Novi MAXTV reciver izdvojena tema

poruka: 1.995
|
čitano: 1.027.246
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Novi MAXTV reciver

na albisu su valjda u x264...

ja imam novi box, sve kanale u hd i turbo 10 net, pusteno mi 24 mbit na paricu koja podrzava 30mbit

bez obzira na to sto gledam na maxtv, hd ili sd, ili uopce ne gledam, brzina neta mi je ista, 10 mbit. tako je bilo i na starom boxu.

ne kuzim, zar neki imaju profil takav da su im maxtv i net zajedno, pa dok ne gledas max tv onda je veca brzina

0 0 hvala 1
13 godina
odjavljen
Novi MAXTV reciver

Ja imam brzinu 28 Mbps to je kad je box ugasen, kad ga upalim brzina mi bude 24 Mbps. Sa novim boxom mi je slicno, malo manje guta dok radi..

Isto tako sam na mail dobio da mi moraju smanjit brzinu sa novim boxom sto sam odbio. Al se kontam da necu moci HD kvalitetu zbog toga sto sam odbio da mi prckaju po brzinama neta.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 14:14 (Robilad).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Novi MAXTV reciver

Stigao i meni novi box.

Moje misljenje;

Pozitivno:

Brzina upravljanja(znaci nije kao na starom da stisnes i cekas da stb skuzi koju si tipku stiska pa je tek onda prikaže)

ovaj novi je stvarno fluidan i dobar sto se tice upravljanja

Negativno:

-poluupravljivi daljinski upravljac, znaci nije mgouce programiranje tipke za paljenje tv-a opet se vracam na koristenje 2 daljinca što me jako živcira.

Također i za upravljanje glasnocom potreban je drugi daljinski, doduse moze se upravljati i s ovim ali to nije dovoljno stepenasto...

- ta jee****  ledica koja me zivcira jer mi je max tv u sobi

-nemogucnost provjere sto ce biti iduce  na programu tokom gledanja programa kroz cijeli zaslon(znaci ono sto se moglo raditi pritiskom tipki gore dolje naprijed nazad ...toga vise ukratko nema tj ima al se moze vidjet samo 5 emisija unaprijed i do kse to gleda ekran dobije nijansu sive ...

To je zasada na prvu nakon 10 minuta koristenja ...

Edit nakon pola mnute koristenja plus

Daljinski me zivcira sta su tipke za kanale i tipke za glasnocu previse udaljene ....

I nakon jos nekih 15-20 minuta jos sam vise razocaran...sta je najgore nema nista pozitivno ,,, nista dodatno nisu dali, da su barem poboljsali kvalitetu slike ili nesto ...

Znaci nema sata kada gledam sto je na programu,(nije televizija za gledat koliko je sati ali naviko sam na starom)

cijelo sucelje je namjesteno tako da te ''natjera'' da kupis nesto u videoteci ili nesto od onih programa sto se naplacuje ...

kad ga ugasim ,,sacekam neko vrijeme i idem upaliti ...treba mu 30 sekundi da se upali i da dode sebi , i kad se napokon uapli ne vrati me di sam stao(program koji sam gledao) nego se otvori u ''postavkama''

Iskreno se nadam kojekakvom sogtverskom nadogradnji, nadam se da ce i omogucit funkciju dvt-2

Može
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 17:36 (ante5656).

1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Re: Novi MAXTV reciver

Meni se uopće nije dopao. HD još ne radi. Čekam da dođu po opermu.

What do you desire? LM
17 godina

1. stvar navike

2.koju telku imas FHD,4k? slika je dobra na sd-u pogotovo u hd-u barem na 4k telkama i hevc-om(zato i je nova platforma)

3.ima sat nalazi ti se iznad epg-a

4.nis nije namjesteno nego tu da se nemoras trazit gdje je sta kao na starom 

5.namjesti na eco mode

6.uskoro dolaze update-i trba pricekat malo...

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 17:53 (4mal).
8 godina
Loše je do boli, pa priznaj i ti!
8 godina
Loše je do boli, pa priznaj i ti!
17 godina
Novi MAXTV reciver

ne pretjeruj...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Novi MAXTV reciver

Nije mi jasno ako netko zna više...

Prije nekih tjedan dana sam produzio ugovornu obvezu na max3 paket.. Teta koja se bavi time mi je ponudila da ostanem na istom bez ikakvih promjena za povoljniju cijenu.. E sad..prije sam imao na MaxTv-u HBO on demand i imam ga i dalje na starom boxu dok na ovom novom mi pokazuje da ga moram aktivirat..odnosno da moram dodatno platiti.. Pod moj telekom mi pise da mi je aktivna neka max tv start opcija sto mi uopce nije jasno. Jer bi mi hbo trebao ostati i ostao je na starom boxu.. Zna li netko vise ili ima slican problem? 

EDIT: evo ovi na chatu potvrđuju da nemam HBO paket aktiviran..nije mi vrag dao mira vratio sam stari box i naravno mogu gledat HBO bez problema.. I eto tko je tu sad lud.. S tim t-smecem nikad na zelenu granu. Obećanje ludom radovanje 

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 21:12 (Robilad).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
4mal kaže...

1. stvar navike

2.koju telku imas FHD,4k? slika je dobra na sd-u pogotovo u hd-u barem na 4k telkama i hevc-om(zato i je nova platforma)

3.ima sat nalazi ti se iznad epg-a

4.nis nije namjesteno nego tu da se nemoras trazit gdje je sta kao na starom 

5.namjesti na eco mode

6.uskoro dolaze update-i trba pricekat malo...

Zasto si stavljao brojke .. jer ja među prvima sam napisao da je uređaj brži a ti akžeš stvar navike ... koristi bold italic ....

telku imam full hd (imam i 4k al na nju ne koristim max tv)  i koliko se sijecam nisam napisao da je slika loša nego sam napisao da novi uređaj nije donio nikakvo poboljsanje u kvaliteti slike , tj novi uređaj ništa dobro nije donio osim ubrzanja ...

sto se tice sata da ima taj na epgu kojeg sam vidio al zivcira me kada udem u epg  ne vidim sta je na ekranu ... i/ili kad gledam sto ce bit sljedece na tvu ...

i da namjestena je vecina toga  jer su među prvi msadrzajima koji se priakzuju oni koji se naplacuju .a uostalom na starom je sve puno razumljivlje bilo ..(ali to je ipak stvar navike)

eco mode je namjesten ali ga opet ne gas i... al eto i to ce mo zanemarit

Sta se tice upadatea nadan se da ce nesto kvalitetno napravit .barem sta se tice sucelja ...

takoder moram reci da me zivcira nemogucnost postavljanja redosljeda kanala...i tome se nadam pri updateu

I da kao sto je kolega rekao, priznaj lose je do boli, prvi put se susrecem s tobom na forumu,al nekako ispada kao da si njihov fan(nista osobno)  :D

s obim hardverskim updateom meni se cini kao da je max tv ''sišao'' stepenicu ispod ....

Može
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 22:19 (ante5656).
17 godina

Slažem se s konja na magarca, tim koji stoji iza ovog sw ne znam je li imao testnu skupinu.

Kakva je to ideja "izbaciti ćemo sat kada mijenjate kanale",

"izbaciti ćemo vam hd programe iz paketa kojeg imate na starim uređajima"

"pin vam treba svaki put kada ulazite želite ući u postavke"

"kada se upali maxtv uređaj, otvoriti ćemo vam postavke, ne sliku što je sada na ekranu"

"nešto vam je dobro na starom uređaju, e to ćemo vam izbaciti"

"ne želite light show i da vam nešto blješti i treperi dok je uređaj ugašen- too bad"

"novi uređaj vam omogućava* da gledate na više uređaja"

*samo ako dodatno platite

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
17 godina

Nisam fanboy nicega,o ni su za mene bili

masu puta debili i sl.  ali sad su se iskupili 

vidjet cemo dalje nakon updatea...iskreno ovo bi me 

sve zivciralo da sam mladji 5 god. ali sam ocito s godinama

tolerantniji na propuste koje ti vidis...

sve se to moze ispraviti

prikljuci ga na 4k pa ces i vidjet razliku radi upsacle-a...

Ja se nezelim stobom svadjat zato zivio ti meni 

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 23:23 (4mal).
8 godina
protjeran
4mal kaže...

Stigo je HD ali dio programa tj . ostali ce se otkljucat postepeno tako sustav radi 

jede dosta 

ukljucen max na HD-u

http://beta.speedtest.net/result/6342484278

ukljucen na SD-u

http://beta.speedtest.net/result/6342487599

iskljucen 

http://beta.speedtest.net/result/6342490239

dakle za HD uzima oko 9Mbita odnosno jos nisu presli na HEVC vjerovatno...

slika  je odlicna na ovim otkljucanima 

Ipak je onaj lik govorio istinu. Ako ovaj uzima isto brzine kao i stari uređaj za HD koja je poanta novog uređaja ? Za moj ukus jedino daljinski bolji nego na starom, ostalo sve isti krc ili čak gore, taj novi uređaj je za sada teška prevara od strane HT-a.

17 godina
Novi MAXTV reciver

uzima jer jos nisu svi presli na hevc a to ide postepeno kome smeta nek ima novi u ladici kako je kolega jedan rekao...

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Novi MAXTV reciver

ja i dalje ne razumijem, zar stvarno neki imaju takav profil da im gledanje maxtv-a smanjuje brzinu neta?

ja imam profil gdje su maxtv i net neovisni jedan o drugom i mislio sam da je to standard kod svih..

0 0 hvala 0
17 godina
Novi MAXTV reciver

ja ga imam od pocetka tako a meni tak pase ugasim max i fino ti se nes brzo skine  

p.s nemaju svi tu mogucnost jbga...

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 10:39 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Novi MAXTV reciver

o cemu ovisi ta mogucnost?

sumnjam da je sama propusnost parice tu nesto vazna

0 0 hvala 0
17 godina
Novi MAXTV reciver

ovisi kako su ti instalacije napravljene npr stare 30god nisu imale predvidjeno internet putem telefonske zice a pogtovo adsl ili vdsl

tako da nove instalacije mogu odvojit isto...

ja sam u adaptiranom stanu a zgrada je stara 100 god i pa su tu i insatalcije takvog tipa

dok kolega je u novom stanu i ima odvojeno ali on je na iskonu...

p.s kaj se tice UI-a je meni odlicno sto mi koji imamo pay pakete sve je pregldenije i jednostavnije nego na albisu

zgodno mi je to sto ti daju preporuku za neki od sadrzaja koji ce se emitirat ili se emitira tako i na snimalici isto

a to je + taj interaktivni pristup samo fali npr. gdje sam sto gledao od sadrazja npr. da integriraju kao na kodiu...

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 11:05 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
shilev kaže...

Dakle na određenoj infrastrukturi (koja uključuje i paricu) imaš određenu propusnost. Određena propusnost je potrebna za nesmetani rad maxtv-a.

Koliku ćeš propusnost imati na internetu osim infrastrukture ovisi i ugovorena brzina interneta.

Često je osnovna ugovorena brzina interneta manja od stvarno moguće propusnosti odnosno neki dodatno plaćaju veću brzinu ako je ona moguća na određenoj infrastruktiri.

Dakle određenu propusnost koristi maxtv, a određenu internet. Za maxtv ona se uzima fiksno odnosno onoliko koliko treba da bi se programi izvodili nesmetano. Ostatak ide na internet do maksimalne ugovorene brzine. E sad ako maxtv uzme svoj dio, a infrastruktura je takva da ne propušta dovoljno onda se smanjuje bzina interneta, dakle kad maxtv radi, pada brzina interneta, a oni koji imaju dovoljno propusnosti brzina je kontinuirana do maksimalne ugovorene.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 12:05 (igy).
8 godina
... 'ali sad su se iskupili'!?...samo mi reci sa čim su se sada iskupili, pa sve su pokvarili manje više a ti govoriš o nekom iskupljenju...ja stvarno sad ništa ne razumijem ili mi ne pričamo o istom reciveru i istom davatelju usluga!?
17 godina
Novi MAXTV reciver

Iskupili se time da nakon 10 jebenih god napokon novi UI i prate trendove tj. uvodjenje HEVC-a !  

o tome pricam a to sto nes ne radi ili glupo  izgleda malo strepljenja treba biti...

prvi se mamcic bacaju u vodu...

to sto tebe smeta nekog drugog ne 

...mene jedino sto smeta je pickbox preko max tv sucelja i dalje ide u SD sto je sramota!

kao i HBO on demand dok na smartu ide u HD skoro sve 

tu sam ljut na njih da su nesposobni njihovi bajni tehnicari to osposobit a HD uslugu imaju od 2k8 

i nisu se po tom pitanju pomakli sa mrtve tocke i samo filmovi iz vidoteke idu u DD 5.1 dok na programima

D Pro Logic II...

Ostalo manje vise je ok SD kanali izgledaju odlicno na 4k, neznam za FHD kako je situacija mozda je gora...

nekima je pomoglo da stave output na 720p50hz kod sd kanala ako se preljevaju boje ili kod nogacha brze scene

su zamucene ali tu dosta igra i sama tehnologija tv-a tj interpolacija istog...

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 12:48 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
Sva sreća da si pet godina stariji inače bi me 'počastio' i žešće!...nema potrebe za nervozom, sve pet!😊...uživaj ti meni u novom UI i novim trendovima a ja ću ih podržati kada stvarno naprave nešto bolje za nas korisnike mada sam skeptičn da to 'bolje' onda neće dobro, dobro naplatiti!
17 godina
Novi MAXTV reciver

E da ovak se pljuvalo na satelit sf forumu,forum.hr i inima kad je albis dosao 

tj. kak ne valja da je atalanta bolja itd... 

just sayin'...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
igy kaže...
shilev kaže...

Dakle na određenoj infrastrukturi (koja uključuje i paricu) imaš određenu propusnost. Određena propusnost je potrebna za nesmetani rad maxtv-a.

Koliku ćeš propusnost imati na internetu osim infrastrukture ovisi i ugovorena brzina interneta.

Često je osnovna ugovorena brzina interneta manja od stvarno moguće propusnosti odnosno neki dodatno plaćaju veću brzinu ako je ona moguća na određenoj infrastruktiri.

Dakle određenu propusnost koristi maxtv, a određenu internet. Za maxtv ona se uzima fiksno odnosno onoliko koliko treba da bi se programi izvodili nesmetano. Ostatak ide na internet do maksimalne ugovorene brzine. E sad ako maxtv uzme svoj dio, a infrastruktura je takva da ne propušta dovoljno onda se smanjuje bzina interneta, dakle kad maxtv radi, pada brzina interneta, a oni koji imaju dovoljno propusnosti brzina je kontinuirana do maksimalne ugovorene.

evo bas sam malo testirao. inace imam 10mbit net i maxtv hd, kroz paricu propustaju 24mbit, a max je dostupno 30 mbit. vdsl2

kod mene je recimo net za kojih par stotina kb brzi kad gledam max tv i jos malo brzi kad gledam hd kanal. vise puta testirao bez maxa,sa max sd i sa max hd i svaki put je malo brze sa max sd u odnosu na bez maxa i sa max hd u odnosu na max sd..

14 godina
neaktivan
4mal kaže...

Nisam fanboy nicega,o ni su za mene bili

masu puta debili i sl.  ali sad su se iskupili 

vidjet cemo dalje nakon updatea...iskreno ovo bi me 

sve zivciralo da sam mladji 5 god. ali sam ocito s godinama

tolerantniji na propuste koje ti vidis...

sve se to moze ispraviti

prikljuci ga na 4k pa ces i vidjet razliku radi upsacle-a...

Ja se nezelim stobom svadjat zato zivio ti meni 

Kolega nema svađe,samo raspravljamo(malo i o ukusima)

Al sto se tice starosti, ovo sve puno više smeta ipak starjim osobama u mom kucanstvu( aj sad ti babi objasni da mora na jedan daljinski upalit televiziju a na drugi max tv) adje necemo u krajnost heheehhe

Kao sto rekoh cekam taj update,ali inace nije da sam tip da sjedim i gledam tv, kodi je za filmove :P

Može
17 godina

haha pa nisam ja nis nervozan niti ljut sve 5 samo reno 4 ! 

8 godina
neaktivan
Novi MAXTV reciver

Ekipa ja neznam kako je kod vas, meni na Sony hd ready boje su isprane malo i i nema oštrine, Na National Geographic se baš vidi ispranost, a kod Tv Jadran slika je mutnija mnogo nego na starom. Oštrina kod Hrt-a je isto lošija... ukratko manje više slika je lošija na svim kanalima! Kad sam vratio i usporedio Albisov razlika se vidi, tj. bolja je slika na starom Albisovom. Naravno da sam mijenjao postavke i izlaze 720p, 50hz, 60 hz itd... kao i dodavao boju i oštrinu na Tv-u ali se slika ne može poboljšati. Vratio sam stari da radi.

1 0 hvala 0
17 godina
Novi MAXTV reciver

Ja sam isporbao na FHD telki i imas pravo losije nego na starom ali kad prikljucim na 4k nemam tih problema

nek mi to neko objasni...

ocito je onda ovaj samsung prenov za straije gen telke neznam...

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Novi MAXTV reciver

A neznam onda je valjda do tog HDMI high speed izlaza i kabela, neznam do čega bi drugo moglo bit. Valjda bolje funkcionira na Tv-ima visokih rezolucija.

0 0 hvala 0
17 godina

Ma ja imam 1080p tv i Albis ima kvalitetniju sliku nego ovo novo Samsung s**će.

Ni na 4K nije bolji Samsung kada su kanali u 720p max.

Na Albisu je slika oštrija, boljih boja, zvuk bolji, jači dok je na Samsungu slika zrnatija, pogotovo kod naglih pokreta.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice