ja ne vidim razliku izmedju arene 5 i 6 hd i sd.
valjda zato kad imam hd ready tv..
ja ne vidim razliku izmedju arene 5 i 6 hd i sd.
valjda zato kad imam hd ready tv..
da moras imat fhd
Pozdrav ekipa.
Dakle, prošli tjedan sam uzeo novi STB i totalno ludilo proživija sa TComom preko vikenda :) Naime, nikako da novi STB i platforma proradi. Čak smo mislili da je do STB-a, pa su donili i novi jučer, ali rezultat je isti. Stoji na onoj početnoj slici sa trokutićima i nema pomaka, koliko god dugo trajalo :( Čak su mi onda imali problema i morali sve živo resetirat da mi vrate da stari STB radi.
Do linije nije sigurno, jer sada imam i HD i ostale usluge, te Turbo 50 Mbit/s vezu, a ukupna propusnost je preko 80 Mbit/s same linije.
E sada, imam par pitanja i jednu molbu.
Pitanja:
1) Koliko dugo traje kada se ušteka novi STB da krene program i da se sve učita?
2) Ostaje li renumeracija podešena kako je bila na staroj platformi?
3) Je li dovoljno samo novi STB uštekat i to da radi (ako je sve ok)?
Molba:
Naime, kolege iz TComa nemaju ideje do čega je ovo moglo biti, pa su predložili, po meni suludo, da promjenim UTP kabel koji ide iz modema u STB. To meni nikako ne igra, jer je modem u potkrovlju, a ja u prizemlju trokoatnice. Iza modema je ruter sa fedorom koji distribuira cijelu mrežu po kući. E, di je problem. Meni kabel koji ide iz modema do TV-a je splittan, odnosno koristim ga i za data (4 žile) i za TV (4 žile). Onda su oni briljantno smislili da je možda problem do te 4 žile, što po meni nema apsolutno nikakve logike, jer sa 4 žile ima 100 Mbit/s, a 8 bi služilo za 1 Gbit/s, a to nemam jer i nemam Gbit switch :) A sada sve radi.
Dakle, molba je slijedeća. Ako netko može, tko ima STB i modem blizu jedan drugoga, pokušati sa splitanim 4-žilnim UTP kabelom spojiti STB i modem i reći mi radi li nova platforma, cijenio bih, čisto da izbjegnem provlaćenje novih kabela duljine preko 30m :)
Unaprijed hvala.
Pitanja:
1) Koliko dugo traje kada se ušteka novi STB da krene program i da se sve učita?
1) Nekoliko jednoznamenkastih minuta.
2) Nope. Nismo toliko sretni.
3) Da, nema tu nikakve posebne procedure.
danas mi dolazi i novi max kao i router
Pozdrav ekipa.
Dakle, prošli tjedan sam uzeo novi STB i totalno ludilo proživija sa TComom preko vikenda :) Naime, nikako da novi STB i platforma proradi. Čak smo mislili da je do STB-a, pa su donili i novi jučer, ali rezultat je isti. Stoji na onoj početnoj slici sa trokutićima i nema pomaka, koliko god dugo trajalo :( Čak su mi onda imali problema i morali sve živo resetirat da mi vrate da stari STB radi.
Do linije nije sigurno, jer sada imam i HD i ostale usluge, te Turbo 50 Mbit/s vezu, a ukupna propusnost je preko 80 Mbit/s same linije.
E sada, imam par pitanja i jednu molbu.
Pitanja:
Molba:
Naime, kolege iz TComa nemaju ideje do čega je ovo moglo biti, pa su predložili, po meni suludo, da promjenim UTP kabel koji ide iz modema u STB. To meni nikako ne igra, jer je modem u potkrovlju, a ja u prizemlju trokoatnice. Iza modema je ruter sa fedorom koji distribuira cijelu mrežu po kući. E, di je problem. Meni kabel koji ide iz modema do TV-a je splittan, odnosno koristim ga i za data (4 žile) i za TV (4 žile). Onda su oni briljantno smislili da je možda problem do te 4 žile, što po meni nema apsolutno nikakve logike, jer sa 4 žile ima 100 Mbit/s, a 8 bi služilo za 1 Gbit/s, a to nemam jer i nemam Gbit switch :) A sada sve radi.
Dakle, molba je slijedeća. Ako netko može, tko ima STB i modem blizu jedan drugoga, pokušati sa splitanim 4-žilnim UTP kabelom spojiti STB i modem i reći mi radi li nova platforma, cijenio bih, čisto da izbjegnem provlaćenje novih kabela duljine preko 30m :)
Unaprijed hvala.
Kod mene je SVE PROFUNKCIONIRALO za deset minuta samo tako!
Znači, jedino što sam morao promjeniti punjač, kojem ulaz nije odgovarao po fi u rupu, a ostalo sam spojio identično;
prvo, kabel iz rutera u STB,
drugo, antenu u STB,
treće, HDMI iz STB u televizor,
četvrto, strujni priključak u STB.
Odradio nulto paljenje MAX TV-a, pronašao ga na HDMI ulazu, sačekao da se odvrti podizanje sustava i VOILA!
U samom startu uočio nekoliko nedostatak u odnosu na sistem kod starog, pa sam morao ići u podešavanja, koja su dala rezultate da program 606, onaj sa muzikom '70, '80 i '90-tih je u 3 : 4 formatu, stare snimke što se tu može!
Slika je generalno bolja, no ne mogu tražiti too much, obzirom je kod mene gadget iz neke 2006/07 godine, tako dok ne odapne, "uživati" ću dok moram na njemu a u skoro dogledno vrijeme prelazim na nešto makar FullHD!
Ako govorimo o onom iz rutera, da radi, ustvari radi, samo meni je pojam "splittan" jednostavno nepoznat!
Doduše, kod mene je bio jednom "kvar" kada je djelatnik T-Com-a uvađao novom korisniku "usluge manjeg cjenovnog razreda", pa je zamjenio parice, meni njegovu a njemu moju, tako da nisam imao niti WiFi niti MAX TV!
Za one koji eventualno imaju problema sa HDom na starom uređaju, možda vam pomogne novi. Kod mene HD nikad nije radio (iako 45 Mb/s max teoretski, internet 30 Mb/s), no svi HD kanali rade na novom uređaju.
Iskreno se nadam da je istina da planiraju uvesti programiranje daljinca, popraviti blinkajuću lampicu i tihi zvuk ..
Koji "svi" kanali ti rade na novom uređaju?
30,31,32,33 itd? (NatGeo itd)
Jesi na optici, imaš li sport plus hd aktiviran?
Ako govorimo o onom iz rutera, da radi, ustvari radi, samo meni je pojam "splittan" jednostavno nepoznat!
Doduše, kod mene je bio jednom "kvar" kada je djelatnik T-Com-a uvađao novom korisniku "usluge manjeg cjenovnog razreda", pa je zamjenio parice, meni njegovu a njemu moju, tako da nisam imao niti WiFi niti MAX TV!
ATJLučko mislim splittan kao na slici u prilogu. Jednim kabelom možeš spojit dva uređaja, a sa splitanim, 4 :)
ATJLučko mislim splittan kao na slici u prilogu. Jednim kabelom možeš spojit dva uređaja, a sa splitanim, 4 :)
NE, NIJE TAKO!
Tako je bilo do prije nekoliko godina, ali obzirom "kraj mene" prolazi optika, nešto su stavili novoga skupa sa centralom, tako da mi je kabel 1/1!
Nema nikakvog razdvajanja kod mene! i spojena su samo dva uređaja, ali u zidu imam dva izlaza, pa je to možda za "drugu kombinaciju"?!
Meni radi normalno. Ja koristim 4 žice za LAN, a 2 za telefon ... 2 su slobodne ...
P.S:
Vjerojatno ti je lakše za probu prebaciti MaxTV i neki televizor do routera i provjeriti da li tada radi ... ali vrlo vjerojatno to nije problem.
Neznam kako je vama, ali kod mene je spoj #antena na MAX TV, #ruter na MAX TV, a MAX TV na televizor sa HDMI kablom!
Jedino su svi gadgeti zasebno spojeni u struju!
svi su 10kn
Da, ako imaš tehničke mogućnosti za tih 10kn više dobiješ veću brzinu. Vjerojatno ćeš dobiti novi router, ali ništa drugo se ne mijenja.
Ovako sa novim stb-om imao ti sadasnju HD propusnost ili ne uvijek ces od sad radi hevca u startu imat HD tj HD ready jer
se pojedini SD kanali prebacuju polako putem hevc-a na 720p za sto je dovoljno 4,5 Mbita a ovi koji imaju od prije HD propusnost
tj. 8Mbita ce im HD kanali u hevcu prebacit na sa sadasnjih 720 na 1080p...
dakle kako god okrenes imas HD ali ne FULL sto se tice ovih koji su u hevcu aka sa 4Mbita ima HD ready...
znaci recimo npr. hrt2 ce ici u 720p iako ne postoji HD verzija tog kanala?kuzim da hevc omogucuje duplo bolju kvalitetu uz istu propusnost, ali ne kuzim kako nesto moze ici u 720p, tj. HD ready, ako ne postoji hrt 2 HD ili HD ready
Za nase programe neznam ali bi trebali svi do 2019. prec tako da do tada neocekuj cuda
ali sigruno bude SP 2018 u HEVC-u
dok strani sportski i premimum kanali bi trebali vrlo skoro svi prec na hevc zato...
znaci recimo npr. hrt2 ce ici u 720p iako ne postoji HD verzija tog kanala?kuzim da hevc omogucuje duplo bolju kvalitetu uz istu propusnost, ali ne kuzim kako nesto moze ici u 720p, tj. HD ready, ako ne postoji hrt 2 HD ili HD ready
svi nacionalni kanali moraju do 2019. na hevc i full hd. jedino je pitanje dal će maxtv ubrzati prelazak bar na iptv-u
hoce a jos ima i dvb-t2 ulaz za antenu koji za sad a nije osposobljen...
postoji više hd kanala nego što misliš: nova, doma, aljazeera balkans, cinestar i cinestar premiere, hbo svi kanali, cinemax 1 i 2, fox (svi kanali), national geographic svi kanali, history i history 2, discovery svi kanali, arena svi kanali, sportklub 1,2,3, eurosport 1,2, svi njemački kanali... pogledajte ponudu od total tv-a, tamo je najviše toga u hd-u, a kanali su uglavnom oni koje ima i maxtv