Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.972
|
čitano: 15.763.901
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Grdelin77 kaže...

Ekipa koji je bolji od ova dva

Samo za gledanje hrt sporta max tv

Ako ti je samo za gledanje sporta, uzmi Phillips. Ambilight daje dobar ugođaj.

11 godina
rentarded kaže...

Prvo, Samsung je vjerojatno sretniji ako neko zbog njihovog guidea kupi 85 incha i da više para :D, drugo imaju dvije vrste distance calculatora i koliko vidim za fov od 40° koji je cinema fov stoji 85 incha za 2,59m pa idu po tome valjda

https://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship

po ovom kalkulatoru sa rtings-a sam se i ja vodio otprilike, a nešto i po zdravom razumu :)

meni je realna udaljenost između 2 i 2,5m - ovisi kak sjedim/ležim i gdje na kauču...

13 godina
Mitch kaže...
Purger155 kaže...

LG 65 CX, star 2 godine i 6 mjeseci, roj mrtvih pixela po rubovima. Cijelo vrijeme se koristi samo za gameanje/netflix, cuvam ga ko oko u jebenoj glavi radi nekakvog felera od burn ina i onda ovo... Naravno, kardinalna greška je bila što sam ga uzeo u trenutku kada je bio na akciji u smislu cijene, a ne kada su davali 5 godina jamstva.

To je nazalost normalno za tu seriju od C8 do CX.

Evo, nakon što sam kontaktirao ovlašteni servis, javili mi nakon par dana kako će ipak "progurati" kroz jamstvo zamjenu ekrana. Pričekao jedno 10ak dana dok nije došao ekran, zamijenili ga i TV  je u punom pogonu.

Stvarno za svaku pohvalu, jer realno, mogli su me bez beda otfikarit s obzirom da je 7 mjeseci proslo od garantnog roka.

16 godina
Provincija kaže...

Pozdrav,

Moj, osobni, osvrt na TCL q870, 65 cola (C745), dakle moje i samo moje mišljenje. Ako nekome koristi, odlično! Nisam power user!

Dobro:

- instalacija: treba dvoje ljudi,ali nije tanak kao napredniji TVovi i ne treba biti ultra pažljiv.Kutija došla kao da je bila u Ukrajini, sve čitavo.

- Android TV, koristio drugi acc, no issues. Scan zemaljskih, sve 5. Kakav signal takva slika.

- Netflix, Kodi, Stremio, firestick, tube- milina ! Sve, ama baš sve radi iz prve i prepoznaje signal. Što je u UHD ili DV tako je i prikazano. Gledam Planet Majmuna od početka na Netflixu i to je bomba. LOTR i oba Blade Runnera na čekanu, žena i djeca plaču, čekaju, doći će svi na red.

- podesiti sliku po tutorijalima, prvo isključiti sve "saving" feature.

- refleksije ima ali nije deal breaker, kome smeta digne ligt na 100%, meni je na 60% više nego dovoljno.

- android TV radi brzo, ne kao Fire 4K, ali je razlika zanemariva pa vadim Firestick.

- slika, kao i uvijek, ovisi samo o izvoru. Peglanje zemaljskih ne HD je banana. Sve što je barem HD je ok. FHD je sjedi 5. Najmanje se gleda zemaljska.

- local dimming radi iznenađujuće dobro.

- fast access tipke rade točno to što treba i sve je u redu.

- slika, sat TV A1- isto kao i iznad, kakav signal takva slika

- više accounta

Nije dobro:

- sa valjda deset mjesta treba provjeriti postavke slike da dobiješ nešto

- registracija za 5G gare te informira da trebaš serijski broj sa kutije u zadnjem koraku (kupljeno u Elipsu, E kupi na računu pošalje i sn). Kada klikneš pošalji tek tada ti kaže da treba i sliku računa...

- registracija usera za TCL Hrvatska te vodi na Grčku? WTF

- CEC ne fercera kako treba sa sat TV (Kaon receiver), to ću još koji puta probati

- fckin zaštitna folija na donjem dijelu, gdje je i logo TCLa - htio bih sresti tog baju koji je to smislio, da nakon skidanja folije sa svega još moraš potrošiti vremena kao za cijelu instalaciju na skidanje folije 7mmx 1,5m!! Nisam htio paliti prije toga da ne bude još gore kada se ugrije..

- scaniranje zemaljskih- ni ne nudi samo FTA već skenira sve i moraš kasnije pobrisati ručno, jedan po jedan EVo tv i HU tv..Bravo Majstori!!

- ne možeš preskočiti zaštitu sadržaja PINom??

- ugrađen media player-samo za stick, ostalo neupotrebljiv

- zvuk- meh

- najbitinije: PVR!!! Nisam uspio postaviti PVR a na TCL HR se ne možeš registrirati!!!! Šta se dogodi ako promijenim lokaciju npr na DE?

Ne znam:

- kratak mi HDMI kabel od pojačala, tako da ne znam gdje sam dok ne dođe kabel.ARC ostao provjeriti.

- stari NAS i smb 1.0, još se koljem

- sport, inače ne pratim i nemam mišljenje

- BT slušalice nisam stigao.

nakon nekoliko dana ću editirati ovaj post sa novim informacijama i ja bih rekao da je ovo sasvim OK TV, sukladno novcima.

Ovo je samo moje mišljenje i nikome ne preporučujem ništa i nikada.

Kao što sam obećao. ...

dobro

- sve instalirano radi

- slika je, za tu cijenu, odlična. Vidim da je cijena još pala. 
- došlo hdmi kablovinje i to radi super trooper. Arc, cec i kontrola milina jedna. Ni ne kužiš da imaš pojačalo a zvuk ajme.

- kada puštaš DV ili HDR to je avion. I prikaže gore lijevo na početku šta ide. Na info botunu vidiš bitrate.

loše:

- q870 i c 745 zbrka sa postavkama slike, na kraju sami odlučite

- registracija- kineska posla. Smijeh i nevjerica. Ne dobiješ potvrdu nego screen info da čekaš do 30 dana. Poslao mail preko njihovog weba i javili mi se iz Hanžek servisa da se obratim prodavatelju. Fckin Eplus. Ne miješajte sa Elipsom. To je duga priča i loše iskustvo.  
- telefon je isto od servisa i cijelo vrijeme je zauzet. Ne znam ni tko su ti ljudi i ne krivim njih nego kineze. 
- ugrađeni player nemojte ni otvarati

- i dalje PVR ne radi!!! Ne znam više ni koga pitati (vidi gore)

ne znam:

- nakon stremia, netfoixa, kodija,... par puta se sam restartao, bez infa.  Sada sve radi. 
- upscale: tak tak i dalje. Sve ispod 1080 nije goedljivo meni, moji gledaju. 

conclusion

- kako je jedan kolega, potpuno ispravno, rekao: Sony to sve sigurno radi bolje al' ne za ove pare!

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.12.2023 17:33 (Provincija).
11 godina
Mozr Sony i bolje za te pare.
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina

Ok. 
ako može uhd 65 fald gtv sa 5g gare daj link i ja ovoga vraćam i naručujem sony.

i slikam sve! Meni nije problem priznati ako sam se zahebao. A tebi? 

3 godine
Spacecraft kaže...
Mozr Sony i bolje za te pare.

U nekom drugom univerzumu.

Kad nešto ovako napišeš molim te da onda i linkaš,argumentiraš...ovako ispada da trollaš.

14 mjeseci
protjeran
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Da li je u ducanima na prodaju i izložbeni model i zna li itko da li daju popust i koliko otprilike na izlozbeni model

0 0 hvala 0
14 godina

U kojim dućanima jbt? Imaš u emmezeti Žitnjak trenutno par modela 25-50% popusta na izložbene.

marching up and down the squaaare
9 godina
MedO1337 kaže...
Grdelin77 kaže...

Ekipa koji je bolji od ova dva

Samo za gledanje hrt sporta max tv

Ako ti je samo za gledanje sporta, uzmi Phillips. Ambilight daje dobar ugođaj.

Slažem se.. ako je oko njega zid i gledanje u čoporu - nema boljeg nego kad u tekmi nabijem svjetlinu ambija na max :) 

15 godina

Pozdrav svima!

Samo da svima zahvalim na sugestijama, i evo potvrdim da sam na kraju kupio X65A80L i čekam da mi stigne iz SD.

Vjerojatno ide još Q930 uz to i onda je tip top.

Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav,

molio bih pomoć oko odabira televizora. Televizor bi se gledao s 4-4,5 metara udaljenosti u osvijetljenom prostoru. Doduše, češće navečer nego danju. Ponajviše streaming ili HTV, eventualno povremeno gaming i sportski programi. Trenutačno imam puno manji i stariji televizor, tako da će bilo koji televizor biti veliki upgrade u odnosu na ovo što imam.

Nekako sam najkomforniji sa Sony-em kao brandom, pa su mi zapela za oko sljedeća dva modela koja su mi unutar budžeta od najviše 1.300€ s 5 godina garancije (neki su se i spominjali na prethodnim stranicama):

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-sony-kd-75x81k-bravia-led-uhd-4k-google-smart-tv/111637 

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-sony-kd-75x75wl-bravia-led-uhd-4k-google-smart-tv/117019 

Nisam uspio shvatiti koja je razlika između ova dva modela osim godine modela.

Molio bih preporuku koji je bolji model; ili neka alternativa ako postoji neki puno bolji deal unutar budžeta ili za manje novaca.

Hvala puno!

9 Sony KD 75X81K
0 Sony KD 75X75WL
0 Nešto treće

1 0 hvala 0
14 mjeseci
protjeran

Da li ima itko ovaj tcl i valja li cemu

1 10 hvala 1
14 godina
Grdelin77 kaže...

K U P I

B I L O

K O J I

T E L E V I Z O R

marching up and down the squaaare
14 mjeseci
protjeran
ninotocka kaže...
Grdelin77 kaže...

K U P I

B I L O

K O J I

T E L E V I Z O R

😅😅😅😅😆😆😆😆😆😆😂😂😂😂😂

15 godina

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 mjeseci
protjeran
forumaš kaže...

Cini se sony malo bolji

16 godina

i je bolji

ali dali je bolji, kolika je razlika u cijeni, vjerovatno ne. kako kome

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.12.2023 11:37 (Gemmy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina

Nisam previse obracao paznju na judder, jitter i ostale -erove prije kupnje LG oled teveja pa sada i nisam pretjerano zadovoljan sa preslaskom ips > oled.

Isprobao sve opcije trumotion (smooth motion donekle valja) koje nudi LG ali nemoguce je dobiti fluidnu sliku. 

0 1 hvala 0
14 mjeseci
protjeran
john142 kaže...

Nisam previse obracao paznju na judder, jitter i ostale -erove prije kupnje LG oled teveja pa sada i nisam pretjerano zadovoljan sa preslaskom ips > oled.

Isprobao sve opcije trumotion (smooth motion donekle valja) koje nudi LG ali nemoguce je dobiti fluidnu sliku. 

Znaci nije to to

Moze proc onda i mini led

11 godina
Grdelin77 kaže...

a što konkretno očekuješ od TV-a i tog čestog spominjanja kako gledaš samo sport?

meni je na c835 sport sasvim solidan (nogomet, košarka i nfl koje sam gledao do sad na A1 Arena kanalima) - ne zamaram se time ako možda nešto i nije ne znam kako fluidno, bitno mi je da su boje ok i da mogu podesiti kontrast, svjetlinu i oštrinu da to sve izgleda prirodno, a ne blijedo i/ili prenapucano...

koliko sam vidio na jednoj tvojoj fotki - tebi su se odljepili difuzori na ledicama ekrana, ako ti je taj TV bio ok, odfuraj ga u servis da ti ih zaljepe natrag (nije komplicirano za solidnog servisera) i proći ćeš jeftinije nego s novim TV-om :)

15 godina

Tip nas trola od prvog dana  stavim ga ba ignore i onda opet vidim post kad ga netko citira 😂

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
john142 kaže...

Jesi pored predefiniranih isprobao pod  user (ne sjecam se sad tacno kako se zovu one dvije postavke,  dejudder i jos jedna  ) ? ugl . prva,  gornja  postavka ide na minimalnu vrijednost tj 0 , druga na maksimalnu 10) i  to je navodno najbolja postavka za motion  , a preporučuje je stalno i darko sa hd televizija portala , pa eto vidi i to ako nisi  . 

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.12.2023 14:28 (error_666).
11 godina
forumaš kaže...

Tip nas trola od prvog dana  stavim ga ba ignore i onda opet vidim post kad ga netko citira 😂

moja isprika svima :)

14 mjeseci
protjeran
60nine kaže...
Grdelin77 kaže...

a što konkretno očekuješ od TV-a i tog čestog spominjanja kako gledaš samo sport?

meni je na c835 sport sasvim solidan (nogomet, košarka i nfl koje sam gledao do sad na A1 Arena kanalima) - ne zamaram se time ako možda nešto i nije ne znam kako fluidno, bitno mi je da su boje ok i da mogu podesiti kontrast, svjetlinu i oštrinu da to sve izgleda prirodno, a ne blijedo i/ili prenapucano...

koliko sam vidio na jednoj tvojoj fotki - tebi su se odljepili difuzori na ledicama ekrana, ako ti je taj TV bio ok, odfuraj ga u servis da ti ih zaljepe natrag (nije komplicirano za solidnog servisera) i proći ćeš jeftinije nego s novim TV-om :)

Zanima me jednostavna stvar

Gledam sport arene uglavnom

Pitam se da li mi za to treba skupi tv sa svim tim đinđama dolby atmos zvuk hdr ovo ono ili ce mi slika bit ista i ok i na grundingu i telefunkenu i na onom skupljem tcl ili philips da ne spominjem samsung sony itd kuzis

14 mjeseci
protjeran

Sto ovaj FORUMAŠ tu mene provokatiše da trolam

Nemoj da se zajebas sa mnom

2 0 hvala 2
14 mjeseci
protjeran
60nine kaže...
Grdelin77 kaže...

Imam philips i to se nes odlipilo inace vec 7g bez greske ali htio bih i veci ekran

15 godina
protjeran
Grdelin77 kaže...

Sto ovaj FORUMAŠ tu mene provokatiše da trolam

Nemoj da se zajebas sa mnom

Doslovno spamaš temu. 

XBOX: RENZOR GT 01
6 godina
error_666 kaže...
john142 kaže...

Jesi pored predefiniranih isprobao pod  user (ne sjecam se sad tacno kako se zovu one dvije postavke,  dejudder i jos jedna  ) ? ugl . prva,  gornja  postavka ide na minimalnu vrijednost tj 0 , druga na maksimalnu 10) i  to je navodno najbolja postavka za motion  , a preporučuje je stalno i darko sa hd televizija portala , pa eto vidi i to ako nisi  . 

Jesam, nista to nije bolje. Boljka oled tehnologije i nema tu pomoci pogotovo ako imas osjetljive oci. Meni je ips ugodniji za gledanje bez obzira na crnu boju i manju ostrinu slike.

10 godina
Grdelin77 kaže...

ja uzeo i top je.

malo sam se namučio da mi proradi zvuk na soundbaru preko earc, radio mi na svemu (svim aplikacijama) osim kad prebacim na običnu antenu, prekopao sve postavke i uspio...

slika je top i fuidna, fino se vidi i u trgovini gdje je bio pored nekog skupog lg oleda, razlika je prilično mala generalno (ako ne gledaš baš svaki mogući scenarij), najviše se vidi u tome da oled ima bolji kut gledanja, na ovom se malo izgubi.

u jednoj od recenzija sam čuo da kad aktivira onaj 144hz low latency game mode nakon što spojiš ps5 ili pc, ne isključuje sve kerefeke koje si postavio, ni hdr, ni zone, ni kontrast, ni ovo ni ono, i da je gotovo jedini koji to uspjeva...

edit; ne vidim ima li automatsku svjetlinu, ne nalazim opciju, prejak je po noći 

edit2: ima automatsku svjetlinu, sad je u sunčanoj prostoriji postavio na 80 sam... ali nema postavke da to isključim/uključim

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.12.2023 8:33 (digitall).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice