ne misli gledati baca lovu na oled bez veze.

C4 je odličan, ali G4 kako si rekao ide daleko svjetlije, ima MLA panel i to je najbolje što LG trenutno nudi. TV se ne kupuje svake godine i ako može platiti G4 ja bi definitivno preporučio G4 jer je razlika u odbosu na C4  velika.  Zbok MLA ima i bolji color volume od C4. 

A ako ceć ide na C4 ja bi definitivno uzeo u obzir S90C koji ima QDOLED panel koji je bolji od lgevog woleda i po meni S90C što se slike tiče je bolji od C4.  A ako se ide na G4, opet S95C opet bolji u nekim parametrima. Slatke muke :)

Ako se HDR puni ne gleda, onda tak svejedno koji se oled uzme, svi će bit dobri.

Kakve veze dimming zone imaju  u raspravi s oled panelima ? 

4 godine
Pixel kaže...
Corto_1973 kaže...

Većina LG televizora ima taj pomak prema zelenom, ali to se u stvarnom radu uopće ne primjeti. Kalibracijske snimke i testove treba uzeti s oprezom, osobito one sa rtings stranice. Jedno su mjerenja instrumentima, drugo je ono što ljudsko oko uopće može primjetiti. Inače, to se rješava relativno lagano - dodaš blago crvene u color spektru... Imao sam sličnu dilemu, ali sam na kraju odustao od kupnje. Da nisam, uzeo bih ili LG B4 ili S90C... Sad je pala cijena S90C i on je, ako se stvarno može nabaviti, trenutno best-buy... ali sve je to tu negdje... puno toga ovisi u kakvim uvjetima će se koristiti tv - više dnevnog svjetla, polumrak i slično. Ovo nabrijavanje kontrasta i diming zona je samo za statistic nerdove - bitno je što procesor može odraditi s tim zonama (upscaling, motion i sve ostalo). Viđao sam TV-e koji imaju par tisuća zona i izgledaju lošije od recimo Q80D serije, koja je top ponuda Samsunga za obične LED TV-e, sa svega 10x10 zona na 55 incha... Ako lova nije upitna i ide se na OLED, onda je G4 top izbor, ako je, slobodno uzmi C4 (pa čak i B4, ako se još može naći), nećeš puno izgubiti...

Edit: uzmi C4, G serija je bolja samo na HDR svjetlini ili ako gledaš tv baš u skroz osvjetljenoj prostoriji (tu je u igri onda još i S95D) - dakle praktički top brightness. Sačuvanu lovu potroši na dobar sound bar i to je to...

Ja se ne slažem s ovom preporukom.

Pa ako netko ide na dobar oled pretpostavka je da će gledati i dobar materijal, pogotovo HDR, ako to ne misli gledati baca lovu na oled bez veze.

C4 je odličan, ali G4 kako si rekao ide daleko svjetlije, ima MLA panel i to je najbolje što LG trenutno nudi. TV se ne kupuje svake godine i ako može platiti G4 ja bi definitivno preporučio G4 jer je razlika u odbosu na C4  velika.  Zbok MLA ima i bolji color volume od C4. 

A ako ceć ide na C4 ja bi definitivno uzeo u obzir S90C koji ima QDOLED panel koji je bolji od lgevog woleda i po meni S90C što se slike tiče je bolji od C4.  A ako se ide na G4, opet S95C opet bolji u nekim parametrima. Slatke muke :)

Ako se HDR puni ne gleda, onda tak svejedno koji se oled uzme, svi će bit dobri.

Kakve veze dimming zone imaju  u raspravi s oled panelima ? 

Slazem se u potpunosti, od rijeci do rijeci. Oled, pogotov vrhunski, kupuje se iskljucivo ako gledas "full" HDR sadrzine i to je jasno kao dan. Za sve drugo moze posluziti i to vrlo vrlo dobro i ostali Oled televizori, a bogami i vrlo dobri mini led televizori, kojih danas ima napretek.

