Koji televizor kupiti - vodič za odabir
- poruka: 48.997
- |
- čitano: 15.810.385
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Što se tiče kvara.Danas se dosta televizora-svih brendova,več pokvari u prvoj godini, ili još prije.Šalju mi ljudi slike od televizora,koji su isto prestali,da rade več po prvom mjesecu, ili po par mjeseci upotrebe.Danas se u televizore,posebno u niži rang,ne stavljaju matične i napajalne ploče,baš nekakve kvalitete.Danas je svejedno treba,da se da nešto više za televizor,ako očeš da ti radi barem neko vreme.Ali kao što sam rekao,može i niži rang televizora,da radi par godina bez problema,a viši da se pokvari za kratko vrijeme.Ali iz iskustva,svejedno je manje kvarova, na srednjem i višem rangu televizora.Ali kad me ljudi pitaju za televizor,šta bi preporučio za 2000-4000 kuna,onda se zna ,da nema baš nešto veliki izbor.Za informaciju,danas prosječna matična ploča za televizor, dođe oko 30-70 evra,zavisi od modela.Mislim,da sam sve rekao.Recimo za Philips.Ja sam imao prvi Philips 7 godina, i bez jednog problema u svim tim godinama.Prošle godine sam kupio model 6510,i radi isto bez problema.Kao što sam več napisao,danas šta god kupiš u ovoj globalizaciji,trebaš imat sreče.Možeš,da daš za televizor i 2000-4000 evra,pa nema nikakva garancije,da če da radi bez problema prve mjesece, ili prve godine.Ali ima nekakve šanse,da radi dalje,nego televizor nižeg ranga.Zato savjet,dajte nešto više para,pa kupite barem prosječan rang televizora,da se poslije izbjegnu sve ove komplikacije.
Pa šta,ako ti je izložbeni.Još bolje,več dobijaš testiran televizor.Kao drugo,ovaj televizor nema dosta radnih sati,jer je na tržišču mjesec ili dva.Pa mislim,da se možeš dogovorit još za nižu cjenu,ako je izložbeni.Barem kod nas,je takva praksa.A možeš i uzet Sony ,kojeg sam ti preporučio.
Kakav je tv panasonic cx400 (55),imam ga za 3700 kuna izložbeni primjerak na amazonu?
Kakav je tv panasonic cx400 (55),imam ga za 3700 kuna izložbeni primjerak na amazonu?
Ovaj tv,nije baš nešto kvalitetan.Ima VA, 50 Hz panel.Ovaj televizor je početni model,Panasonikove 4k linije,a izrađen je u Turskoj.Nema ni HEVC podrške,za multimediju.
Toliko za informaciju.
![poslano s mobilnog telefona](/forum/slike/frommobile.png)
Jel tražiš Fullhd ili 4k..?
Kako misliš da ne možeš gledati IPTV preko njega?
Mirko935 Pa nema siptv...ni drugih aplikacija s kojima se gleda iptv... fork player, kodi (ako je android tv)...
garfield1 moze i 4K... nagodinu ce bit vise sadrzaja.... al nemoram se zurit s kupovinom mogu i sacekat ako treba doc smjena serija il nesta...
Ovdje imaš model 2016,ako ti nije premale veličine.
https://www.nabava.net/televizori__240/panasonic-3d-televizor-tx-50dx780e-50-led__22591961
Philips,Lg,Panasonic,Samsung serija 6,7,8 su ti isti rang televizora.Jedino kod Sonya,je malo drugčije,jer kod njih se mora uspoređivat serija 8,jer serija 7,su kod njih FullHd televizori.Što se tiče Samsung modela.Ovdje se ide uglavnom,za različite panele,i što se tiče samih Hz,pokretne resolucije.
Philips,Lg,Panasonic,Samsung serija 6,7,8 su ti isti rang televizora.Jedino kod Sonya,je malo drugčije,jer kod njih se mora uspoređivat serija 8,jer serija 7,su kod njih FullHd televizori.Što se tiče Samsung modela.Ovdje se ide uglavnom,za različite panele,i što se tiče samih Hz,pokretne resolucije.
aha...ok..hvala na info.... ovo kod samsunga me zbunjivalo jer imaju milijardu modela iz iste serije a nigdje jasno nema usporedbi.... i onaj Panasonic mi se jako svida...
Mislio sam da misliš na ovaj IPTV tipa maxtv-a pa mi nije bilo jasno kakve veze TV ima s gledanjem toga.
Pregazilo me vrijeme, meni još uvijek TV isključivo služi kao monitor, ni ne znam gdje mu je daljinski jer mi ne trebaju njegove funkcije osim on/off, skuplja prašinu negdje valjda. Nakon što sam vidio prvih par generacija smart TV-a i njihovu otužnu sporost, da mi treba, rađe bih kupovao svakih godinu dana neki STB, Android Box ili kako već za 500 kn i uopće se ne bih zamarao sa smart funkcijama na samom televizoru. Vidim po youtubeu da ni današnji nisu baš ekstra brzi, s Antutu skorom kao mid-range mobiteli prije dvije godine. Mislio sam da neće šktariti toliko s procesorima kad bi čovjek televizor trebao imati jedno 5 godina. Baš bezveze.
Mislio sam da misliš na ovaj IPTV tipa maxtv-a pa mi nije bilo jasno kakve veze TV ima s gledanjem toga.
Pregazilo me vrijeme, meni još uvijek TV isključivo služi kao monitor, ni ne znam gdje mu je daljinski jer mi ne trebaju njegove funkcije osim on/off, skuplja prašinu negdje valjda. Nakon što sam vidio prvih par generacija smart TV-a i njihovu otužnu sporost, da mi treba, rađe bih kupovao svakih godinu dana neki STB, Android Box ili kako već za 500 kn i uopće se ne bih zamarao sa smart funkcijama na samom televizoru. Vidim po youtubeu da ni današnji nisu baš ekstra brzi, s Antutu skorom kao mid-range mobiteli prije dvije godine. Mislio sam da neće šktariti toliko s procesorima kad bi čovjek televizor trebao imati jedno 5 godina. Baš bezveze.
Pa dok je Panasonic G20 bio kod mene imo sam minix-a prvo stari x5mini, posto je bio slab za kodi i spor, kako si reko pregazen vremenom kupio sam i minix-a U1 i cak i on koji je gutao sve super imo sam problema s Kodijem jer je znalo izbacivat iz aplikacijei to me zivciralo samo tako...onda sam nabavio jeftino samsung smart stariji ES5500 mislim ugl ima ssiptv aplikaciju koja i na tom starom samsungu super radi... i sad sam skupio nest love i ovaj cu prodat i uzeo bi si novi tv... kako sam reko svida mi se onaj Panasonic gore al moram vidit kakav je s aplikacijama za iptv tako da sad to gledam po netu.... Inace da G20 ima ovaj app u sebi nebi kupovo novi tv jos godinama jer je slika na njemu i dalje savrsena, cak je i zena rekla stavio si losiji tv nama a bolji dao punici :D hahaha... i sta je najjace jos ima preko 2 godine garanciju... dobio sam 7 godina gare s njim....
aha...ok..hvala na info.... ovo kod samsunga me zbunjivalo jer imaju milijardu modela iz iste serije a nigdje jasno nema usporedbi.... i onaj Panasonic mi se jako svida...
Panasonic ti je več model 2016.Veoma dobar televizor,sa več HDR 10,dobrim procesorom,dobar razpon boja.Ja bi ti svakako preporučio,taj Panasonic.
kolega garfield1 moj uhdtv je star 2god(Samsung UE55H7500 (HU7500) tj nema hdr ocu ja moc pokretat uhd br filmove na uhd playerima
i kolki cu imat nedostatak u odnosu na tko ima hdr
ovo mislim uzest
http://www.sancta-domenica.hr/blu-ray-ultra-hd-3d-player-samsung-ubd-k8500.aspx
Pa dok je Panasonic G20 bio kod mene imo sam minix-a prvo stari x5mini, posto je bio slab za kodi i spor, kako si reko pregazen vremenom kupio sam i minix-a U1 i cak i on koji je gutao sve super imo sam problema s Kodijem jer je znalo izbacivat iz aplikacijei to me zivciralo samo tako...onda sam nabavio jeftino samsung smart stariji ES5500 mislim ugl ima ssiptv aplikaciju koja i na tom starom samsungu super radi... i sad sam skupio nest love i ovaj cu prodat i uzeo bi si novi tv... kako sam reko svida mi se onaj Panasonic gore al moram vidit kakav je s aplikacijama za iptv tako da sad to gledam po netu.... Inace da G20 ima ovaj app u sebi nebi kupovo novi tv jos godinama jer je slika na njemu i dalje savrsena, cak je i zena rekla stavio si losiji tv nama a bolji dao punici :D hahaha... i sta je najjace jos ima preko 2 godine garanciju... dobio sam 7 godina gare s njim....
hahaha, još si i ženu unesrećio... cccc
Šalu na stranu, s obzirom na si rekao da ti nije hitno i da ti G20 još uvijek ima super sliku, možda ti ne bi bilo loše pričekati do CES-a u siječnju. Počinje mi se činiti da bi ovaj HDR ipak mogao biti relevantna stavka, a ne samo još jedan gimmick, i čini se da će biti "format war" između Dolby Visiona i HDR10, a Dolby Vision je bolji tako da bi mogli ispaštati TV-i koji ga neće imati. I njihovi vlasnici :D Možda i LG uleti s nekakvim budget OLED-om. :D A sigurno će i ovaj smart dio koji tebe zanima biti još bolji. Da ne bi kasnije bio razočaran što nisi još par mjeseci pričekao.
pa bas me to sad kopka...jer ovaj panasonic je super al nema hdr premium certifikat... i zanima me kako kodi radi na njemu...ssiptv sam probo na samsungu 6872 kod bratica i super radi.... i jos sta nemoze dekodirat DTS audio...to mi je cudno iako to mogu prozvakat jer imam Logitech Z5500 zvucnike spojene na tv a oni mogu dekodirat taj zvuk.... ako nebude neznam kakva akcija mozda i pricekam...nekupujem carape za 13 kuna da letim :D
kolega garfield1 moj uhdtv je star 2god(Samsung UE55H7500 (HU7500) tj nema hdr ocu ja moc pokretat uhd br filmove na uhd playerima
i kolki cu imat nedostatak u odnosu na tko ima hdr
ovo mislim uzest
http://www.sancta-domenica.hr/blu-ray-ultra-hd-3d-player-samsung-ubd-k8500.aspx
Ovdje si možeš pročitat.
http://www.trustedreviews.com/opinions/hdr-tv-high-dynamic-television-explained
ok ali jel mogu playat uhd ?
pa bas me to sad kopka...jer ovaj panasonic je super al nema hdr premium certifikat... i zanima me kako kodi radi na njemu...ssiptv sam probo na samsungu 6872 kod bratica i super radi.... i jos sta nemoze dekodirat DTS audio...to mi je cudno iako to mogu prozvakat jer imam Logitech Z5500 zvucnike spojene na tv a oni mogu dekodirat taj zvuk.... ako nebude neznam kakva akcija mozda i pricekam...nekupujem carape za 13 kuna da letim :D
Ako ga nema, onda vjerojatno nema ni punu podršku za HDR10. Baš su zakomplicirali s tim kraticama i polustandardima, ne znaš tko pije tko plaća ovdje.
Još blesavije da nema podršku za obični DTS. Znači, u slučaju da ti odu zvučnici nemaš zvuka dok ne pribaviš nekakav drugi dekoder. To je super skroz. Idioti... Vivax DVD player koji sam imao prije 10 godina je dekodirao DTS bez problema, a ovaj uz sav svoj "smart" ne može 2016. :D
ok ali jel mogu playat uhd ?
Pa moči češ.
ok jel to bolje od 4k streaminga
Pa sigurno.
onaj sa linka jel to dobar za tu lovu?
onaj sa linka jel to dobar za tu lovu?
Ovdje si pogledaj.
http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1463743719
Pozdrav,zanima me jeli moguće gledat live youtube na smart tv.Na android tv sam mogao a zanima me za smart tv?
Ako ga nema, onda vjerojatno nema ni punu podršku za HDR10. Baš su zakomplicirali s tim kraticama i polustandardima, ne znaš tko pije tko plaća ovdje.
Još blesavije da nema podršku za obični DTS. Znači, u slučaju da ti odu zvučnici nemaš zvuka dok ne pribaviš nekakav drugi dekoder. To je super skroz. Idioti... Vivax DVD player koji sam imao prije 10 godina je dekodirao DTS bez problema, a ovaj uz sav svoj "smart" ne može 2016. :D
E pa bas to...kretenizmi na dijelu.... vjerovatno teranje na kupovinu skupljeg modela koji to moze....al nisam to od japanaca ocekivo..od ostalih i da,al dobro... al sam negdje naso da je i rangu onog DX780E (koji je isti kao 750 samo europski model) samsung ks7500 koji ima HDR10 bitni panel i certifikat...