zato sto HT-ovci su svuda oko nas
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Mene zanima jel se moze JTAG-at ovaj samsung
Kak se mogao albis i atlanta
Posto vidim da masu toga podrzava a HT je to kao i obicno
disjeblo...
Npr ubacit kody ili vanjski HDD za PVR...
Koliko vidim build je linux based znaci da je android samo koja ver.
pitaj Boga...
I jel HT je zakljucao VLC dnla streaming tj.koji su portovi otvoreni...
Za lokalni hot spot...
Upravo prije koju minutu je bilo nešto kao nadogradnja, tražilo je da sačekam dok se sustav sredi.
Morati ću pogledat kasnije ima li kakve novosti u broju aktualne verzije.
Upravo prije koju minutu je bilo nešto kao nadogradnja, tražilo je da sačekam dok se sustav sredi.
Morati ću pogledat kasnije ima li kakve novosti u broju aktualne verzije.
I kod mene, ali nije se dogodila nikakva promjena verzije.
Kad stavim u izborniku za sliku da automatski odabere rezoluciju, prebaci se na 1080p/60.
Slika je dosta onako isprana, boje su blijede.
Kada rucno prebacim na 1080p/50 slika mi je puno bolja, barem se meni tako cini, boje su zivlje.
Konacno sam nasao na jednuu jakooo dobru stvar tj prednost u vezi nove max tv opreme.
Dakle daljinski upravljac, kada mu se skine poklopac od baterija, ostaje savršeno oštar brid za češkanje kada te komarac ugrize.
Isprobajte , jako dobra stvar-barem nesto pozitivno u svemu
To ti je zato sto je 60p predodredjen za NTSC color code a mi smo PAL
ali kod filmova i sporta preporucam ipak 60p koju telku imas fhd,4k dodaj si malo boje kad prebacis na 60p ...
Bdw NovaHD se odlicno vidi
TV je FHD, probati cu malo se poigrati sa postavkama.
Ja baš imam problem sa tom Auto postavkom.
Auto mi detektira 1080p 60Hz, i tako mi i TV detektira signal.
Boje ne valjaju, ali veći problem što kod sporta (HD kanali Arena Sport HD 1-6, SK HD 1-3) slika trokira kod brzog pomicanja, recimo kod ispucavanja lopte.
Jučer sam gledao Indy, i ona gore traka poretka vozača, kada se bolje gleda trza umjesto da ide fluidno.
Tako da sam postavio na ručnu 1080p50Hz
Tv je LGUB800V UHD.
Prvo sam mislio da je do HDMI kabela jer sam korstio od Albisa, zatim sam stavio novi koji je došao uz novi uređaj, jer na njemu piše High Speed, ali isti problemi. Isprobao sam i drugi ulaz na TV-u, ali opet isto.
Nisam siguran da to radi kako spada, kod statične slike se ne uočavaju ovi problemi, već je baš izraženo kod sporta na HD kanalima.
sto vise citam vase komentare, vidim da i dalje netrebam vadit novi STB iz ladice
ja sam taj novi spajao par puta unutar 2 tjedna da vidim jel ima kakve promjene i nevidim niš dobroga, slika je losija, boje razmuljanije i opcenito losiji izgled slike od siemens STB-a kojeg imam sad. Na njemu sve radi odlicno, slika ostra, nema cukanja nikakvog... Arene, SK, HBO HD, sve to izgleda puno bolje nego na tom Samsung STB-u (nazalost).
nadam se da ce HT to sve ispeglat pa da to lici na neki upgrade a ne na downgrade nakon sto nam zgase h264...
sto vise citam vase komentare, vidim da i dalje netrebam vadit novi STB iz ladice
ja sam taj novi spajao par puta unutar 2 tjedna da vidim jel ima kakve promjene i nevidim niš dobroga, slika je losija, boje razmuljanije i opcenito losiji izgled slike od siemens STB-a kojeg imam sad. Na njemu sve radi odlicno, slika ostra, nema cukanja nikakvog... Arene, SK, HBO HD, sve to izgleda puno bolje nego na tom Samsung STB-u (nazalost).
nadam se da ce HT to sve ispeglat pa da to lici na neki upgrade a ne na downgrade nakon sto nam zgase h264...
Vjerojatno imaš ovaj problem koji se javlja i kod mene.
Pokušaj postaviti postavku na ručno, odnosno sam postavi na 1080p50Hz, ako ti kojim slučajem Auto na 60Hz i imat ćeš istu sliku kao i na Albisu
Vjerojatno imaš ovaj problem koji se javlja i kod mene.
Pokušaj postaviti postavku na ručno, odnosno sam postavi na 1080p50Hz, ako ti kojim slučajem Auto na 60Hz i imat ćeš istu sliku kao i na Albisu
i bilo je 1080p50Hz, 60 nisam nigdje ni vidio kao opciju.
60 nema pod postavke to ti pod auto stavi ako telka dobro komnicria sa stb-om
ja sam stavio na 50hz i dignuo boje sa 50 na 65 sad je jos bolje i zivlje na SD-u odnosno HD-u...
Ne znam, zanima me da li netko na 60Hz nema problema sa tim na HD sport kanalima.
Kažem, to se ne primjeti na običnim kanalima ili filmskim, već baš kod sporta.
Telka je 4k i ulazi su definirani kao 60Hz
Ovo je specka
http://www.lg.com/uk/tvs/lg-40UB800V
Spajao sam na ulaze 1 i 2 koji su definirani kao:
HDMI (4k@60Hz) DVI IN
1. HDCP 2.2
2. (ARC)
Rekao bih da nije problem u TV-u već u max tv uređaju, ili eventualno u HDMI kabelu.
Ne znam da li na toj postavci moram koristi onaj ferit koji dođe uz TV
Ovo je dio iz uputa
It is recommended to use the TV with
the HDMI connection for the best image
quality.
Use the latest High Speed HDMI™ Cable
with CEC (Customer Electronics Control)
function.
High Speed HDMI™ Cables are tested
to carry an HD signal up to 1080p and
higher.
Supported HDMI Audio format : Dolby
Digital (32 KHz, 44.1 KHz, 48 KHz),
DTS(44.1 KHz, 48 KHz), PCM (32 KHz,
44.1 KHz, 48 KHz, 96 KHz, 192 KHz)
4K @ 50/60 Hz Support Format
Resolution-----Framerate(Hz)----Colour Depth / Chroma Sampling
3840 x 2160p-----50.00
4096 x 2160p-----59.94---------------8 bit / YCbCr 4:2:0
---------------------60.00
tebi telka ne podrzava 4 4 4 chroma sampling na svim hdmi ulazima zato su ti bljede na 60hz
a na 50 ne i stavi interpolaciju na normal pa onda probaj nez kak to ide na LG-u
kable je odlican i kvalitetan koji smo dobili provjerio ga na PRO-u tj podrzava HDR inaf said...
moj ima sve HDMI 2.0b ulaze
OK
ali 4:4:4 se odnosi na boje, a sa čime je povezano zatrzavanje slike u HD kanalima?
sa interpolacijom telke
Ali koji je razlog?
Kakav signal šalje MaxTv uređaj da ga telka ne može prikazati ispravno?
di je kvaka22?
Ali koji je razlog?
Kakav signal šalje MaxTv uređaj da ga telka ne može prikazati ispravno?
di je kvaka22?
Interpolacija znači da, budući da je kanal u 50 FPS-a a ti šalješ 1080p60, TV (ili STB) doslovno moraju izmisliti 10 dodatnih slika svake sekunde, jer 60 Hz podrazumijeva i 60 slika u streamu, a europski standard je 50. "Izmišljanje" tih dodatnih frameova baš i nije savršeno pa zato vidiš trzanje.
Audio izlaze nema zasebne?
Na starom sam s optičkim imao poveznao na pojačalo a pošto je starije pojačalo nema HDMI.

30.05 2017 u 17.33 podnesen na chatu zahtjev za novim STB Samsung GX-HT500EL uređajem. Rečeno, stiže u roku 7 dana.
05.06. 2017 oko 17h stiže cikljam kutija. Najbolja supruga na svijetu gljeda svoju emesiju, i ja pokušam u pauzi izvršit reinstalaciju.
Nasta generalna frka (morao sve vratiti na staro). tek oko 19h konačno sam instalirao novi STB.
Prvi dojmovi:
Kako tako malo sra..e može dati tako dobru sljiku. Malo problema oko daljinskog i ono: zašto su išli mjenjati......
In generalis " svaka nova metla bolje mete"
T-comov sam korisnik od samog početka, pobrao sam sve moguće gadgete, jasno ionako potpisao ili ne, koristio usluge HPTa.
Pitanje:
Gdje mogu nabaviti origigi ili neki zamjenski daljinac za GX-HT500EL ??? Što češ, navikli smo imati svako svoj daljinski.
Audio izlaze nema zasebne?
Na starom sam s optičkim imao poveznao na pojačalo a pošto je starije pojačalo nema HDMI.
Ista stvar i kod mene. Smrklo mi se kad sam vidio da nema ni optical ni coaxial out. Šta napraviti. Ima samo jebeni HDMI za zvuk na televiziji...koji retardi!