BTW u najavi je Samsung QD OLED za 2025 godinu i vjerojatno ce biti serija F. Ima najave da ce lansirati  sa QD OLED panelom i 83 inc verziju S90F, ali kako kazu iz Samsunga, ona poznata lutrija panela sa s90d, ce vjerojatno produljiti neizvjhesnost i u 2025 godini na seriji F. Ali u svakom slucaju lijepa vijesti. Vrijedi sacekati do januara 2025 i CES 2025 gdje ce biti pretstavljen novi Samsung QD OLED serije F.

2 godine
kv99 kaže...
maja1902 kaže...
Vestibul kaže...
maja1902 kaže...

Pozdrav,

Ja mogu iznijeti osobno misljenje. Bravia 7 je itekako jedan od vrhunskih televizora sa miniled tehnologijom. Bravia 9 jeste bolji u svim parametrima od 7.mice, ali je i puno skuplji, te se po meni ne isplati tako velika razlika za 85 inch ako je tolika kako je vidim sada (1000 i vise eura).

Bravia 7 je televizor koji ima sasvim dovoljnu svijetlinu da bi se gledai i po danu bez vecih problema i u odnosu na Bravia 9 je malo slabiji u live tv i sport kanalima koji idu preko nekog operatera ili provajdera, mada to nije nista alarmantno, ali je u gledanju filmova, pod HDR skoro jednak svom skupom bratu. Bravia 9. Ima malih problema sa refleksijom, ali to se odnosi na sobe u koje direktno udara po danu svijetlo i toliko je jako da ga Bravia 7 ne moze savladati. Ali to su opet kazem ekstremni uslovi za svijetlo.

Da zakljucim, Bravia 7 ima isti, potpuno isti procesor sa Bravia 9 (Pentonic 1000), isti chip cognitive od sony.ja (dakle vrhunska slika, odmah izvan kutije, bez kalibracije), isto rama i mijesta za pothranu aplikacija, i kao kupovina itekako dolazi u obzir i nalazi se tocno u grupi onih televizora koji su dolazili kod vas za razmisljanje kao kupovina

samsung q90d ili q95d (koji je jos skulji),dali je to opravdano ili ne, po meni ne, ali opet ovisi o puno faktora

hisense u8n (ili ux)

tcl 855

panasonic w95a

i vrhunski bravia 9.

Najvjerojatnije da Bravia 7 u ovom drustvu (osim Bravia9) zasluzuje punu paznju i po meni mozda bi imala najbolju sliku (u odnosu na ono sto je slika u prirodi), ali ponavljam, bilo koji da kupite od ovih televizora ne mozete pogrijesiti (s time sto sa Sony televizorima ne morate brinuti od dodatnoj kalibraciji ili namestanja slike do "prave" slike)/ Garancija od 5 godina se podrazumjeva u kalkulacijama.

Evo danas vidim snižen ovaj tv 

https://www.ekupi.hr/p/EK000634482

Da li je bolje uzeti ovo odmah ili sačekati Bravia 9 kad/ako bude na sniženju?

Ovaj TLC dođe na sniženju točno 4000€ i ima garanciju 5 godina s tim da ima  prve 2 godine puni kasko(nisam točno pogledala što znači ali vjerojatno sva oštećenja pokriva). Da li je ovaj bolji čak i od Samsung 85QN90D ? Nemam pojma više 🙈

13 godina
@Pixel - ma nemaju dimming zone nikakve veze s OLED panelima, to sam samo uzeo kao primjer bjesomučnog hvalisanja sa tehničkim podacima koji u konačnici ne moraju ništa značiti za samu kvalitetu slike...
Nego mene zanima što je kolega u konačnici kupio, G ili C seriju? Razlika u cijeni nije zanemariva...

0 0 hvala 0
4 godine
maja1902 kaže...
kv99 kaže...
maja1902 kaže...
Vestibul kaže...
maja1902 kaže...

Pozdrav,

hisense u8n (ili ux)

tcl 855

panasonic w95a

i vrhunski bravia 9.

Ovaj TLC dođe na sniženju točno 4000€ i ima garanciju 5 godina s tim da ima  prve 2 godine puni kasko(nisam točno pogledala što znači ali vjerojatno sva oštećenja pokriva). Da li je ovaj bolji čak i od Samsung 85QN90D ? Nemam pojma više 🙈

Ja sam vec napisao. Bilo koji televizor od navedenog popisa da uzmete nema pogreske. Ja bih cekao black friday (onaj pravi) i vidio kako stoji stvar sa Bravia 9. Ako nemam mogucnosti za taj tv, onda bih isao na druga rjesenja, a ta druga rjesenja su svi ovi navedeni, nema razlike puno izmedju njih.

Po meni je bolji Samsung qn90D od TCL c855, ali to su tako male razlike da je naravno najbolje preferirati ono sto vam i u kalkuaciji finansiski odgovara. Vec sam napomenuo da Sony (nazalost) naplacuje dosta debelo i po meni nepravedno, svoje najbolje procesiranje slike. Ali posto se radi o slici, a televizori se kupuju zbog slike, mozda i nije tako daleko od istine da se dobro procesiranje slike treba dobro platiti. Isto tako je tocno da Hisense i TCL munjevitim koracima idu naprijed i u tom pogledu (a o cijeni da ne govorimo). Da nije bilo njih, taj Samsung od 85 inch koji biste htjeli kupiti, danas bi kostao 7, mozda i 8 tisuca eura. Znaci hvala Hisense i TCL sto su cijene pale.

Ako nemozete uzeti Bravia 9, uzmite po svom nahodjenju ono sto se vama najvise svidja od onih televizora oji su vam na popisu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 12:13 (kv99).
9 godina
maja1902 kaže...
kv99 kaže...
maja1902 kaže...
Vestibul kaže...
maja1902 kaže...

Pozdrav,

hisense u8n (ili ux)

tcl 855

panasonic w95a

i vrhunski bravia 9.

Taj TCL X955 je njihov top model, nema dalje. Priko 20 000 zona, 5000 nita. Al opet Sony čuda radi sa skaliranjem slike jer čisto sumnjam da ćete na novom tv-u gledat samo netflix i HDR sadržaje. Pretpostavljam da imate tv preko providera a to Sony najbolje radi. Pričekajte 10 dana pa ako se ne spusti cijena Bravie 9 ovaj vam je druga najbolja opcija. Mi na forumu smo teoretičari,a te top modele rijetko ko ima doma da šta napiše ode. Moj izbor bi bija Bravia 9, X955, Bravia 7, qn90d. Al ka šta vam je kolega već napisa, ne možete faliti sa nijednim tv-om sa onog popisa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 13:11 (Vestibul).
6 godina
maja1902 kaže...

X955 je top tv kad je miniled lcd u pitanju, puno bolji izbor od samsunga QN90. Ne postoji 85" lcd tv s 5000 nitsa i prek 5100 zona za tu lovu pa je sve jasno.

Za 4000€ najbolji tv je OLED 83G4. Nikakvi miniledi tu nisu konkurencija, govorimo o najboljem i najnaprednijem MLA 2.0 WOLED panelu koji briljira u svim segmentima. Dolazi s tvorničkim 5-godišnjim jamstvom na panel stoga nema straha. Dobije se i soundbar gratis.

https://www.sancta-domenica.hr/tv-83-lg-oled-83g4.html

16 godina

Naručen LG OLED c4 65".

Uz cijenu (+650€ za G4, realno još jedan ok TV), presudila je 2+3 full garancija za C4 (G4 daje 5 godina, ali samo za panel, rad i prijevoz nisu uključeni, znači svaki drugi kvar osim panela se nakon isteka 2 god. ne priznaje). Uz to, uz C4 dolazi soundbar s60t. Nije da mi treba, no pokloniti ću dts soundbar koji sad imam i zadržati ovaj.

QD OLED možda je budućnost, no i dalje ima nedostataka (uz Samsungov slamperaj u izradi i upscalingu) koji su presudili u konačnom odabiru. Tu su još i purple tint na crnoj boji u svim uvjetima osvjetljenja, osim u totalnom mraku i veliki problem s čišćenjem koji je zanemen u većini recenzija. Jedan trogodišnjak +1 u planu. Bit će otisaka prstiju koje treba čistiti, a LG OLEDi bi se trebali moći čistiti bez puno peripetija. 

Qd-oled od Samsunga je bolji za (4k) igranje, no slabo će se igrati išta osim PS4 i Nintendo Wii u, a tu je opet LG bolji. Iskreno, jedino bolje na Samsungu je color volume i to opet ne toliko puno i u specifičnim uvjetima.

Nadam se da neće doći panel sa izraženim green tintom jer mi OSD neće dati mira i morati ću ga vraćati. Usput ću vidjeti i kako se LG coating nosi sa refleksijama. Skoro cijeli zid s jedne strane je u prozorima, ako bude previše smetalo s95d će biti možda jedina varijanta za zamjenu, pa čak i uz sve pobrojane nedostatke..

5 0 hvala 0
5 godina
Kupio sam Philips prije 2.5 god i sad mi opet treba telka i iskreno ne mogu se snac u izboru, niti u samoj tehnologiji.

Philips mi je oke i htio bi nastaviti u tom smjeru, osim ako nesto stvarno iskace u tom cjenovnom razredu.

Ako mi mozete pomoc, ili barem natuknuti - trebao bi mi 65 incha tv, pozeljno je da ima ambientlight i android, cifra oko 1000e, a sad malo vise/manje takodjer dolazi u obzir.

Inace volim sam proucavat, al fakat sam zbunjola.

0 0 hvala 0
10 godina

Ima li što bolje za max 500-600€ od TCL-a 65C645? 

To mi nekako djeluje najbolji omjer uloženo-dobiveno, većinom gledam sport preko iptv-a, Stremio i Youtube.  Koje modele još da pogledam u tom cjenovnom rangu?

0 0 hvala 0
16 godina

Na sugestiju nekoliko kolega sa foruma kupio sam Philips 48OLED718, koristim ga nekoliko dana i isprobao sam na njemu manje-više sve što inače koristim (kabelsku tv, Netflix, youtube, filmove sa kompa, streamanje sa mobitela, hdmi sa mobitela,optički izlaz za zvuk,...) U najkraćim crtama, dobio sam sve što sam tražio od TV-a. Uvjet je bio Philips radi Ambilighta i opcija je stvarno odlično izvedena. Slika je out of the box skoro pa savršena za moj ukus tako da ništa posebno nisam mijenjao, nema napadnih i kričavih boja, nijedna boja ne iskače (moji na vikendici imaju isto Philips ali neki malo jeftiniji model i crvena je dosta naglašena dok ovdje to nije slučaj). Svjetlinu sam samo malo smanjio jer mi je dnevni boravak dosta u sjeni pa nema potrebe za velikom svjetlinom. Gledanje je jako ugodno i ne primjećujem umor ni nakon nekoliko sati gledanja. Setup je brz i intuitivan, softer je odličan i fluidan, na početku je povukao par updatea za tv i daljinski i zasad radi sve bez greške. Čak su i zvučnici na tv-u dosta glasni i kvalitetni što me pozitivno iznenadilo. Eto, to je u kratkim crtama to, ako koga nešto posebno zanima neka pita.

Starlink is Skynet!
Moj PC  
3 1 hvala 0
5 godina

Jel moguce da je Philips odlucio s Androida prec na sranjski Titan OS? Pa kak netko moze donijeti takvu odluku u 2024 kad je connectivity s aplikacijama bitniji nego ikad.

3 1 hvala 0
11 godina

65" TCL c805 s oštećenom ambalažom (uređaj ispravan) - za 741€

https://www.ekupi.hr/hr/Elektronika---o%C5%A1te%C4%87eno/Televizori-i-oprema---o%C5%A1te%C4%87eno/TCL-MINI-LED-TV-65C805-RA/p/ER000637908

ps: ima još nekih s oštećenom ambalažom pa si pogledajte ako vam je to ok

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 7:45 (60nine).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Za 15 eura više sam kupio bez oštećene ambalaže i sa 2g kasko + 5 god garancije.

marching up and down the squaaare
11 godina
ninotocka kaže...

Za 15 eura više sam kupio bez oštećene ambalaže i sa 2g kasko + 5 god garancije.

65" ili 55" ?

trenutno ne vidim 65" nigdje tak jeftino

14 godina
Imam uber glupo pitanje.. Novi tv cu po prvi puta imat na zidu, a pošto je VA panel strah me zbog kuta gledanja,pa me zanima dal da gledam da mi je sredina tva u razini ociju ili? Rijec je o 65" modelu
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
R3nchi kaže...
Imam uber glupo pitanje.. Novi tv cu po prvi puta imat na zidu, a pošto je VA panel strah me zbog kuta gledanja,pa me zanima dal da gledam da mi je sredina tva u razini ociju ili? Rijec je o 65" modelu

koji TV?

najbolje ti je procjeniti kad vidiš uživo pod kojim kutem ti slika više nije top, nisu ti kutevi kod kojih se gubi kontrast/boja tak mali kak ljudi briju :)

13 godina

Treba mi TV za spavacu sobu. Naisao sam na TCL 55C805 za 579€. Gledao bi se MAXTV te filmovi i serije sa raznih streaming platformi. Ima li nesto bolje za tu lovu? 

0 0 hvala 0
14 godina

65", na ekupi je 850 redovno, ali svako malo imaju popuste 10% na neku od kartica pa sam ćopio za 765. OK, nije 15 nego 25 eur više. :)

Vjerojatno je i ovaj ozlijeđeni OK, ali ako se desi da nije samo kutija oštećena, ajde ti to vraćaj, čekaj, zaje*avaj se sa podrškom... A klošari ne bi dali malo konkretniji popust za taj rizik.

marching up and down the squaaare
11 godina
ninotocka kaže...

Vjerojatno je i ovaj ozlijeđeni OK, ali ako se desi da nije samo kutija oštećena, ajde ti to vraćaj, čekaj, zaje*avaj se sa podrškom... A klošari ne bi dali malo konkretniji popust za taj rizik.

a kao piše da je artikl prekontroliran i da je s njim sve u redu... (gledao sam malo i druge neke artikle - ako su oštećeni, navedeno je što je oštećeno i ima slika oštećenja, i.e. radni stol)

mislim da sam vidio i C805 u 85" za malo iznad 1000€ (isto oštećena ambalaža)

16 godina
2fast4u kaže...

Naručen LG OLED c4 65".

Uz cijenu (+650€ za G4, realno još jedan ok TV), presudila je 2+3 full garancija za C4 (G4 daje 5 godina, ali samo za panel, rad i prijevoz nisu uključeni, znači svaki drugi kvar osim panela se nakon isteka 2 god. ne priznaje). Uz to, uz C4 dolazi soundbar s60t. Nije da mi treba, no pokloniti ću dts soundbar koji sad imam i zadržati ovaj.

QD OLED možda je budućnost, no i dalje ima nedostataka (uz Samsungov slamperaj u izradi i upscalingu) koji su presudili u konačnom odabiru. Tu su još i purple tint na crnoj boji u svim uvjetima osvjetljenja, osim u totalnom mraku i veliki problem s čišćenjem koji je zanemen u većini recenzija. Jedan trogodišnjak +1 u planu. Bit će otisaka prstiju koje treba čistiti, a LG OLEDi bi se trebali moći čistiti bez puno peripetija. 

Qd-oled od Samsunga je bolji za (4k) igranje, no slabo će se igrati išta osim PS4 i Nintendo Wii u, a tu je opet LG bolji. Iskreno, jedino bolje na Samsungu je color volume i to opet ne toliko puno i u specifičnim uvjetima.

Nadam se da neće doći panel sa izraženim green tintom jer mi OSD neće dati mira i morati ću ga vraćati. Usput ću vidjeti i kako se LG coating nosi sa refleksijama. Skoro cijeli zid s jedne strane je u prozorima, ako bude previše smetalo s95d će biti možda jedina varijanta za zamjenu, pa čak i uz sve pobrojane nedostatke..

Ddobar izbor.

Jedino komentirao si stvari za QD oled , a da ga nisi vidio jer to što prićaš ne stoji.  Pokušavam ljudima  objasniti radi lakšeg odabira ali ne prima se.  QD oled je bolji panel  od woleda, woled ima više nedostataka nego qdoled panel.

Ok za samsung, takav je kakv je, ali tehnologija qdoled panela je zrela i bolja od woled tehnologije u svakom pogledu, od kvalitete prikaza do trajnosti. Upscale na samsungu je na istoj razini kao i na lg-u, samsung je lošiji kad se procesira low bit content, ali da ti stavim jedan pored drugog, ako skužiš razliku svaka čast. 
Nikakav purple tint nemaš, imam qd oled već poprilično dugo i da ima ikakav puple tint već bi davno letio van jer je to prva stvar koju sam išao provjeriti. Prva generacija ga je možda imala, druga nema.  Koji problem s čišćenjem ? Ako misliš na vodu, to ne smiješ niti s jednim oledom.  Imas tekucinu na bazi alkohola za cisenje panela ako treba cistiti. Ali istina, lg panel je jednostavnije očistiti.  Mislim vidim da sebi tu sad pravdaš odabiri to je ok, biraš za sebe, ali nemoj umanjuvati predsnosti drugog panela zato što si odabrao neki drugi.   Dobro da si spomenuo refleksije, mene je na lgu to izludilo, kao da gledam u ogledalo, qdoled je bio preporod (gen2), meni neusporedivo bolje.  Znaci  brine te tint i refleksije i uzmeš panel koji je gori po tom pitanju ?  Ok tvoj izbor kako sam rekao.  I nemoj uzeti S95D bez obzira što ima dobar premaz protiv refleksija, time ćeš ubiti svaki smisao oleda jer ne izgleda dobro, Radije  provjeri kako bi ti odgovaroa S95C.

QD oled je bolji za svako igranje jer LG u game modu nema color boost i izgleda dosta lošije, naravno možeš se igrat u nekom film modu, ali onda gubiš sve one prednosti game moda ako su ti bitne.

Znam da sam dosadan već sa svime ovime, ali ista stvar je i woledom koji se ovdje forsira ne znam zašto, valjda što je svima draži lg.  Neka svatko bira po svome nahođenju , osobno imam i lg oled i samsung oled, spomenuo sam to puno puta pa nisam nikakav fanboy, ali ajmo se držat činjenica vezanih uz panele i ne iznosit dezinformacije kako bi opravdali svoj odabir. 

13 godina
gamer34 kaže...

Gledam neki televizor u rangu 55" do cca 400-500eur. Jel ovaj Samsung ok i opcenito kakva je ponuda?

https://www.mall.hr/tv-prijemnici/samsung-55cu7092-4k-uhd-led-televizor-smart-tv-ue55cu7092uxxh

Nadopuna pitanja, koji panel gledati da ima što bolje kuteve gledanja? Prema tome da TV neće biti centriran ispred kauča već zamaknut u stranu. 

16 godina
gamer34 kaže...
gamer34 kaže...

Nadopuna pitanja, koji panel gledati da ima što bolje kuteve gledanja? Prema tome da TV neće biti centriran ispred kauča već zamaknut u stranu. 

Ako oled ispada onda za što širi kut gledanja je neki  tv s IPS panelom. Iako dosta VA panela sad ima taj sloj za širi kut gledanja, ali i dalje nije na razini IPS panela.

10 godina

Pozdrav,

Trebao bi preporuku za 65" Tv do 1000 eura.

Bilo bi poželjno da je android Tv.

Unaprijed zahvaljujem!

0 0 hvala 0
5 dana

Ista dvojba G4 ili C4 i isto uzeo, samo 55"

2 godine
kv99 kaže...
maja1902 kaže...
Vestibul kaže...
maja1902 kaže...

Pozdrav,

hisense u8n (ili ux)

tcl 855

panasonic w95a

i vrhunski bravia 9.

Hvala, hvala! Sačekat ćemo pravi crni petak pa kako bude.

Imam još jedno pitanje, sjetila sam se jer je tu niže netko komentirao za čišćenje ekrana.. e to smo i mi primijetili na jednom tv-u koji je bio izložen u svijet medija da nije kao full glatki ekran kao staklo nego više kao mat. Nadam se da to ovi ponuđeni tv-i nemaju jer baš to ne želimo. Znam da postoje sredstva za čišćenje s kojima se to lijepo očisti ali svejedno mi se čini lakše održavanje onih ekrana koji su ko staklo.

Tako da bi eliminirala takve televizore.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice