Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.046
|
čitano: 15.271.319
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Grdelin77 kaže...

I ja gledam arene i dobar mi je bio i ovi moj philips tako da nemam nikakve posebne zahtjeve glede slike niti gledam sa strane a i da gledam vjerojatno ne bih skuzio nista

Ne bih htio davati 8000kn ako mogu 6000kn 

Eto, upravo vidiš i sam da ti moj odgovor ništa nije pomogao. Jer ni nemože. Sam moraš istražiti i onda kupiti. Dali će ti ušteda vrijediti, moda da, možda ne. Vidi recenzije po netu.

hisense 65u7kq review - Google pretraživanje

onda će ti tu dodatno neki komentirati kako su to recenzije uSA modela i da to nije usporedivo sa EU modelima, jer kinezi muljaju i šalju lošije meodele na naše tržište.

I nije da nisu u pravu. Po mom iskustvu stalak je drugačiji nego na USA modelu, i nije loš s time da ga ja ne koristim jer je TV na zidu. Daljinski je potpuno drugačiji, i koliko vidim ovaj za EU tržište koji sam i dobio je daleko bolji.

VIDAA OS za razliku od Google OS-a u USA modelu. To je bitna razlika, ima prednosti i mane. VIDAA je jako brza, TV se pali u sekundi i sve je odmah dostupno ali fale neke aplikacije, poput HBO MAX.

Ne znam kja bi ti više napisao, vjerovatno ti je bolje uzeti skuplji Sony...makar ja sam oduševljen sa TV-om u svim detaljima pogotovo za 720 eura.

HISENSE 65U7KQ (elipso.hr)

11 mjeseci
protjeran

A da ima taj HBO max sta bih mogao s njim

Ja imam satelitski max tv..nemam kucni net..

16 godina
Grdelin77 kaže...

Ttebam neki dobar servis u Splitu da to rjesi

Guglaj Kiki servis

Grdelin77 kaže...

A ove dolje crne fleke..je li to isti kvar ili neki novi

Isti kvar - dole su ti ti difuzori pali pa ti sad rade sjenu.

4 godine
tiki kaže...

A jeste čudni... čovjek je dao najnormalniji osvrt, a tu ga napadate jer taj tv mora biti loš. Tv je za nekog tko ne pati od tko zna kakve slike, HDR-a, 120Hz i ostaloga sasvim ok. Daje solidnu sliku, android radi fluidno, može instalirati što god poželi - i većini ljudi je to sasvim dovoljno.

Slažem se sa Tikijem, pa nije ovo forum samo za televizore više klase, ovo je pohvalno da se piše i o tv-ima koji  manje koštaju što ne znači da ne valjaju za one koji nisu previše zahtjevni i ne zanimaju ih razne điđe-miđe pogotovo iz prve ruke, dapače treba više takvih osvrta za modele niže i srednje klase da bi ljudi mogli saznati što ih zanima o određenom modelu. Obično ljudi traže savjete koji TV da kupe i kad ga kupe malo tko piše povratne informacije o njemu da pomognu drugima koje zanima isti model. Svi modeli imaju svoje kupce i zato samo naprijed. Što se tiče Grundiga, vjerujem da ovi novi rade sasvim solidno, ja ga nemam, ali ga ima sestra i iznenadio sam se kakvu solidnu sliku ima na digitalnim kanalima.

11 mjeseci
protjeran

Dobro si to napisao..sta da dajem 8000kn ako mogu kupit grunding za 4000kn a razliku necu primjetit...a tv koristim samo za gledanje obicnih programa...

15 godina
Grdelin77 kaže...

Dobro si to napisao..sta da dajem 8000kn ako mogu kupit grunding za 4000kn a razliku necu primjetit...a tv koristim samo za gledanje obicnih programa...

Nije loše uštediti 4000 kn. Jednostavno kupiš jeftiniji i uštediš 

16 godina
Rocki kaže...
Meni stigao Tv Grundig 65GHU7800B. Imao dosad LCD sharp 37 inča star sigurno 15 g., slika je potamnila kod desne str ekrana, nema dvb-t2 i došlo vrime da se jedan od prvih LCD a zamjeni novim.
Grundig sam priključio na dm8000 i sve radi od 'one' stvari, iptv, dvb-t2. Ima Netflix, HDR10, Google play, android, Smart Tv, prime video i YouTube, meni dovoljno. Sa slikom sam prezadovoljan a naročito mi godi garancija 2+3 znači 5 godina. Energetska klasa F. Platio sam ga 474 € sa dostavom na kućni prag. Inače otpisanog sharpa platio sam 16000 ne znam dali kn ili ...., jako skupo u Elipso Ri.
Neki mi sa ovog foruma Grundig nisu preporučili (zbog Beko) ali ako izdrži 5 i više godina onda se isplati. A i za 5+ godina doći će nove tehnologije koje treba apsorbirati.
Kći ima Samsung UE55NU7172UXXH proizveden u Mađarskoj plaćen 600 € sa 2 g garancije. Na Grundigu je bolja slika, bar mi se čini i jedan i drugi su uhd 4K. Grundig je made in Turkey. Tv gledam sa udaljenosti više od 3 m.

Prvo i najbitnije, kupuješ tv sebi, ne za forum i najbitnije je da si ti zadovoljan tvom, jer jedino ti znaš za što ti treba i koliko ti smisla ima davati love za to. 

A sad vezano uz grunding i samsung koji spominješ, to su sve doslovno ulazni modeli, i grunding i samsung i tu niti na jednom ne možeš očekivati neku spektakularnu sliku (kad se usporedi sa skupljim modelima).
Ako tvi nisu podešeni kako treba, a na žalost puno ljudi ima totalno loše podešen tv, ne možeš procjeniti koji je bolji. Iskreno nema tu neke velike razlike , svi oni pate od sličnih boljki (osim ako neki model nije baš totaalni krš).  

O HDR u na tim tvima nema doslovno niti govora pa to slobodno zaboravi, a niti nekih novih naprednih tehnologija. 
Ako to sve prihvatiš s obzirom da je tv zaista povoljan i nisi zahtjevan korisnik moći ćeš sasvim normalno uživati u tvu nadam se dugi nizgodina. 

11 mjeseci
protjeran
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ja namjeravam da kupim hisense 65U7KQ za 5500kn a ako za 6500kn mogu dobit neki bolji dao bih tih 1000kn još

Ako mi neko moze predlozit neki bolji do 6500kn 

1 0 hvala 0
15 godina
Grdelin77 kaže...

Ja namjeravam da kupim hisense 65U7KQ za 5500kn a ako za 6500kn mogu dobit neki bolji dao bih tih 1000kn još

Nakon tog tvog starog taj hisense će te odvalit.Meni moj 55E7K za 370eu ništa spešli model izgleda brutala nakon 6god starog LG.Ne mogu se nadivit kako je to dobra slika na 4k a tek zvuk ubija.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.12.2023 17:41 (dery).
5 godina
Grdelin77 kaže...

Ja bi u tom budžetu birao samo između TCL C735 ili Samsunga Q70C koji su best buy LED TV modeli, zadovoljit će sve tvoje kriterije + Sammy ima veoma jak brightness šta je idealno za previše osvijetljene prostorije i Quantum procesor, jedino nema Dolby Vision ali će i najobičniji HDR10 odraditi jednako dobar posao (bitno za streaming appove), a C735 je dobar za gameanje po speckama (2 HDMI 2.1 porta, 144Hz refresha), no oba dva će dobro poslužiti i za obične TV kanale, a još bi bilo idealno da uz oba dva dobiješ i 2+3 god. gare, jer ćeš tako biti miran još toliko godina....

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.12.2023 18:46 (Vavoom).
15 godina

Niosu loši prijedlozi samo kaj su to jako mali televizori 

16 godina

malo je smjesno kako su 55" maleni televizori postali. a kada ustvari pogledas su ogromni. imam frenda koji ima 75" u malom stanu i to je too much jer pojede cijelu prostoriju i samo tv se primjeti

ja razmisljam zamjenit xf9005 od 55" za  65" oled iako mi realno ne treba, i vecinu gejmanja koristim monitor, ali tako je to kada patim od upgraditisa svako malo

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.12.2023 20:29 (Gemmy).
Moj PC  
6 0 hvala 0
11 mjeseci
protjeran

A trazim 65inči a ovi su 55

5 godina
Grdelin77 kaže...

A trazim 65inči a ovi su 55

Ova dva koje sam okačio (Samsung Q70C, TCL C735) postoje i u 65" dijagonalama, ali mislim da je Q70C u toj dijagonali jedno 100-200€ skuplji, tak da moš slobodno povisit ak ti nije problem

Edit: izgleda da sam djelomično u pravu, 65" Q70 košta 900€: https://www.centar-tehnike.hr/tv-qled-samsng-qe65q70catxxh-proizvod-30651/

Svakako uvijek je tu Nabava pa si moš vidjet gdje ti je najpovoljniji bilo koji od ova dva....

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.12.2023 23:35 (Vavoom).
11 mjeseci
protjeran
Znaci ovaj samsung je bolji od hisensa
Ako ga nadem za 6700kn mozda ga kupim
Je li ovo 2023 proizvodnja
4 godine
neaktivan
Grdelin77 kaže...
Znaci ovaj samsung je bolji od hisensa
Ako ga nadem za 6700kn mozda ga kupim
Je li ovo 2023 proizvodnja

Ne znam jel kolega dobije neku novčanu nagradu za svaki Samsung koji preporuci ali ja tebi preporučam da se držiš miniLED TV-a ako ti stanu u budget.

"Quantum procesor" ti zasigurno ne bude falio

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.12.2023 0:08 (rentarded).
6 godina
@Grdelin ajd odluči se za max. budžet i onda provjerimo koje marke daju najviše za taj novac. Ovako ispada da valja samo taj hisense i samsung 70 ma a zapravo imaš dobar budžet.

Jako je bitno 5 godina garancije a trenutno elipso nudi za LG toliko garancije. Pa zašto ne pogledaš?

A ne mora biti LG, možda i drugi nude 5god.

Kako si naveo da gledaš zemaljske programe onda traži koji TV ima najbolje upscaling da ti uljepša sliku. Iskreno ja ne znam dali bih podneo da gledam lošu rezoluciju tih programa na 65". Zato potraži najbolji upscaling, možda Sony radi toga, ali ako je preskup traži koji je drugi najbolji u upscalingu.

Sad kad kupiš novi tv i vidiš 4K, a pogotovo što je velikih 65", mislim da više nikada nećeš pogledati film na satelitskom hbo kanalu zato što je slika očajna.
11 mjeseci
protjeran

Ja mislim da moj sadasnji philips je 4k..a max budžet je nekih oko 6500..mogu ja i vise ali mi se ne da toliko jer sam laik za sliku a za nista drugo ne koristim tv...vidio sam da ima i samsunga i lg za 3700-4700kn 65inči..ne znam kako su tako jeftini..ovaj hisense mini led je primamljiv s cijenom 5500..ja bi trazio po tom upscalingu ali ja nemam pojma di to piše nit sta da gledam u speckama..sta se tice garancije nije me toliko briga je li 2 ili 5 jer kontam da mu nece nista bit kroz 5g..do sada mi se tv nisu kvarile u tom roku..a ono sto mi vi preporucite ja cu uzet..evo doli 2jeftina modela dobre marke..jesu bolji od hisensa65U7Kq

16 godina

ako uzimas te najeftinije modele obavezno 5g garancije gledaj

meni nakon isteka garancije pocela krepavat pozadiska svjetla,ali jos radi i koristi se kao sporedni tv. naravno neisplativ popravak

ja bi radije isao na 55" kvaliteniju telku, nego 65" slabiju

Moj PC  
2 0 hvala 0
5 godina
Gemmy kaže...

meni nakon isteka garancije pocela krepavat pozadiska svjetla,ali jos radi i koristi se kao sporedni tv. naravno neisplativ popravak

Izgleda da sam učinio dobru stvar kod preporuke, preporučio sam mu 2 55" QLED modela a on traži 65", na kraju se ispostavilo šta manji TV - to bolja slika...

Ako mu je budžet do 800€, Q70C se čini savršen za te pare i zadovoljava sve njegove kriterije, eventualno bi mogo još bacit oko i na TCL C835 ali samo ak se oće malo protegnut (pretpostavljam da ne da ni centa više)

11 mjeseci
protjeran
Vavoom kaže...
Gemmy kaže...

Izgleda da sam učinio dobru stvar kod preporuke, preporučio sam mu 2 55" QLED modela a on traži 65", na kraju se ispostavilo šta manji TV - to bolja slika...

Ako mu je budžet do 800€, Q70C se čini savršen za te pare i zadovoljava sve njegove kriterije, eventualno bi mogo još bacit oko i na TCL C835 ali samo ak se oće malo protegnut (pretpostavljam da ne da ni centa više)

Skup je taj od 65inči...zasad ostajem na hisensuU7Kq..

6 godina
Nemoj te najjeftinije kupovati ako baš nije takva situacija.

Sony radi dobar upscaling. Malo stariji tv i malo iznad budžeta ali je odličan : https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SONY-XR65X93JAEP/

Ovaj sony ima 5g garancije i taman je za tvoje potrebe :
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SONY-KD65X75WLPAEP/

LG dobar upscaling, odličan - najbolji daljinski, nema dolby vision ako ti što znači, ali 5g. garancije (provjeri to) :
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/LG-65QNED753RA.AEU/

Možda nekome ne odgovara moj izbor pa neka napiše. stavio sam elipso prijedloge zato što sam to prvo izguglao pa možda se daju naći negdje i jeftiniji.
11 godina

kakvi su ovi QLED Telefunken televizori iz Pevexa i zašto su tak jeftini? :)

https://pevex.hr/qled-tv-telefunken-quh9550hr?configurable%5B639%5D=12591

ak ima netko, neka iskustva... u potražnji sam za nekim QLED-om za ne previše para (ne patim na HDR i aplikacije), većinom se gleda običan TV (A1 stb) i filmovi, zvuk nebitan (koriste se vanjski zvučnici preko optičkog kabla)...

do sad sam imao LG 43LH590V, ali mi je nažalost jučer kvrcnuo panel na ćošku kad sam nakon 7 godina mijenjao LED trake novima (zbog plavog svijetla koje se pojavilo zbog starosti) (isti ide u dijelove ako nekome treba nešto jer je sve ostalo ok na njemu) - ta telka nam je bila skroz ok, osim dosta sporog WebOS-a kojeg srećom nisam trebao previše čačkati nakon inicijalnih podešavanja, ali sad bi išli na nešto veće i QLED

gledao sam i TCL C645 koji bi bio recimo taman za ono kaj mi treba ili Hisense 55A7KQ (mrvu povoljniji) - pa ak može usporedba neka koji bi bio bolji (ne smeta mi čak ni Vidaa toliko)

eto, hvala na informacijama :)

ps: 3+2 ili 2+3 garancija bi bila poželjna

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.12.2023 17:28 (60nine).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 mjeseci
protjeran
ajimerej kaže...
Nemoj te najjeftinije kupovati ako baš nije takva situacija.

Sony radi dobar upscaling. Malo stariji tv i malo iznad budžeta ali je odličan : https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SONY-XR65X93JAEP/

Ovaj sony ima 5g garancije i taman je za tvoje potrebe :
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SONY-KD65X75WLPAEP/

LG dobar upscaling, odličan - najbolji daljinski, nema dolby vision ako ti što znači, ali 5g. garancije (provjeri to) :
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/LG-65QNED753RA.AEU/

Možda nekome ne odgovara moj izbor pa neka napiše. stavio sam elipso prijedloge zato što sam to prvo izguglao pa možda se daju naći negdje i jeftiniji.

Mogao bih tog sonya..znaci onaj hisense mini led nije bolji od ovih

5 godina
60nine kaže...

kakvi su ovi QLED Telefunken televizori iz Pevexa i zašto su tak jeftini? :)

ak ima netko, neka iskustva... u potražnji sam za nekim QLED-om za ne previše para (ne patim na HDR i aplikacije), većinom se gleda običan TV (A1 stb) i filmovi, zvuk nebitan (koriste se vanjski zvučnici preko optičkog kabla)...gledao sam i TCL C645 koji bi bio recimo taman za ono kaj mi treba...

eto, hvala na informacijama :)

Ja na tvom mjestu bi radije išo na C645, jer je puno bolji i kvalitetniji od bilo kojeg Telefunkena (to ti je rebrandirani Vestel koliko znam) i po kvaliteti slike i po speckama, jedino bi u obzir dodao i Samsung Q60C koji je takođe vrlo dobar LED TV koji između ostalog ima i veoma jak brightness i Quantum Lite procesor, a biti će i više nego odličan i za gledanje TV kanala...

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.12.2023 16:46 (Vavoom).
15 godina

Ja ih ne bi ni štapom taknuo pored hisensea 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
forumaš kaže...

volim odgovore bez argumenata :)

koji Hisense i zašto?

15 godina

ma odgovarao sam Grdelin77

11 mjeseci
protjeran
forumaš kaže...

Na koje mislis

11 godina

dodatno pitanje uz moj gornji post

da li su Hisense U7K (kojeg nalazim po recenzijama na yt) i Hisense U7KQ (u našim trgovinama) isti televizor ili ima neke razlike?

ima li ga netko da baci koju riječ o istom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice